MRT MRT 2024

De John achter Lennon
Paul Logister  

In de voorstelling de John achter Lennon gaat de Heerlense muzikant Paul Logister op zoek naar het levensverhaal John Lennon, de man die samen met Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr deel uitmaakte van de grootste popband allertijden: The Beatles. Aan de hand van anekdotes, filmbeelden en muziekfragmenten neemt Logister toehoorders mee op een persoonlijke reis door het leven van de ex-Beatle. Ook brengt Logister een aantal nummers van Lennon ten gehore.

Logister heeft een aantal keer opgenomen in Abbey Road, schrijft nummers in het Engels en in het Nederlands en maakt daarnaast deel uit van onder meer The Rolling Beatles en het duo Hey Angie.

Online via ticketlink: €8,75
Dag kassa & via mail of telefoon reserveren: €9,75 via info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
MRT MRT 2024

Internationale Vrouwendag | Parkstad
''Vrouw en Gezondheid''  

Vrijdag, 8 maart wordt in de hele wereld Internationale Vrouwendag gevierd. Ook in Parkstad.

Stichting Vrouwen Heerlen Parkstad organiseert dit in het Cultuurhuis, Sittarderweg 145 in Heerlen, van 16.00 uur tot 22.30 uur.
Het wordt weer een sprankelende dag, Internationale Vrouwendag is dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren, te netwerken en samen te vieren.

Het thema is “Vrouw en Gezondheid” Belangrijk :Nog steeds wordt er te weinig stilgestaan bij het feit, dat symptomen bij mannen en vrouwen niet altijd gelijk zijn, en dat zij anders op medicijnen kunnen reageren. Nog steeds komt zwangerschapsdiscriminatie op het werk voor.

Vanaf 16.00 uur ben je welkom voor koffie/thee en vlaai.

Om 17.00 uur spreekt dr. Floor Ruiter: Wat speelt er op dit moment op het gebied van vrouw en gezondheid? Zij is wetenschappelijke informatiespecialist Universiteit Maastricht en AZM, met speciale aandacht voor diversiteit en inclusie van de gezondheidszorg.
Later is er een forumdiscussie en interactie met de zaal. In het forum zitten Dr. Marianne Nieuwenhuijze, hoogleraar fysiologische verloskundige Universiteit Maastricht en lector verloskundige Zuyd Hogeschool, Monique van Heesch-Webers, gezondheidsprofessional, verbonden aan Positieve Gezondheid Limburg en initiator “Krachtige Vrouwen”, Metra Daliry, arts in opleiding en co-assistent huisartsenpraktijk en Kitty Jong, vicevoorzitter vakbond FNV en o.a. lid van het Dagelijks bestuur van de SER.

Een kans om al je vragen aan bod te laten komen!

Dagvoorzitter is Kim Brouns.

Bij feest horen hapjes en drankjes. Én natuurlijk muziek. Als intermezzo luisteren we naar Norah Rhodes, singer-songwriter uit Parkstad. We eindigen met een muziekoptreden van Happy Hendrix, waarbij we kunnen meezingen en dansen .

Tickets:€ 25,- inclusief koffie/thee om 16.00 uur en vegetarische hapjes rond 18.00 uur. Is dit bedrag een bezwaar, kijk dan op onze website voor een speciale regeling. Kun je meer missen? Graag!