OKT
di 16 okt / 20.30 uur / €15.-
Serie Vlakkevloer
Bestel tickets

Laatste paar dagen
Vlakkevloer Serie i.s.m. Parkstad Limburg Theaters  

di 16 okt / 20.30 uur / €15
Serie Vlakkevloer Bestel tickets
En stuk over de liefde die heel plotseling toeslaat
Na de solo’s De Sunshine Show, Op een Mooie Pinksterdag en Helga Maria Baumgarten schreef Esther Scheldwacht voor het eerst een dialoog: Laatste Paar Dagen. Een toneelstuk voor een man, een vrouw en een teckel. Over een ontmoeting. Over liefde die heel plotseling toeslaat. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint. Met Esther Scheldwacht en Kees Hulst.

Een man op leeftijd wordt op de intensive care binnengebracht. Het is Rein Tas, een zonderling die zo blijkt al snel, niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal doorbrengen. Hij wordt verzorgd door de verpleegkundige Engeltje Donderdag die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt. Laatste Paar Dagen speelt met het besef van tijd en intensiteit. Door de samengebalde tijd komen haar hoofdpersonages razendsnel tot een kern en tot elkaar. Immers, tijd voor onzin is er niet.

Over de makers
Kees Hulst werkte bij o.a. Toneelgroep Amsterdam en vertolkte Hendrik Groen in de gelijknamige tv-serie, najaar 2017. Esther Scheldwacht acteerde o.a. bij RO Theater, Eric de Vroedt en het Nationale Theater.

Laatste Paar Dagen is de tweede samenwerking van Esther Scheldwacht en Kees Hulst. In 2015 maakten ze Hoe Mooi Alles, gebaseerd op het leven van Leo en Tineke Vroman. NRC over deze voorstelling: ‘Prachtig intiem… In snel gemonteerde scènes maken zij een tijdreis door hun leven, waarin herinnering en heden verrassend samenvloeien.’ En Theaterkrant: ‘Kees Hulst en Esther Scheldwacht zijn een genot om naar te kijken.’