‘Let een bietje op elkaar’

Ook het Cultuurhuis hecht natuurlijk veel waarde aan dat het theaterbezoek voor u, maar ook voor onze artiesten en medewerkers veilig verloopt. Om deze veiligheid te kunnen waarborgen, sluiten wij aan bij de richtlijnen van het RIVM.

In deze zijn volgende zaken van belang:

Om de 1,5 meter te kunnen handhaven is reserveren verplicht!

Bestel online!

U kunt uw toegangskaarten (tijdelijk) alleen online via de ticket link van ‘Ik Ben Aanwezig’ bestellen de link vindt u op onze website op de pagina van het evenement. Staat er geen ticket link dan dient u telefonisch te reserveren of via email: info@cultuurhuisheerlen.nl

Bestel of reserveer alléén meerdere kaarten voor een voorstelling als uw groep uit hetzelfde huishouden komt. U zult dan naast elkaar geplaatst worden. Wanneer uw groep niet uit hetzelfde huishouden bestaat, vragen wij u om apart kaarten te bestellen of te reserveren.

Knipkaarten.

LET OP!  Ook knipkaarthouders dienen vanaf heden te reserveren. Dat kan telefonisch tijdens kantooruren (10.00 - 17.00 uur) of via e-mail. (info@cultuurhuisheerlen.nl)

Om fysiek contact te vermijden, vragen wij u om uw kaartje (bij voorkeur hard copy of geprint) te tonen bij binnenkomst. Onze medewerkers zullen deze op veilige wijze controleren.

Handen wassen!

Was uw handen vóór uw theaterbezoek en ook in onze theaters met water en zeep en schud geen handen. Wij zorgen voor voldoende zeeppompjes en desinfecterende gel.

Contactloos betalen

Vanaf dit theaterseizoen is het ook mogelijk om in het Cultuurhuis contactloos te betalen. Pinnen dus. Het cultuurhuis adviseert dan ook de gasten om uw consumpties contactloos af te rekenen.


Afstand houden.

Ook in het theater houden we 1,5 meter afstand van elkaar. In de zaal zorgen wij voor een gepaste afstand; wij verzoeken u daar zelf ook bij de entree, in de foyer, het theatercafé en de toiletten op te letten.

Gezamenlijk huishouden.

Komt u met uw partner, uw kinderen of met vrienden? Dan verzoeken we u om alleen direct naast elkaar te zitten als u een gezamenlijk huishouden vormt. Onze medewerkers zien hierop toe en bij twijfel zullen zij u verzoeken om verder uit elkaar te gaan zitten.

Gezondheidsklachten.

Hoe graag wij u ook verwelkomen, wij verzoeken u niet naar het theater te komen als u ziek bent. Ook niet als u milde klachten heeft, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius, en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Bij twijfel kunnen onze medewerkers u vragen om het theater te verlaten. We zullen u natuurlijk ook bij binnenkomst informeren naar bovenstaande klachten.

Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden is er altijd de mogelijkheid om kaarten te annuleren. Mocht u vanwege gezondheidsklachten gerelateerd aan corona ons theater niet kunnen bezoeken of wordt een voorstelling geannuleerd gaan we over tot restitutie van uw aankoopbedrag. We trachten u hierover tijdig te informeren.

Artiesten houden natuurlijk van een staande ovatie. Toch vragen wij u zittend te applaudisseren.

Ook na de voorstelling letten we op elkaar. 

Wij verzoeken u na afloop even te blijven zitten, zodat onze medewerkers ervoor kunnen zorgen dat u en alle andere bezoekers op voldoende afstand van elkaar de zaal kunnen verlaten.

Vóór én na de voorstelling en incidenteel ook tijdens de pauze is er wel de gelegenheid om iets te drinken in het theatercafé of in de foyer. Volg ook hiervoor s.v.p. de aanwijzingen van het personeel.


Looproutes.

Om het houden van afstand eenvoudiger te maken hebben we looproutes (veelal eenrichtingsroutes) aangegeven. Ook hiervoor geldt dat u vriendelijk wordt verzocht alle aanwijzingen van het personeel op te volgen.

Wij zorgen voor een regelmatige intensieve schoonmaak van de contactoppervlakken, zoals toiletten, deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen.

Gardarobe.

De garderobe is zoals altijd op eigen verantwoording. U kunt uw jas en tas ook meenemen naar de zaal en/of theatercafé en opbergen onder uw stoel of tafel.

Toiletten.

Uiteraard kunt u gebruik maken van de toiletten en lift (voor diegene slecht ter been). Houd er wel rekening mee dat u misschien langer moet wachten. We laten in deze faciliteiten minder bezoekers toe om zo veiligheid te waarborgen. Volg ook hiervoor de aanwijzingen welke zijn aangegeven.

Ook het Cultuurhuis volgt het protocol Heropening Theaters en Concertzalen van de VSCD. Het volledige protocol vindt u Hier.

Hou voor alle veranderingen en eventuele versoepelingen van de corona maatregelen onze website in de gaten.

Afsluitend ons advies: 

Let een bietje op elkaar!