MRT MRT 2019
zo 17 mrt / 15.00 uur / €17.-
Magic Music Manitee / Ap Art Events
Bestel tickets

Flamenco Matinee
met Labryénco feat. zanger Falu de Cadiz en danseres Conchita  

zo 17 mrt / 15.00 uur / €17
Magic Music Manitee / Ap Art Events Bestel tickets
Zondag 17 maart luiden we de lente in met een gepassioneerde flamenco matinee. Op het programma een optreden van Labryénco feat. zanger Falu de Cadiz en danseres Conchita.

Labryénco is opgericht door gitarist/componist Alain Labrie. Al jaren draaien zij in Nederland mee aan de top van de in/vanuit Nederland opererende Flamenco-scene. Hun laatste CD "La Penultima" kreeg en krijgt enkel 4- en 5 sterren recensies. In 2017 was Labryénco te zien op een zeer goed gevulde Noche de Flamenco in het prachtige Openluchttheater VAlkenburg. Die avond was eveneens danseres Conchita van de partij. De chemie tussen Labryénco, danseres Conchita en zanger Falu de Cadiz gaat zorgen voor een top avond.

Bezetting:
Alain Labrie: gitaar/composities
Franklin Heijligers: fretloze bas
Antal Steixner: percussion
Falu de Cadiz: zang
Conchita: dans

In dit event is er een compilatie te zien van het optreden in het Openluchttheater Valkenburg (© Helene Hoenjet van het Openluchttheater Valkenburg). Beeld en geluid zeggen meer dan woorden.

Early Bird kaarten: €14 (eerste 50 kaarten)
Kaarten: € 17
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 Of koop jouw kaarten online via de knop "Bestel Tickets

Photo: Jos Göritzer
MRT MRT 2019

Dansvoorstelling GRACE
Première  

GRACE is een dansvoorstelling over de zoektocht naar waarheid en terug durven leven nadat we iets zijn verloren.
Waar kun je tegenwoordig nog leren om de moeilijke kant van het leven te omarmen, te begrijpen, te beluisteren? We worden met z'n allen ongemakkelijk wanneer we dit proberen toe te laten. Verliezen is nochtans eigen aan leven. Dit proces is voor elk mens uniek. En net dit is misschien zelfs de mooiste vorm van schoonheid: de mens in zoektocht naar de ware betekenis van het lijden ... finding grace in the suffering.

Misschien komen we als dansers en publiek samen tot een stukje van het antwoord?

Voorverkoop: €7,50
Avondkassa: €9

Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 Of koop jouw kaarten online via de knop "Bestel Tickets
MRT MRT 2019

International Bellydance Festival 2019
BELLYLLUSIONS 3  

Een ontmoeting met veel poëtisch mooie en soms ook spectaculaire bellydance. Bellydancefestival ‘BellYllusions 3’, staat ook dit jaar garant voor verrassingen. Een ontmoeting waar illusie, performance, martial arts, live muziek en uiteraard bellydance bij elkaar komen.
Er zijn twaalf try&taste workshops waar bezoekers (gratis!) aan kunnen deelnemen.

Voor veel vrouwen is bellydance: weer thuiskomen. Op het festival vind je bellydance in al zijn facetten: van Bollywood tot tribal, van klassiek oriëntaals naar bellydance met spirituele aspecten. Bellydance is zo oud als de mensheid zelf.

De organisatie is in handen van de Stichting Dans van de Morgenstond. Ons festival is een jaarlijks terugkerend evenement, een laboratorium waaruit allerlei nieuwe initiatieven geboren worden. Doel: buikdansdocenten stimuleren, de buikdans op een innovatieve en authentieke manier te verspreiden vanuit Limburg.

Voorverkoop volwassenen €24
Voorverkoop kinderen 6<12 jaar €10
Dagkassa €29
MRT MRT 2019

SCHUNCK Dans(t)
 

In deze voorstelling dansen leerlingen van Stephanie Rijpkema en Christina Cuijpers ter nagedachtenis aan Harrie Sevriens. Prima ballerina’s van groot tot klein en wervelende moderne dansers maken deze voorstelling tot een unieke ervaring .

De kaartenverkoop start op 25 februari en zijn alleen te koop via SCHUNCK*.
MRT MRT 2019

SCHUNCK Dans(t)
 

In deze voorstelling dansen leerlingen van Stephanie Rijpkema en Christina Cuijpers ter nagedachtenis aan Harrie Sevriens. Prima ballerina’s van groot tot klein en wervelende moderne dansers maken deze voorstelling tot een unieke ervaring .

De kaartenverkoop start op 25 februari en zijn alleen te koop via SCHUNCK*. Kijk op www.schunck.nl voor meer informatie.
APR APR 2019

Dansdag Heerlen 2019
Cultuurhuis Heerlen & Huis voor de Kunsten Limburg presenteren  

Op zondag 14 april gaan in Cultuurhuis Heerlen de voetjes van de vloer tijdens de Dansdag Heerlen. Het Huis voor de Kunsten Limburg en Cultuurhuis Heerlen nodigen (amateur)dansers en dansgroepen uit de regio Parkstad uit om deel te nemen aan workshops van gerenommeerde dansers én zelf op te treden voor publiek.

Danser Tommie Janssens, bekend van programma’s als Dancing with the Stars en The Voice of Holland, geeft een workshop Jazz-Funk. Lotte Dekker, die werkt als performer en dansdocent, geeft een workshop Floorwork geïnspireerd op de technieken van danser David Zambrano. De workshops vinden plaats tussen 12.00 en 14.45 uur. De voorstelling, waarin deelnemers hun eigen choreografieën mogen tonen op het podium, begint om 16.00 uur.

Wil jouw dansgroep meedoen aan de Dansdag Heerlen of wil je als individueel danser meedoen? Meld je dan vóór 25 maart aan via www.hklimburg.nl/dansdagheerlen. Deelname aan de workshops en/of voorstelling kost € 5,- per persoon.

De entree voor de voorstelling bedraagt € 4,50 per persoon.