Wie zijn wij?

Cultuurhuis Heerlen specialiseert zich in een podium bieden voor de amateurkunstenaars uit de omgeving, maar ook landelijk en grensoverschrijdend. Dè organisatie die doorgroeimogelijkheden bied aan bands en theaterorganisaties.

Daarnaast is het een ontmoetingsplek voor kunstenaars, muziekkanten, theaterliefhebbers, en alles wat maar te maken heeft met het woord; ‘’cultuur’’. Cultuurhuis Heerlen bied naast het organiseren van evenementen, dit kan zijn in samenwerking met externe evenementenbedrijven en bookers, ook de mogelijkheid om zalen te huren voor commerciële bedrijven. Denk hierbij dan aan het huren van de zalen voor overleggen, symposiums, presentaties en dergelijke.Wij zetten ons op de kaart als een culturele organisatie waarbij de focus ligt op laagdrempeligheid. Wij zijn een organisatie die erg betrokken is bij de bezoekers en bij de omgeving. Hier zetten wij ons dan ook voor in. Omdat wij vinden dat muziek, theater en kunst niet duur hoeft te zijn.

Door de laagdrempeligheid van de organisatie, bieden wij iedereen uit de omgeving een kans om in aanraking te komen met het woord cultuur. Wij vinden het belangrijk als organisatie dat cultuur voorop staat, en dat iedereen recht heeft om hier mee in aanraking te komen.

Cultuurhuis Heerlen is een organisatie die dicht bij de mensen staat. Door het brede aanbod in muziek en theater is er voor iedereen wat wils. En dat is de bedoeling!