JAN JAN 2020

Visions of Songs & Stories
 

Als opvolger van het project Visions of Moresnet is er op 10 januari 2020 een avondvullend programma onder de noemer Visions of Songs & Stories. Op 5 maart 2017 was er onder de noemer Visions of Moresnet een bijzondere en geslaagde muziek en kunst middag in het Cultuurhuis. Naast Heerlen zullen er in totaal 6 evenementen worden georganiseerd in Maastricht ,Sittard, Geleen en Maaseik. Het betreft per avond 6 singer songwriters en 1 onderdeel rondom story telling. Het betreft alternatieve singer songwriters die eigen nummers voordragen en op deze manier nieuwe bezoekers, artiesten en belangstellenden kunnen inspireren. Op deze avond zal Sjon King Mobers de presentatie op zich nemen. Als verrassing zal er een uniek project rondom spoken words worden gepresenteerd door een van Heerlens meest aansprekende bands.

De avond omvat jonge getalenteerde singer songwriters uit Limburg en Belgisch Limburg. Op het programma staan deze avond:
Anne linde van de Veen
Ismena
Jessie Cloostermans ( BE)
Louie Hamers
Martina Lucic
Project Spoken words ( Surprise optreden)
NEARVANA Unplugged Nirvana
JAN JAN 2020
wo 15 jan / 14.00 uur / €8,50
Rubico lezing
Bestel tickets

Oog in oog met de filosoof - Filosofenportretten in de Oudheid
Filosofie Lezing  

Filosofen uit de Griekse en Romeinse Oudheid staan vaak afgebeeld in de handboeken over de geschiedenis van de filosofie. Hoe komt men eigenlijk aan deze portretten?

En geven ze de filosofen weer zoals ze er daadwerkelijk uitzagen? In de lezing wordt in chronologische volgorde naar deze portretten gekeken. Aan de soort baard was te zien uit welke filosofische school de afgebeelde persoon afkomstig was. Was het een Stoïcijn, een Epicurist of

misschien wel een Cynicus? Baarden blijken onverwacht belangrijk. De lezing kan zonder filosofische voorkennis gevolgd worden, maar is voor mensen die er al iets van afweten misschien nog interessanter.
Spreekster is classica en archeologe Gemma Jansen.

Aanmelden vóór 10 januari.
Voor meer informatie en reservering bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', tel. 043 - 3631331, of kijk op de website www.rubico.nu />
MRT MRT 2020

Deel je verhaal
 

Deel Je Verhaal wil laten zien dat zo iets ‘eenvoudigs’ als openheid een wereld kan veranderen. Want juist in tijden van crisis/ uitdagingen blijkt dat de kracht van mensen naar boven komt.
Vraag jij je wel eens af wat jou helpt of wat jou heeft geholpen in een lastige periode? Of welke oplossingen jij gevonden hebt voor de grootste uitdagingen of dromen in je leven?
Deel Je Verhaal biedt een platform om verhalen te delen. Want soms is het ‘delen’ al voldoende om nieuwe inzichten te krijgen of te geven.
Dus heb jij behoefte aan een verrassende avond? Kom dan luisteren naar verhalen van mensen zoals jij.


De zaal is open vanaf 19.30 uur. Om 20.00 start de eerste spreker.
Entree naar draagkracht, richtbedragen: € 3,50 | € 5,- | € 7,50