Salsa

De dinsdagavond is de vaste avond voor Salsa les in Cultuurhuis Heerlen. Niet alleen de Cubaanse salsa komt aan bod, maar ook Bachata en Merengue. 

3x per jaar starten we met nieuwe lessen en ieder cursusblok wordt afgesloten met een gezellig feest.

Beginners van 19:15 tot 20:15 uur
Intermediate van 20:30 tot 21:30 19.00 uur

Kijk voor meer informatie op: www.salsasuerte.nl of stuur een e-mail naar info@salsasuerte.nl


Talencursus Spaans (datums worden nog bekend gemaakt!)

Deze cursus wordt gegeven door Talencentrum Talk & Travel. De cursus bestaat uit vijftien lessen van een uur, waarbij je op een ontspannen, recreatieve, maar toch efficiënte manier jezelf leert redden in een Spaanstalig land. Het accent ligt op het leren converseren. Tevens is er aandacht voor cultuur, geschiedenis, muziek, eten en drinken uit Spaanstalige landen.

Lestijden groep 1: 19:00 - 20:00 uur
Lestijden groep 2: 20:15 - 21:15 uur
(Beide groepen zijn voor beginners)

Aanmelden kan via de website www.tctt.nl, per mail: mvangenne@home.nl of telefonisch: 06-46848581. Mocht je eerst mee informatie willen, neem gerust even contact op!

Buikdansen / Belly dance

Buikdansen/Belly dance is niet alleen sierlijk, elegant en betoverend om te doen maar ook een prachtige dansvorm voor alle maten en leeftijden. Wij bieden een vriendelijke ontspannen sfeer, je hebt geen danspartner nodig, je komt alleen of samen met vriendinnen.

  • stimuleert je vrouwelijkheid en zelfvertrouwen
  • gezond voor lichaam en geest
  • geeft een bijzondere vorm van zelfontplooiing
  • vrouwen met fibromyalgie en borstkanker hebben er veel baat bij
  • verbetering van houding
  • vermindering van lage rugklachten
  • versterking van spieren, ook bekkenbodemspieren

Laat je verleiden en kom vrijblijvend eens een kijkje nemen...

en... twee lessen zijn gratis!

Woensdagavond en Donderdagmorgen

Woensdagavond 19.15 uur - 20.15 uur Belly dance/ buikdans voor beginners/ gevorderden
Donderdagochtend 10.30 uur - 11.30 uur Belly dance/ buikdans voor 50 +

Info: Miss Myriam Telefoon: 06-54233011 E-mail: buikdans-centrale@hotmail.com.

Filosoferen met Plato Alkibiades (Cursus van 6 lessen)

Mooi, intelligent en meedogenloos: dat zijn de opvallendste kenmerken waarmee de omstreden Atheense politicus en veldheer Alkibiades (5e eeuw v. Chr.) de geschiedenis is ingegaan. Altijd en overal wist hij de aandacht op zich te vestigen. Hoewel hij de democratie maar een dwaze instelling vond, wist hij deze perfect te bespelen. In 408 liet hij zich door het Atheense volk tot 'strategos autokrator' (opperbevelhebber) uitroepen. Maar al snel viel viel hij uit de gratie. 

 Sokrates had hem al vroeg gewaarschuwd, zo kunnen we lezen in Plato's dialoog Alkibiades. Volgens Plato was het duidelijk: Alkibiades had de lessen van zijn filosofische leermeester niet ter harte genomen. In plaats van deugd en rechtvaardigheid na te streven, zwichtte hij voor de macht.  

 Docent is de filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers. 

 locatie  Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen (vrij parkeren) datum en tijd woensdagochtend, 11.00-13.00 uur data   najaar 2020, van 11/11 t/m 16/12 

 literatuur  reader tegen kostprijs verkrijgbaar bij aanvang van de cursus  kosten  € 120,- aanmelden  liefst vóór 5 november 2020; reserveren verplicht! 

 Voor meer informatie en reservering bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', tel. 043 - 3631331, of kijk op onze website www.rubico.nu 


Het proces Sokrates Plato's Faidon (Cursus van 6 lessen)

Faidon is wellicht Plato's meest bekende dialoog. In de dodencel, op de laatste dag van zijn leven, discussieert Sokrates met zijn vrienden over het lot van de ziel na de dood. Aan het einde van een dag vol filosofie krijgt Sokrates de beker met gif te drinken en legt zich neer om te sterven. In zijn onlosmakelijke eenheid van filosofische argumentatie en enscenering is de Faidon een meesterwerk, dat telkens opnieuw tot lezing en interpretatie uitnodigt.  

 De cursus van 6 lessen is opgezet vanuit de gedachte dat het leren omgaan met een filosofische tekst voorwaarde is om door te dringen tot de betekenis ervan. Het lezen en bespreken van Plato's Faidon vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de lessen. 

 Docent is de filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers. 

 locatie  Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen (vrij parkeren) datum en tijd woensdagochtend, 11.00-13.00 uur data   najaar 2020, van 9/9 t/m 14/10 

 literatuur  reader tegen kostprijs verkrijgbaar bij aanvang van de cursus  kosten  € 120,- aanmelden  liefst vóór 1 september 2020; reserveren verplicht! 

 Voor meer informatie en reservering bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', tel. 043 - 3631331, of kijk op onze website www.rubico.nu