OKT
do 1 okt / 20.30 uur / €10.-
Bestel tickets

Tricycle ft. Tuur Florizoone
UITVERKOCHT  

do 1 okt / 20.30 uur / €10
Bestel tickets
Accordeonist, pianist en componist Tuur Florizoone is weer helemaal terug van weggeweest. Samen met zijn companen Philippe Laloy (saxen & fluit) en Vincent Noiret (contrabas) vierde hij in het najaar van 2019 het 20-jarig bestaan van Tricycle met een nieuwe CD en een uitgebreide tournee in het clubcircuit van Vlaanderen, Wallonië en Nederland.

De verjaardags-cd ‘ZOOM’ telt 13 toegankelijke, inventieve en verhalende composities van Tuur Florizoone die opnieuw de grenzen van de jazz, wereldmuziek, filmmuziek en klassieke muziek aftasten met een typisch ‘Belgisch’ geluid als resultaat.

Voor bandleader Tuur Florizoone heeft het 20 jarig bestaan tevens een symbolische waarde: hij was 20 jaar en nog student aan het Brusselse muziekconservatorium toen hij Tricycle opstartte, zijn allereerste band trouwens, én hij is nu zelf 40 jaar. Toen Tricycle in 1999 voor het eerst samenspeelde, was dat een toeval en een noodzaak. Nu 20 jaar en 4 albums later staat de groep er nog steeds. Met Philippe en Vincent deelt Tuur de helft van zijn leven in broederschap en vriendschap.

De muziek van Tricycle is niet echt in een vakje te stoppen. Met zijn composities tast Tuur Florizoone graag de grenzen af van de jazz, wereldmuziek, filmmuziek en klassieke muziek en komt hij tot een eigen sound en mix die hij graag ‘Belgisch’ noemt. België is historisch ook een land van kruisbestuivingen, niet alleen door de vele (culturele) overheersingen maar ook door de diverse muziekstromingen die ons land hebben overspoeld. Tuur ziet zijn composities dan ook als een mélange van muziekstijlen en als resultaat van een zoektocht naar de eigen culturele identiteit en een eigen muzikale cultuur.

i.s.m. Heerlen Jazz en SLIM

Reserveren verplicht !
Online via ticketlink: €10,-
via mail of telefoon reserveren €10,-
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

Foto: Alex Vanhee