FEB FEB 2018
vr 23 feb / 21.00 uur / €7,50
WONNA presenteert
Bestel tickets

Like a Rolling Stone
UITVERKOCHT  

vr 23 feb / 21.00 uur / €7.5
WONNA presenteert Bestel tickets
De typische sound, de stem en de bewegingen van de Maastrichtse ‘Jagger look and sound-alike’ Jos Vangangel laten je de Rolling Stones beleven alsof je naar het origineel kijkt en luistert!

Al meer dan 35 jaar loopt Jos in het zuiden van het land rond als “Mick Jagger”. Niet alleen lopen hij lijkt er zelfs op, praat, zingt en beweegt zoals Mick Jagger de populaire en onvermoeibare frontman van de Rolling Stones.

In de jaren tachtig vormde hij de spil in de Rolling Stones Coverband “The Midnight Ramblers”. Overal waar Jos en de band optraden was het feest, het dak ging er dan ook steevast en overal vanaf. Highlights waren de SoundmixShow van Henny Huisman, Rolling Stones treffen in de Dominicaner Kerk, maar ook een optreden in het hoge gras op de Sint Pietersberg (het kon toen allemaal nog). Nu jaren later en na vele bandwisselingen is er een nieuwe formatie gevormd om deze Maastrichtse Jagger, genaamd “Like a Rolling Stone”. Met ervaren muzikanten uit verschillende bekende bands wordt een heerlijke Rolling Stones act neergezet. Alle top hits van de originele helden komen voorbij.

Op 23 februari beleef je de Rolling Stones by Like a Rolling Stone in ons theatercafé. Een heftige concertavond in een intieme setting waar iedere Rolling Stone fan bij zou moeten zijn!

Voorverkoop: €7,50
Avondkassa: €10
FEB FEB 2018

John Filmore Quartet feat. Falu de Cadiz (UK/SUR/NL/SPANJE)
Magic Music Night presenteert  

Het John Fillmore trio presenteert in samenwerking met de Spaanse flamenco-zanger Falu de Cádiz hun voorstelling 'SIN FRONTERAS'. Muzikanten afkomstig uit 4 landen delen 1 passie: flamenco! Zij laten hiermee horen, zien en voelen dat flamenco geen grenzen kent! Dit internationale gezelschap speelt een spannende mix van pure en moderne flamenco. Zo is er een prominente rol voor zang, palmas en gitaar weggelegd, maar wordt er eveneens gebruik gemaakt van instrumenten zoals de fretloze basgitaar en de tabla. De muzikanten dagen elkaar continu uit om het beste uit zichzelf te halen!

Bezetting: John Fillmore (Engeland): flamenco gitaar, Nausad Kiamouddin (Suriname): percussie, Franklin Heilijgers (Nederland): fretloze basgitaar, Falu de Cádiz (Spanje): zang en palmas, Paul Weiling: saxofoon

Foto: Ernst van Loon

Voorverkoopprijs €11 / Avondkassa €13
Koop je tickets nu online of reserveer ze via info@ap-artevents.nl

FEB FEB 2018
di 27 feb / 20.30 uur / €7,50
Heerlen Jazz Presenteert

Dionne Nijsten cello en Henk Verdonkschot gitaar, Babs van Bree zang en Arthur Geurts contra bas
Heerlen Jazz presenteert  

di 27 feb / 20.30 uur / €7.5
Heerlen Jazz Presenteert
Dionne Nijsten en Henk Verdonkschot brengen een programma met muziek van Henk Verdonkschot voor cello en gitaar met duidelijke invloeden van zuid-oost-europese volksmuziek, van Venetië tot Belgrado en van de Donau tot de Zwarte Zee.
Babs van Bree en Arthur Geurts gaan het experiment aan. Een proef waarbij ze op zoek gaan naar alle mogelijkheden van hun instrument. In haar muziek streeft Babs naar diepgang en authenticiteit. Haar stem gebruikt ze als een krachtig instrument. Improvisatie speelt daarbij een belangrijke rol.

MRT MRT 2018

De Valentino’s
 

Op zaterdag 3 maart 2018 presenteren de Valentino’s, voor de 12de achtereenvolgende keer, de Nacht van de Liefde. Een romantische avond over de liefde, voor geliefden en voor hen die de liefde zoeken. Een avond vol love songs, liefdesgedichten, gedanst verlangen en ander amoureus amusement.

De Valentino’s zijn Leon Biessen, Marcel van der Heyden, Hans Keuls en de broers Rik en Stijn Huijts. Voor deze editie is bewust gekozen voor een huiselijke sfeer. Kom en geniet van al deze romantiek in de warme entourage van Cultuurhuis Heerlen!

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121.
MRT MRT 2018
di 6 mrt / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Hey Angie
Muziekcafé op dinsdag  

di 6 mrt / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Ralph Winkler en Paul Logister. Twee muzikale uitersten. De een groeide op met The Rolling Stones, terwijl de ander veel liever naar The Beatles luisterde. Ze spelen samen in gelegenheidsband The Rolling Beatles, waar Ralph in de huid van Mick Jagger kruipt, terwijl Paul onder andere op precies dezelfde bas speelt als Sir Paul. Verder treden met z’n tweetjes regelmatig op als Hey Angie, de ‘uitgeklede’ versie van de Rolling Beatles.

Afzonderlijk liedjes schrijven, dat doen de twee al jaren, maar tot een samenwerkingsverband kwam het echter nooit. Tot een tijdje terug. Na een schrijverssessie van hooguit een uur rolden de eerste liedjes uit de muzikale koker. Nu willen de meeste muzikanten niets liever dan hun eigen werk voor de eeuwigheid vastleggen. Dat kan tegenwoordig heel gemakkelijk thuis achter je pc, maar Ralph en Paul dachten groter. Abbey Road moest het worden. Studio 2 om precies te zijn. En aldus geschiedde, mede dankzij de hulp van een aantal geldschieters, die het helemaal zagen zitten met het werk van de Heerlense liedjesschrijvers.
MRT MRT 2018

Coal Mountain
 

Ook in het nieuwe jaar zal de Americana formatie Coal Mountain, die onder andere bestaat uit een compleet gezin met aanvulling van een banjospoler en afkomstig is uit het hart van de Oostelijke Mijnstreek, haar muzikale tijdreis voortzetten! Na een zeer succesvol muzikaal avontuur in 2017 dat met veel enthousiasme werd ontvangen gaat de reis ook in het nieuwe jaar verder. Aangevuld met een nieuw bandlid, een dobrospeler zal Coal Mountain, wederom de luisteraar middels een “Timetravel concert” meenemen naar de Verenigde Staten ten tijde van de Burgeroorlog, de Slavernij, en de drooglegging. De reis wordt doorspekt van Old Time, Folk, Bluegrass en American roots muziek die geheel akoestisch ten gehore gebracht wordt met traditionele en zelfgemaakte instrumenten. De meerstemmige zang zal dit nieuwe muzikale avontuur wederom voorzien van de extra franje.

Een avondvullend programma zal garant staan voor een muzikale ervaring van de bovenste plank: mis het daarom niet, pak alvast uw koffer en kom op 9 maart naar Het Cultuurhuis te Heerlen.

This train is bound for Glory!
MRT MRT 2018
di 13 mrt / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Udo Klopke Band
Muziekcafé op dinsdag  

di 13 mrt / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
De Duitse Singer/Songwriter en gitarist Udo Klopke tourt constant met zijn band. Niet alleen met zijn band is hij actief, Udo werkte eerder voor SEAL en Marla Glen. Met zijn band speelt Udo van alles van Rock/Pop tot Country en Wereldmuziek. Als groot muziekliefhebber probeert Udo zoveel mogelijk muziekstijlen zich eigen te maken. Zo brengt hij Rock gitaar muziek, Blues uit de clubs van Mississippi of het tokkelende geluid van Country in een set om vervolgens in de volgende set Police achtige tunes te spelen. Oftewel deze drie koppige band komt vanavond met hun eigen fascinerende muziek style naar Cultuurhuis Heerlen.
MRT MRT 2018

Lola Marie & Les Chats Noirs
Café de la gare - Theaterconcert & CD-presentatie  

Lola Marie & Les Chats Noirs nodigen uit voor hun programma “Café de la gare”. Laat je vervoeren door de excentrieke zangeres Lola Marie en har achtkoppig orkest naar de Roaring Twenties. Een roerige tijd, waarin nachtclubs en theatercafés als “ Le Chat Noir” in het Parijse Montmartre ongekend populair waren. In dit meeslepende als innemende theaterconcert is ruimte voor zowel Franse en Duitse chansons als cabaretnummers. Ontroerend, bitterzoet en dan weer vrolijk en luchtig, met bekende songs van onder meer Marlene Dietrich, Zarah Leander, Kurt Weill, Bertold Brecht, Edith Piaf, Jaques Brel, Hildegard Knef en andere.

Een muziekaal reis vol nostalgie en een duidelijk verlangen naar het gevoel van de “Goldenen Zwanziger” en “Frivolen Dreißiger”.

Internet: www.lolamarie.eu /> Productie: Lola MarieEntertainment a.s.b.l.

Voorverkoop € 10,00 / avondkassa € 12,50
MRT MRT 2018

Violet's Tale & Cedar Spring
1 avond, 2 concerten!  

Violet’s Tale
Alhoewel het hart van de band bij de countrymuziek ligt, gaan ze geregeld aan de grenzen van dit genre voorbij door invloeden van verschillende stijlen in hun songwriting mee te nemen. Dit zorgt voor een gevarieerd repertoire, met meeslepende ballads, opzwepende en galopperende nummers. Twee jaar lang in en rondom de Benelux spelen heeft hen tot een respectabele naam in de regio gemaakt.

Cedar Spring
Met strakke harmoniën en met als muzikaal gereedschap gitaren en een mandoline, wordt het duo Maartje Kleijnen en Ron Janssen sinds enige tijd vergezeld door contrabassist Micha Grin, die op zijn beurt de grooves en de diepte inkleurt. Cedar Spring heeft een heel eigen sound met originele songs en verrassende covers uit het Alt.country genre.
MRT MRT 2018
di 20 mrt / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Laurel Canyon - Songs & Stories of American Folk Rock
Muziekcafé op dinsdag  

di 20 mrt / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Live From Laurel Canyon ~ Songs & Stories of American Folk Rock is veel meer dan een gewone tribute act, het is een reis ....

Een reis door een bijzondere tijd uit de Amerikaanse popmuziek die een eerbetoon brengt aan de muzikale erfenis van Laurel Canyon. Een samenkomst van vrienden voor vrienden met de interpretatie van de bekende klassiekers omlijst door verhalen uit deze bijzondere wijk en een heel belangrijk muziektijdperk.
Een tijdperk van zeer invloedrijke muzikanten en songwriters, die tot op de dag van vandaag van grote invloed zijn op de hedendaagse muziek generatie.

Ga met ons mee op deze reis terug in de tijd. Een reis naar de toekomst ....

MRT MRT 2018

Pedrito's Latin Kitchen
 

Pedrito’s Latin Kitchen vertolkt nummers van o.a tito puente, new cool collective, poncho sanchez. Deze achtkoppige band brengt tijdens deze middag een variatie van mambo tot boogaloo en latin jazz. Kom, geniet en sluit de week in stijl af met Zuid-Amerikaanse vibes!
Tim Deamen (trombone); Tim Paters (tenorsax); Marc Huynen (trompet); Kris Förster (piano); Robin Zalm (timbales); Joeri Kalkhoven (drums); George Boon (bas); Peter( Pedrito) Blom (conga’s/ vocale)
MRT MRT 2018
di 27 mrt / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Linda Zijlmans & Skinnie - Tösje Venlo en Zitterd
Muziekcafé op dinsdag  

di 27 mrt / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
De muzikale vonk tussen Skinnie en Linda Zijlmans sloeg in de zomer van 2017 over, en sindsdien zijn de twee op het podium onafscheidelijk. De Venlose Linda Zijlmans presenteerde in de zomer van 2017 haar album ‘IK’, met Limburgstalige luisterliedjes over de kunst van het opgroeien. Skinnie uit Sittard heeft een lang artiestenverleden als gitarist, zanger en tekstschrijver van Engelstalige bands als Red Blood en Mo’Jones. Maar sinds kort zingt en schrijft hij Limburgstalig. In de voorstelling Tösje Venlo en Zitterd bundelen de twee hun krachten en verrijken zij elkaars liedjes. De donkere stem van Skinnie kleurt mooi bij de lichte sound van Zijlmans. Zijlmans put uit de liedjes van haar album en eerder verschenen EP. Skinnie schreef in korte tijd een reeks opvallende Limburgstalige liedjes. Liedjes van vaak weinig woorden, die op een mantra-achtige manier gereciteerd worden. “Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is veel leuker!”. Zijlmans en Skinnie worden muzikaal ondersteund door gitarist Tom Lanjouw uit Munstergeleen. Van Venlo naar Sittard en weer terug. Ga je mee op reis?

APR APR 2018
di 3 apr / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Ben Reel Band
Muziekcafé op dinsdag  

di 3 apr / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Ben Reel is een geweldige zanger! Indrukwekkend, intens! Als je al mag vergelijken lijkt zijn stem op een kruising tussen Marvin Gaye en Bruce Springsteen. Een moderne singer-songwriter, met pakkende popsongs richting Americana en Rock! Ben heeft ook al menigmaal, en met veel succes, showcases gedaan in Nashville en New York. Gerry Anderson van BBC Radio Ulster noemde Reel's album, Sweet Victory, "the best album I've heard in years.". Naast zijn eigen werk speelt Ben een aantal nummers van Marvin Gaye, Dylan, CSNY, The Beatles, Van Morrison, U2 en nog veel meer.
APR APR 2018

Spring in 2 Spring Festival
 

Zaterdag 7 april presenteert Ap Art Events het lente-popfestival "Spring in 2 Spring". De roots van dit festival liggen in de hedendaagse Nieuwe NOR waar Appie Weijers in de jaren 2003-2004 programmeur was en de eerste editie van Spring in 2 Spring organiseerde. Na jaren het festival met succes én subsidie te hebben georganiseerd, stopte vrij onverwacht de subsidie waarna het festival helaas geen bestaansrecht meer had. Nu, jaren later, een nieuwe editie in het Cultuurhuis Heerlen.

Spring in 2 Spring presenteert deze editie een brede doorsnee aan jong talent uit de euregio. In volgorde van spelen, ziet de line up er als volgt uit: Gino Bombrini (singer-songwriter), The Sister who killed The Sister (alt. pop/rock), Velosso (rock) en The Community (evil-disco-space-funk).

Voor meer info en geluidsfragmenten over deze toppers uit de euregio verwijzen we naar onze websites www.ap-artevents.nl en www.cultuurhuisheerlen.nl . De kassa/zaal opent al om 18.30 u dus wees er op tijd bij. De entree bedraagt € 10. Reserveren kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal tickets).
APR APR 2018
zo 8 apr / 15.00 uur / €15.-
Magic Music Manitee
Bestel tickets

Bluesmatinee met Boo Boo Davis (USA)
Magic Music Matinee met Alaska (NL) in het voorprogramma  

zo 8 apr / 15.00 uur / €15
Magic Music Manitee Bestel tickets
Boo Boo Davis (USA) is een fenomeen en een overlever die behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog direct baseren op een hard leven in de Mississippi Delta. Ondanks het feit dat hij analfabeet is heeft hij, samen met zijn ‘guiding spirit’ Dave, toch een manier gevonden om zich staande te houden in de moderne wereld. “The blues helps me to keep my spirit high and survive day-to-day life. It deals with all the basic raw elements of life; good and bad, plain and simple.” Sinds 2008 heeft Boo Boo Davis met zijn huidige gitarist Jan Mittendorp en drummer John Gerritse vijf releases uitgebracht en bijna 400 concerten gedaan in meer dan twintig verschillende europese landen. Boo Boo Davis was in Heerlen ook al te zien op de Southern Bluesnight waar hij heel goed ontvangen werd.

Alaska (NL)
Deze blues-zangeres/gitariste speelt de rauwe akoestische blues uit de Mississippi Delta op een authentieke manier. Naast de (Mississippi- delta) blues van Fred McDowell, Robert Petway, Skip James en Muddy Waters komen eigen nummers aan bod. Bijzonder is haar slidespel op de resonatorgitaren.
APR APR 2018
di 10 apr / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Jimmy Duchateau
Muziekcafé op dinsdag  

di 10 apr / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Jimmy Duchateau maakt eerlijke muziek, recht uit het hart. Pop in een swingende mix van pop, soul en folk. Met zijn gitaar en zijn warme stem verovert hij de harten van zijn publiek. Soms in kleine setting, dan weer met een volledige band, maar altijd in optredens waar het plezier van afspat. Hij stond al voor grote zalen en won de Benelux-finale van de grote bandwedstrijd Emergenza (als Jimmy Dee), reisde naar Australië en Azië en lanceerde onlangs de single ‘Give it a go’. Het debuutalbum ‘Two shots of love’ is de volgende halte op zijn muzikale reis.
APR APR 2018

Firma Lampo - Sketch-boek
 

We leven in een tijd waarin langzaam alles op zijn kop staat en kantelt. In zo'n tijd bieden muziek en cabaret troost en verlichting. Een goede reden voor een nieuwe theatergroep met oude bekenden die de wereld opnieuw belicht. Firma Lampo is een initiatief van Raymond Clement en Ivo Rosbeek. Samen met hun theatervrienden Roger Lataster en de Lotgenoten verkoopt Firma Lampo in hapklare brokken magische sketches, realistische liedjes en andere verhalen uit het boek van 2018. Verwondering, hilariteit, lach, omkering en overpeinzing schetsen uw verbazing in: Sketch-boek!
APR APR 2018

Lenteconcert van de Muziekkamer
 

In haar muziekkamer geeft Hanneke Wester-Tomassen haar leerlingen meestal individueel piano-, blokfluit- of muziekles. Maar ieder jaar geven ze een feestelijk lenteconcert, en nu al voor de derde keer in het Cultuurhuis.

Ook dit jaar wordt het weer een mooi afwisselend programma, met samenspel op de vleugel en piano, blokfluit, zang, viool en cello. Voorbereidingen op het lenteconcert zijn te volgen op de facebookpagina van de Muziekkamer, en meer informatie is te vinden op www.de-muziekkamer.nl. Maar het lenteconcert biedt natuurlijk dé gelegenheid om kennis te maken met de Muziekkamer; van harte welkom!

Reserveren kan via: info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
APR APR 2018
di 17 apr / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Op zoek naar Johan
Muziekcafé op dinsdag  

di 17 apr / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Op Zoek Naar Johan is de band rondom zanger en liedjesschrijver Martijn Kuijten. Na jaren van rondwerven door Europa en de rest van de wereld en een verleden in verschillende Engelstalige bands, begon hij in de zomer van 2011 met het schrijven van liedjes in het Nederlands. Het Nederlands werd Brabants en met een duidelijke voorliefde voor Amerikaanse folk en met een fantastische band erbij werd ‘Op Zoek Naar Johan’ geboren. Ze brengen akoestische folk en stevige country-blues songs (Brabicana) die één ding gemeen hebben: een goed verhaal!

Dit optreden zou in eerste instantie worden gegeven op 24 oktober en is nu verplaatst naar 17 april 2018.
APR APR 2018
vr 20 apr / 20.30 uur / €10.-
WONNA presenteert
Bestel tickets

The Mavertricks
 

vr 20 apr / 20.30 uur / €10
WONNA presenteert Bestel tickets
The MaverTricks a tribute to the Mavericks. Een ode aan deze ‘neo-traditional’ band uit Jacksonville, Florida. Met hun aanstekelijke mix van ska, country, latin, rock & roll, gospel en tex-mex, brengen The MaverTricks een spetterende tribute-show. Compleet met blazerssectie passeren grote hits als ‘All You Ever Do Is Bring Me Down’, ‘Summer Time’, ‘Pretend’, ‘Back In Your Arms’ en natuurlijk ‘Dance The Night Away’ de revue. Maar ook de minder bekende pareltjes laten elk publiek royaal aan hun trekken komen… hearing is believing!

Voorverkoopprijs €10
Avondkassa €12,50
APR APR 2018

Alexandra & her Nadara
Gypsy Wedding Band  

De naam van deze groep zegt eigenlijk alles: NADARA. In de internationale zigeuner taal: Houd Moed! Als het leven tegen zit, zegt men bemoedigend: NADARA, Houd Moed! Oprichtster Alexandra Beaujard en de top violist Tocila, uit het zigeunermuziek dorp Csávás, kennen elkaar al ruim 15 jaar vanuit de traditie Zigeuner Bruiloft muziek. Nu zijn ze hard op weg met NADARA Europa te veroveren. In de meer dan 10 jaar touren, stond NADARA op diverse grote podia en festivals.

Voorverkoop € 10,00
Avondkassa € 15,00
APR APR 2018
zo 22 apr / 14.30 uur / €7,50
Heerlen Jazz Presenteert

Concert en CD presentatie “Winners”
Heerlen Jazz presenteert  

zo 22 apr / 14.30 uur / €7.5
Heerlen Jazz Presenteert
Live concert van winnaars en Presentatie CD van winnaars van de Eujazz Young Talent Award ( 2009-2017) o.a. recent opgenomen tijdens de Young Jazz Night 2017 op 17 November 2017 in het kader van het 10 jarig bestaan van “Heerlen Jazzt”, in het Cultuurhuis Heerlen. Organisatie Stichting Heerlen Jazz i.s.m. SLIM en Cultuurhuis Heerlen.

De jubileum CD bevat muziek van de volgende winnaars: Jerome Cardinaals, slagwerker uit Maastricht ( 2009); Simon Ostlender, pianist, organist uit Aken ( 2010); Justin van Uum, contra bassist uit Maastricht ( 2011); Rob Reyners, zanger uit Roermond ( 2013); Daniel Jonkers slagwerker uit Geleen(2014); Dave Vreuls, Trompettist uit Amby ( 2016 ); Robert van der Padt uit Maastricht ( 2017).

APR APR 2018
di 24 apr / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Moonshine Whiskey
Muziekcafé op dinsdag  

di 24 apr / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Moonshine Whiskey is een folk/blues/americana collectief en voelt zich thuis in het Cultuurhuis. Ze hebben net een cd uitgebracht en spelen altijd ongedwongen en zonder al te veel versterking. Er wordt muziek gemaakt in verschillende samenstellingen en stijlen en het wordt gegarandeerd weer een feestje.
APR APR 2018

Sjonnie & Anita presenteren! Perkins Moon
 

Sjonnie en Anita willen het Heerlense publiek altijd op een laagdrempelige manier voorstellen aan en trakteren op diverse talenten en/of beloftes uit het zuiden. Vanavond is dat de band Perkins Moon. De composities van de Limburgse band PERKINS MOON zijn vertellingen in tekst en muziek van eigen hand die in een groepsproces tot een herkenbare sound gekneed worden. Soms filmisch en sfeervol om bij weg te dromen, dan weer enerverend en dansbaar. Invloeden uit pop, rock, jazz en fusion.
MEI MEI 2018

Titia Brassé & Third house on the left
“Tesoro”  

Jean Paul Bruls, de charmante dirigent, van het Phil harmonisch symfonie orkest, leert de jonge harpiste Esther kennen. Een huwelijk en kinderen. Totdat het Jean Paul is, “die stil valt”. Er wordt bij hem dementie geconstateerd. Op gegeven moet Esther Jean Paul los laten en opent de deur van een gesloten afdeling, in een zorgcentrum.
De voorstelling “Tesoro” geschreven en gespeeld door Titia Brassé, bekend van de monoloog “Rosalie Niemand”, wordt afgewisseld door mooie muziek van “Third house on the left”, Robbert Duijf en Guido Brassé.
Regie: Joop Omloo
MEI MEI 2018
MEI MEI 2018
za 19 mei / 20.30 uur / €12.-
Magic Music Night
Bestel tickets

Wandern feat. Egbert Derix & Sef Thissen
Magic Music Night  

za 19 mei / 20.30 uur / €12
Magic Music Night Bestel tickets
Zaterdag 19 mei presenteren pianist Egbert Derix en Bariton zanger Sef Thissen hun project (en tevens CD) 'Wandern" in het Cultuurhuis Heerlen. “Wandern” is een liederencyclus met muziek én teksten van Egbert Derix, grotendeels gebaseerd op gedichten van zijn vader, journalist/schrijver Jan Derix (1936-2009) die Egbert in het Duits heeft vertaald en op muziek heeft gezet. Duits is immers de taal van de liedkunst. In de traditie van Beethoven, Schubert, Schumann, maar ook Falco en Grönemeyer. Egbert tekende naast de muziek ook voor een aantal nieuwe eigen gedichten.

‘Wandern’ wordt gezongen door bariton Sef Thissen – met thematiek en nieuwe muziek in het hier en in het nu. Een eclectisch samengaan van dichtkunst, klassieke zang, piano, compositie en improvisatie. Sef Thissen heeft zijn sporen in de klassieke zangkunst reeds ruim verdiend als solist en organisator van de Viva Classic concerten en optredens in binnen- en buitenland waaronder een concert met de Wiener Kammersymphonie in Wenen, de bakermat van de klassieke liedkunst.

De CD "Wandern" is live opgenomen in het Concertgebouw in Amsterdam top 3 februari 2017 door Arno op den Camp (Kerani Music Studio).

De entree bedraagt: Voorverkoop €12 / avondkassa € 15.
Reserveren kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal kaarten)

Zie www.egbertderix.com en www.sefthissenmusic.nl voor meer informatie over Egbert Derix en Sef Thissen
MEI MEI 2018
di 22 mei / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Daithi Rua
Muziekcafé op dinsdag  

di 22 mei / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Daithi Rua - Iers voor ‘Rode David’ - a.k.a. David Donegan kreeg het muziek maken met de paplepel ingegoten. Na zijn schooltijd vormde hij de Celtic Rock band ‘Sans Souci’ waarmee hij op Europese Festivals speelde en zelfs op tour ging in het Midden Oosten, samen met Davey Arthur van Furey’s Fame. Daithi schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een licht politieke lading en altijd over wat hem op dat moment fascineert. In 2017 gaf Daithi ook al een zeer succesvol optreden, een echte must see!
MEI MEI 2018
vr 25 mei / 20.30 uur / €10.-
WONNA presenteert
Bestel tickets

U2be - Theatershow Under the blood red Sky and beyond
U2 Tribute band  

vr 25 mei / 20.30 uur / €10
WONNA presenteert Bestel tickets
UNDER THE BLOOD RED SKY… and beyond
Theatershow door U2be – The Belgian U2 Experience

Met deze theatershow vieren we samen met de bekende U2 tributeband “U2be - The Belgian U2 Experience”, de 35ste verjaardag van het legendarische U2 live album “Under a blood red sky”. Met dit album zette de Ierse supergroep U2 zich definitief op de kaart als wereldklasse live-act. Het album (waarvan naar schatting 8 miljoen exemplaren werden verkocht) bevat onder andere opnames van het openluchtconcert in het Red Rocks amphitheater in Denver (USA,Colorado) op 5 juni 1983. Dit concert dat door de gure weersomstandigheden bijna werd afgelast, wordt door het toonaangevende Rolling Stone Magazine omschreven als één van de vijftig meest invloedrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de popmuziek.

Het eerste deel van de voorstelling wordt volledig gewijd aan het live album “Under a blood red sky”. De songs zoals bijvoorbeeld Sunday Bloody Sunday, I will follow, New Year’s Day worden in dezelfde volgorde gebracht als op het album. De videobeelden en anekdotes rond de nummers geven deze theatervoorstelling een extra dimensie.

Na de pauze, worden voor het tweede deel de podiumoutfits gewisseld naar het U2 anno 2018 en komen een groot aantal U2 nummers aan bod uit 35 jaar U2 historie. Met extra aandacht voor enkele nummers die minder geschikt zijn voor de grotere outdoor podia (waar U2be doorgaans speelt) zoals Ordinary love en Miss Sarajevo. In een intieme theateromgeving komen ook deze songs perfect tot hun recht. De absolute live klassiekers vormen uiteraard de apotheose van de avond. Een 'Must see' voorstelling voor elke echte U2 liefhebber.

Laat je meevoeren door U2be - The Belgian U2 Experience!
Voorverkoop €10 / avondkassa €15
MEI MEI 2018
za 26 mei / 20.30 uur / €12.-
Magic Music Night
Bestel tickets

Rood Adeo
Magic Music Night  

za 26 mei / 20.30 uur / €12
Magic Music Night Bestel tickets
Zaterdag 26 mei, in het Cultuurhuis Heerlen (Sittarderweg 145, Heerlen), een Magic Music Night in de meest pure zin van het woord. Op ons fiche staat zanger/pianist Rood Adeo, een van de meest indringende songwriters van dit moment. Tegen de eenheidsworst in de muziek bestaat nog steeds een probaat middel: een cocktail tegengif, samengesteld uit diepgang en geestdrift, toegediend door deze Rood Adeo. Resultaat gegarandeerd!

Roderik “Rood” Adeo Janz’ debuutalbum (“Fools Tango”) verscheen in 1997 op het Jazz-label “Challenge Records”. Nu, 20 jaar later, komt hij met een nieuwe plaat: “Monte Carlo Fallacy”. Een zachte heelmeester is de tegendraadse liedjesschrijver niet. Zijn stem, de muziek, de teksten…… ze grijpen je letterlijk bij de strot en laten je niet meer los. Ook op zijn aankomende album wordt cynisme noch melancholiek geschuwd. Maar met zijn organische timing, fundamentele composities, en bovenal intense stem, creëert hij een ambiance waarin tijd en ruimte oplossen. Denk aan de sfeer van Tom Waits, Nick Cave, John Cale of Paolo Conte (om er enkele te noemen). Maar waar deze grootheden mijlen ver van je af lijken te staan, begeeft Adeo zich meer en meer in het hoofd van de luisteraar. Ondanks het feit dat er extremen in zijn teksten niet worden geschuwd, kun je je er bijna niet van distantiëren.

Sommige songs van Adeo lopen over van liefde: I guess we don't have to fall in love / Love will fall on us from up above ("To Be A Man"). Andere zijn ronduit grimmig: What a life is worht in this place / It all depends on where you die (Cellophane). Herman Hesse en Michel Houellebecq aan één tafel; verlichtend en verontrustend tegelijk.

Er klinkt altijd klassiek door, flarden van jazz, tango, fado en veel meer.
Beneden enkele mooie opnames om je te overtuigen. Mis dit concert niet. Het wordt een memorabele avond.

Entree: Voorverkoop € 12 / Avondkassa €15
Reserveren: info@ap-artevents.nl
MEI MEI 2018
di 29 mei / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Richard Bargel & Dead Slow Stampede
Muziekcafé op dinsdag  

di 29 mei / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Richard Bargel is al sinds 1968 actief als blues muzikant, solo en in diverse bands. Hij trad in zijn lange carrière op met groten als Charlie Musselwhite, Little Willie Littlefield, Big Jay McNeely , Keith Dunn, Louisiana Red, Champion Jack Dupree en meer recent nog als Dead Slow Stampede met Fabio Nettekoven en de Limburgse meesters Jo Didderen en Geert Roelofs. Bargel won diverse keren de Preis der Deutschen Schalplattenkritik. In zijn legendarische Talking Blues Shows ontving hij groten als Luther Allison en Johnny Copeland. Een uniek artiest bezoekt Heerlen! Niet missen!
JUN JUN 2018

Sjonnie & Anita presenteren!
 

Sjonnie & Anita zijn altijd op zoek naar net dat bandje of die artiest die het naar hun mening wel eens kan gaan maken in de harde (pop)muziekwereld, omdat ze net boven het maaiveld uitsteken.
Ze willen die artiesten dan ook graag voorstellen aan het Heerlense publiek en op een zeer laagdrempelige manier en gratis toegankelijk. Zo waren eerder al onder andere te gast, bands als Audiofeel, Madi (Pinkpop 2011), Major Tom (Pinkpop 2012), Lapschwanz en The Ten Bells (Pinkpop 2017). Welke band/artiest deze editie centraal staat is nog niet bekend maar houd onze website en sociale media in de gaten!
JUN JUN 2018
di 5 jun / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

A Strange Brew
Muziekcafé op dinsdag  

di 5 jun / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Dit verrassende Heerlende en regionale gezelschap bundelt de ervaring, de kwaliteit en het enthousiasme van Marianne Veldpaus bekend van o.a. Pussycat, Sweet Reaction, Cafe Marianne en diverse bluesbands; Hans Domevchek; de Schotse, maar in Heerlen wonende populaire singer-songwriter en gitarist Gordon Smith. Zeker geen onbekenden in het Cultuurhuis dus! Het kwartet bereidt voor de gelegenheid, waar ze zelf even enthousiast naar uitzien als de talrijke fans, een speciale gevarieerde bluesset voor! Vanavond speelt a Strange Brew met een gastdrummer. Hou de website in de gaten, en lees wie er achter de drums zit!
JUN JUN 2018
do 7 jun / 20.30 uur / €12.-
Magic Music Night
Bestel tickets

Shouvick Mukherjee en Souvik Datta
Magic Music Night  

do 7 jun / 20.30 uur / €12
Magic Music Night Bestel tickets
Na een geslaagd debuut in het Cultuurhuis in oktober 2017 komt dit Indiase duo graag terug voor een reprise. Deze 2 virtuose Indiase musici spelen Indiaas klassiek op hoog niveau. Sitarspeler Shouvick Mukherjee en tabla-virtuoos Souvik Datta mogen ongetwijfeld tot de top van de hedendaagse, nieuwe generatie (klassiek) Indiase musici worden gerekend. Het in oktober j.l. aanwezige publiek sprak enkel in superlatieven over het talent van deze nog zeer jonge muzikanten. Komt en dompelt u onder in een weldadig bad vol Indiase geuren, kleuren en bovenal (betoverende) klanken.

Voorverkoop €12, avondkassa €15
JUN JUN 2018

Urban Up
Een samenwerking van Popkoor Thirdwing o.l.v. Mischa Hendriks en Schunck Muziek en Dans  

Een zinderende beleving waarin verhaal, zang, dans en projectie je meenemen door de urbanisatie van Parkstad. Een voorstelling ontstaan door een samenwerking van Popkoor Thirdwing o.l.v. Mischa Hendriks en Schunck Muziek en Dans o.l.v Gwen Moust van Genderen. Fabulous Singing, Fantastic Dance Moves and many more. Na dit spektakel kun je er niet meer omheen, je voelt weer de liefde voor je eigen Parkstad.
JUN JUN 2018

Urban Up
samenwerking van Popkoor Thirdwing o.l.v. Mischa Hendriks en Schunck Muziek en Dans  

Een zinderende beleving waarin verhaal, zang, dans en projectie je meenemen door de urbanisatie van Parkstad. Een voorstelling ontstaan door een samenwerking van Popkoor Thirdwing o.l.v. Mischa Hendriks en Schunck Muziek en Dans o.l.v Gwen Moust van Genderen. Fabulous Singing, Fantastic Dance Moves and many more. Na dit spektakel kun je er niet meer omheen, je voelt weer de liefde voor je eigen Parkstad.
JUN JUN 2018

The Bootleg Doors: theatershow
Wonna presenteert  

The Bootleg Doors spelen de psychedelische rock muziek uit the sixties van Jim Morrison and The Doors. Zij doen dat zoveel mogelijk met dezelfde instrumenten als de originele Doors zoals, Fender, Gibson SG, Vox Continental and Ludwig. Een concert van de Bootleg Doors is dan ook een waarheidsgetrouwe vertolking van een typisch live The Doors live concert! Met de lichtshow, rookmachines en kaarslicht op het podium, kan er bijna geen andere conclusie getrokken worden dan “The Doors are back again”. You want The Doors? You will get The Doors!

Voorverkoopprijs € 10,00
Kassa € 12,50
JUL JUL 2018

Zomerpop!
5de editie  

Het is inmiddels een traditie geworden om het culturele seizoen af te sluiten met ons eigen zomers festival. Ons jaarlijkse popfestival voor regionale (jonge) muzikanten en bands was vorig jaar een feest voor jong en oud. Laat je ook dit jaar weer verrassen door de verschillende soorten acts en sluit samen met ons het seizoen af. Hou onze website en Facebookpagina goed in de gaten voor het programma en de aanvangstijden!

Het bovenstaande tijdstip is NIET de daadwerkelijke starttijd. Deze volgt binnenkort!!
LET OP!: In het programmaboekje staat de verkeerde datum aangegeven! Dit moet 15 juli zijn!
SEP SEP 2018

Vive Piaf - Ode aan Edith Piaf
 

VIVE PIAF !’

2015 was het 100ste geboorte jaar van Edith Piaf en was deze voorstelling ihkv "100 jaar Piaf" voor het eerst te zien in het Cultuurhuis Heerlen. Dat was een enorm succes. We zijn dan ook vereerd ze ook dit jaar weer naar het Cultuurhuis te halen. Een perfect podium voor deze indrukwekkende muziek-theatervoorstelling).

Jazz-zangeres Nadja Filtzer en haar musici vertolken het grootse en meeslepende levensverhaal van Edith Piaf. Van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson. Een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen met hooggeëerd publiek. Van Piaf’s grote en onmogelijke liefde voor de getrouwde bokser Marcel Cerdan tot het huwelijk met de twintig jaar jongere zanger Theo Sarapo. De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen in nummers als La Foule, Padam Padam en Non je ne regrette rien, maar ook in Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Voorverkoopprijs €13
Avondkassa €15
SEP SEP 2018
vr 28 sep / 20.30 uur / €7,50
WONNA presenteert
Bestel tickets

For Evigt - Volbeat Tribute
WONNA presenteert  

vr 28 sep / 20.30 uur / €7.5
WONNA presenteert Bestel tickets
For Evigt - Volbeat Tribute speelt op 28 september 2018 in het Cultuurhuis Heerlen. Een supervette 100% live Volbeat tribute-show met groot respect voor het origineel!

Voorverkoopprijs €7,50
Avondkassa €10
OKT OKT 2018
za 6 okt / 20.30 uur / €15.-
Magic Music Night
Bestel tickets

Eric Vloeimans en Egbert Derix
Magic Music Night  

za 6 okt / 20.30 uur / €15
Magic Music Night Bestel tickets
Op zaterdag 6 oktober een Magic Music Night in het Cultuurhuis Heerlen om je vingers bij af te likken. Op het programma staat het duo Eric Vloeimans (trompet) en Egbert Derix (piano). Een duo dat binnen de hedendaagse, Nederlandse, jazz-scene tot de absolute top gerekend mag worden. Een spannend avontuur van piano en trompet

Egbert Derix
Pianist en componist Egbert Derix (Horst, 1969) vindt in Eric Vloeimans , een van ’s werelds beste trompettisten, een maat om mee te excelleren. Vloeimans geniet internationale bekendheid met zijn bijzonder eigen klank en kan als geen ander fluisteren op zijn trompet. De musici spelen op het scherpst van de snede zonder strak voorop gezet plan en dan ontspint zich een weergaloos gesprek tussen piano en trompet. Teder, verstild, dan weer uitbundig en altijd intens. Noem het een spannend avontuur vol reislust en verrassingen.
Egbert Derix werkt regelmatig samen met Iain Matthews, Supertramp-saxofonist John Helliwell, de Marillion zangers Steve Hogarth en Fish en speelt op concertpodia in Europa en de VS. Derix won samen met Gerard van Maasakkers de Annie MG Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige theaterlied. Hij bracht onlangs een dubbel album uit onder de titel ‘Falco’ met daarop solo piano uitvoeringen van louter eigen werk. Bij het concert in De Maaspoort zullen Derix en Vloeimans zeker enkele composities van dit album ten gehore brengen.

Eric Vloeimans
Eric Vloeimans begon in de jazz en geïmproviseer­de muziek, maar inmiddels voelt deze gigant op trompet zich, net als Derix, in veel verschillende stijlen thuis, waar­onder pop en klassiek. Hij speelde met veel sterren als Mercer Ellington, John Taylor, Jasper van ‘t Hof, Wayne Horvitz, Charlie Mariano, Nguyên Lê, Jimmy Haslip, Philippe Catherine en Eric Vaarzon Morel en toporkesten als het Rotterdam Philharmonisch, de Holland Baroque Society, het Matangi Quartet en het Concertgebouworkest.
De heren zijn aan elkaar gewaagd, kennen elkaar goed en delen steeds vaker het podium om daar samen het avontuur aan te gaan.

De entree voor dit zeer exclusieve concert bedraagt € 15 in de voorverkoop en € 18 aan de avondkassa. Er zijn slechts 200 zitplaatsen dus reserveren via wordt aanbevolen. Reserveren kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal kaarten)
NOV NOV 2018

Tribute to Santana - Supernatural (D)
 

De Duitse 8-koppige formatie SUPERNATURAL speelt alle grote klassiekers van Santana voor jullie maar ook recenter werk komt voorbij. Een top-tribute band in een originele bezetting met 2x zang, 2x percussion, drums, bas, gitaar (ofcourse !!) en keys.

Zaterdag 2 december j.l. waren ze voor het eerst te bewonderen in het Cultuurhuis Heerlen. Dat is zooo goed bevallen dat we ze ook in 2018 weer graag uitnodigen.

Voorverkoopprijs €12
Avondkassa €15
Reserveren kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal kaarten)
NOV NOV 2018
vr 30 nov / 20.30 uur / €10.-
WONNA presenteert
Bestel tickets

Blue Moon Trio - Elvis Tribute
WONNA presenteert  

vr 30 nov / 20.30 uur / €10
WONNA presenteert Bestel tickets
Een fantastische 50’s tribute aan de jonge Elvis Presley

Een aaneenschakeling van bekende hits en minder bekende Elvis songs zoals die qua bezetting en opzwepende sfeer gebracht werden door The King of Rock ’n Roll in zijn jonge jaren.

Young Elvis, zoals hij op het podium stond in de fifties wordt op overtuigende wijze neergezet door Guy Pisters. Met schuddende heupen, een gouden stem en op akoestische rhythm guitar, laat Guy de jonge King of Rock ’n Roll voor je ogen herleven. Het trio bestaat verder uit Deon Buck als ‘Bill Black’ op stand-up bass en Huub Goosen in de rol van ‘Scotty Moore’ op lead guitar. De authentieke bezetting waarmee Elvis in the early years de podia onveilig maakte.

Blue Moon Trio bestaat uit ervaren muzikanten uit de rock & roll en Rockabilly scene. Bekend van onder andere de Boppin’ Rockets en CC Jerome’s Jetsetters.

De gelijkenis van de zanger qua uiterlijk met de jonge Elvis is erg groot en ook zijn bewegingen en uitstraling doen niet ten onder aan de echte Elvis uit de beginjaren van zijn muzikale loopbaan

Een top tribute van hoge kwaliteit waarin het Elvis repertoire uit de 1950’s ‘Sun periode’ wordt neergezet alsof je er zelf bij was.

Voorverkoopprijs €10
Avondkassa €12,50
DEC DEC 2018
vr 21 dec / 20.30 uur / €10.-
WONNA presenteert
Bestel tickets

The life & music of Jerry Lee Lewis by Them Lewis Boys - The Killer
WONNA presenteert  

vr 21 dec / 20.30 uur / €10
WONNA presenteert Bestel tickets
Great balls of fire vertelt het verhaal van de piano-beukende rock 'n' roll legende Jerry Lee Lewis. Wie kent niet nummers als Whole lotta shakin' going on en Great balls of fire? Deze voorstelling neemt je mee terug naar het begin: Lewis die in 1956 zijn eerste noten zingt en speelt in de inmiddels beroemde Sun Studio's in Memphis Tennessee.

De 4-koppige band, met pianist en zanger Jeroen Sweers (bekend van o.a. theatershow the Grand Piano Boogie Train), laat je live getuige zijn van een belangrijk stuk „rock 'n' roll history“ en tegelijkertijd beleef je een theaterconcert in al zijn rauwheid zoals deze werden gegeven door 'the killer' zelf in de jaren '50 en '60.

Them Lewis Boys zijn: Jeroen Sweers: piano / zang, Willem de Roode: elektrisch gitaar: Rene Postma: basgitaar en Koos Keus: drums.

Het verhaal van Jerry Lee Lewis is bijzonder. Deze ultieme „badboy“ of rock 'n' roll wilde de wereldhit „Great balls of fire“ eigenlijk niet opnemen omdat hij het zelf duivelse muziek vond. Pas na veel aandringen van Sunstudio-baas Sam Phillips deed Jerry het dan toch maar en the rest... is history as they say. Jerry Lee's leven kent vele hoogtepunten en diepe dalen. Zowel op persoonlijk als muzikaal vlak. Na een aantal grote hits stond Lewis in 1958 op het punt Elvis van de troon te stoten, maar het schandaal omtrent het huwelijk met zijn 13-jarige nichtje wierp hem terug van de grote concertzalen naar obscure honky-tonks en roadhouses. Zijn gage zakte van 10.000 dollar naar 250 dollar op een avond. Zijn carrière leek voorbij...

Maar Jerry Lee keerde terug, zijn muziek overwon en hoe! Kom en beleef deze heerlijke avond vol fifties rock `n roll. Neem een paar goede dansschoenen mee!

Voorverkoopprijs: €10
Avondkassa: €15