SCHUNCK - Musical Unlimited

Musical Unlimited is een musicalgroep voor jongeren met een beperking, waarbij de lessen zijn aangepast op het gebied van tempo, in benadering en inhoud. Een seizoen lang werken de cursisten aan zang, dans en toneel om het uiteindelijk samen te voegen tot een musical die ze in het theater presenteren.

Musical Unlimited is tien jaar geleden ontstaan bij Adelante. Onder het motto ‘regulier waar het kan, speciaal waar het moet’ hebben Adelante en SCHUNCK Muziek en Dans een aantal jaren geleden de cursus Musical Unlimited toegevoegd aan het reguliere onderwijs bij SCHUNCK, waardoor de cursus ook toegankelijk is voor jongeren die geen les volgen op Adelante. De coaches zijn naast hun expertise zang, dans of toneel bekend met de doelgroep en gespecialiseerd in het bieden van de juiste zorg en begeleiding. Hierdoor kunnen we deze speciale musicalsterren een kans blijven bieden om te stralen op het podium.

Sinds jaar en dag is dit het podium bij Cultuurhuis Heerlen. We zijn dan ook ontzettend blij dat de samenwerking tussen SCHUNCK en Cultuurhuis Heerlen verdiept wordt. De jaarlijkse musicalvoorstellingen gaan gepaard met de nodige zenuwen bij de musicalsterren. Cultuurhuis Heerlen draagt hen een warm hart toe en ondersteunt ze door haar deuren te openen voor een generale repetitie, zodat de jongeren in alle rust kunnen wennen aan het podium.

We hopen dat in de toekomst nog meer organisaties hun steun zullen bieden aan deze bijzondere jeugd, zodat nog meer jongeren met een beperking hun sociale kring kunnen verbreden, elkaar kunnen ontmoeten en hun talenten kunnen ontwikkelen op basis van een gedeelde passie: Musical!