Op zaterdag 2 november 2019, vond C-Blues Festival 2019 plaats in Cultuurhuis Heerlen. Met twee podia, vijf verschillende bands, was het een avond vol muzikaal genot!

Het festival heeft door de jaren een vaste plek veroverd op de agenda van blues liefhebbers. C-Blues festival is het avontuurlijke broertje van de Southern Bluesnight. Met dit jaar zijn 9de editie.

C-Blues 1

De presentatie viel in handen van niemand minder John Hendrix. Een echte blues liefhebber in hart en nieren, en daarom de perfect aangewezen persoon om deze avond te presenteren. ‘’Blues is de onvermoeibare muzikale levensader die al vele generaties blijft boeien en zichzelf steeds op nieuw uitvindt. De ‘roots’ in een grote diversiteit van stijlen in alle pop en rock al sinds eind 19e eeuw. Blues oud? Ja… en toch ook nog springlevend Blues jong? En dat blijft zo”, aldus Hendrix.

De avond werd geopend in het theatercafé door The Square Keys. Vrolijke liederen en spooky songs. Originals en covers in een nieuw jasje. Met als extra; een live kunstenaar. Hij consumeerde de atmosfeer, de setting, de bezoekers en het moment.

Het publiek verplaatste zich na het optreden van The Square Keys naar de grote zaal met podium. Onder het genot van een drankje werd er geluisterd en gedanst op de muziek van The Liberators. De muziek blijft Rock & Roll en blues en klinkt anno 2016 nog net zo strak als in de jaren 80 en 90.

We gingen weer door in het theatercafé, hier stond het publiek aandachtig te luisteren naar Robert den Hartigh. Deze vorm van alternatieve rootsmusic met zowel een akoestische- als elektrische sound zorgt voor een opzwepende vibe.

C-Blues2

Het een na laatste optreden van de avond was van The Bluesdoctors. De combinatie stevig gitaarwerk, strakke drums, bas en een krachtige bluesvocal, vormen de ijzersterk muzikale ankers van deze ervaren band.

Als afsluiter van de avond stond niemand minder dan de Amerikaan; Khalif Wailin’ Walter, zijn Chicago Blues te vertolken. Met een bigband achter zich, stond hij garant voor een onvergetelijke set van Funk, Soul, Rock en Reggae om zijn eigen soort funkin ‘boogie groove te creëren.

Het was weer een editie om in de boeken te schrijven. Met veel diversiteit, originaliteit en natuurlijk muzikaliteit. Wij willen iedereen bedanken voor het mede mogelijk maken van weer een onvergetelijke editie!

Foto's: Myra von Berg