NOV
do 21 nov / 20.00 uur / €12,50
Meer informatie

Einde
Theaterwerkplaats ZIE  

do 21 nov / 20.00 uur / €12.5
Meer informatie
Een eruptie van menselijke interacties tegen de achtergrond van een zich meer gestaag ontvouwend tableau vivant. In de frictie van deze twee tempo’s van spel en setting, voltrekt het bewuste én onbewuste leven van de personages zich voor de ogen van de toeschouwers. En dit alles met een esthetiek die recht doet aan dit spanningsveld.

Het verhaal gaat over hoe de mens omgaat met einden in het leven. Einden van groei, het leven zelf, relaties en dromen. En over hoe de verschillende aspecten van je geest er op even verschillende manieren mee omgaan. Deze verschillende modi die in een mens actief zijn, leveren de innerlijke frictie op waar elke mens mee kampt.

Die frictie wordt zichtbaar gemaakt door de wereld waarin zich het verhaal afspeelt te tonen op twee manieren. Enerzijds via de achtergrond die als tableau vivant steeds aanwezig is, en anderzijds de ‘erupties van spel’ die als levende handelingen uit die achtergrond naar voren treden. Het wordt hiermee een performance in verschillende tempo’s en in verschillende toestanden van de menselijke geest. Een vertelling in dialogen, poëzie en bewegingskunst.

Dit alles speelt zich af in een hotel lounge, die hier echter niet letterlijk wordt neergezet. Het wordt via een artistieke verkenning als idee opnieuw bedacht. Het wordt een soort wacht-ruimte, een plaats waar het leven even niet plaatsvindt. Suspended in time. Een plek waar men bij elkaar is en regenereert, zonder een serieuze connectie met elkaar te hebben. Deze hotel lounge is een plek die tegelijk bevreemd én inspireert.

Reserveren: €12,50 via www.theaterwerkplaatszie.nl