NOV
do 15 nov / 20.30 uur / €15.-
Serie Vlakkevloer
Bestel tickets

Als vrouwen vrienden zijn
Vlakkevloer Serie i.s.m. Parkstad Limburg Theaters  

do 15 nov / 20.30 uur / €15
Serie Vlakkevloer Bestel tickets
Dertien theatrale columns, schurend tussen liefde en vriendschap.
Hannah van Wieringen schreef voor ‘Als vrouwen vrienden zijn’ dertien theatrale columns, schurend tussen liefde en vriendschap. “Hoe noemen we dat gebied tussen vriendschap en liefde eigenlijk? Misschien zijn er vooralsnog gewoon te weinig woorden beschikbaar.

Dertien dialogen
In dertien dialogen denken en tasten twee vrouwen op humoristische wijze elkaar en de niet benoemde tussenruimte tussen vriendschap en liefde af. Peinzend over de gewichtige zaken des levens, zoals met elkaar moeten opstaan, welke boeken te lezen en welke liefde te bedrijven…
- “Zijn er meer soorten liefde dan één?”
- “Ja, natuurlijk zijn er meer soorten liefde dan één.”

Bellevue Producties
Onder de naam Bellevue Producties worden de landelijke tournees van Bellevue Lunchtheater uitgebracht. Deze ‘schrijfwerkplaats’ van Theater Bellevue in Amsterdam presenteert én produceert al 30 jaar nieuw Nederlandstalig repertoire dat ruimte biedt aan de stemmen van theatermakers die op de wereld om ons heen reflecteren.

Hannah van Wieringen
Hannah van Wieringen (1982) schrijft aan een veelzijdig oeuvre, toneel, proza en poëzie. Na het succes van de Bellevue Lunchtheater-voorstelling Mahler & Kokoshka schrijft ze Als vrouwen vrienden zijn.

‘Een voorstelling vol verrassingen en paradoxen, prachtig gespeeld’ – Theaterkrant over Mahler & Kokoschka van Bellevue Lunchtheater i.s.m. Ulrike Quade Company *****
‘Van Wieringen schrijft in gulzige, dansende zinnen die je in het verhaal zuigen’ – De Standaard
‘Barstensvol leven zit deze poëzie. (…) Het is ruig en sexy, het fluistert en het knettert’ – Trouw