APR APR 2019

Massada & Somethin' Fresh - LATIN meets SOUL
UITVERKOCHT  

Al 40 jaar is Massada actief op de binnen- en buitenlandse concertpodia. Wie de naam Massada hoort of ziet weet als snel waar het over gaat. Latijns-Amerikaanse ritmes, percussierock en dit alles overgoten met een Moluks sausje.

Somethin' Fresh is voor vele DE soul-disco band uit de regio. Al 35 jaar speelt deze soulvolle band in binnen en buitenland, op kleine en grote podia.

Combineer deze twee toppers en je hebt gegarandeerd een geweldige muzikale avond! Om de avond compleet te maken verkoopt Spencer's Sate allerlei lekkers en is er een afterparty met DJ.

Dit concert zal niet plaats vinden in het theatercafé of de theaterzaal, maar in de grote zaal beneden. Er is hier genoeg ruimte om te dansen!

Het concert is UITVERKOCHT!
APR APR 2019
di 23 apr / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Theo Sieben
Muziekcafé op dinsdag  

di 23 apr / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Theo heeft een eigen geluid en een eigen stijl ontwikkeld die elementen bevat uit de southern country blues, folk van de Appalachen, psychedelische folk uit de 60's en oude zwarte gospel.

Theo Sieben bracht onlangs zijn 4e album uit: Market Meat. Het is een plaat met persoonlijke versies van oude country-blues, gospel en ballades. Opgenomen in zijn huiskamer en gemasterd door Gabriel Peeters. Zijn stijl is modern, virtuoos, entertaining, en met respect voor het verleden. Invloeden: Fred McDowell, Skip James, RL Burnside, John Fahey en Rainer Ptacek.

Hij is een veelgevraagde gitarist, en tourde als sideman afgelopen paar jaar oa met
Henny Vrienten, Douwe Bob, Niels Geusebroek, Ellen ten Damme en Bertolf.

Theo speelde zijn eigen songs o.a op Into The Great Wide Open, Naked Song, Documenta, Folkwoods en Parkfest.
Theo is geboren in de Astense Peel, en kwam daar vroeg in aanraking met Brabantse roots- en folkmuziek. Later besloot hij om ook klassiek gitaar en jazz te gaan studeren, woonde een tijdje in België en ging na zijn studie in Amsterdam wonen.
Daar herontdekte hij de folkmuziek weer, en componeert voor film, toneel en moderne dans.

Online vvk €8
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
APR APR 2019

Antimufa + Martin Sued
Cultuurhuis Heerlen & Festival Tango Brutal presenteren  

New ways of Argentinean Music. De toon is licht en precies. Ze geven een relativerende, vaak humoristische en eigentijdse draai aan de klassieke tango-tradities bij de meeste niet-Argentijnen slechts oppervlakkig bekend zijn. Die Argentijnse muziek is onlosmakelijk verbonden met nostalgie en melancholie; deze expats - residerend in Amsterdam - zoeken de extra verdieping. Dat deden ze niet geheel onverdienstelijk door jazz-invloeden mee te nemen. Hun eerste cd New Ways of Argentinean Music uit 2015 getuigt daarvan. "…Antimufa proofs that the combination of jazz and world music can create sparkling music, which moves the listener to the edge of their seat…. A quartet worthy of a big audience!”

En er is een nieuw album op komst. De release is april 2019. Antimufa presenteert dan met trots ‘een nieuw familielid’ in de band: Martin Sued. De symbiose met deze contemporaine bandoneonspeler uit Argentinië is bijzonder. Laat u verrassen. Samen brengen zij een vernieuwde interpretatie van de Argentijnse volksmuziek; de tango in het bijzonder. De formatie bestaat verder uit: Natalio Sued - stem, tenor saxophone, klarinet; Guillermo Celano - gitaar; Adan Mizrahi - contrabas en Marcos Baggiani - drums.

Reserveren is mogelijk via: info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
MEI MEI 2019

Sexteto Juan Pablo Navarro
Cultuurhuis Heerlen & Festival Tango Brutal  

‘Ansichtkaarten van het nieuwe Geluid van Buenos Aires’. Een van de meest spectaculaire tangogroepen die Buenos Aires de laatste jaren voortbracht is het sextet van de geniale contrabassist, componist en arrangeur Juan Pablo Navarro. Dankzij een beurs in de VS trad Navarro op in Carnegie Hall en speelde hij wereldwijd met grootheden uit de tango en jazz zoals Amelita Baltar, Joe Lovano en Néstor Marconi.
Navarro brengt met zijn sextet een krachtig project:‘Ansichtkaarten van het nieuwe Geluid van Buenos Aires’. Daarin vloeien invloeden uit de tango, jazz en klassieke muziek samen. Zijn ensemble, met een Piazzolla-achtige bezetting, bestaat uit bandoneón, viool, klarinet, elektrische gitaar, piano en contrabas. Ze brachten 2 cd’s uit; de bas en zijn eigen composities spelen daarin een prominente rol.

Nicolás Enrich - bandoneon; Bruno Cavallaro - viool; Sebastián Tozzolla - klarinet; Esteban Falabella - gitaar; Emiliano Greco - piano en Juan Pablo Navarro - contrabas en composities.

Voorverkoop €15
Avondkasa €17,50
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
MEI MEI 2019

Paul Childers (USA)
Blues Lee presenteert  

Blues Lee Musical Instruments uit Landgraaf presenteert Paul Childers uit Nashville (USA). Paul Childers behoort tot de top van de nieuwe generatie amerikaanse singer-songwriters en gitaristen. Hij schotelt jullie een overheerlijke mix voor van pop, blues en (motown)soul. Zijn gitaarspel refereert naar Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Bij tijd en wijlen doet dit grote talent denken aan James Morrison en John Mayer. Childers stond reeds op podia met grote namen als Robert Cray en Vince Gill, trad op in de Rock’n Roll Hall of Fame en tijdens de opening van het Songbirds Guitar Museum.

Voorverkoop €10
Reserveren en/of kassa €13
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
MEI MEI 2019
di 7 mei / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Good Company
Muziekcafé op dinsdag  

di 7 mei / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Good Company is prettig gezelschap! Zeker als de bandleden u mogen verrassen met hun repertoire van fijne luisterliedjes en eigen composities van de singer-songwriter Wil Nelemans die onlangs nog te bewonderen was in The Voice Senior van Talpa. Wil bracht het in deze zinderende competitie tot een van de laatste 8 finalisten.

De semi-akoestische band onderscheidt zich door de eigenwijze ritmesectie van bas en percussie, de bijzondere samenklank van stemmen en een presentatie zonder opsmuk. Good Company speelt eigen composities en mooie covers van o.a James Taylor, Don McClean, Sheryl Crow, Janis Ian, Norah Jones en vele anderen.

Online vvk €8
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
MEI MEI 2019
vr 10 mei / 20.30 uur / €10.-
WONNA presenteert
Bestel tickets

Dance the night away met The MaverTricks
Cultuurhuis Heerlen en WONNA presenteren  

vr 10 mei / 20.30 uur / €10
WONNA presenteert Bestel tickets
The MaverTricks brengen hun weergaloze tribute to the Mavericks. Een ode aan deze ‘neo-traditional’ band uit Jacksonville, Florida. Met hun aanstekelijke mix van ska, country, latin, rock & roll, gospel en tex-mex, brengen The MaverTricks een spetterende avondvullende tribute-show.

The MaverTricks staan garant voor een heerlijke ‘feel good show’. Compleet met blazerssectie passeren grote hits als ‘All You Ever Do Is Bring Me Down’, ‘Summer Time’, ‘Pretend’, ‘Back In Your Arms’ en natuurlijk ‘Dance The Night Away’ de revue. Maar ook de minder bekende pareltjes laten het publiek royaal aan hun trekken komen… hearing is believing!.

Het repertoire van de MaverTricks is een feest van herkenning waarbij je niet stil kunt blijven staan!

Online voorverkoop €7,50 (excl. €0,79 servicekosten)
Reserveren en/of kassa €10
MEI MEI 2019
za 11 mei / 20.30 uur / €16.-
Ap Art Events
Bestel tickets

Dutch in the Desert
Cultuurhuis Heerlen & Ap-Art Events presenteren  

“We Are All Connected” (crossover/wereldmuziek). Jan Wouter Oostenrijk verwierf internationale bekendheid als gitarist en toerde met zijn Maghred Jazz en Sharqi Blues formatie door heel Noord Afrika. Nieuw is zijn omgebouwde kwarttoon gitaar waarmee hij de authentieke Sahara sounds naar Nederland brengt. Versterkt met de Syrische top zangeres Shaza Hayek neemt de band je mee op een onvergetelijke trip. Ze spelen stukken van hun nieuwe album “We Are Connected’’ en eigen bewerkingen van Arabische klassiekers. Op het album “We are connected” laat Oostenrijk zijn unieke ‘quartertone’-gitaar spreken en gebruikt hij elementen uit de Noord-Afrikaanse muziek die hij vermengt met progressive rock om zo een heel bijzonder geheel te creëren.

Online voorverkoop €13,50 (beperkt aantal tickets)
Reguliere verkoop €16
Door een drukfout staat in ons programmaboekje een foutieve prijs.
MEI MEI 2019

Mejoeches Klezmerband
 

Sinds 1995 brengt de Limburgse klezmerband Mejoeches al de traditionele Joodse volksmuziek, die al ver voor 1900 gespeeld werd door Joodse muzikanten die toen in Europa van stad naar stad trokken om overal bruiloften en andere ceremonies op te luisteren.
Mejoeches is Jiddisch voor ‘van goeie komaf’ en klezmer betekent ‘zingen met je instrument’.

De klezmorim, dat zijn de muzikanten die overal ter wereld hun muziek aanpassen en zo voor elk wat wils spelen.
Zij combineren de traditionele opzwepende dansmuziek en liederen, zoals die bij bruiloften en andere partijen gespeeld werden, met melancholisch en poëtisch repertoire.

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
MEI MEI 2019
di 14 mei / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Verbraak & van Bijnen
Muziekcafé op dinsdag  

di 14 mei / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
New Orleans… een verloren Mariachi-trompetter… de ritmesectie van een draai-orgel… een wild groovende sousafoon en broeierige dobro- en banjogeluiden… ontroerende liedjes... swingende... Duo virtuoze en grappige muzikanten in roots/americana/bluegrass/new orleans-stijl.
Denk aan Ry Cooder, Dr. John, Willie Nelson, Louis Armstrong...

Joost Verbraak en Jan van Bijnen (multi-instrumentalisten voor o.m. Freek de Jonge, Margriet Eshuijs, Rob de Nijs, Ralph de Jongh) zetten de luister- en festivalpodia op hun kop met een uitgekiende muziekmix. Hun debuutplaat kwam eind 2016 uit via CRS/Continental: ‘2nd Line City’. In 2018 ziet ‘Endless Road’ het daglicht, een plaat met louter eigen werk.

Online vvk €8
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
MEI MEI 2019
vr 17 mei / 20.30 uur / €15.-
Ap Art Events
Bestel tickets

The Bootleg Doors
Cultuurhuis Heerlen & Ap-Art Events presenteren  

Ap Art Events presenteert “The Bootleg Doors”, een tribute to de legendarisch band “The Doors”. De band is opgericht in 1996 in Amsterdam. Ze stonden in theaters, clubs en op festivals wereldwijd. De band kent maar één doel: zo veel mogelijk mensen de prachtige, hypnotiserende en fascinerende muziek van The Doors laten beleven/herbeleven. Alle grote hits komen voorbij bij deze door de wol geverfde rasmuzikanten. Gilles Yepremian, een oude vriend van Jim Morisson tijdens zijn tijd in Parijs, nodigde de Bootleg Doors uit voor een optreden tijdens “The Doors Memorial Concert’ op Elyssee Montmartre in Parijs. Kom en overtuig je zelf en ‘let it roll baby roll… let it rooooooool… all night long’!
MEI MEI 2019

GROOVE unlimited
 

Deze maar liefst 11-koppige band met gezamenlijk honderden jaren bandervaring en enorme motivatie weet in enkele maanden tijd een repertoire samen te stellen om jaloers op te zijn. Ondanks dat de roots van de meesten lagen in soul muziek, werd de uitdaging gezocht in een breder repertoire. Van bekende klassiekers als Carwash tot de hits als Get Lucky tot stevige Rock (Crazy in love). Artiesten als Anouk, Amy Winehouse, Justin Timberlake, Bruno Mars, e.v.a. worden probleem vertolkt door GROOVE unlimited. De mogelijkheden zijn unlimited! En dat met een groove waardoor je gewoonweg niet stil kunt blijven staan.

Dus wil je unlimited fun met live music op je feest, zorg dat je GROOVE unlimited van de partij is! Let’s Groove!

Reserveren is mogelijk via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121

MEI MEI 2019

Zomerpop Battle
Kom en geniet voor nop!  

Wie speelt er op Zomerpop 2019?

Op 14 juli 2019, vind Zomperpop plaats, traditiegetrouw in het Cultuurhuis Heerlen. Om het dit jaar nog interessanter te maken, organiseren wij een band battle. Er is altijd veel animo om op Zomerpop te spelen, dus via deze creatieve weg willen wij bands een kans geven. Er zullen 6 bands strijden voor een plek op Zomerpop 2019. Uit de band battle zullen twee bands gekozen worden die dan op zaterdag 14 juli op Zomerpop spelen! 1 band door de vakjury en 1 band die door het publiek gekozen wordt. Zo geven wij ook de kans aan de bezoeker, om ook zijn of haar favoriet terug te zien op Zomerpop!


Line-up:
Point Break
Skuff
Submecha
Relics
T The Red
Family Sauce

Gratis entree!
JUN JUN 2019
JUN JUN 2019

“Het sterrenhuis”
Studio het Podium presenteert  

In “het Sterrenhuis” waar directeur Stijkel, met harde hand, sterren denkt te maken van de inwonende weeskinderen gebeuren vreemde dingen. Ieder kind is natuurlijk bijzonder, maar sommige zijn extra speciaal. Het blijkt namelijk dat enkele kinderen bepaalde gaven hebben. De eveneens begaafde poetsvrouw van het weeshuis neemt deze kinderen onder haar hoede. Als Stijkel ontdekt dat de poetsvrouw een diamant bezit, smeed hij snode plannen en is vluchten onvermijdelijk. Alles draait om geld bij hem. Wil jij weten hoe dit verhaal afloopt? Kom dan naar onze musical kijken.

Gespeeld door kids van 7-17 jaar.

JUN JUN 2019
JUN JUN 2019
vr 21 jun / 20.30 uur / €16.-
Ap Art Events
Bestel tickets

John Filmore Quartet feat. Falu de Cadiz
Cultuurhuis Heerlen & Ap - Art Events presenteren  

Ap Art Events laat deze MAGIC MUSIC NIGHT de zomer zonnig beginnen. Een flamenconight om naar uit te kijken. Dit internationale gezelschap speelt een spannende mix van pure en moderne flamenco en jazz. Zo is er een prominente rol voor zang, palmas en gitaar weggelegd, maar wordt er eveneens gebruik gemaakt van instrumenten als de fretloze basgitaar en de cajon. De muzikanten dagen elkaar continu uit om het beste uit zichzelf te halen.

Bezetting: John Filmore (UK / gitaar & composities), Ron van Holland (NL/cajon), Franklin Heijligers (NL/fretloze bas), Falu de Cadiz (zang/Spanje) en Paul Weiling (D/saxofoon).

Beperkte voorverkoop online €13,50 (zie knop 'Bestel Tickets')
Regulieren verkoop €16,-
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
JUN JUN 2019

A Chorus Line
SCHUNCK* Musical  

De Musicalklas van SCHUNCK neemt u dit keer mee voor een kijkje achter de schermen van een musical. Hoe gaan die audities er nu echt aan toe? Iedereen hoopt dat het hem of haar gaat lukken en dat zij worden uitgekozen om mee te doen in de nieuwe Broadway hit.

Kaarten alleen te koop bij SCHUNCK*

JUL JUL 2019

Zomerpop!
Kom en geniet voor nop! Seizoensafsluiter  

Het is inmiddels een traditie geworden om het culturele seizoen af te sluiten met ons eigen zomers festival. Ons jaarlijkse popfestival voor regionale (jonge) muzikanten en bands was voorgaande jaren een feest voor jong en oud. Laat je ook dit jaar weer verassen door de verschillende soorten acts en sluit samen met ons het seizoen af. Hou onze website en Facebookpagina in de gaten voor het programma en de aanvangstijden!

Gratis entree!