OKT OKT 2019

Germaine Sijstermans – On Tour (Première)
Voorprogramma Under the Surface  

Een gezamenlijk luisteren, door musici en luisteraars, in een ruimte in de ruimte. Een zeskoppig, akoestisch ensemble speelt de nieuwste compositie met installatie van Germaine Sijstermans. Muziek, licht, concentratie en draden verweven zich in het Cultuurhuis.

Betula is de compositie waarmee Germaine Sijstermans haar tweejarige residentie bij Intro, productiehuis voor experimentele muziek, afrondt (gesteund door ViaZuid). Sijstermans heeft tijdens haar residentie werken met installaties gecomponeerd waarbij de ervaring van klank, ruimte, stilte en licht centraal staan. Sijstermans' muziek gaat uit van luisteren in stilte als grondtoon, het toonmateriaal is abstract, de uitwerking organisch. De musici laten de muziek ontvouwen door constant naar elkaar te luisteren en te communiceren vanuit verschillende werelden van klankmateriaal. De installatie creëert een transparante, tijdelijke fysieke vorm, die de persoonlijke beleving kleurt en zich laat kleuren.

Antoine Beuger, dwarsfluit
Germaine Sijstermans, klarinet
Rishin Singh, trombone
Johnny Chang, altviool
Fredrik Rasten, gitaar
Leo Svirsky, accordeon

Ga voor meer informatie naar: www.germainesijstermans.com | www.introinsitu.nl | www.viazuid.com />
Kaartjes voor dit concert zijn ook geldig voor het optreden van 'Under the Surface'. Dit concert start aan sluitend op het concert van Germaine om 21.00 uur.
DEC DEC 2019

The Man Comes Around
 

The Man Comes Around speelt nummers van Johnny R. Cash in een minimale bezetting. Het repertoire van het Heerlense trio bestaat enkel uit nummers van The American Recordings.

The Man Comes Around zijn Maurice
Hermans op slidegitaar, Marcel van der Heyden (gitaar en zang) en Hans Keuls op drums. Sinds de
toevoeging van de ritmes van Keuls op snare, bass en high-hat is er ruimte voor experiment, maar ook de mogelijkheid om minder te doen en de nummers van Cash zo puur mogelijk te brengen. De band brengt echte luisterliedjes dus, met de nodige dynamiek en hier en daar ondergedompeld in een heerlijke, slepende grove.

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019
vr 6 dec / 20.00 uur / €0.-
Kom en geniet voor nop!

Martin Sillen
EP presentatie  

vr 6 dec / 20.00 uur / €0
Kom en geniet voor nop!
Bij de songs van Martin Sillen hoor je altijd een mix van meerdere gevoelens, gedachtes en melodieën. Als luisteraar hoor je innerlijke strijd, het gevecht van meerdere kanten maar voel je ook de extase als de harmonie ontstaat.

Martin Sillen combineert met band een stevige groove met harmonieën die afwisselend bevrijden dan weer spanning opbouwen. Met alternatieve indie rock en catchy hooks zal Martin Sillen nog lange tijd in je hoofd doorklinken.

Martin Sillen (toen nog OOST.) debuteerde live bij de voorronde van Nu Of Nooit (wedstrijd voor het openen van Pinkpop) en werd meteen beloond met goede kritieken en een plaats in de finale.
Eind juni is de single ‘Again’ gereleased, met airtime op 3FM. Momenteel is Martin Sillen bezig met opnames voor haar eerste EP.

"De alternatieve Indie Rock ligt goed in het gehoor. De zang van Jop in combinatie met een catchy sound maakt dat er een goed ingespeelde band staat."
3VOOR12/Limburg

"Een schot in de roos. Ik geloof Jop bijna niet als hij zegt dat dit het eerste optreden is. De band is perfect op elkaar ingespeeld. Indie, maar dan beter. Links en rechts wat Jeff Buckley, een beetje Doors, met een funky sausje.
Het klopt helemaal: de band klinkt als een klokje, zonder conventioneel te worden. De backings zijn subliem en reiken verder dan tertsen en kwinten. De liedjes klinken bekend, maar absoluut niet cliché."
ZEF Magazine

Live bestaat Martin Sillen uit:
Zang/gitaar Jop Ostendorf
Backing/gitaar Erik Steegh
Backing/Bass Luc van den Brink
Backing/drums Dinand Claessens of Kees Houx

Voorprogramma wordt nog bekendgemaakt!

Gratis entré!
MRT MRT 2020

Schrijf me in het zand
DAMES & HEREN Een ànder theatergezelschap speelt  

'Schrijf me in het zand'
De auteur, Inez van Dullemen, heeft boeken en toneelstukken geschreven over relaties en gebeurtenissen tussen mensen die de lezer of kijker tot nadenken stemt. Het thema in “Schrijf me in het zand” gaat over incest en met name hoe men in dit gezin ermee is omgegaan. Hoe kon het gebeuren? Het thema is van alle tijden en vaak ook op tv besproken. Het gezelschap wil de voorstelling, die bijna niet door amateurs is gespeeld, korter bij het publiek brengen. De actrices en acteurs doen dit op waardige wijze. Er wordt nauwkeurig aandacht gegeven aan de tekst.

Wie is “DAMES&HEREN Een ànder theatergezelschap”
De vereniging is in 2017 opgericht en maakt voornamelijk theater maken met een maatschappelijk karakter.
De eerste producties waren zeer succesvol. Er blijkt behoefte te zijn aan toneel met een maatschappelijke inhoud. Op de website is meer informatie over de voorstellingen te vinden.

Leden van de vereniging zijn lid gedurende de duur van de productie. Ze komen uit de gehele regio Zuid-Limburg. Het spelersbestand wisselt per voorstelling. De spelers zijn vaak niet gebonden aan een vereniging of hebben binnen hun eigen vereniging geen mogelijkheden deze vorm van toneel te spelen. Het gezelschap heeft financiële bijdragen ontvangen van FSI en toneelhuis LFA.

Meer informatie over DAMES & HEREN is te vinden op: www.damesenheren.live />
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121