JAN JAN 2020

Visions of Songs & Stories
 

Als opvolger van het project Visions of Moresnet is er op 10 januari 2020 een avondvullend programma onder de noemer Visions of Songs & Stories. Op 5 maart 2017 was er onder de noemer Visions of Moresnet een bijzondere en geslaagde muziek en kunst middag in het Cultuurhuis. Naast Heerlen zullen er in totaal 6 evenementen worden georganiseerd in Maastricht ,Sittard, Geleen en Maaseik. Het betreft per avond 6 singer songwriters en 1 onderdeel rondom story telling. Het betreft alternatieve singer songwriters die eigen nummers voordragen en op deze manier nieuwe bezoekers, artiesten en belangstellenden kunnen inspireren. Op deze avond zal Sjon King Mobers de presentatie op zich nemen. Als verrassing zal er een uniek project rondom spoken words worden gepresenteerd door een van Heerlens meest aansprekende bands.

De avond omvat jonge getalenteerde singer songwriters uit Limburg en Belgisch Limburg. Op het programma staan deze avond:
Anne linde van de Veen
Ismena
Jessie Cloostermans ( BE)
Louie Hamers
Martina Lucic
Project Spoken words ( Surprise optreden)
NEARVANA Unplugged Nirvana
MRT MRT 2020

Internationale Vrouwendag Heerlen Parkstad
 

“Vrijheid” is landelijk gekozen als thema voor Internationale vrouwendag. In Heerlen Parkstad is het thema daarom ook………

VRIJHEID
Wat betekent vrijheid voor jou als vrouw? Het is precies 100 jaar na de eerste feministische golf. 100 jaar geleden brengt de eerste vrouw in Nederland actief haar stem uit bij de gemeenteraadsverkiezingen. Vrouwen krijgen in 1919 actief kiesrecht. Toen pas!

Nederland is 75 jaar geleden bevrijd (1945).

Het is nu 50 jaar na Dolle Mina, de start van de tweede feministische golf. Kasteel Nijenrode (business school) wordt bezet omdat zij vrouwelijke studenten weigeren. De Dolle Mina’s strijden voor “plasrecht”, er zijn geen openbare toiletten voor vrouwen. Het bekendst is de demonstratie voor abortus “ Baas in eigen buik”, die toen ook in Heerlen plaatsvond.

Internationale Vrouwendag 2020 Heerlen Parkstad
Internationale Vrouwendag 2020 Heerlen Parkstad is een dag waar je veel vrouwen ontmoet, met elkaar in gesprek gaat, elkaar inspireert. Waar je een lekker hapje kunt eten en drinken, samen naar verhalen en muziekoptredens luistert. En samen Internationale Vrouwendag viert!

Waar, wanneer en hoe laat?
De dag vindt plaats in het Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145. Op zondag 8 maart 2020. Vanaf 12.30 uur tot ongeveer 21.00 uur.

Financiën
Om het programma te realiseren is geld nodig.We proberen door sponsoring geld te krijgen. Ook willen we bij inschrijving entréegeld vragen. Uiteraard is een vrijwillige hogere bijdrage van harte welkom.

Maar misschien vind je het interessant, leuk of belangrijk een stap verder te gaan en wil je iets sponsoren. Bijvoorbeeld een muziekoptreden, de koffie met koek, de attenties voor de spreeksters, de huur of iets wat je zelf denkt. Aarzel niet het ons te laten weten. Neem contact op met Miriam van der Mee, ons e-mailadres is: int.vrouwendagheerlen@gmail.com

Als organisatie geven wij zelf het voorbeeld door garant te staan voor een van de muziekoptredens.

Zondag, 8 maart, 12.30 uur tot 21.00 uur.
€ 5,- of € 15,- ( naar draagkracht)
Maaltijd € 15,- op inschrijving.
Inschrijven: int.vrouwendagheerlen@gmail.com
MRT MRT 2020
zo 29 mrt / 15.00 uur / €0.-
Heerlen Jazz Presenteert

Opening foto expositie - Heerlen Jazzt 2019
 

zo 29 mrt / 15.00 uur / €0
Heerlen Jazz Presenteert
Heerlen Jazzt, november jazz-maand. Gedurende een hele maand een uitgebreid programma van concerten met alle vormen van jazz en varianten daarvan. Professionele podium concerten door internationale, nationale en regionale topmusici, in en rondom de binnenstad en culturele centra. De Jazzmaand van opening tot afsluiting gefotografeerd door Nicole Bolton en René Bradwolff samengevat in een bijzondere expositie van dit culturele muziek evenement in Heerlen.