JAN
zo 12 jan / 14.00 uur / €5.-

Regionale Bigbands in Concert
 

zo 12 jan / 14.00 uur / €5
Zuid Limburg kent meerdere goede bigbands. Een drietal big bands uit de regio zal acte de présence op deze voor het eerst georganiseerde middag "regionale bigbands in concert" .

Onder leiding van Tim Paters zal de bigband "In Motion" van de muziekschool Heerlen het spits afbijten en verschillende muziekstijlen ten gehore brengen zoals pop, rock. latin en swing. Daarna is het podium voor de Rok Jas en Bloes band, bestaande uit leden uit de hele regio tussen Maastricht en Heerlen. Het bijzondere van deze band is dat naast een aantal instrumentele nummers ook drie vocalisten een aantal nummers ten gehore zullen brengen. Niet zo goed als de Andrew Sisters, maar zeker een genot om naar te luisteren. Als laatste is de beurt aan de Kumulus bigband van de muziekschool uit Maastricht onder leiding van Marc Huynen. Naast klassiekers uit het Basie- en Ellingtonrepertoire speelt deze band ook latin en funky stukken waarin veel ruimte voor improvisatie is.

Na deze optredens zal het combo Ha Cha Cha in het theatercafé een optreden verzorgen: zij spelen standards voorzien van een latino-saus.

Een leuke middag verzorgd door enthousiaste muzikanten is gegarandeerd!


14:00-14:45
Big Band ‘In Motion’
“In Motion” is de big band van Schunck muziekschool en bestaat inmiddels al weer 15 jaar. Het repertoire is erg divers en varieert van latin, bossa’s, swing en funk. Dit kan door de volledige bezetting van een big band met aanvulling van percussie en onze zanger en zangeressen. In al die jaren van samenspel is het een hechte club die met veel plezier en passie musiceert!

15:00-15:45
Rok Jas en Bloes Band
De RJB is een kleine bigband met bezetting van drie trompettisten, twee trombones, 5 saxen, bas, drums en piano. Het is een amateurband en speelt voornamelijk gemakkelijk in het gehoor liggende big band standards. Het bijzondere van deze band is dat naast een aantal instrumentele nummers ook drie vocalisten een aantal nummers ten gehore zullen brengen. Niet zo goed als de Andrew Sisters, maar zeker een genot om naar hun driestemmige interpretatie van “A Night Like This”, It don’t mean a thing en “Take the A Train” te luisteren.

16:00-16:45
Kumulus Bigband
De bigband van de Maastrichts muziekschool Kumulus staat onder leiding van trompettist Marc Huynen. Naast klassiekers uit het Basie- en Ellingtonrepertoire speelt deze band ook latin en funky stukken waarin veel ruimte voor improvisatie is.

17:00-18:30
HA CHA CHA
Ha Cha Cha staat voor standards voorzien van een latino-saus. Naast de jazz combo bezetting zorgen conga en kleine percussive voor verfrissend klinkende beweringen van vertrouwde “Realbook-classics”
Ha Cha Cha bezetting: Stijn de Vries (sax tenor), Gert Arts (piano), Wim Kleinen (contrabass), Marcel Coenen en Henk Claessen (percussie) en Carl Nollen (drums).