MEI
za 26 mei / 20.30 uur / €12.-
Magic Music Night
Bestel tickets

Rood Adeo
Cultuurhuis Heerlen & Ap-Art Events presenteren  

za 26 mei / 20.30 uur / €12
Magic Music Night Bestel tickets
Zaterdag 26 mei, in het Cultuurhuis Heerlen (Sittarderweg 145, Heerlen), een Magic Music Night in de meest pure zin van het woord. Op ons fiche staat zanger/pianist Rood Adeo, een van de meest indringende songwriters van dit moment. Tegen de eenheidsworst in de muziek bestaat nog steeds een probaat middel: een cocktail tegengif, samengesteld uit diepgang en geestdrift, toegediend door deze Rood Adeo. Resultaat gegarandeerd!

Roderik “Rood” Adeo Janz’ debuutalbum (“Fools Tango”) verscheen in 1997 op het Jazz-label “Challenge Records”. Nu, 20 jaar later, komt hij met een nieuwe plaat: “Monte Carlo Fallacy”. Een zachte heelmeester is de tegendraadse liedjesschrijver niet. Zijn stem, de muziek, de teksten…… ze grijpen je letterlijk bij de strot en laten je niet meer los. Ook op zijn aankomende album wordt cynisme noch melancholiek geschuwd. Maar met zijn organische timing, fundamentele composities, en bovenal intense stem, creëert hij een ambiance waarin tijd en ruimte oplossen. Denk aan de sfeer van Tom Waits, Nick Cave, John Cale of Paolo Conte (om er enkele te noemen). Maar waar deze grootheden mijlen ver van je af lijken te staan, begeeft Adeo zich meer en meer in het hoofd van de luisteraar. Ondanks het feit dat er extremen in zijn teksten niet worden geschuwd, kun je je er bijna niet van distantiëren.

Sommige songs van Adeo lopen over van liefde: I guess we don't have to fall in love / Love will fall on us from up above ("To Be A Man"). Andere zijn ronduit grimmig: What a life is worht in this place / It all depends on where you die (Cellophane). Herman Hesse en Michel Houellebecq aan één tafel; verlichtend en verontrustend tegelijk.

Er klinkt altijd klassiek door, flarden van jazz, tango, fado en veel meer.
Beneden enkele mooie opnames om je te overtuigen. Mis dit concert niet. Het wordt een memorabele avond.

Entree: Voorverkoop € 12 / Avondkassa €15
Reserveren: info@ap-artevents.nl