DEC DEC 2019
di 10 dec / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Bolton & Jeninga
Muziekcafé op dinsdag  

di 10 dec / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Nicole Bolton, John Jeninga en Bas Jeninga nodigen jullie uit voor een sfeervolle avond met luister-, swingende-, bluesy- en jazzy muziek met een enkele keer een coutry-touch.

Eigen nummers en gearrangeerde covers van o.a. Crosby, Stils and Nash, JJ Cale, Joni Mitchel, Bonnie Raitt, Frans Bronzwaer en Eric Clapton staan op hun repertoire.

Zij maken gebruik van akoestische gitaren, een cajon, een keyboard, een akoestische bas, een bluesharp, een banjo en een Weissenborn lap-steel gitaar.

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019
vr 13 dec / 21.00 uur / €7,50
Knipkaartvoorstelling / WONNA presenteert
Bestel tickets

‘’Like a Rolling Stone’’ Rolling Stones tribute show
Cultuurhuis Heerlen en WONNA presenteren  

vr 13 dec / 21.00 uur / €7.5
Knipkaartvoorstelling / WONNA presenteert Bestel tickets
Voor de tweede maal mogen we Like a Rolling Stone verwelkomen in Cultuurhuis Heerlen. Vorig jaar stonden ze in een uitverkocht Theatercafé en moesten we ‘nee’ verkopen… dit jaar zullen we bij evenveel enthousiasme de grote zaal als concertzaal inrichten. De maastrichtse band staat al jaren garant voor een echte Rolling Stones beleving. Zanger Jos Vangangelt kruipt in de rol van Mick Jagger alsof het zijn tweede huid is en die zit als gegoten. Hij beweegt, praat en zingt als zijn grote voorbeeld en neemt ons samen met zijn ervaren mede-muzikanten mee op een rollercoaster van hits langs Memory Lane. Een top avond is bij voorbaat gegarandeerd.

Online voorverkoop €7,50,-
Reserveren of kassa €10
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019

Something Blue
A capella kerstconcert  

Ook zo’n behoefte aan een extra injectie kerstsfeer? Deze 5 charmante dames verspreiden al sinds 1997 ieder jaar het ultieme kerstgevoel, louter met hun prachtige vocalen. Oorstrelende a capella arrangementen van bekende en minder bekende christmas carols, hier en daar gebracht met een vette knipoog, brengen jong en oud terug naar de holiday spirit van weleer!

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019
di 17 dec / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Hans Gadiot & Friends - The miracle of love
Muziekcafé op dinsdag  

di 17 dec / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
"Kerstmis is meer dan cadeaus geven en krijgen, een kerstboom optuigen, kaarsen aansteken en kaarten (of Facebookwensen) sturen. Het is voor mij ieder jaar weer een moment om samen even stil te staan en te voelen hoeveel liefde en warmte betekenen. We worden opgeslokt door de media, door zorgen en werk. We voelen niet meer. Sta elke dag eens even stil en geef aandacht en liefde aan de mensen die naast je staan. Als iedereen dat zou doen, dan zag het nieuws op televisie er heel anders uit. Liefde is het thema. Een concert met ballades die mij weer geraakt hebben en waarvan ik hoop dat ze u ook zullen raken." - Hans

Verder zult u deze avond swingende rocksongs horen en sfeervolle nieuwe kerstliederen.

Anton Masius (Toetsen, Bas)
Veerle Masius (Zang)
Pieter Vermeulen (Gitaar)
Rudy Masius (Drums)
Angelique van Schendel (Zang)
Het koor FIZZ onder leiding van Angelique van Schendel
Toon Kortenbach (Zang)
Hans Gadiot (gitaar en zang)

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019
do 19 dec / 20.30 uur / €7,50
Heerlen Jazz Presenteert
Bestel tickets

A Jazzy Christmas
 

do 19 dec / 20.30 uur / €7.5
Heerlen Jazz Presenteert Bestel tickets
Als je nog niet in de kerststemming zit dan is nu het moment. Even onthaasten met heerlijke sfeervolle Jazzy kerst Standards. De bekende melodieën uit oudere tijden laten de mooie kerst herinneringen boven komen en brengen jou in de sfeer waar je moet zijn zo vlak voor de kerst. Net als vorige jaren, viert de band ook dit jaar weer graag even kerst met jou!

Bezetting:
Angelique van Schendel – Zang
Johan de Haan – Piano/Zang
Jo Didderen – Contrabas/basgitaar
Geert Roeloefs – Drums

DEC DEC 2019

The Art of Burlesque de 'Welcome to Burlesque' kersteditie
 

Helemaal in Burlesque kerstsfeer presenteert The Art of Burlesque de 'Welcome to Burlesque kersteditie.

Dit is niet zomaar een burlesque show! We maken er een gezellig evenement van met een hapje en een drankje en met diverse standjes, passend bij de vintage stijl. De standjes zullen de foyer aankleden waar de standhouders hun diensten en producten aanbieden.

Deze burlesque show staat in het teken van kerst en de bevrijde vrouw met verschillende burlesque artiesten in allerlei stijlen en verschillende categorieën.

We hebben deze avond een aantal speciale gastoptredens waaronder die van Madame Romanova en Miss Behave.

De acts worden afgewisseld door zang en amusement van onder andere onze host Shabby BOB. Hij zal jullie deze avond samen met onze stagekitten vermaken met zijn speciale manier van presenteren.

Stay in touch!
Don't miss it and get your ticket soon…

Deuren open vanaf 21:00 uur
Show start om 21:30 uur
JAN JAN 2020
zo 5 jan / 14.30 uur / €0.-
Kom en geniet voor nop!

Yesterday
 

zo 5 jan / 14.30 uur / €0
Kom en geniet voor nop!
Intussen traditie. Op de eerste zondag van het nieuwe jaar de fandag van Yesterday, waarbij voor iedereen tevens de mogelijkheid is om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Start het jaar in Cultuurhuis Heerlen met een knallend optreden van Yesterday!

Een band die je met teruggaat naar de jaren 60 & 70 en de bijhorende sfeer van die tijd weer terugbrengt. Maar ook voor een paar recentere nummers kun je op hen rekenen. Fan, muziekliefhebber of voorbijganger, iedereen is welkom.

Yesterday staat garant voor herkenbare muziek waarbij Cor (sologitaar), Roy (basgitaar), Skip (begeleidingsgitaar) en Joop (drums) er alles aan doen om je weer terug te brengen naar de "oldiestijd".

Kom en geniet voor nop!
Reserveren niet mogelijk.
JAN JAN 2020

Visions of Songs & Stories
 

Als opvolger van het project Visions of Moresnet is er op 10 januari 2020 een avondvullend programma onder de noemer Visions of Songs & Stories. Op 5 maart 2017 was er onder de noemer Visions of Moresnet een bijzondere en geslaagde muziek en kunst middag in het Cultuurhuis. Naast Heerlen zullen er in totaal 6 evenementen worden georganiseerd in Maastricht ,Sittard, Geleen en Maaseik. Het betreft per avond 6 singer songwriters en 1 onderdeel rondom story telling. Het betreft alternatieve singer songwriters die eigen nummers voordragen en op deze manier nieuwe bezoekers, artiesten en belangstellenden kunnen inspireren. Op deze avond zal Sjon King Mobers de presentatie op zich nemen. Als verrassing zal er een uniek project rondom spoken words worden gepresenteerd door een van Heerlens meest aansprekende bands.

De avond omvat jonge getalenteerde singer songwriters uit Limburg en Belgisch Limburg. Op het programma staan deze avond:
Anne linde van de Veen
Ismena
Jessie Cloostermans ( BE)
Louie Hamers
Martina Lucic
Project Spoken words ( Surprise optreden)
NEARVANA Unplugged Nirvana
JAN JAN 2020

Regionale Bigbands in Concert
 

Zuid Limburg kent meerdere goede bigbands. Een drietal big bands uit de regio zal acte de présence op deze voor het eerst georganiseerde middag "regionale bigbands in concert" .

Onder leiding van Tim Paters zal de bigband "In Motion" van de muziekschool Heerlen het spits afbijten en verschillende muziekstijlen ten gehore brengen zoals pop, rock. latin en swing. Daarna is het podium voor de Rok Jas en Bloes band, bestaande uit leden uit de hele regio tussen Maastricht en Heerlen. Het bijzondere van deze band is dat naast een aantal instrumentele nummers ook drie vocalisten een aantal nummers ten gehore zullen brengen. Niet zo goed als de Andrew Sisters, maar zeker een genot om naar te luisteren. Als laatste is de beurt aan de Kumulus bigband van de muziekschool uit Maastricht onder leiding van Marc Huynen. Naast klassiekers uit het Basie- en Ellingtonrepertoire speelt deze band ook latin en funky stukken waarin veel ruimte voor improvisatie is.

Na deze optredens zal het combo Ha Cha Cha in het theatercafe een optreden verzorgen: zij spelen standards voorzien van een latino-saus.

Een leuke middag verzorgd door enthousiaste muzikanten is gegarandeerd!


14:00-14:45
Big Band ‘In Motion’
“In Motion” is de big band van Schunck muziekschool en bestaat inmiddels al weer 15 jaar. Het repertoire is erg divers en varieert van latin, bossa’s, swing en funk. Dit kan door de volledige bezetting van een big band met aanvulling van percussie en onze zanger en zangeressen. In al die jaren van samenspel is het een hechte club die met veel plezier en passie musiceert!

15:00-15:45
Rok Jas en Bloes Band
De RJB is een kleine bigband met bezetting van drie trompettisten, twee trombones, 5 saxen, bas, drums en piano. Het is een amateurband en speelt voornamelijk gemakkelijk in het gehoor liggende big band standards. Het bijzondere van deze band is dat naast een aantal instrumentele nummers ook drie vocalisten een aantal nummers ten gehore zullen brengen. Niet zo goed als de Andrew Sisters, maar zeker een genot om naar hun driestemmige interpretatie van “A Night Like This”, It don’t mean a thing en “Take the A Train” te luisteren.

16:00-16:45
Kumulus Bigband
De bigband van de Maastrichts muziekschool Kumulus staat onder leiding van trompettist Marc Huynen. Naast klassiekers uit het Basie- en Ellingtonrepertoire speelt deze band ook latin en funky stukken waarin veel ruimte voor improvisatie is.

17:00-18:30
HA CHA CHA
Ha Cha Cah staat voor standards voorzien van een latino-saus. Naast de jazz combo besetting zorgen conga en kleine percussive voor verfrissend klinkende beweringen van vertrouwde “Realbook-classics”
Ha Cha Cha besetting: Stijn de Vries (sax tenor), Gert Arts (piano), Wim Kleinen (contrabass), Marcel Coenen en Henk Claessen (percussie) en Carl Nollen (drums).
JAN JAN 2020
di 14 jan / 20.30 uur / €8.-
Cultuurhuis Heerlen en INTRO SITU presenteren

Agir & Penderecki - Chamber works
INTRO SITU en Cultuurhuis Heerlen  

di 14 jan / 20.30 uur / €8
Cultuurhuis Heerlen en INTRO SITU presenteren
Orkun Agir componeert eigentijdse klassieke muziek met lichte invloeden uit de Ottomaanse en Anatolische muziek. In opdracht van Intro schreef Orkun zijn Sestetto voor klarinet, baglama, strijktrio en piano. Dit sextet ging in première tijdens Cultura Nova 2018 in een uitverkochte Savelbergkapel. Hij werkt aan een nieuw strijkkwartet, dat hij met het Poolse Antarya Kwartet zal uitvoeren. Zijn keuze voor dit kwartet heeft zijn basis in een uitvoering van het favoriete strijkkwartet van Orkun, van zijn grote voorbeeld, de Poolse componist Penderecki.

Voorverkoop €8,-
Avondkassa €9,50
JAN JAN 2020

The Recoveries & Lu's Legacy
Muziekcafé  

Tijdens de 'traditionele' muziekcafé avonden en middagen speelt er meestal één band of artiest. Vandaag doen we het weer eens een keer anders. De bands The Recoveries en Lu's Legacy brengen elk op zijn beurt een gezellig sfeer en goeie muziek naar het 'Muziekcafé'!

The Recoveries
Regelmatig krijgt een bandlid de vraag: “Wat voor muziek maken jullie nou eigenlijk?” In plaats van uit te leggen dat het gaat om onbekende covers van bekende artiesten uit de americana-, country-, blues-, en soulhoek; is het antwoord steevast: “Gewoon lekkere muziek!”
Daar is overigens niks aan gelogen: het repertoire ligt lekker in het gehoor en is uiterst swingend. Het plezier en het enthousiasme dat de muzikanten op het podium uitstralen, is gevaarlijk aanstekelijk!

Lu's Legacy
Lu’s Legacy is een Americanaband, v.n. tributeband Lucinda Williams, daarbij spelen wij o.a. duetten van haar met Don Henley, Steve Earle, Bruce Springsteen, Elvis Costello, Glenn Campbell, en covers van Danielle Nicole, ZZ TOP, David Bowie, Neil Young, Allman Brothers, Willie Nelson. Country, Rock en Blues zijn de ingrediënten waar Lu’s Legacy mee speelt. Alle muzikanten hebben veel bandervaring in deze muziekstijlen.

Foto: The Recoveries

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
JAN JAN 2020

Who Do We Think We Are - Deep Purple tribute
 

“Who Do We Think We Are” is een formatie van vijf gedreven Limburgse muzikanten die vanuit jeugdsentiment hun favoriete muziek uit het repertoire van de legendarische Britse hardrock band Deep Purple vertolken. De setlist bestaat voornamelijk uit songs van de periode 1970-1975 waarin Deep Purple wereldwijd bekendheid kreeg en hit na hit scoorde. Dit zorgde ervoor dat ook de huidige generatie Metal en Hard Rock liefhebbers veel van die nummers nog kan meezingen.

Onder verschillende namen (Purple Minded en Purple Rock), in diverse bezettingen bestaat de band al tien jaar, waarvan de laatste 2,5 jaar in de huidige, definitieve formatie.

Online € 8
Kassa & reserveren € 9,50
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vr, 10.00-17.00 uur)
Knipkaartvoorstelling
JAN JAN 2020

De Sanseveria's zijn terug!
UITVERKOCHT  

Jubileumvoorstelling met krakers uit 25 jaar Sanseveria’s (Reprise)

Na een pauze van enkele jaren hebben De Sanseveria's met hernieuwd enthousiasme de draad weer opgepakt. Zij brengen een keuze uit de beste liedjes en acts uit hun ruim 25-jarig bestaan.

De Sanseveria’s hebben alweer vele jaren geleden met succes opgetreden in vele theaters in Nederland en Vlaanderen. Inmiddels zijn er nog meer rimpels, putjes, losse vellen, muzikaliteit en gekte bijgekomen. Vier het verval samen met Sandra, Vera en Ria!

De Sanseveria's brengen op humoristische wijze een uniek liedjesprogramma. Hun repertoire bestaat uit een eigen vertolking van Nederlandstalige liedjes uit de 50-er en 60-er jaren, aangevuld met zelfgeschreven liedjes en teksten. Met hun nostalgische repertoire en hun aanstekelijke humor weten ze het publiek te vermaken en te ontroeren. De Sanseveria’s voelen zich het meest thuis in kleinere zalen, waar ze een intieme sfeer weten te creëren.

Voor meer informatie: www.sanseverias.nl

Reserveren & kassa €12,50 (UITVERKOCHT)
Online voorverkoop €10 (UITVERKOCHT)
JAN JAN 2020

Paul & Leo - HINGE GEN HERGOD’S VÓT 2020
VAN ’T EE KUMP ’T ANGER!  

Suus, de uitbaatster van een van Heerlen’s bekendste cafés, heeft een mooi jaar achter de rug. Dankzij de viering van het jubileum van Paul & Leo verleden jaar, weten mensen de weg naar haar kroeg weer te vinden. De zaken gaan goed! En Nöl, haar verstrooide kostganger, heeft eindelijk zijn liefde voor haar opgebiecht. Trouwen is op hun leeftijd niet iets dat lang kan worden uitgesteld, dus er moet snel een bruiloft worden georganiseerd. Nou, dat kun je met een (on)gerust hart aan de clientèle van de Vót overlaten. De Burgemeester wordt opgetrommeld; Paul & Leo zijn nooit te beroerd om een mopje te zingen en brengen bevriende muzikale Limburgse topartiesten mee; stylist Pieter assisteert wedding-planner Karlijn bij de aankleding van het feest en Lewieke, manus-van-van-alles-en-nog-wat hoopt dat van een bruiloft een bruiloft komt (de zijne met Karlijn natuurlijk). Er komt ook nog een verre oom, die ongevraagd een stukje komt declameren. Kortom, genoeg om je voor te schamen als je er later aan terugdenkt.

Alweer de 12 editie van Parkstad’s onvolprezen vasteloaveskabaret van Paul & Leo, vol live-muziek van het onvolprezen Toebak-combo en flauwekul van formaat, geleverd door Suzy de Laruelle, Karlijn Münstermann, Leon Fiddelaars, Leo Keularts, Roger Lataster, Paul Münstermann, Pieter Roberts en Arno Deckers, die ook de regie in handen heeft. Gasten zijn dit jaar Spik & Span en buuttereedner Fer Naus. Het script werd geschreven door Fer Kousen.

Te zien in Cultuurhuis Heerlen op 27, 28, 29 en 30 januari.

Entree: €18,50
Klik voor online tickets op 'Bestel Tickets'.
Reserveren is mogelijk via 045-5612121 of info@cultuurhuisheerlen.nl
Tickets dienen tijdig opgehaald te worden!
JAN JAN 2020

Paul & Leo - HINGE GEN HERGOD’S VÓT 2020
VAN ’T EE KUMP ’T ANGER!  

Suus, de uitbaatster van een van Heerlen’s bekendste cafés, heeft een mooi jaar achter de rug. Dankzij de viering van het jubileum van Paul & Leo verleden jaar, weten mensen de weg naar haar kroeg weer te vinden. De zaken gaan goed! En Nöl, haar verstrooide kostganger, heeft eindelijk zijn liefde voor haar opgebiecht. Trouwen is op hun leeftijd niet iets dat lang kan worden uitgesteld, dus er moet snel een bruiloft worden georganiseerd. Nou, dat kun je met een (on)gerust hart aan de clientèle van de Vót overlaten. De Burgemeester wordt opgetrommeld; Paul & Leo zijn nooit te beroerd om een mopje te zingen en brengen bevriende muzikale Limburgse topartiesten mee; stylist Pieter assisteert wedding-planner Karlijn bij de aankleding van het feest en Lewieke, manus-van-van-alles-en-nog-wat hoopt dat van een bruiloft een bruiloft komt (de zijne met Karlijn natuurlijk). Er komt ook nog een verre oom, die ongevraagd een stukje komt declameren. Kortom, genoeg om je voor te schamen als je er later aan terugdenkt.

Alweer de 12 editie van Parkstad’s onvolprezen vasteloaveskabaret van Paul & Leo, vol live-muziek van het onvolprezen Toebak-combo en flauwekul van formaat, geleverd door Suzy de Laruelle, Karlijn Münstermann, Leon Fiddelaars, Leo Keularts, Roger Lataster, Paul Münstermann, Pieter Roberts en Arno Deckers, die ook de regie in handen heeft. Gasten zijn dit jaar Spik & Span en buuttereedner Fer Naus. Het script werd geschreven door Fer Kousen.

Te zien in Cultuurhuis Heerlen op 27, 28, 29 en 30 januari.

Entree: €18,50
Klik voor online tickets op 'Bestel Tickets'.
Reserveren is mogelijk via 045-5612121 of info@cultuurhuisheerlen.nl
Tickets dienen tijdig opgehaald te worden!
JAN JAN 2020

Paul & Leo - HINGE GEN HERGOD’S VÓT 2020
VAN ’T EE KUMP ’T ANGER!  

Suus, de uitbaatster van een van Heerlen’s bekendste cafés, heeft een mooi jaar achter de rug. Dankzij de viering van het jubileum van Paul & Leo verleden jaar, weten mensen de weg naar haar kroeg weer te vinden. De zaken gaan goed! En Nöl, haar verstrooide kostganger, heeft eindelijk zijn liefde voor haar opgebiecht. Trouwen is op hun leeftijd niet iets dat lang kan worden uitgesteld, dus er moet snel een bruiloft worden georganiseerd. Nou, dat kun je met een (on)gerust hart aan de clientèle van de Vót overlaten. De Burgemeester wordt opgetrommeld; Paul & Leo zijn nooit te beroerd om een mopje te zingen en brengen bevriende muzikale Limburgse topartiesten mee; stylist Pieter assisteert wedding-planner Karlijn bij de aankleding van het feest en Lewieke, manus-van-van-alles-en-nog-wat hoopt dat van een bruiloft een bruiloft komt (de zijne met Karlijn natuurlijk). Er komt ook nog een verre oom, die ongevraagd een stukje komt declameren. Kortom, genoeg om je voor te schamen als je er later aan terugdenkt.

Alweer de 12 editie van Parkstad’s onvolprezen vasteloaveskabaret van Paul & Leo, vol live-muziek van het onvolprezen Toebak-combo en flauwekul van formaat, geleverd door Suzy de Laruelle, Karlijn Münstermann, Leon Fiddelaars, Leo Keularts, Roger Lataster, Paul Münstermann, Pieter Roberts en Arno Deckers, die ook de regie in handen heeft. Gasten zijn dit jaar Spik & Span en buuttereedner Fer Naus. Het script werd geschreven door Fer Kousen.

Te zien in Cultuurhuis Heerlen op 27, 28, 29 en 30 januari.

Entree: €18,50
Klik voor online tickets op 'Bestel Tickets'.
Reserveren is mogelijk via 045-5612121 of info@cultuurhuisheerlen.nl
Tickets dienen tijdig opgehaald te worden
JAN JAN 2020

Paul & Leo - HINGE GEN HERGOD’S VÓT 2020
VAN ’T EE KUMP ’T ANGER!  

Suus, de uitbaatster van een van Heerlen’s bekendste cafés, heeft een mooi jaar achter de rug. Dankzij de viering van het jubileum van Paul & Leo verleden jaar, weten mensen de weg naar haar kroeg weer te vinden. De zaken gaan goed! En Nöl, haar verstrooide kostganger, heeft eindelijk zijn liefde voor haar opgebiecht. Trouwen is op hun leeftijd niet iets dat lang kan worden uitgesteld, dus er moet snel een bruiloft worden georganiseerd. Nou, dat kun je met een (on)gerust hart aan de clientèle van de Vót overlaten. De Burgemeester wordt opgetrommeld; Paul & Leo zijn nooit te beroerd om een mopje te zingen en brengen bevriende muzikale Limburgse topartiesten mee; stylist Pieter assisteert wedding-planner Karlijn bij de aankleding van het feest en Lewieke, manus-van-van-alles-en-nog-wat hoopt dat van een bruiloft een bruiloft komt (de zijne met Karlijn natuurlijk). Er komt ook nog een verre oom, die ongevraagd een stukje komt declameren. Kortom, genoeg om je voor te schamen als je er later aan terugdenkt.

Alweer de 12 editie van Parkstad’s onvolprezen vasteloaveskabaret van Paul & Leo, vol live-muziek van het onvolprezen Toebak-combo en flauwekul van formaat, geleverd door Suzy de Laruelle, Karlijn Münstermann, Leon Fiddelaars, Leo Keularts, Roger Lataster, Paul Münstermann, Pieter Roberts en Arno Deckers, die ook de regie in handen heeft. Gasten zijn dit jaar Spik & Span en buuttereedner Fer Naus. Het script werd geschreven door Fer Kousen.

Te zien in Cultuurhuis Heerlen op 27, 28, 29 en 30 januari.

Entree: €18,50
Klik voor online tickets op 'Bestel Tickets'.
Reserveren is mogelijk via 045-5612121 of info@cultuurhuisheerlen.nl
Tickets dienen tijdig opgehaald te worden!
FEB FEB 2020
za 15 feb / 20.00 uur / €10.-
Heerlen Jazz Presenteert / Cultuurhuis Heerlen

D´r Lange Jan & Anger leedsjes
Heerlen Jazzt, van Laar Trumpets, SLIM en Cultuurhuis Heerlen presenteren  

za 15 feb / 20.00 uur / €10
Heerlen Jazz Presenteert / Cultuurhuis Heerlen
Marc Huynen presenteert vanavond zijn nieuwe cd D´r Lange Jan & Anger leedjes.
De Heerlense trompettist heeft Limburgse liedjes van o.a. Wiel Knipa, Sjef Diederen en Jo Erens bewerkt tot jazzmuziek. Accordeonist Bart Storcken zal de liedjes introduceren waarna het jazzcombo de nummers ten gehore zal brengen. Een hoofdrol is weggelegd voor de luxemburgse topgitarist David Laborier.

David Laborier - gitaar
Jerome Cardynaals - drums
Jo Didderen - bass
Marc Huynen - trompet

Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vr, 10-17 uur).
MRT MRT 2020
di 10 mrt / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

The PinPins
Muziekcafé op dinsdag  

di 10 mrt / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
The PinPins zijn een Rhythm & Blues band.
Met hun catchy blues willen zij diverse podia in Nederland onveilig maken.
De band bestaat sinds september 2014. Na een korte stop en wisseling in de bezetting, zijn zij weer hard aan de weg aan het timmeren. De band bestaat uit vier gepassioneerde muzikanten uit Limburg.

Bart van Buggenum : Vocals & Bluesharp.
Chris Ariaans : Guitar
Hans Wouters : Bass
Ed Soleil : Drums

Online vvk €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaart
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vr)
MRT MRT 2020
di 17 mrt / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Dixie Rose band
Muziekcafé op dinsdag  

di 17 mrt / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Dixie Rose is een project opgericht door het Limburgse songwriters koppel Dag Luyten en Anniek Raedschelders.
De nummers die ze schrijven zijn geïnspireerd door leven en liefde, persoonlijke zoektochten en de vreugde of tegenslagen die dit met zich meebrengt....emoties die herkenbaar zijn voor iedereen.
Verwacht je aan invloeden uit country, pop, americana en blues.

Om hun muziek volledig tot zijn recht te laten komen omringt het duo zich met een voltallige band. Zo worden hun oprechte teksten verder begeleidt door prachtige arrangementen en meerstemmige zangpartijen die je meevoeren in de verhalen die ze vertellen.

Online vvk €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vr)
MRT MRT 2020

Lenteconcert van de Muziekkamer
 

Het Lenteconcert onder leiding van Hanneke Wester-Tomassen is ieder jaar weer een feest, en nu al voor de vijfde keer in het Cultuurhuis!

Hanneke geeft piano- en blokfluitles in haar muziekkamer en meestal zijn dat individuele lessen. Maar ze organiseert ook groepslessen als voorbereiding op de grootste groepsles, het Lenteconcert!
Alle leerlingen krijgen zo de kans podiumervaring op te doen. Er zal dan ook met veel plezier worden samengespeeld op de vleugel en de piano, en met zang, blokfluit, gitaar, viool en cello. Publiek is hierbij van harte welkom.

De Muziekkamer is te volgen op facebook, en ook is informatie te vinden op www.de-muziekkamer.nl
MRT MRT 2020

Vista College - Musical Mix
 

De leerlingen niveau 2, tweedejaars van de opleiding sport & recreatie te Heerlen zijn druk bezig met hun eindexamen.
Dit jaar hebben ze gekozen voor de ‘musical mix’ waarin o.a. Legally blond, Chicago, All shook up en We will rock you de revue passeren.

De kaartverkoop zal starten medio februari 2020.
MRT MRT 2020

Vista College - Rock of ages
 

De leerlingen van leisure en hospitality leerjaar 2 zijn druk bezig met hun eindproductie. Dit jaar is dat geworden: Rock of ages! Gebaseerd op de film.
MRT MRT 2020
di 31 mrt / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Bandeville - Willy Deville Tribute
Muziekcafé op dinsdag  

di 31 mrt / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
In dit optreden staan songs op de playlist die Willy Deville zelf geschreven heeft, maar ook songs die hij zelf bewonderde.

Bandeville is aanvankelijk gestart als een klein muzikaal project met de Americana muziek van Willy Deville als uitgangspunt. Bedoeling was om 4 optredens te doen en daarna zouden de muzikanten weer ieder zijn eigen weg gaan. Het bleek echter heel anders te lopen, inmiddels zijn ze bijna 100 optredens verder, volle kroegen en theaters, een nieuw album (“Heaven stood still”), en de hoofdact op de internationale Willy Deville memorial day 2018.

Onlangs kwam de vaste achtergrondzangeres van Willy Deville naar Nederland om op te treden met Bandeville.

Met "Bandeville" maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika's meest populaire muziek. Songs voor een breed publiek! Muziek uit de schatkamer van Deville waarin blues, jazz, country en een vleug rock melodieus bij elkaar komen. Muziek van Willy Deville zelf maar ook songs die hij bewonderde van John Hiat, Ry Cooder en oude bluesgiganten, uitgevoerd in een eigen “her-creatie” door Bandeville. Maar ook eigen werk in de stijl van Deville komt voorbij.
Songs vol hunkering of romantische overtuiging, overspel of trouw, ruzie of liefde. Nummers die iédereen wel aanspreken.

Bandeville bouwt verder op de songs van Willy Deville en is daarom niet direct een tributeband maar een band die deze songs op eigen wijze interpreteert en arrangeert, en daarmee een “her-creatie” van deze prachtige songs maakt. Daarnaast maakt Bandeville eigen songs in de stijl van Deville. Voorop staat om het gevoel van de Americana songs zo goed mogelijk over te brengen. Bandeville speelt in een bezetting met zanger, gitaar, bas, piano, drums en sax. De muzikanten van Bandeville hebben hun sporen verdiend in tal van bekende bands zoals Bots, Houdoe, Joe Coverband, Blind Eye en Trigger.

In september 2018 heeft Bandeville een nieuw album (CD en DVD) uitgebracht te beluisteren op Spotify, Apple Music of Deezer. Zoek op: Bandeville, “Heaven stood still”.

Bezetting Bandeville:
Gitaar: Peter Vincent
Basgitaar: Peter de Vries
Piano: Wim Goossens
Sax: Mario van Ooij
Drums: Frans van Zoest
Zang: Laurens Mulders

Online vvk €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vr)
APR APR 2020

Compañía Maria “la Serrana” - Santuario
Intense flamenco uit het mystieke Andalusië!  

Flamenco gezelschap María “la Serrana” is na lange tijd weer terug in Cultuurhuis Heerlen! Danseres María “La Serrana” leerde dansen van vele grote meesters, altijd in ziguenerstijl . Maar wie de flamenco goed kent, ziet dat zij doorkneed is in de stijl van de Farruco familie. Haar stijl is daardoor vinnig, sensueel en puur.

In Santuario gaat María op zoek naar de oorsprong en de ziel van de flamenco. De kunst ontstond als hartekreet van de Andalusische bevolking en was het antwoord op de vervolging van de Joden, Moren en Zigeuners. Vooral bij de zigeuners is de flamenco het plakmiddel geworden dat hun gemeenschap bijeen houdt. Het leven en de dood werd bezongen, in de familie, op straat en in (geloofs) bijeenkomsten. Veel momenten in het leven worden bovendien op een andere manier als heilig beschouwd, en voor elk is een speciale zang- en dansvorm. In deze gedurfde voorstelling gaan we deze intieme, intense stijlen voor het eerst allemaal samen op een podium. Samen met de razend populaire zigeuner danser Antonio Moreno “Polito”, neemt María ons mee op een reis naar binnen, met als leidraad altijd de zuivere en gepassioneerde flamenco.

Juan José Amador zang
Pepe de Pura zang
María “la Serrana” dans
Luis Amador gitaar
Antonio Moreno “Polito” special guest dans
Marta Flendrig local especial guest

Online vvk €19,50 reserveren of kassa €23,-
MEI MEI 2020

Gék van Paarden
Reprise  

Tot grote verrassing van de pasgetrouwde zakenman MKdeManvan bleek zijn charmante echtgenote gek van paarden. Hij was in een hippisch huwelijk terecht gekomen! Sindsdien brengt hij alle vrije uurtjes door met grote en kleinere hinnikende dieren, assisteert hij op wedstrijden waar hij werkelijk niets van begrijpt, doet hij zijn best om het ‘paardenjargon’ ooit te beheersen en hoopt hij eens, ondanks menige blauwe plek en pijnlijke spier, het rijden op deze edele dieren ook onder de knie te krijgen. Zijn spaarrekening geeft een neerwaartse spiraal aan terwijl hij zich afvraagt hoe het kan dat er steeds meer zadels, trailers en paarden op zijn erf verschijnen. Gék van paarden wordt MK de Manvan, maar met geheven hoofd en de neus dicht (tijdens het uitmesten van de stallen) weet hij zich een weg te banen in de wereld van de paardenliefhebbers.

Over zijn belevenissen schrijft hij als MK de Manvan al jaren hilarische columns voor paardenmagazines in binnen- en buitenland, waarbij hij paardenvrouwen een spiegel voorhoudt en hun echtgenoten hoop geeft.

MK de Manvan brengt een nieuw genre: paardencabaret. Hij vertelt droog en komisch hoe hij het hoofd probeert te bieden aan de paardenperikelen van zijn vrouw en brengt op uiterst muzikale wijze prachtige songs over een leven met paarden ten gehore.

Jacques 's Ancona in Dagblad van het Noorden (25-05-2018):
Het beeld van zaagsel, trailers en stro, het ergonomische hoofdstel, de zadelkamer, mesthoop en kruiwagen, zaken als beenbeschermers, afsponzen, paddock, rijlaarzen en dressuuroefeningen... het roept een wereld op die het publiek van welwillende lotgenoten vanzelfsprekend 'herkenbaar' noemt. Maar er is meer. MK heeft hetgeen hem overkwam met gepaste afstandelijkheid in taalgebruik geestig benaderd. Bovendien weet hij grappen onderkoeld en met ironie knap te brengen, zonder in voor de hand liggende woordspelingen uit de sector 'paard' te belanden.

Bestel kaarten via de bovenstaande knop 'Bestel tickets'.
Reserveer is ook mogelijk via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij, 10-17 uur).