Mensen naar Mars? Een bezinning

Filosoof Robert Kragting organiseert met Rubico – Filosofie & Cultuur organisatie - de cursus 'Mensen naar Mars? Een bezinning'.

De twee cursusen hebben het karakter van een actuele filosofische bezinning over mens en ruimtevaart. Waarom wil de mens naar Mars? Wat zijn de problemen die men zal tegenkomen, o.a. ethisch? Wat is het uiteindelijke doel? De ontwikkelingen gaan momenteel zo snel dat het goed is zich hierop te oriënteren om deze kritisch te kunnen volgen. Wat is reëel en wat is fantasie?

Data cursus 1: Elke woensdagochtend van 19 september t/m 7 november 2018 (niet op 17 & 24 oktober), van 11.00 – 13.00 uur.

Data cursus 2: Elke Woensdagochtend van 14 november t/m 19 december 2018, van 11.00 - 13.00 uur.

Aanmelden en meer informatie via 043-3631331 of www.rubico.nu


Salsa

De dinsdagavond is de vaste avond voor Salsales in Cultuurhuis Heerlen. Niet alleen de cubaanse salsa komt aan bod, maar ook Bachata en Merengue. 3x per jaar starten we met nieuwe lessen en ieder cursusblok wordt afgesloten met een gezellig feest.

Voor meer info zie: www.salsasuerte.nl


Talencursus Spaans

Woensdag 30 januari 2019 start er een klassikale cursus Spaans voor beginners! Deze cursus wordt gegeven door Talencentrum Talk & Travel. De cursus bestaat uit vijftien lessen van een uur, waarbij je op een ontspannen, recreatieve, maar toch efficiënte manier jezelf leert redden in een Spaanstalig land. Het accent ligt op het leren converseren. Tevens is er aandacht voor cultuur, geschiedenis, muziek, eten en drinken uit Spaanstalige landen.

Lestijden groep 1: 19:00 - 20:00 uur
Lestijden groep 2: 20:15 - 21:15 uur
(Beide groepen zijn voor beginners)

Aanmelden kan via de website www.tctt.nl, per mail: mvangenne@home.nl of telefonisch: 06-46848581. Mocht je eerst mee informatie willen, neem gerust even contact op!

Buikdansen / belly dance

Buikdansen/Belly dance is niet alleen sierlijk, elegant en betoverend om te doen maar ook een prachtige dansvorm voor alle maten en leeftijden. Wij bieden een vriendelijke ontspannen sfeer, je hebt geen danspartner nodig, je komt alleen of samen met vriendinnen.

  • stimuleert je vrouwelijkheid en zelfvertrouwen
  • gezond voor lichaam en geest
  • geeft een bijzondere vorm van zelfontplooing
  • vrouwen met fibromyalgie en borstkanker hebben er veel baat bij
  • verbetering van houding
  • vermindering van lage rugklachten
  • versterking van spieren, ook bekkenbodemspieren

Laat je verleiden en kom vrijblijvend eens een kijkje nemen......en.....twee lessen zijn gratis!

Woensdagavond en Donderdagmorgen

Woensdagavond 19.15 uur - 20.15 uur Belly Dance/ buikdans voor beginners/ gevorderden
Donderdagochtend 10.30 uur - 11.30 uur Belly Dance/ buikdans voor 50 +

Info: Miss Myriam Telefoon: 06-54233011 E-mail: buikdans-centrale@hotmail.com.