FEB FEB 2019

All About Talking
Met Majella Lammers  

Kom je ook? De 24e help ik je gedachten graag weer* eens op gang. All About Talking gaat over mijn verhaal, en dat zal je inspireren. Ben je in voor een middagje reflexie?

Ik - Majella Lammers - vertel over de hobbels in mijn leven. Hoe ik die op orde kreeg. Hoe je je roer om kunt gooien, waarom het lekker is es in een dialoog terug- en vooruit te zien. Hoe we het leven kunnen beteren; ook voor onze kinderen. Ja, mijn drie gouden tips komen langs. Die gaan je aan het denken zetten, als je wilt. Of niet. Denken ga je doen en praten ook. Want daar draait het om. Praten.
Kom eens luisteren. Praat ik. En jij wellicht ook daarna.

Entree 12,50 euro (1 koffie inbegrepen).

* “Heel mooi, herkenbaar, openhartig, confronterend, vol emotie, het laat je nadenken over je eigen leven, precies zoals de aankondiging beweert.” luidde een reactie. “Het zet je weer even aan het denken, hoe je je leven toch in eigen hand moet nemen.”
MRT MRT 2019
di 12 mrt / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Yasgur's Farm
Muziekcafé op dinsdag  

di 12 mrt / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Yasgur’sFarm verwijst naar de boerderij van Max Yasgur in Bethel (New York) waar in 1969 het Woodstockfestival plaats vond. (“we were half a million strong” –“Woodstock”, Joni Mitchell)Yasgur’s Farm produceerde reeds twee cd’s; “Vintage” (2009) en “Perfect Feel” (2015).De liefde voor, met name, het jaren ’70 repertoire, waarbij de meerstemmige vocalen een essentiële rol spelen, is duidelijk hoorbaar. Inmiddels is ook eigen werk aan het repertoire toegevoegd.Een optreden van Yasgur’s Farm staat garant voor vleugjes nostalgisch gevoel en muzikale spontaniteit.

Online vvk €8
Reserveren of kassa €9,50-
Knipkaartvoorstelling
MRT MRT 2019

Bambie Nul
Vlakkevloer voorstelling i.s.m. Parkstad Limburg Theaters  

Terug naar het nulpunt, was de gedachte waarmee Bambies Jochem Stavenuiter en Paul van der Laan twee jaar geleden in een klein zaaltje aan het werk gingen. Het resultaat is een parel van een voorstelling, die door Theater Kikker werd uitverkozen tot het beste van dat theaterseizoen, ‘omdat de twee Bambie’s ons laten zien hoe godvergeten rijk eenvoud kan zijn.’ Nu gaat BAMBIE NUL officiëel in première en op tournee.

Twee mannen gaan in BAMBIE NUL op zoek naar de ‘Betekenis der Dingen’. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven, moeder natuur, het wonder der techniek, de liefde en ‘Het Hogere’, maar staan zichzelf daarbij in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt wel per ongeluk kapot.

BAMBIE NUL is filosofische en fysieke slapstick over de treurnis èn de schoonheid van de mislukking. Met Flauberts roman ‘Bouvard & Pécuchet’, het onverwoestbare ‘Ne me quitte pas’ en het zwarte schilderij van Malevich (onder het motto ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’) als inspiratiebronnen.

Idee en spel: Jochem Stavenuiter, Paul van der Laan dramaturgie en eindregie: Marijn van der Jagt Techniek- en lichtontwerp: Manuel Boutreur Techniek: Lennard Robberegt Kostuums: Atty Kingma Zakelijke leiding: Tamara Keasberry / Bureau tamtam Verkoop: Bureau Berbee Culturele affaires Grafisch ontwerp: SYB

BAMBIE IS BACK! werd genomineerd voor de VSCD MIMEPRIJS 2018.
Uit het juryrapport: “Al meer dan 20 jaar laat de groep zien van grote waarde te zijn voor het mimetheater

Ticket prijs; €15,50
Kaarten uitsluitend via www.parkstadlimburgtheaters.nl of 045-5716607
APR APR 2019

Dansdag Heerlen 2019
Cultuurhuis Heerlen & Huis voor de Kunsten Limburg presenteren  

Op zondag 14 april gaan in Cultuurhuis Heerlen de voetjes van de vloer tijdens de Dansdag Heerlen. Het Huis voor de Kunsten Limburg en Cultuurhuis Heerlen nodigen (amateur)dansers en dansgroepen uit de regio Parkstad uit om deel te nemen aan workshops van gerenommeerde dansers én zelf op te treden voor publiek.

Danser Tommie Janssens, bekend van programma’s als Dancing with the Stars en The Voice of Holland, geeft een workshop Jazz-Funk. Lotte Dekker, die werkt als performer en dansdocent, geeft een workshop Floorwork geïnspireerd op de technieken van danser David Zambrano. De workshops vinden plaats tussen 12.00 en 14.45 uur. De voorstelling, waarin deelnemers hun eigen choreografieën mogen tonen op het podium, begint om 16.00 uur.

Wil jouw dansgroep meedoen aan de Dansdag Heerlen of wil je als individueel danser meedoen? Meld je dan vóór 25 maart aan via www.hklimburg.nl/dansdagheerlen. Deelname aan de workshops en/of voorstelling kost € 5,- per persoon.

De entree voor de voorstelling bedraagt € 4,50 per persoon.