SEP
wo 5 sep / 14.00 uur / €8,50
Meer informatie

Naar de Maan en terug
Lezing Filosofie  

wo 5 sep / 14.00 uur / €8.5
Meer informatie
Sinds Galilei (1564-1642) leven we in een heel andere wereld. Niet alleen het aardse behoort tot het fysische domein van ontstaan en vergaan, maar het hele universum! Bovendien is de Aarde niet het middelpunt van het universum en is dat universum veel groter dan we dachten. De nieuwe wereld biedt enorme mogelijkheden voor de mens. Reizen door de ruimte is werkelijkheid geworden met de ontwikkeling van de moderne ruimtevaart.

In de lezing blikken we terug op de eerste verkenningen van het dichtstbijzijnde hemellichaam, de Maan. In het eerste deel van de lezing wordt aandacht besteed aan de voorstelling die men zich honderd jaar geleden maakte van een reis naar de Maan in de literatuur en film. Het tweede deel gaat over de meer eigentijdse geschiedenis. Op 21 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de Maan. Wat was de ideologie achter het Apollo-project? Waarom stopte men? En waarom wil men nu weer terug naar de Maan en verder naar Mars?

Spreker is de filosoof Robert Kragting. Hij verzorgt al vele jaren cursussen Filosofie in Limburg. Zijn aanpak kenmerkt zich door toegankelijkheid.

Aanmelden liefst vóór 3 september 2018
Voor meer informatie en reservering bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', tel. 043 - 3631331, of kijk op de website www.rubico.nu