Salsa

De dinsdagavond is de vaste avond voor Salsa les in Cultuurhuis Heerlen. Niet alleen de Cubaanse salsa komt aan bod, maar ook Bachata en Merengue. 

3x per jaar starten we met nieuwe lessen en ieder cursusblok wordt afgesloten met een gezellig feest.

Beginners van 19:15 tot 20:15 uur
Intermediate van 20:30 tot 21:30 19.00 uur

Kijk voor meer informatie op: www.salsasuerte.nl of stuur een e-mail naar info@salsasuerte.nl


Buikdansen / Belly dance

Belly dance/ buikdansen is op betoverende muziek het lichaam sportief en elegant in beweging te brengen. Het is een prachtige dansvorm geschikt voor alle maten en leeftijden. Doel is het stimuleren van je vrouwelijkheid, lenigheid en versterking van rug, buik, en bekkenbodem spieren. Wij bieden een vriendelijke ontspannen sfeer, dus laat je verleiden en kom vrijblijvend eens 1 gratis les meedansen op woensdag of donderdag in het Cultuurhuis Heerlen. 

Woensdagavond van 19.15 uur tot 20.15 uur beginners en gevorderden. Donderdagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur 40-plus, MBvO groep.

Voor meer informatie: Myriam 06-54233011 www.buikdanscentrale.nl of stuur een e-mail naar buikdans-centrale@hotmail. com


Buikdansen:

  • stimuleert je vrouwelijkheid en zelfvertrouwen
  • gezond voor lichaam en geest
  • geeft een bijzondere vorm van zelfontplooiing
  • vrouwen met fibromyalgie en borstkanker hebben er veel baat bij
  • verbetering van houding
  • vermindering van lage rugklachten
  • versterking van spieren, ook bekkenbodemspieren


Romeinse filosofen Lucretius 1 en 2

(Twee cursussen van 6 lessen)

In de eerste cursus van 6 lessen wordt ingegaan op het epicurisme van Lucretius. We lezen belangrijke gedeelten van zijn boek in een Nederlandse vertaling. Wat is de natuur van de dingen? Hoe en waarom kwam de wereld tot stand? Creëerde de mens zijn god of schiep een god de mens? In het boek van Lucretius vinden we verrassend ‘moderne’ antwoorden. In het tweede deel gaat het vooral over de boeiende receptiegeschiedenis van Lucretius: het epicurisme in de Late Oudheid, Middeleeuwen en Renaissance, het materialisme-debat in de Verlichting, de dissertaties over het epicurisme van Karl Marx en Ida Gerhardt en de grote actualiteit van het epicurisme in de hedendaagse filosofie. Docent is de filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers. 

Data cursus 1: van 14/9 t/m 19/10, cursus 2: van 2/11 t/m 14/12, niet op 23/11, elke woensdagochtend, 11.00- 13.00 uur. 

Voor meer informatie en reservering bel met ‘Rubico - Filosofie en Cultuur’, tel. 043 - 3631331, of kijk op de website www.rubico.nu 


Cursus Spaans 

Leer jezelf in 10 lessen te redden in het Spaans op een afwisselende en efficiënte manier!

Het accent van de cursus ligt op het leren converseren. Tevens is er aandacht voor cultuur, geschiedenis, muziek, eten en drinken uit Spaanstalige landen.

Na deze tien lessen weet je of je voorgoed bent gevallen voor deze prachtige taal!

Wil je eerst meer info of wil je je aanmelden?

Bel gerust 06-46848581 of zie de website www.tctt.nl

 

Start: woensdag 21 september 2022

10 lessen

19:00 – 20:30 uur

€ 149,- all in

Locatie: Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145