Op maandag 2 september 2019 is Cultuurhuis Heerlen gestart met het tentoonstellen van kunstwerken van lokale kunstenaars. Om de 5 weken wordt er nieuwe kunst opgehangen.

Dit project werd gestart door stagiaire Myra von Berg van de opleiding medewerker evenementenorganisatie (Vista College). Afgelopen voorjaar kon men zich opgeven voor de kunstmarkt van zaterdag 25 mei jl. in Cultuurhuis Heerlen. Ongeveer 40 kunstenaars hebben hier hun kunst tentoongesteld. Het was een onderdeel van de eindstage van Myra bij Cultuurhuis Heerlen. Op de zelfde dag organiseerde ze ook de Zomerpop 2019 band battle. De twee winnende bands van dit evenement hebben Zomerpop 2019 geopend.

Er waren verschillende soorten kunstvormen zien op de kunstmarkt, denk hierbij aan schilderijen, fotografie, beeldende kunst, schetsen, keramiek en nog meer. Er was een gevarieerd aanbod aan kunst, gemaakt door zeer getalenteerd kunstenaars uit de omgeving van Zuid-Limburg.

Kunst en cultuur staat in Cultuurhuis Heerlen centraal. De culturele instelling wil zich graag inzetten voor de amateurkunstenaars, en deze een plek bieden om te kunnen exposeren. Het idee is ontstaan, omdat wij van het Cultuurhuis vinden dat het gebouw wat opfleuring kan gebruiken, maar ook omdat wij erachter zijn gekomen dat amateurkunstenaars in de omgeving van Heerlen moeilijk aan een plek komen om te exposeren. Hier moest wat aan gedaan worden!


De kunstenwerken zijn maandag t/m vrijdag, 10.00 – 17.00 uur te zien in Cultuurhuis Heerlen. Er is geen entree, dus kom gerust een keertje binnen lopen!

Foto's: Myra von Berg

Susanne TrinesArnold KuijperServie Smeets