MRT
zo 8 mrt / 12.30 uur / €5.-
Meer informatie

Internationale Vrouwendag Heerlen Parkstad
 

zo 8 mrt / 12.30 uur / €5
Meer informatie
“Vrijheid” is landelijk gekozen als thema voor Internationale vrouwendag. In Heerlen Parkstad is het thema daarom ook………

VRIJHEID
Wat betekent vrijheid voor jou als vrouw? Het is precies 100 jaar na de eerste feministische golf. 100 jaar geleden brengt de eerste vrouw in Nederland actief haar stem uit bij de gemeenteraadsverkiezingen. Vrouwen krijgen in 1919 actief kiesrecht. Toen pas!

Nederland is 75 jaar geleden bevrijd (1945).

Het is nu 50 jaar na Dolle Mina, de start van de tweede feministische golf. Kasteel Nijenrode (business school) wordt bezet omdat zij vrouwelijke studenten weigeren. De Dolle Mina’s strijden voor “plasrecht”, er zijn geen openbare toiletten voor vrouwen. Het bekendst is de demonstratie voor abortus “ Baas in eigen buik”, die toen ook in Heerlen plaatsvond.

Internationale Vrouwendag 2020 Heerlen Parkstad
Internationale Vrouwendag 2020 Heerlen Parkstad is een dag waar je veel vrouwen ontmoet, met elkaar in gesprek gaat, elkaar inspireert. Waar je een lekker hapje kunt eten en drinken, samen naar verhalen en muziekoptredens luistert. En samen Internationale Vrouwendag viert!

Waar, wanneer en hoe laat?
De dag vindt plaats in het Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145. Op zondag 8 maart 2020. Vanaf 12.30 uur tot ongeveer 21.00 uur.

Financiën
Om het programma te realiseren is geld nodig.We proberen door sponsoring geld te krijgen. Ook willen we bij inschrijving entréegeld vragen. Uiteraard is een vrijwillige hogere bijdrage van harte welkom.

Maar misschien vind je het interessant, leuk of belangrijk een stap verder te gaan en wil je iets sponsoren. Bijvoorbeeld een muziekoptreden, de koffie met koek, de attenties voor de spreeksters, de huur of iets wat je zelf denkt. Aarzel niet het ons te laten weten. Neem contact op met Miriam van der Mee, ons e-mailadres is: int.vrouwendagheerlen@gmail.com

Als organisatie geven wij zelf het voorbeeld door garant te staan voor een van de muziekoptredens.

Zondag, 8 maart, 12.30 uur tot 21.00 uur.
€ 5,- of € 15,- ( naar draagkracht)
Maaltijd € 15,- op inschrijving.
Inschrijven: int.vrouwendagheerlen@gmail.com