MRT MRT 2018
za 10 mrt / 00.00 uur / €0.-
Cultuurhuis Heerlen en Via Zuid presenteren

Cultuurhuis Heerlen en VIA ZUID presenteren nieuw talent
Met regisseur Gilles Groot  

za 10 mrt / 00.00 uur / €0
Cultuurhuis Heerlen en Via Zuid presenteren
VIA ZUID verbindt podiumkunstenaars, partners, opdrachtgevers, speelplekken en publiek, binnen en buiten de culturele wereld met als doel dat jonge talenten uit de podiumkunsten zich verder kunnen ontwikkelen. Vanaf dit jaar ontwikkelt VIA ZUID een broedplaats in het Cultuurhuis. Talenten van VIA ZUID krijgen de ruimte om twee weken in Cultuurhuis Heerlen te werken en tonen daarna het resultaat aan het publiek! Nieuwsgierig naar het werk van aanstormend talent? Bezoek dan een van de presentatieavonden. Deze keer met regisseur Gilles Groot.

Meer informatie over deze voorstelling volgt
MRT MRT 2018

Bambie is back!
Vlakkevloer voorstelling Parstad Limburg Theaters  

Bambie is terug in Heerlen en dat werd tijd. Daar gaat het in Bambie's 18e voorstelling Bambie is back! dan ook over. De tijd! De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat in Bambie is back! samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd. Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stil laten staan. Geluksmomenten zijn juist weer vluchtig en ongrijpbaar. Voor het eerst met livemuziek!

Kaarten uitsluitend te koop bij Parkstad Limburg Theaters 045-5716607
MRT MRT 2018

International Bellydance Festival 2018
i.s.m. Theaterwerkplaats ZIE  

Stichting Dans van de Morgenstond probeert ieder jaar weer met een verrassende presentatie voor de dag te komen. Dit jaar wordt het een ontmoeting tussen bewegingstheater, acrobatiek, live muziek en buikdans. En natuurlijk is er ook weer een oriëntaalse markt, waar je naar hartenlust kunt snuffelen tussen leuke oosterse hebbedingetjes. Buikdansen is niet alleen leuk, maar ook supergezond. Je kunt dit zelf gaan ervaren tijdens gratis miniworkshops. Waar buikdans niet allemaal goed voor is, om een paar te noemen: oefeningen voor moeilijke voeten, versterking van bekkenbodem ter voorkoming van incontinentie voor senioren, verlichten van rug-, nek- en schouderklachten. Heel speciaal voor dit jaar is de voorstelling van theaterwerkplaats Zie. Kortom, het wordt een dag waar veel te beleven valt.

Entree normaal: €24,50
Entree kinderen 7-12 jaar: €15
Entree kinderen t/m 6 jaar: gratis
APR APR 2018

Sartre zegt Sorry - Laura van Dolron
Kaarten uitsluitend te koop bij Parkstad Limburg Theaters 045-5716607  

Sommige meisjes vallen op de verkeerde mannen, Laura van Dolron valt op de verkeerde filosofen. Al jaren komt de beroemde filosoof Jean-Paul Sartre Laura van Dolron opzoeken om haar om de oren te slaan met grote woorden als vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit keer loopt het echter anders. Sartre staat niet op uit zijn graf om Laura streng toe te spreken, maar om zijn excuses aan te bieden. Hij MOET het een en ander rechtzetten. Wat volgt is een verfrissende brainwash en een onhandige maar oprechte poging tot engagement.

Kaarten uitsluitend te koop bij Parkstad Limburg Theaters 045-5716607
APR APR 2018

Firma Lampo - Sketch-boek
 

We leven in een tijd waarin langzaam alles op zijn kop staat en kantelt. In zo'n tijd bieden muziek en cabaret troost en verlichting. Een goede reden voor een nieuwe theatergroep met oude bekenden die de wereld opnieuw belicht. Firma Lampo is een initiatief van Raymond Clement en Ivo Rosbeek. Samen met hun theatervrienden Roger Lataster en de Lotgenoten verkoopt Firma Lampo in hapklare brokken magische sketches, realistische liedjes en andere verhalen uit het boek van 2018. Verwondering, hilariteit, lach, omkering en overpeinzing schetsen uw verbazing in: Sketch-boek!
MEI MEI 2018

Saman Amini - Samenloop van Omstandigheden
Kaarten uitsluitend te koop bij Parkstad Limburg Theaters  

Een persoonlijk verhaal waarin alle universele thema’s samenkomen tot het punt waar ze een individu vormen. Een Samenloop van Omstandigheden.

De Parade
Saman Amini, een van de hippe acteurs uit Jihad, de voorstelling zingt, speelt en vertelt in dit freudiaans portret over zijn leven, zijn moeder en vader en de liefde en alles wat nodig is om overeind te blijven als er niks meer overeind staat. In de zomer van 2017 was Samenloop van Omstandigheden voor het eerst te zien op reizend festival De Parade. Saman Amini heeft zijn autobiografische liedjesvoorstelling met liveband, anekdotes en projecties nu uitgebreid tot een avondvullende soloperformance.

Over Saman Amini
De uit Iran afkomstige acteur Saman Amini vlucht samen met zijn moeder en zusje op 11 jarige leeftijd naar Nederland. Hier komt hij al op jonge leeftijd in aanraking met Theatergroep DOX. Hij blijkt een groot talent en stroomt moeiteloos door naar de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht. Saman is medemaker en speler in de theaterhit Nobody Home en Jihad, de voorstelling en heeft onder andere gespeeld in televisieseries Flikken Maastricht en Van God Los.

De pers over Samenloop van Omstandigheden
‘Laatst zag ik in een tentje op De Parade de voorstelling Samenloop van omstandigheden van Saman Amini, Iraanse vluchteling, nu theatermaker in Nederland. Een half uurtje theater dat alles en iedereen door elkaar schudde’ - de Volkskrant
‘Indringend, maar steeds ook met humor, met liveband en mooie projecties’ - de Volkskrant

Kaarten uitsluitend te koop bij Parkstad Limburg Theaters 045-5716607
MEI MEI 2018

Titia Brassé & Third house on the left
“Tesoro”  

Jean Paul Bruls, de charmante dirigent, van het Phil harmonisch symfonie orkest, leert de jonge harpiste Esther kennen. Een huwelijk en kinderen. Totdat het Jean Paul is, “die stil valt”. Er wordt bij hem dementie geconstateerd. Op gegeven moet Esther Jean Paul los laten en opent de deur van een gesloten afdeling, in een zorgcentrum.
De voorstelling “Tesoro” geschreven en gespeeld door Titia Brassé, bekend van de monoloog “Rosalie Niemand”, wordt afgewisseld door mooie muziek van “Third house on the left”, Robbert Duijf en Guido Brassé.
Regie: Joop Omloo
JUN JUN 2018

Shop en ontmoet de duivel
Studio het Podium presenteert  

Twee oude vriendinnen die samen journalistiek gestudeerd hebben komen elkaar na lange tijd weer tegen. Ze proberen zich beide staande te houden in het hectische leven van New York. Andy maakt lange dagen om waardering te krijgen van de duivelse hoofd redactrice van een beroemd modeblad waar ze voor werkt. Dit gaat ten koste van haar sociale leven. Rebecca die alleen durft te dromen van zo’n baan vecht tegen haar shop verslaving, terwijl ze zich naar haar nieuwe baan bluft bij een financieel dagblad. De vraag is of beide meiden hun leven weer op orde krijgen. Gespeeld door jongeren van 14-19 jaar
JUN JUN 2018

Jij bent mijn held
Studio het Podium presenteert  

Drie zusjes, ieder met hun eigen held. De tiener Aimee wilt niets meer met haar kinderachtige zusjes te maken hebben. Wanneer ze echter in de problemen komt blijkt ze haar zusjes toch nodig te hebben. Zal het ze lukken er samen uit te komen?
Gespeeld door kinderen van 8-11 jaar
JUN JUN 2018

Vlog jij niet?!
Studio het Podium  

De wereld van de jongeren speelt zich tegenwoordig grotendeels online af. Naast het delen van
hun leven op social media is er een nieuwe hype in opkomst. Bloggen en vloggen….als je het niet
doet hoor je er niet bij. Nog een voordeeltje voor de beste vloggers is dat er ook nog behoorlijk
wat geld mee te verdienen valt. Maar wat als je totaal niet in de wieg bent gelegd om je verhaal op
beeld te tonen? Nou dan creëren we toch gewoon een mogelijkheid. Fake or Reality?!
Gespeeld door jongeren van 11-14 jaar