OKT OKT 2019
ma 28 okt / 19.30 uur / €0.-
Mondriaan presenteert

Themabijeenkomst: stemmen horen
Mondriaan presenteert  

ma 28 okt / 19.30 uur / €0
Mondriaan presenteert
U loopt over straat en hoort iemand uw naam roepen. U kijkt om u heen maar ziet niemand. U loopt verder en hoort alweer iemand uw naam roepen, u kijkt en wederom niemand. Thuis aangekomen hoort u nog steeds iemand uw naam roepen, maar u weet dat er niemand anders in huis is. U schrikt, uw gedachten gaan met u aan de haal, u voelt zich misschien angstig en vraagt zich duizenden dingen af.

Dit is één voorbeeld van stemmen horen. Het horen van stemmen, die anderen niet kunnen horen, kan het leven flink beïnvloeden en roept mogelijk veel vragen bij u of uw naaste op. Daarom organiseert Heerlen STAND-BY! op maandag 28 oktober de themabijeenkomst ‘Stemmen horen’.

Meer over de bijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst geeft Dondeyne Zillen, psychiater bij FACT-team Heerlen-Noord van Mondriaan, antwoord op diverse vragen rondom het thema ‘Stemmen horen’.

Wat is het? Hoe kunnen de stemmen verminderen of verdwijnen? Hoe kan ik er mee leren omgaan? Welke bronnen van steun zijn er?

Daarnaast vertelt Michel Knols, ervaringsdeskundige bij Mondriaan over zijn ervaring met stemmen horen en herstel. Ook stellen we u in de gelegenheid om op deze avond uw eigen ervaringen met stemmen horen te delen met anderen.

Meer informatie en aanmelden
Hoort u zelf stemmen of kent u mensen die stemmen horen? De themabijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over het thema gratis toegankelijk.

De themabijeenkomst vindt plaats op maandag 28 oktober van 19.30u-21.30 u in het Cultuurhuis, Sittarderweg 145 Heerlen.
Aanmelden is gewenst via www.mondriaan.eu/agenda of bij Mark Ahsmann: 088 - 506 9413
NOV NOV 2019

Deel je verhaal
 

Deel Je Verhaal wil laten zien dat zo iets ‘eenvoudigs’ als openheid een wereld kan veranderen. Want juist in tijden van crisis/ uitdagingen blijkt dat de kracht van mensen naar boven komt.
Wat helpt jou of wat heeft jou geholpen deze periode? Hoe ga je om met deze situatie? Of welke oplossingen heb jij gevonden voor de grootste uitdagingen in je leven? Deel Je Verhaal biedt een platform om jouw verhaal te delen. Want soms is het ‘delen’ al voldoende om nieuwe inzichten te krijgen of te geven. Dus heb jij behoefte aan een verrassende avond? Kom dan luisteren naar verhalen van mensen zoals jij.

Entree naar draagkracht
MRT MRT 2020

Internationale Vrouwendag Heerlen Parkstad
 

“Vrijheid” is landelijk gekozen als thema voor Internationale vrouwendag. In Heerlen Parkstad is het thema daarom ook………

VRIJHEID
Wat betekent vrijheid voor jou als vrouw? Het is precies 100 jaar na de eerste feministische golf. 100 jaar geleden brengt de eerste vrouw in Nederland actief haar stem uit bij de gemeenteraadsverkiezingen. Vrouwen krijgen in 1919 actief kiesrecht. Toen pas!

Nederland is 75 jaar geleden bevrijd (1945).

Het is nu 50 jaar na Dolle Mina, de start van de tweede feministische golf. Kasteel Nijenrode (business school) wordt bezet omdat zij vrouwelijke studenten weigeren. De Dolle Mina’s strijden voor “plasrecht”, er zijn geen openbare toiletten voor vrouwen. Het bekendst is de demonstratie voor abortus “ Baas in eigen buik”, die toen ook in Heerlen plaatsvond.

Internationale Vrouwendag 2020 Heerlen Parkstad
Internationale Vrouwendag 2020 Heerlen Parkstad is een dag waar je veel vrouwen ontmoet, met elkaar in gesprek gaat, elkaar inspireert. Waar je een lekker hapje kunt eten en drinken, samen naar verhalen en muziekoptredens luistert. En samen Internationale Vrouwendag viert!

Waar, wanneer en hoe laat?
De dag vindt plaats in het Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145. Op zondag 8 maart 2020. Vanaf 12.30 uur tot ongeveer 21.00 uur.

Financiën
Om het programma te realiseren is geld nodig.We proberen door sponsoring geld te krijgen. Ook willen we bij inschrijving entréegeld vragen. Uiteraard is een vrijwillige hogere bijdrage van harte welkom.

Maar misschien vind je het interessant, leuk of belangrijk een stap verder te gaan en wil je iets sponsoren. Bijvoorbeeld een muziekoptreden, de koffie met koek, de attenties voor de spreeksters, de huur of iets wat je zelf denkt. Aarzel niet het ons te laten weten. Neem contact op met Miriam van der Mee, ons e-mailadres is: int.vrouwendagheerlen@gmail.com

Als organisatie geven wij zelf het voorbeeld door garant te staan voor een van de muziekoptredens.

Zondag, 8 maart, 12.30 uur tot 21.00 uur.
€ 5,- of € 15,- ( naar draagkracht)
Maaltijd € 15,- op inschrijving.
Inschrijven: int.vrouwendagheerlen@gmail.com