Heerlen Jazzt presenteert is.m. Cultuurhuis Heerlen en SLIM: De Jazzkirmes. De Jazzkirmes vond plaats op zondag 3 november 2019 in Cultuurhuis Heerlen. We hebben een reis gemaakt door de verschillende genres van de jazzmuziek. Het was een ware belevenis voor muziekliefhebbers!

Jazz Kirmes

Het middagprogramma was uitgebreid en vol met live jazz. De Jazzkirmes is dè openingsactiviteit van de november Jazzmaand met top acts, verassende cross-overs, met klassiek, fusion, hiphop, kolder, traditionals.  Topmusici van eigen bodem, nieuw talent en alles daartussen. 

We openende de Jazzkirmes met het RKG-Trio in het theatercafé. Muzikanten van het conservatorium speelde covers van bekende nummers. Nu kon de Jazzkirmes echt beginnen!

Tussen de bands door speelde het vrolijke duo; Le Sousa Schleb. Ze namen je mee naar de roots van Jazz / Blues New Orleans.

De volgende band stond al klaar, nadat Le Sousa Schleb hun laatste noot speelde. Het duo ‘’Al Things We Are’’, maakte heerlijke jazzy muziek met uitstapjes naar pop, Franse Chansons en Bossa Nova.

In de grote zaal stond Duo Up Close & Dudok quartet met ‘’Cloud Chamber’’. In de Cloud Chamber wisselen verschillende bezettingen elkaar af. Het repertoire was afwisselend, ingetogen en expressief, met nieuw gecomponeerd werk, aangevuld met klassiekers uit de jazz-, pop- en klassieke muziek. Het publiek stond vol genot toe te kijken.

De band Savez, bracht net even die extra toutch aan deze middag. Ze waren net even wat anders, wat het juist heel variërend maakte. Savez is een cross-overproject waar instrumentale hiphop, jazz en Balkan Beats samenvloeien. Het theatercafé stond vol, en iedereen was geboeid, door wat er op de beamer achter de band zich afspeelde. Het samenspel van beeldmateriaal en geluid, maakte deze band een vernieuwing in de jazzwereld.

Jazz Kirmes 2

Door de reis die ze maakte 5 weken lang door Canada, ontstond er bij Ineke van Doornen en Marc van Vugt inspiratie voor een CD. Deze CD kreeg de naam: ‘’Crossing Canada’’. Dit hebben zij bij de Jazzkirmes weten te herbeleven, en namen de bezoekers mee door middel van muziek, naar het prachtige Canada.

De afsluiter van de avond was; Leo Janssen Group. Hij beheerste uiteenlopende stijlen, van dixieland tot bebop en freejazz, van blues tot jazzrock en pop. Een betere afsluiter van de Jazzkirmes hadden we niet kunnen hebben. Het publiek kon nog even genieten van meeslepende jazz, waar je even bij weg kon dromen. Het bracht je in een trans en liet je aandachtig luisteren naar de diverse instrumenten die aan bod kwamen.

De presentatie was in handen van niemand minder dan: Angelique van Schendel.