Salsa

De dinsdagavond is de vaste avond voor Salsa les in Cultuurhuis Heerlen. Niet alleen de Cubaanse salsa komt aan bod, maar ook Bachata en Merengue. 

3x per jaar starten we met nieuwe lessen en ieder cursusblok wordt afgesloten met een gezellig feest.

Beginners van 19:15 tot 20:15 uur
Intermediate van 20:30 tot 21:30 19.00 uur

Kijk voor meer informatie op: www.salsasuerte.nl of stuur een e-mail naar info@salsasuerte.nl


Talencursus Spaans (datums worden nog bekend gemaakt!)

Deze cursus wordt gegeven door Talencentrum Talk & Travel. De cursus bestaat uit vijftien lessen van een uur, waarbij je op een ontspannen, recreatieve, maar toch efficiënte manier jezelf leert redden in een Spaanstalig land. Het accent ligt op het leren converseren. Tevens is er aandacht voor cultuur, geschiedenis, muziek, eten en drinken uit Spaanstalige landen.

Lestijden groep 1: 19:00 - 20:00 uur
Lestijden groep 2: 20:15 - 21:15 uur
(Beide groepen zijn voor beginners)

Aanmelden kan via de website www.tctt.nl, per mail: mvangenne@home.nl of telefonisch: 06-46848581. Mocht je eerst mee informatie willen, neem gerust even contact op!

Buikdansen / Belly dance

Buikdansen/Belly dance is niet alleen sierlijk, elegant en betoverend om te doen maar ook een prachtige dansvorm voor alle maten en leeftijden. Wij bieden een vriendelijke ontspannen sfeer, je hebt geen danspartner nodig, je komt alleen of samen met vriendinnen.

  • stimuleert je vrouwelijkheid en zelfvertrouwen
  • gezond voor lichaam en geest
  • geeft een bijzondere vorm van zelfontplooiing
  • vrouwen met fibromyalgie en borstkanker hebben er veel baat bij
  • verbetering van houding
  • vermindering van lage rugklachten
  • versterking van spieren, ook bekkenbodemspieren

Laat je verleiden en kom vrijblijvend eens een kijkje nemen...

en... twee lessen zijn gratis!

Woensdagavond en Donderdagmorgen

Woensdagavond 19.15 uur - 20.15 uur Belly dance/ buikdans voor beginners/ gevorderden
Donderdagochtend 10.30 uur - 11.30 uur Belly dance/ buikdans voor 50 +

Info: Miss Myriam Telefoon: 06-54233011 E-mail: buikdans-centrale@hotmail.com.

Nieuwe opgravingen in Pompeji

(Cursus van 5 lessen)

Op 6 november 2010 stortten in de grootste archeologische opgraving van Europa, Pompeji, een aantal huizen in. De wereld sprak er schande van. Om herhaling te voorkomen, maakten de beheerders van de stad een plan: il Grande Progetto Pompei. Grote delen van de stad moesten ‘gestabiliseerd’ worden. Voorafgaand hieraan waren nieuwe opgravingen nodig. De archeologische wereld hield zijn adem in: wat zou men vinden? De vondsten bleken spectaculair. 

De cursus van 5 lessen gaat over deze nieuwe opgravingen in Pompeji en ook over de recente onderzoeken die zijn verricht op het al eerder opgegraven deel van de stad. Door te werken met de meest moderne onderzoeksmethoden en nieuwe onderzoeksvragen te stellen, kwamen geheel nieuwe (en verrassende) feiten over het dagelijks leven van de bewoners van Pompeji aan het licht. 

Docent is de archeologe Gemma Jansen. Haar aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van de klassieke archeologie. 

Locatie Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen (vrij parkeren) 

Datum en tijd woensdagochtend, 11.00-13.00 uur data winter 2022, van 26/1 t/m 23/2 

Kosten € 110,- literatuur reader tegen kostprijs verkrijgbaar bij aanvang van de cursus aanmelden tijdig reserveren; beperkt aantal plaatsen. 

Voor meer informatie en reservering bel met ‘Rubico - Filosofie en Cultuur’, tel 043 - 3631331, of kijk op de website www.rubico.nu