Salsa

De dinsdagavond is de vaste avond voor Salsales in Cultuurhuis Heerlen. Niet alleen de cubaanse salsa komt aan bod, maar ook Bachata en Merengue. 3x per jaar starten we met nieuwe lessen en ieder cursusblok wordt afgesloten met een gezellig feest.

Beginners van 19:15 tot 20:15 uur
Intermediate van 20:30 tot 21:30 19.00 uur

20 augustus open avond! Kijk voor meer informatie op: www.salsasuerte.nl of stuur een e-mail naar info@salsasuerte.nl


Talencursus Spaans

Woensdag 30 januari 2019 start er een klassikale cursus Spaans voor beginners! Deze cursus wordt gegeven door Talencentrum Talk & Travel. De cursus bestaat uit vijftien lessen van een uur, waarbij je op een ontspannen, recreatieve, maar toch efficiënte manier jezelf leert redden in een Spaanstalig land. Het accent ligt op het leren converseren. Tevens is er aandacht voor cultuur, geschiedenis, muziek, eten en drinken uit Spaanstalige landen.

Lestijden groep 1: 19:00 - 20:00 uur
Lestijden groep 2: 20:15 - 21:15 uur
(Beide groepen zijn voor beginners)

Aanmelden kan via de website www.tctt.nl, per mail: mvangenne@home.nl of telefonisch: 06-46848581. Mocht je eerst mee informatie willen, neem gerust even contact op!

Buikdansen / belly dance

Buikdansen/Belly dance is niet alleen sierlijk, elegant en betoverend om te doen maar ook een prachtige dansvorm voor alle maten en leeftijden. Wij bieden een vriendelijke ontspannen sfeer, je hebt geen danspartner nodig, je komt alleen of samen met vriendinnen.

  • stimuleert je vrouwelijkheid en zelfvertrouwen
  • gezond voor lichaam en geest
  • geeft een bijzondere vorm van zelfontplooing
  • vrouwen met fibromyalgie en borstkanker hebben er veel baat bij
  • verbetering van houding
  • vermindering van lage rugklachten
  • versterking van spieren, ook bekkenbodemspieren

Laat je verleiden en kom vrijblijvend eens een kijkje nemen......en.....twee lessen zijn gratis!

Woensdagavond en Donderdagmorgen

Woensdagavond 19.15 uur - 20.15 uur Belly Dance/ buikdans voor beginners/ gevorderden
Donderdagochtend 10.30 uur - 11.30 uur Belly Dance/ buikdans voor 50 +

Info: Miss Myriam Telefoon: 06-54233011 E-mail: buikdans-centrale@hotmail.com.

Het proces Sokrates (twee filosofie cursussen)

Het proces en de terechtstelling van de Griekse filosoof Sokrates in 399 v. Chr. is door Plato beschreven in zijn werken 'Euthyfron', 'Apologia', 'Kriton' en 'Faidon'. Connie Palmen sprak van "het weerzinwekkende lot van de oude filosoof Sokrates". Het geheel is een hoogtepunt in het oeuvre van Plato. In het cursustraject 'Het proces Sokrates' worden de vier werken in vier opeenvolgende cursussen van 6 lessen besproken. De vertalers spreken van "aangrijpend en diepzinnig proza, met de troostende kracht van een evangelie". Dit najaar lezen we Plato's 'Euthyfron', over de aanklacht tegen Sokrates, en 'Apologia' ('Verdediging van Sokrates'), over de rechtzaak. Docent is de filosoof Robert Kragting.

Literatuur reader tegen kostprijs verkrijgbaar bij aanvang van de cursus

Kosten € 120,- per cursus

Voor meer informatie omtrent data en reserveringen, bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', tel. 043 - 3631331, of kijk op de website www.rubico.nu


Klassiek Athene - een archeologische introductie (archeologie cursus)

De Griekse cultuur, en met name die van de stad Athene in de 5de eeuw v. Chr., wordt gezien als bakermat van onze westerse beschaving. De eerste experimenten met democratie en de filosofische werken van Plato en Aristoteles zijn wereldberoemd. Athene staat echter ook bekend om haar mooie standbeelden, harmonieuze architectuur en levendige vaasschilderingen. Deze kunstuitingen vormen een van de thema's die in deze korte cursus van drie lessen worden behandeld. Tweede thema is het dagelijks leven van de Atheners; derde thema de meest recente opgravingen in Athene. De stad blijkt nog interessanter te zijn dan we al dachten.

Docent is de archeologe Gemma Jansen.

Literatuur reader tegen kostprijs te verkrijgen bij aanvang van de cursus
Kosten € 65,-

Voor meer informatie omtrent data en reserveringen, bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', tel. 043 - 3631331, of kijk op de website www.rubico.nu