MEI
wo 15 mei / 19.30 uur / €0.-
Mondriaan presenteert
Reserveer

Theatervoorstelling ‘Chris, Alyssa… en de rest’
Mondriaan presenteert  

wo 15 mei / 19.30 uur / €0
Mondriaan presenteert Reserveer
Wat doe je als ouders als je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit? Hoort het bij de puberteit of is er meer aan de hand? Wat als een leerling of lid van de sportclub of scouting tekenen van een eetstoornis laat zien, zichzelf beschadigt of suïcidale uitspraken doet? Hoe voorkom je een overreactie of onderreactie? De theatervoorstelling ‘Chris, Alyssa… en de rest’, die Mondriaan en Heerlen STAND-BY! vertonen, schetst in een aantal scènes wat wel en niet werkt.

‘Chris, Alyssa… en de rest’ is een ludieke en ontroerende improvisatievoorstelling over ontmoetingen met jongeren tussen 12 en 23 jaar met beginnende psychische klachten of die in psychische nood zijn. De voorstelling is gebaseerd op de cursus YMHFA (Youth Mental Health First Aid ofwel Eerste hulp bij psychische problemen bij jongeren) en wordt gebracht door Kracht van Beleving, gespeeld door acteurs. Na afloop is er een nabespreking met trainers van YMHFA.

De voorstelling is speciaal voor iedereen die in welke hoedanigheid dan ook betrokken is bij de omgang met kinderen en jongvolwassenen tussen de 12 en 23 jaar, zoals ouders, grootouders en andere familie, docenten, sportcoaches, mensen binnen een verenigingskader, vrijwilligers van wijk-, buurt- of dorpshuizen, jeugdhulpverleners etc.

De voorstelling is geschikt voor iedereen boven de 18 jaar.

De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst. Dit kan via http://www.mondriaan.eu/agenda, of telefonisch bij Mark Ahsmann, T 088 506 9413.