APR APR 2020
za 4 apr / 20.30 uur / €0.-
Popsport

Popsport showcase #2
GEANNULEERD!  

za 4 apr / 20.30 uur / €0
Popsport
Popsport is hét coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten die verder willen komen met hun eigen muziek. Zij krijgen muziekinhoudelijke coaching van professionals, krijgen meer inzicht in de muziek business en hoe zij zich daarin als artiest, muzikant of band kunnen bewegen.

Tijdens het Popsport Limburg traject krijgen de deelnemers midden in het traject de kans om hun vorderingen te laten zien aan jury en publiek! Deze showcase is gratis toegankelijk voor publiek. Kom deze upcoming talenten checken!
APR APR 2020

Onkruid vergaat niet
GEANNULEERD!  

...en toch studeren wij af! De vierdejaars studenten van de opleiding Docent Muziek (conservatorium Maastricht) houden elk jaar een afstudeerconcert. Het afstudeerconcert van 2020 wordt uitgevoerd in Cultuurhuis Heerlen. Hierbij kunt u luisteren naar verschillende stijlen muziek in verschillende uitvoeringen. Van pop naar rock, naar jazz en klassiek.

De studenten hebben het hele jaar naar deze voorstelling toe gewerkt, waarbij ze alles zelf in elkaar hebben gezet.

Komt dat zien en geniet van de studenten van conservatorium Maastricht.

Reserveren kan uitsluitend via: onkruidvergaatniet.2020@gmail.com

APR APR 2020

Pa's Rock Festival
GEANNULEERD / verplaatst naar 2021  

Op tweede Paasdag presenteert Cultuurhuis Heerlen voor het tweede achtereenvolgende jaar het Pa’s Rock Festival. Voorheen in Zeezicht Heerlen en nu dus voor de tweede keer in Cultuurhuis Heerlen. Het festival voor de pappa’s en mamma’s vindt inmiddels al voor de 6e keer plaats.

De line up bestaat wederom uit bands uit “vervlogen” tijden, Bands die bestaan uit actieve muzikanten op de leeftijd van Pa, uiteraard ook aangevuld met wat “jonkies”, die ook mogen stralen op het podium.

Dit jaar treden wederom op twee podia de volgende acts voor jullie op:

Generate, 'symponische pop-rock' met een aardig vleugje 'prog'. Stevige melodische rock met een mengeling van stijlen en daardoor een geheel eigen geluid. 5 oude rotten, geen pretenties maar liefde voor muziek.

Voodoo Experience, een mix van Texas blues en psychedelic bluesrock waarbij klassiekers en covers van bijvoorbeeld Stevie Ray Vaughan; Jimmy Hendrix; Robin Trower en meer zijn voorzien van arrangementen in een eigen jasje.

Ernest Peters & Band brengt vooral eigen werk ten gehore, waarbij de nadruk ligt op harmonieus samenspel, dikke blueslicks en dynamische interactie tussen de verschillende muzikanten. De band stond afgelopen jaar ook op Zomerpop.

Pratsjhoes, vier muziekvrienden met een ruim muzikaal verleden in diverse bands in verschillende muziekstijlen die het maar niet kunnen laten om samen muziek te maken. Als uitdaging is er voor gekozen om vooral nummers met teksten in het dialect te schrijven waardoor de banden met de Limburgse roots voortdurend aanwezig blijven.

HipShake is een regionale bluesband die je meeneemt op een bluescruise van Texas naar Chicago, van de Amerikaanse Westcoast naar de Eastcoast met veel respect voor de oude blues meesters uit de Mississippi Delta. Af toe zijn er tussenstops naar de Britblues en ook de Nederblues wordt niet vergeten.

The Rocket Fuel Lighters brengt een mooie mix van pop- en rocksongs, beïnvloed door onder meer Blue Oyster Cult, REM, Bad Company, you name it. Al met al een repertoire met lekkere- en goed gearrangeerde rocksongs allemaal met een stevige groove.

Tot slot de gitaarband A Trip to Beautiful is na 25 jaar weer terug op het podium en staat nog steeds garant voor een fijne live ervaring, tijdloze popmelodieën, gitaarpartijen en meerstemmige zang. A Trip to Beautiful verandert elk optreden in een boeiende reis, met de mooiste panorama’s en een prettige muzikale bestemming. “The trip continues".

Online voorverkoop: €5
Dagkassa: €7,50
APR APR 2020
do 16 apr / 20.30 uur / €0.-
Magic Music Night / Cultuurhuis Heerlen / Ap Art Events

Raul Marques Trio (POR)
GEANNULEERD  

do 16 apr / 20.30 uur / €0
Magic Music Night / Cultuurhuis Heerlen / Ap Art Events
De in Portugal geboren multi-instrumentalist Raul Marques musiceert onder meer bij Calexico, Los Hijos de la Montaña, Olivenza en Orkesta Mendoza. Feestelijke en zomerse sferen vormen met andere woorden een constante bij de projecten waarvoor hij zich engageert. Raul verdiept zich in de traditionele Portugese Fado-stijl die hij blendt met pop, jazz, cumbia en flamenco . Raul Marques neemt voor deze toer Hector Rojo (bas) en Raùl Sánchez (Portugese gitaar en viool) mee.

APR APR 2020
zo 19 apr / 11.00 uur / €0.-
Kom en geniet voor nop!

Net Iets Anders
OPGESCHORT!  

zo 19 apr / 11.00 uur / €0
Kom en geniet voor nop!
Net Iets Anders is een evenement dat je niet gewend bent van Cultuurhuis Heerlen. Met een markt waar je (strip)boeken en gezelschapsspellen kunt uitproberen en kopen, verschillende lezingen kunt volgen, over uiteenlopende onderwerpen en onder het genot van een hapje en drankje pauze kunt houden in het café. Ook is er nog een randprogramma voor de jongere bezoekers. Dus het hele gezin is welkom!

Met de Werelddag van het Boek en Auteursrechten voor de deur op 23 april, gaat er in het programma veel gebeuren rondom de literatuur. Zo worden er auteurs uitgenodigd om lezingen te geven en zijn er boekhandels aanwezig op de markt.

Het programma begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Wanneer welke lezingen plaatsvinden, wordt spoedig bekendgemaakt.

Blijf op de hoogte over de verschillende activiteiten en gastsprekers op onze social media kanalen en zet je op aanwezig op het Facebookevenement.

Dan zien we jou graag op zondag 19 april in Cultuurhuis Heerlen!
MEI MEI 2020
di 5 mei / 20.30 uur / €7.-
Knipkaartvoorstelling

Tango Libertad | Milonga i.s.m Festival Tango Brutal
GEANNULEERD ivm corona  

di 5 mei / 20.30 uur / €7
Knipkaartvoorstelling
Jo Switten, ook bekend als deejay El Huracán, kwam eind jaren tachtig in contact met de Argentijnse Tango. In 1990 volgde hij zijn eerste lessen en werd hij onmiddellijk verliefd op de muziek, de dans en de sociale aspecten van de milonga’s. Destijds waren er niet veel mogelijkheden om te dansen, dus begon hij tango-platen te verzamelen en begon hij als deejay op nationale en internationale tango-feesten. Jo is gepassioneerd door tango, maar is geen bibliothecaris of archivaris van tangomuziek. Hij is er vast van overtuigd dat een goede milonga gaat over plezier, over de vreugde van dansen en samenzijn, zonder het authentieke karakter van een echte Argentijnse ‘salón de tango’ te verliezen. Maak je klaar voor een avond vol dans en een goede sfeer. Los esperamos por una noche de garufa!

Knipkaartvoorstelling
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vr, 10-17 uur).
MEI MEI 2020

TangoTrio Lavallén, Estigarribia, Cabarcos
GEANNULEERD ivm corona  

Een bijzondere synergie die drie tango-generaties omspant: Trio Lavallén Estigarribia Cabarcos.
Tango-nestor bandoneonist Víctor Lavallén (jaargang 1935) maakte deel uit van tal van legendarische orkesten. Hij speelde bijvoorbeeld in de formaties van bandoneonist Miguel Caló, grootmeester Osvaldo Pugliese, ‘avant-garde tango’ pianist Horacio Salgán en componist Leopoldo Federico. Zijn muzikale carrière is immens.
Evenzo indrukwekkend is het curriculum van contrabassist Horacio Cabarcos (1950) die sinds zijn 12e de contrabas bespeelt. Hij begeleidde evenzo tientallen (tango-)grootheden. Maakte ook deel uit van het orkest van Leopoldo Federico en begeleidde daarnaast wereldnamen als Luciano Pavarotti, José Carreras en Yehudi Menuhin of de legendarische ‘King of Swing’ Benny Goodman. Just to name a few. Ook hij speelt al decennia ‘all around the globe’.

Deze mastodonten in de Argentijnse tango vormen met pianovirtuoos Pablo Estigarribia (1985) dit akoestisch trio. Veelvuldig bekroond pianist Pablo Estigarribia onderzoekt nieuwe wegen in de tango. Hij laat zich daarbij graag inspireren door jazz en klassiek.

Deze ‘triniteit’ in de tango - het Trio Lavallén Estigarribia Cabarcos - bracht recentelijk een tweede cd uit Comme Il Faut (“Zoals het hoort”). Zij voorzien die klassieke werken van nieuwe arrangementen, gedrenkt in de ‘Pugliesian’-visies van maestro Lavallén (arrangeur en bandoneonist van dit orkest) en maestro Cabarcos. Het resultaat is een buitengewoon interessante visie op de evolutie van de tango, voortbouwend op de rijke nalatenschap van Troilo, Pugliese en Salgán. Dit is een groots, ja werelds trio.

Víctor Lavallén (bandoneón)
Pablo Estigarribia (piano)
Horacio Cabarcos (contrabas)
MEI MEI 2020

Jack Vinders 'Kristal'
GEANNULEERD!  

Twintig jaar dialectmuziek.
De eerste cd opname van Jack Vinders dateert uit 1999: het lied Ejelzer.
Hij heeft veel mooie muzikale momenten mogen beleven. In die 20 jaar is veel veranderd, maar zijn passie voor muziek is gebleven. Jack heeft negen albums opgenomen, waarvan KRISTAL het meest recente is. In het cultuurhuis presenteert hij nu dit nieuwe album.

Kristal is zijn meest persoonlijke album, met liedjes die speciaal zijn. Speciaal omdat ze voor hem geschreven zijn, of werk dat Jack uitzocht omdat het dicht bij hem staat. Twintig jaar staat voor porselein, maar Jack koos voor de titel: KRISTAL.
Als licht valt op kristal, vertoont dat licht de kleuren van de regenboog. Een breed en mooi spectrum en tevens kwaliteit en helder, natuurlijk, puur en zuiver; echt!

Net als de liedjes, songs en chansons van het nieuwe album, waarin mens en liefde centraal staan: bruisend en ingetogen.
JUN JUN 2020

Dixie Rose & MALA
Muziekcafé op dinsdag  

Dixie Rose is een project opgericht door het Belgisch-Limburgse songwriters koppel Dag Luyten en Anniek Raedschelders. De nummers die ze schrijven zijn geïnspireerd door leven en liefde, persoonlijke zoektochten en de vreugde of tegenslagen die dit met zich meebrengt....emoties die herkenbaar zijn voor iedereen. Verwacht invloeden uit country, pop, americana en blues.

Om hun muziek volledig tot zijn recht te laten komen omringt het duo zich met een voltallige band. Zo worden hun oprechte teksten verder begeleidt door prachtige arrangementen en meerstemmige zangpartijen die je meevoeren in de verhalen die ze vertellen.

De band bestaat uit: Anniek Raedschelders (lead vocal), Dag Luyten (guitar), Kevin Bloemen (guitar and backing vocals), Toon Meuris (keys and backing vocals), Michaël Boonen (bass and backing vocals), Nico Camps (drums and backing vocals)

Ook op ons podium vanavond: MALA!

Mala (Mala music) is het alter ego van singer-songwriter Martina Lucic, geboren in Kroatië en opgegroeid in Nederland. Het woord ‘mala’ vertaalt zich het beste vanuit het Kroatisch naar het koosnaampje ’meissie’, zoals haar vader haar altijd noemt.

In 1994 tijdens de Joegoslavische burgeroorlog is Martina samen met familie naar Nederland gevlucht. Hoewel ze geen herinneringen aan de oorlog heeft, heeft ze wel de pijn en het verdriet van haar familie sterk gevoeld, maar ook alle hoopvolle momenten en eindeloze liefde voor elkaar. De tijd is nu gekomen om dit emotionele verhaal te delen als een ode voor haar moedige familie.

“Mensen hebben allemaal hun eigen reden om naar muziek te luisteren. Als je naar mijn muziek luistert, hoop ik dat je op dat moment iets voelt dat voor jou betekenis heeft.” - Mala

De muziek is persoonlijk, maar universeel met invloeden uit de country en folk. een echte aanrader!
Vanavond treedt Mala op met voltallige band.

links:
www.dixieroseband.com /> www.facebook.com/dixieroseband/ /> www.malamusicpage.com
www.facebook.com/malamusicpage


Online vvk €8,- (ticket link spoedig online)
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vr)
JUN JUN 2020

‘Abacadabra’
Studio ’t Podium presenteert Musicals  

Wat doe je tegen pestkoppen?....precies wraak nemen. De vriendinnen in dit verhaal vinden wel een hele bijzondere plek om hun probleem op te lossen.
Een spannend magisch verhaal met zang en dans voor en door kinderen van 7-9 jaar.
JUN JUN 2020

‘Slaapfeestje, het experiment’ & ‘De escaperoom’
Studio ’t Podium presenteert Musicals  

‘Slaapfeestje, het experiment’ voor de pauze.
Sarah heeft niet veel vriendinnen maar toch wil ze graag een slaapfeestje houden. Onder het mom van een experiment worden totaal verschillende kinderen van haar school anoniem uitgenodigd voor haar verjaardag. Gaat dat niet botsen?
Gespeeld door de groep van 10-13 jaar.

‘De escaperoom’ na de pauze.
Een groep tieners die elkaar wel kent maar zeker niet bevriend zijn komen samen vast te zitten in een escape room. Speelt het verleden nog steeds een rol in deze kamer?
En lukt het hieruit te komen als je eigenlijk niet wilt samenwerken?
Het verhaal in deze musical is bedacht door de spelers van het stuk.
Gespeeld door de groep van 14-18 jaar.
JUN JUN 2020

Relics - EP presentatie
 

Relics is een vintage rockband uit het zuiden van Limburg. Een band met potentie, blijkt ook uit de recensie van 3Voor12.
‘’De nummers worden op een ontspannen en authentieke manier gebracht. Het zijn vooral de eigen nummers die goed in elkaar zitten. Kortom Relics blijkt een groeibriljant! ‘’

Relics staat garant voor een energieke show, met goed in elkaar overlopende gitaar riffs en ondersteund door stevige drums. Zeker niet te vergeten; de zang die juist alles tot elkaar brengt, als een mooi geheel. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een show, die je terugneemt in de tijd. Maar hun eigen sound staat centraal, en dat is juist wat Relics uniek maakt!

P.J Thegels (zang & basgitaar), Killian Mous (gitaar) en Niek Senden (drums), zijn in september 2019 de studio ingedoken. Samen met Angelo Bombrini, hebben ze in Husky Studio’s een mooie EP in elkaar gezet.

De presentatie van ''Relics'' vindt op zaterdag 11 april plaats in Cultuurhuis Heerlen. De deuren openen om 19.30 uur. De EP is op die avond voor tien euro te koop. De band Morganas Illusion speelt in het voorprogramma.

Kaarten zijn te reserveren via: info@cultuurhuisheerlen.nl of bel: 045 - 561 2121
JUN JUN 2020

Young Brass Familieconcert - ‘De Gelaarsde Kat’
 

Een muzikaal verteltheater voor vertellers en harmonieorkest.
m.m.v. Koninklijke Harmonie Heerlen en Young Brass leerlingen.

Entree: € 5,- (t/m 12 jaar gratis)
JUL JUL 2020

Compañía Maria “la Serrana” - Santuario
 

Flamenco gezelschap María “la Serrana” is na lange tijd weer terug in Cultuurhuis Heerlen! Danseres María “La Serrana” leerde dansen van vele grote meesters, altijd in ziguenerstijl . Maar wie de flamenco goed kent, ziet dat zij doorkneed is in de stijl van de Farruco familie. Haar stijl is daardoor vinnig, sensueel en puur.

In Santuario gaat María op zoek naar de oorsprong en de ziel van de flamenco. De kunst ontstond als hartekreet van de Andalusische bevolking en was het antwoord op de vervolging van de Joden, Moren en Zigeuners. Vooral bij de zigeuners is de flamenco het plakmiddel geworden dat hun gemeenschap bijeen houdt. Het leven en de dood werd bezongen, in de familie, op straat en in (geloofs) bijeenkomsten. Veel momenten in het leven worden bovendien op een andere manier als heilig beschouwd, en voor elk is een speciale zang- en dansvorm. In deze gedurfde voorstelling gaan we deze intieme, intense stijlen voor het eerst allemaal samen op een podium. Samen met de razend populaire zigeuner danser Antonio Moreno “Polito”, neemt María ons mee op een reis naar binnen, met als leidraad altijd de zuivere en gepassioneerde flamenco.

Juan José Amador zang
Pepe de Pura zang
María “la Serrana” dans
Luis Amador gitaar
Antonio Moreno “Polito” special guest dans
Marta Flendrig local especial guest

Online vvk €19,50 reserveren of kassa €23,-
JUL JUL 2020

Zomerpop!
 

Het is inmiddels een traditie geworden om het culturele seizoen af te sluiten met ons eigen zomers festival. Ons jaarlijkse popfestival voor regionale (jonge) muzikanten en bands was voorgaande jaren een feest voor jong en oud. Laat je ook dit jaar weer verassen door de verschillende soorten acts en sluit samen met ons het seizoen af. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor het programma en de aanvangstijden!

Entree: Gratis!
SEP SEP 2020

Zomerconcert van de Muziekkamer
 

Door de uitbraak van het corona virus hebben we het Lenteconcert dat op 22 maart eerder dit jaar zou plaats vinden destijds moeten annuleren.

Het concert onder leiding van Hanneke Wester-Tomassen is ieder jaar weer een feest, en nu al voor de vijfde keer in het Cultuurhuis, vandaar dat we het concert hebben verplaatst en vindt dit dus vandaag plaats maar dan onder de meer toepasselijkere naam Zomerconcert.

Hanneke geeft piano- en blokfluitles in haar muziekkamer en meestal zijn dat individuele lessen. Maar ze organiseert ook groepslessen als voorbereiding op de grootste groepsles, nu dus het Zomerconcert!
Alle leerlingen krijgen zo de kans podiumervaring op te doen. Er zal dan ook met veel plezier worden samengespeeld op de vleugel en de piano, en met zang, blokfluit, gitaar, viool en cello. Publiek is hierbij van harte welkom.

De Muziekkamer is te volgen op facebook, of klik rechtsboven op de 'meer informatie' knop.

Kaarten zijn te reserveren via: info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vr, 10-17 uur).
OKT OKT 2020

Gék van Paarden
Reprise  

Tot grote verrassing van de pasgetrouwde zakenman MKdeManvan bleek zijn charmante echtgenote gek van paarden. Hij was in een hippisch huwelijk terecht gekomen! Sindsdien brengt hij alle vrije uurtjes door met grote en kleinere hinnikende dieren, assisteert hij op wedstrijden waar hij werkelijk niets van begrijpt, doet hij zijn best om het ‘paardenjargon’ ooit te beheersen en hoopt hij eens, ondanks menige blauwe plek en pijnlijke spier, het rijden op deze edele dieren ook onder de knie te krijgen. Zijn spaarrekening geeft een neerwaartse spiraal aan terwijl hij zich afvraagt hoe het kan dat er steeds meer zadels, trailers en paarden op zijn erf verschijnen. Gék van paarden wordt MK de Manvan, maar met geheven hoofd en de neus dicht (tijdens het uitmesten van de stallen) weet hij zich een weg te banen in de wereld van de paardenliefhebbers.

Over zijn belevenissen schrijft hij als MK de Manvan al jaren hilarische columns voor paardenmagazines in binnen- en buitenland, waarbij hij paardenvrouwen een spiegel voorhoudt en hun echtgenoten hoop geeft.

MK de Manvan brengt een nieuw genre: paardencabaret. Hij vertelt droog en komisch hoe hij het hoofd probeert te bieden aan de paardenperikelen van zijn vrouw en brengt op uiterst muzikale wijze prachtige songs over een leven met paarden ten gehore.

Jacques 's Ancona in Dagblad van het Noorden (25-05-2018):
Het beeld van zaagsel, trailers en stro, het ergonomische hoofdstel, de zadelkamer, mesthoop en kruiwagen, zaken als beenbeschermers, afsponzen, paddock, rijlaarzen en dressuuroefeningen... het roept een wereld op die het publiek van welwillende lotgenoten vanzelfsprekend 'herkenbaar' noemt. Maar er is meer. MK heeft hetgeen hem overkwam met gepaste afstandelijkheid in taalgebruik geestig benaderd. Bovendien weet hij grappen onderkoeld en met ironie knap te brengen, zonder in voor de hand liggende woordspelingen uit de sector 'paard' te belanden.

Bestel kaarten via de bovenstaande knop 'Bestel tickets'.
Reserveer is ook mogelijk via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij, 10-17 uur).
NOV NOV 2020
di 10 nov / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Eugene Ruffolo
muziekcafé op dinsdag  

di 10 nov / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
De in New York woonachtige singer/songwriter Eugene Ruffolo, valt op door fraaie songs en zijn glasheldere stem en prachtige gitaarspel... en een vergelijking met die van James Taylor is al snel gemaakt.
´Zijn stem klinkt mannelijk, doch gevoelig en zeer elegant tegelijkertijd. Een intrigerende stem die zich in je hoofd nestelt´, aldus Rolling Stone Magazine. Vandaar ook dat hij zo vaak als studio muzikant gevraagd wordt en o.a. heeft samengewerkt met Garth Brooks, Run DMC, Kenny Loggins,Tony Bennet, Lori Lieberman en Spyro Gyra.
Veelal geprezen voor de 7 albums die hij tot dusver heeft uitgebracht, waarbij zijn debuutalbum ‘A fool for every season’ werd binnengehaald als een “folk rock masterpiece”.

Met zijn aankomende release ‘Ten good sermons’ verkent hij weer nieuw en baanbrekend terrein.
Vertrekkend vanuit bekende thema’s als liefde en verlies overgaand naar een spirituele wereld. Met tien songs die thema’s als vergeving, kostbare vriendschappen en de zoektocht naar de existentiële waarheid verkennen.
Tien songs met elk een unieke boodschap, uitgedrukt in de persoonlijke en intieme stijl zoals we die van Eugene gewend zijn.

- Online voorverkoop €8,-
- Reserveren of kassa €9,50
- Knipkaartvoorstelling

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)

Voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=kTA2dgLOXDk
NOV NOV 2020
di 17 nov / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag

Verbraak | van Bijnen
Bown By The Riverside  

di 17 nov / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Een unieke tribute-voorstelling rond de idolen van de British Invasion zoals Lonnie Donegan en Chris Barber met hun folksongs, traditionals en gospels.

Dit betekent genieten van de sfeer van de fifties en vroege sixties en ervaren wat bijvoorbeeld Mumford & Sons inspireert. “Het zal wel lekker meezingen worden!”

Neem “a special trip down memory lane” met Rock Island Line, Midnight Special en andere liedjes uit de tijd dat John Lennon nog zong in skifflegroep The Quarrymen.

Twee jongens gewapend met o.m. theekistbas, kazoo, wasbord en banjo.
Multi-instrumentalisten Joost Verbraak en Jan van Bijnen zijn bekend van hun werk met o.m. Freek de Jonge, Claudia de Breij, Ralph de Jongh en Rob de Nijs.

Na het succesvolle Endless Road is dit alweer het tweede theaterprogramma van deze ‘kleinste big band ter wereld’.

Don’t You Rock Me Daddy-O!

Voorverkoop €8,-
Avondkassa €9,50
NOV NOV 2020
di 24 nov / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Bandeville - Willy Deville Tribute
Muziekcafé op Dinsdag  

di 24 nov / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
In dit optreden staan songs op de playlist die Willy Deville zelf geschreven heeft, maar ook songs die hij zelf bewonderde.

Bandeville is aanvankelijk gestart als een klein muzikaal project met de Americana muziek van Willy Deville als uitgangspunt. Bedoeling was om 4 optredens te doen en daarna zouden de muzikanten weer ieder zijn eigen weg gaan. Het bleek echter heel anders te lopen, inmiddels zijn ze bijna 100 optredens verder, volle kroegen en theaters, een nieuw album (“Heaven stood still”), en de hoofdact op de internationale Willy Deville memorial day 2018.

Onlangs kwam de vaste achtergrondzangeres van Willy Deville naar Nederland om op te treden met Bandeville.

Met "Bandeville" maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika's meest populaire muziek. Songs voor een breed publiek! Muziek uit de schatkamer van Deville waarin blues, jazz, country en een vleug rock melodieus bij elkaar komen. Muziek van Willy Deville zelf maar ook songs die hij bewonderde van John Hiat, Ry Cooder en oude bluesgiganten, uitgevoerd in een eigen “her-creatie” door Bandeville. Maar ook eigen werk in de stijl van Deville komt voorbij.
Songs vol hunkering of romantische overtuiging, overspel of trouw, ruzie of liefde. Nummers die iédereen wel aanspreken.

Bandeville bouwt verder op de songs van Willy Deville en is daarom niet direct een tributeband maar een band die deze songs op eigen wijze interpreteert en arrangeert, en daarmee een “her-creatie” van deze prachtige songs maakt. Daarnaast maakt Bandeville eigen songs in de stijl van Deville. Voorop staat om het gevoel van de Americana songs zo goed mogelijk over te brengen. Bandeville speelt in een bezetting met zanger, gitaar, bas, piano, drums en sax. De muzikanten van Bandeville hebben hun sporen verdiend in tal van bekende bands zoals Bots, Houdoe, Joe Coverband, Blind Eye en Trigger.

In september 2018 heeft Bandeville een nieuw album (CD en DVD) uitgebracht te beluisteren op Spotify, Apple Music of Deezer. Zoek op: Bandeville, “Heaven stood still”.

Bezetting Bandeville:
Gitaar: Peter Vincent
Basgitaar: Peter de Vries
Piano: Wim Goossens
Sax: Mario van Ooij
Drums: Frans van Zoest
Zang: Laurens Mulders

Online vvk €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vr)