MEI
do 7 mei / 20.00 uur / €23.-

TangoTrio Lavallén, Estigarribia, Cabarcos
GEANNULEERD ivm corona  

do 7 mei / 20.00 uur / €23
Een bijzondere synergie die drie tango-generaties omspant: Trio Lavallén Estigarribia Cabarcos.
Tango-nestor bandoneonist Víctor Lavallén (jaargang 1935) maakte deel uit van tal van legendarische orkesten. Hij speelde bijvoorbeeld in de formaties van bandoneonist Miguel Caló, grootmeester Osvaldo Pugliese, ‘avant-garde tango’ pianist Horacio Salgán en componist Leopoldo Federico. Zijn muzikale carrière is immens.
Evenzo indrukwekkend is het curriculum van contrabassist Horacio Cabarcos (1950) die sinds zijn 12e de contrabas bespeelt. Hij begeleidde evenzo tientallen (tango-)grootheden. Maakte ook deel uit van het orkest van Leopoldo Federico en begeleidde daarnaast wereldnamen als Luciano Pavarotti, José Carreras en Yehudi Menuhin of de legendarische ‘King of Swing’ Benny Goodman. Just to name a few. Ook hij speelt al decennia ‘all around the globe’.

Deze mastodonten in de Argentijnse tango vormen met pianovirtuoos Pablo Estigarribia (1985) dit akoestisch trio. Veelvuldig bekroond pianist Pablo Estigarribia onderzoekt nieuwe wegen in de tango. Hij laat zich daarbij graag inspireren door jazz en klassiek.

Deze ‘triniteit’ in de tango - het Trio Lavallén Estigarribia Cabarcos - bracht recentelijk een tweede cd uit Comme Il Faut (“Zoals het hoort”). Zij voorzien die klassieke werken van nieuwe arrangementen, gedrenkt in de ‘Pugliesian’-visies van maestro Lavallén (arrangeur en bandoneonist van dit orkest) en maestro Cabarcos. Het resultaat is een buitengewoon interessante visie op de evolutie van de tango, voortbouwend op de rijke nalatenschap van Troilo, Pugliese en Salgán. Dit is een groots, ja werelds trio.

Víctor Lavallén (bandoneón)
Pablo Estigarribia (piano)
Horacio Cabarcos (contrabas)