OKT
di 29 okt / 20.00 uur / €7,50
Bestel tickets

Germaine Sijstermans – On Tour (Première)
Voorprogramma Under the Surface  

di 29 okt / 20.00 uur / €7.5
Bestel tickets
Een gezamenlijk luisteren, door musici en luisteraars, in een ruimte in de ruimte. Een zeskoppig, akoestisch ensemble speelt de nieuwste compositie met installatie van Germaine Sijstermans. Muziek, licht, concentratie en draden verweven zich in het Cultuurhuis.

Betula is de compositie waarmee Germaine Sijstermans haar tweejarige residentie bij Intro, productiehuis voor experimentele muziek, afrondt (gesteund door ViaZuid). Sijstermans heeft tijdens haar residentie werken met installaties gecomponeerd waarbij de ervaring van klank, ruimte, stilte en licht centraal staan. Sijstermans' muziek gaat uit van luisteren in stilte als grondtoon, het toonmateriaal is abstract, de uitwerking organisch. De musici laten de muziek ontvouwen door constant naar elkaar te luisteren en te communiceren vanuit verschillende werelden van klankmateriaal. De installatie creëert een transparante, tijdelijke fysieke vorm, die de persoonlijke beleving kleurt en zich laat kleuren.

Antoine Beuger, dwarsfluit
Germaine Sijstermans, klarinet
Rishin Singh, trombone
Johnny Chang, altviool
Fredrik Rasten, gitaar
Leo Svirsky, accordeon

Kaartjes voor dit concert zijn ook geldig voor het optreden van 'Under the Surface'. Dit concert start aan sluitend op het concert van Germaine om 21.00 uur.

Ga voor meer informatie naar: www.germainesijstermans.com | www.introinsitu.nl | www.viazuid.com