NOV
wo 13 nov / 19.30 uur / €0.-
Mondriaan presenteert
Reserveer

Ff d'r uit!
Filmvertoning georganiseerd door Mondriaan  

wo 13 nov / 19.30 uur / €0
Mondriaan presenteert Reserveer
Zorgen voor een naaste met psychische klachten en/of verslavingsproblematiek is niet eenvoudig. Door schaamte en schuldgevoel durven
mantelzorgers vaak geen hulp te vragen, waardoor zij op de lange duur verstrikt raken in de zorg voor hun dierbare (verlies van baan, ontwikkelen van eigen psychische klachten). Een filmvertoning over de zware last die mantelzorgers vaak ervaren.

FF d’r uit!
Om meer begrip te creëren van de omgeving (werk, familie, vrienden) voor de ingewikkelde zorgsituatie van de mantelzorgers, organiseert Heerlen STAND-BY! in november de filmvertoning ‘FF d’r uit!’. Tijdens deze avond ziet u 7 themafilmpjes/sleutelscènes uit de gelijknamige theatervoorstelling ‘FF d’r Uit!’. Deze eerder in Den Haag gespeelde voorstelling is gebaseerd op openhartige interviews met mantelzorgers ggz en verslaving. Naast de vertoning van de themafilmpjes hoort u van diverse organisaties in Heerlen wat zij voor naasten en mantelzorgers van mensen met psychische problematiek en/of verslaving kunnen betekenen.

Meer over ‘FF d’r uit!’
In FF D’R UIT maakt een groepje hotelgasten gebruik van een speciaal arrangement voor mantelzorgers, die er even tussen uit willen. In het Texels hotel ‘Zonnegloren’ staat alles in het teken van de voorbereiding op het jubileum van de Helderse brandweer. De pianist stemt alvast de piano en er worden slingers opgehangen. Tegen dit decor arriveert een aantal gasten, de mantelzorgers met elk een eigen verhaal die even willen genieten van de rust en de natuur van het eiland. De weersomstandigheden en een plotselinge verdwijning zorgen er echter voor dat de stemming omslaat. In deze tragikomedie maken we o.a. kennis met een ouderpaar dat zorgt voor hun schizofrene zoon, een vrouw, die zich iedere dag volledig inzet voor haar man met schizofrenie en Alzheimer en een moeder die worstelt met haar
meerderjarige dochter met heftige borderline problematiek. Ze hebben allen een gedeelde zorg: de intense, alledaagse zorg voor een dierbare.

FF d’r UIT!’ is een voorstelling geschreven door Rob van Dalen en Guusje
Eijbers met regie van Michel Varga en Guusje Eijbers.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN
De toegang is gratis en iedereen is welkom.
Aanmelden is gewenst:
www.mondriaan.eu/agenda of of bij Mark Ahsmann 088 506 9413

VAN 19.30 TOT 21.30 UUR
foto: Anette van Erkel