APR APR 2020
zo 19 apr / 11.00 uur / €0.-
Kom en geniet voor nop!

Net Iets Anders
OPGESCHORT!  

zo 19 apr / 11.00 uur / €0
Kom en geniet voor nop!
Net Iets Anders is een evenement dat je niet gewend bent van Cultuurhuis Heerlen. Met een markt waar je (strip)boeken en gezelschapsspellen kunt uitproberen en kopen, verschillende lezingen kunt volgen, over uiteenlopende onderwerpen en onder het genot van een hapje en drankje pauze kunt houden in het café. Ook is er nog een randprogramma voor de jongere bezoekers. Dus het hele gezin is welkom!

Met de Werelddag van het Boek en Auteursrechten voor de deur op 23 april, gaat er in het programma veel gebeuren rondom de literatuur. Zo worden er auteurs uitgenodigd om lezingen te geven en zijn er boekhandels aanwezig op de markt.

Het programma begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Wanneer welke lezingen plaatsvinden, wordt spoedig bekendgemaakt.

Blijf op de hoogte over de verschillende activiteiten en gastsprekers op onze social media kanalen en zet je op aanwezig op het Facebookevenement.

Dan zien we jou graag op zondag 19 april in Cultuurhuis Heerlen!
APR APR 2020

Alternatieven naar werk
OPGESCHORT!  

Bijeenkomst ‘Alternatieven naar werk’, informatiemarkt en workshops.

Laat je onder andere inspireren door het pakkende verhaal van Arjan Erkel (oud-medewerker Artsen zonder Grenzen). Hij vertelt over zijn gijzeling in Dagestan en de kracht van vrijheid in denken en doen.

Daarnaast kun je verschillende workshops bijwonen en kennismaken met nieuwe manieren om een passende baan te vinden. De workshops worden geleid door ervaringsdeskundigen. Een voor een nemen zij jou mee in hoe zij (weer) aan het werk kwamen.

Op de informatiemarkt kun je vervolgens meer inspiratie opdoen over alternatieve wegen naar een baan. We sluiten de middag af met de mogelijkheid om mensen te ontmoeten die jouw situatie herkennen, om ervaringen, tips en contactgegevens uit te wisselen en elkaar te helpen naar de volgende stap.

Ben je zelf werkzoekend, werknemer en geïnteresseerd in het onderwerp, beroepskracht in dit werkveld of gewoon toe aan wat inspiratie, zet dan 23 april alvast in jouw agenda. Meer inhoudelijke informatie.zal voor die tijd nog worden gecommuniceerd.
APR APR 2020
MEI MEI 2020
zo 3 mei / 15.00 uur / €0.-
Heerlen Jazz Presenteert

Impuls | Heerlen Jazzt
GEANNULEERD!  

zo 3 mei / 15.00 uur / €0
Heerlen Jazz Presenteert
In verband met de corona crisis is de opening van deze foto expositie welke al in maart j.l. zou plaatrs vinden verplaatst naar deze datum. Vooralsnog blijft het programma overeind. eventuele wijzigingen hierin zullen we tzt hier bekend maken als ook op onze Facebook pagina.

Heerlen Jazzt, oftewel de November Jazzmaand, een hele maand een uitgebreid programma van concerten met alle vormen van jazz en varianten daarvan. Professionele podium concerten door internationale, nationale en regionale topmusici, in en rondom de binnenstad en culturele centra. De Jazzmaand wordt van opening tot afsluiting vastgelegd door de fotografen Nicole Bolton en René Bradwolff en nu samengevat in een bijzondere expositie van dit culturele muziek evenement in Heerlen.

Tijdens de opening van de expositie video kun je ook genieten van live muziek van Meatschell, winnaars Maastricht Jazz Award. Germaine Sijstermans, Foppe Jacobi en Marcel Coenen,

Tevens kun je de video art bekijken van Roger van de Poel en Maiko van Geffen en live action painting van Miriam Vleugels - Visual Artist.

Het geheel vindt plaats onder noemer van Urban & Nature Projects, een project dus van Jazz in Heerlen in samenwerking met Pro 2 en SLIM (Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek)

Het wordt zekere een interessante happening en de opening en optredens zijn gratis te bezoeken.


SEP SEP 2020

Deel Je Verhaal
 

Deel Je Verhaal wil laten zien dat zo iets ‘eenvoudigs’ als openheid een wereld kan veranderen. Want juist in tijden van crisis/ uitdagingen blijkt dat de kracht van mensen naar boven komt.

Vraag jij je wel eens af wat jou helpt of wat jou heeft geholpen in een lastige periode? Of welke oplossingen jij gevonden hebt voor de grootste uitdagingen of dromen in je leven?

Deel Je Verhaal biedt een platform om verhalen te delen. Want soms is het ‘delen’ al voldoende om nieuwe inzichten te krijgen of te geven.
Dus heb jij behoefte aan een verrassende avond? Kom dan luisteren naar verhalen van mensen zoals jij.

De zaal is open vanaf 19.30 uur. Om 20.00 start de eerste spreker.
Entree naar draagkracht, richtbedragen: € 3,50 | € 5,- | € 7,50