MEI MEI 2018

Kinderen begeleiden bij het afscheid van een huisdier
 

Vaak is het verlies van een huisdier de eerste kennismaking voor een kind met de dood. Wanneer een kind van ons leert wat verlies inhoudt en hoe hiermee om te gaan, kan dit een steun zijn voor een verlies van een familielid of vriend in later leven. Voor een kind kan het verlies van een huisdier veel moeilijker te accepteren zijn dan het afscheid van een familielid die ze eenmaal per jaar op een verjaardag zagen. Een juiste reactie en begeleiding is dan ook van groot belang voor de verwerking.
In deze workshop worden onderwerpen behandeld zoals :
• wanneer spreken we van rouw
• hoe herken je rouw (per leeftijd)
• hoe vertel je het nieuws
• wat te doen vóór de euthanasie
• wat is euthanasie
• wat gebeurt er met het lichaam
• hoe help je je kind het verlies te verwerken
• activiteiten (rituelen) ter verwerking

De lezing bevat veel praktische informatie maar ook persoonlijke verhalen en tekeningen van ouders en kinderen en is geschikt voor ouders, leerkrachten, dierenartsen en iedereen die privé of professioneel met kinderen en huisdieren te maken heeft.
Er is een boekentafel aanwezig en er is gelegenheid tot het stellen van vragen en delen van ervaringen.

Meer informatie op www.pawsofsilence.eu of info@bmh-begin.nl
MEI MEI 2018

Deel je verhaal
 

Deel Je Verhaal wil laten zien dat zo iets ‘eenvoudigs’ als openheid een wereld kan veranderen. Want juist in tijden van crisis/ uitdagingen blijkt dat de kracht van mensen naar boven komt. Wat helpt jou of wat heeft jou geholpen deze periode? Hoe ga je om met deze situatie? Of welke oplossingen heb jij gevonden voor de grootste uitdagingen in je leven? Deel Je Verhaal biedt een platform om jouw verhaal te delen. Want soms is het ‘delen’ al voldoende om nieuwe inzichten te krijgen of te geven.

Entree naar draagkracht
SEP SEP 2018

Naar de Maan en terug
Lezing Filosofie  

Sinds Galilei (1564-1642) leven we in een heel andere wereld. Niet alleen het aardse behoort tot het fysische domein van ontstaan en vergaan, maar het hele universum! Bovendien is de Aarde niet het middelpunt van het universum en is dat universum veel groter dan we dachten. De nieuwe wereld biedt enorme mogelijkheden voor de mens. Reizen door de ruimte is werkelijkheid geworden met de ontwikkeling van de moderne ruimtevaart.

In de lezing blikken we terug op de eerste verkenningen van het dichtstbijzijnde hemellichaam, de Maan. In het eerste deel van de lezing wordt aandacht besteed aan de voorstelling die men zich honderd jaar geleden maakte van een reis naar de Maan in de literatuur en film. Het tweede deel gaat over de meer eigentijdse geschiedenis. Op 21 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de Maan. Wat was de ideologie achter het Apollo-project? Waarom stopte men? En waarom wil men nu weer terug naar de Maan en verder naar Mars?

Spreker is de filosoof Robert Kragting. Hij verzorgt al vele jaren cursussen Filosofie in Limburg. Zijn aanpak kenmerkt zich door toegankelijkheid.

Aanmelden liefst vóór 3 september 2018
Voor meer informatie en reservering bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', tel. 043 - 3631331, of kijk op de website www.rubico.nu