Wie speelt er op Zomerpop 2019 – Band Battle

Afgelopen zaterdag 25 mei 2019, vond de band battle plaats om erachter te komen wie er op Zomerpop 2019 speelt. Ons jaarlijks terugkerend evenement om het culturele festival af te sluiten. Wij vroegen Myra von Berg, organisator van dit evenement hoe zij het beleefd heeft.

Ik ben hier terecht gekomen om in Cultuurhuis Heerlen mijn eindexamen evenement te organiseren. Ik doe op de opleiding; Medewerker evenementenorganisatie/ marketing en communicatie. Cultuurhuis Heerlen was dan ook de perfecte plek om mijn evenement te organiseren. Met zo veel diversiteit en haar beleid.

Het was een hele ervaring om een evenement zelf van het begin tot het einde te mogen organiseren. Ik heb het dan ook met veel plezier gedaan, omdat het perfect in mijn straatje past met wat ik graag doe. De keuze om een band battle te organiseren was dan ook snel gemaakt.

Dan begon het echte werk. De plannen schrijven en bandjes regelen. Ik heb gekeken dat ik van elk muziekgenre wat had, om de diversiteit erin te houden. We besloten om één band door de jury te laten kiezen, en de andere band door het publiek. We wilde dat het publiek ook mee kon beslissen welke band ze graag terug wilde zien.

De avond zelf verliep heel soepel, en er was een gezellige sfeer in het Cultuurhuis. Het voornaamste doel was ook om een muzikale avond op te zetten voor jong talent. Dit is dan ook goed gelukt. Nadat 6 bands (T The Red, Family Sauce, Relics, Point Break, Submecha, Skuff) zich van hun beste kant hadden laten zien kon de jury in beraad, en konden de stemmen geteld worden. De jury koos voor de band Submecha en het publiek voor de band Relics.

Ik kijk terug op een mooi proces, waar ik met veel plezier aan gewerkt heb. Ik wil Cultuurhuis Heerlen ook heel erg bedanken, dat ik deze kan heb gekregen om dit neer te kunnen zetten.

Het evenement werd medemogelijk gemaakt dankzij de steun van: Muziekhuis Arons, Pop in Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.