MRT MRT 2019

ANTON & FRIENDS (aka “Stiff”)
Jazzy blues & bluesy fusion  

Smeuïge en verfijnde grooves, bluesfeel met jazz-interactie. Kortom: muziek in optima forma. 30 jaar geleden maakten Anton en Simon furore met het Nederlandstalige Piepschuim en met swingende, rockende, subtiele, altijd toegankelijke instrumentals. Ze maakten twee “Stiff”-CD’s en toerden door Duitsland. Na Geert Roelofs en Axel Lindelauf op de eerste CD ‘Blusion’, volgden concerten met vele andere topmusici. Daaronder meestermuzikant Michel Bisceglia en top-groover Sjoerd Rutten. Het viertal gaat het repertoire van destijds spelen à la 2019. Misschien worden we zelfs getrakteerd op ongepubliceerd Piepschuim-materiaal? Kom genieten van de sprankelende betoveringen van Michel en de smakelijke licks van Anton, op een deinend fundament van Simon en Sjoerd.
MRT MRT 2019
di 12 mrt / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Yasgur's Farm
Muziekcafé op dinsdag  

di 12 mrt / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Yasgur’sFarm verwijst naar de boerderij van Max Yasgur in Bethel (New York) waar in 1969 het Woodstockfestival plaats vond. (“we were half a million strong” –“Woodstock”, Joni Mitchell)Yasgur’s Farm produceerde reeds twee cd’s; “Vintage” (2009) en “Perfect Feel” (2015).De liefde voor, met name, het jaren ’70 repertoire, waarbij de meerstemmige vocalen een essentiële rol spelen, is duidelijk hoorbaar. Inmiddels is ook eigen werk aan het repertoire toegevoegd.Een optreden van Yasgur’s Farm staat garant voor vleugjes nostalgisch gevoel en muzikale spontaniteit.

Online vvk €8
Reserveren of kassa €9,50-
Knipkaartvoorstelling
MRT MRT 2019
vr 15 mrt / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling
Bestel tickets

Udo Klopke Band
 

vr 15 mrt / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling Bestel tickets
De Duitse Singer/Songwriter en gitarist Udo Klopke tourtconstant met zijn band. Niet alleen met zijn band is hij actief, Udo werkte eerder voor SEAL en Marla Glen. Met zijn band speelt Udo van alles van

Rock/Pop tot Country en Wereldmuziek. Als groot muziekliefhebber probeert Udo zoveel mogelijk muziekstijlen zich eigen te maken. Zo brengt hij Rock gitaar muziek, Blues uit de clubs van Mississippi of het tokkelende geluid van Country in een set om vervolgens in de volgende set Police achtige tunes te spelen. Oftewel deze drie koppige band komt vanavond met hun eigen fascinerende muziek style naar Cultuurhuis Heerlen

Online vvk €8
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
MRT MRT 2019
zo 17 mrt / 15.00 uur / €17.-
Magic Music Manitee / Ap Art Events
Bestel tickets

Flamenco Matinee
met Labryénco feat. zanger Falu de Cadiz en danseres Conchita  

zo 17 mrt / 15.00 uur / €17
Magic Music Manitee / Ap Art Events Bestel tickets
Zondag 17 maart luiden we de lente in met een gepassioneerde flamenco matinee. Op het programma een optreden van Labryénco feat. zanger Falu de Cadiz en danseres Conchita.

Labryénco is opgericht door gitarist/componist Alain Labrie. Al jaren draaien zij in Nederland mee aan de top van de in/vanuit Nederland opererende Flamenco-scene. Hun laatste CD "La Penultima" kreeg en krijgt enkel 4- en 5 sterren recensies. In 2017 was Labryénco te zien op een zeer goed gevulde Noche de Flamenco in het prachtige Openluchttheater VAlkenburg. Die avond was eveneens danseres Conchita van de partij. De chemie tussen Labryénco, danseres Conchita en zanger Falu de Cadiz gaat zorgen voor een top avond.

Bezetting:
Alain Labrie: gitaar/composities
Franklin Heijligers: fretloze bas
Antal Steixner: percussion
Falu de Cadiz: zang
Conchita: dans

In dit event is er een compilatie te zien van het optreden in het Openluchttheater Valkenburg (© Helene Hoenjet van het Openluchttheater Valkenburg). Beeld en geluid zeggen meer dan woorden.

Early Bird kaarten: €14 (eerste 50 kaarten)
Kaarten: € 17
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 Of koop jouw kaarten online via de knop "Bestel Tickets

Photo: Jos Göritzer
MRT MRT 2019
di 19 mrt / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Brian Chartrand Trio
Muziekcafé op dinsdag  

di 19 mrt / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Het trio van de Amerikaanse singer-songwriter en gitarist Brian Chartrand (The Sweet Remains), komt terug naar Nederland voor een reeks concerten. Na een aantal succesvolle Europese tours en met meer dan 20 miljoen views op Spotify, heeft de band een loyale aanhang, zowel in de VS als in Europa. Vorig jaar stond Brian ook in Cultuurhuis met zijn succesvolle tour "Live from Laurel Canyon".

De muziek van het BRIAN CHARTRAND TRIO is een verfrissende mix van de West Coast sound en Folk Rock. Tijdens deze tour zal voornamelijk het eigen werk van Brian Chartrand en zijn band The Sweet Remains centraal staan. Voor liefhebbers van akoestische muziek en loepzuivere meerstemmige zang is dit trio een lust voor het oor. De muziek laat zich het best vergelijken met de stijl van John Mayer, The Eagles, Venice en Crosby,Stills & Nash.

De avond belooft een programma van topklasse, gebracht met de nodige humor en verhalen. Naast Brian Chartrand (gitaar/zang) bestaat het trio uit Peter Day (bas / zang) en Jeff Vallone (Percussie / zang).

Online voorverkoop €8
Reserveren / kassa €9,5
Knipkaartvoorstelling
MRT MRT 2019
di 26 mrt / 20.30 uur / €7,50
Heerlen Jazz Presenteert
Bestel tickets

Kim in the Middle – The 7 Year Itch
Cultuurhuis Heerlen & Stichting Heerlen Jazz presenteren  

di 26 mrt / 20.30 uur / €7.5
Heerlen Jazz Presenteert Bestel tickets
Kim In the Middle is het jazzkwartet rond vocaliste Kim Versteynen. Ze won het 2013 Dinant Jazz Festival Concours. Als docent zang pop & jazz is ze verbonden aan de academie van Genk, het conservatorium van Hasselt en het KSO Musart in Hasselt.

Kim daagt haar flexibele, warme stem steeds uit in een brede mix van genres. Ze heeft het unieke talent repertoire te kunnen selecteren en schrijven dat bij iedereen iets teweegbrengt. Door improvisatie en interpretatie maakt ze zich elke song eigen en neemt ze haar publiek mee op een muzikale ontdekkingstocht.

Zeven jaar na het debuutalbum brengt Kim In the Middle zijn derde cd, “The 7 Year Itch”, uit.

Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 Of koop jouw kaarten online via de knop "Bestel Tickets'
MRT MRT 2019
vr 29 mrt / 20.30 uur / €7,50
WONNA presenteert
Bestel tickets

Rockabilly Rumble met Hot Rod Riot
Cultuurhuis Heerlen & WONNA presenteren  

vr 29 mrt / 20.30 uur / €7.5
WONNA presenteert Bestel tickets
Het wordt een waar Rockabilly & Rock ’n Roll feest in het Theatercafé van Cultuurhuis Heerlen. Drie gedreven en enthousiaste muzikanten die al in vele vormen, bezettingen en in allerlei speelstijlen het podium hebben gedeeld vonden het tijd om eens echt wat leuks te gaan doen. Hot Rod Riot it is met een gevarieerde avond vol met lekkere Rock ’n Roll en vette Rockabilly. Het plezier dat deze mannen hier in hebben spettert van het podium af!

There’s gonna be a rumble in Cultuurhuis Heerlen… pile your hair up high, put on your pettycoats and come over to rock this town!

Online vvk €5,- (exclusief servicekosten)
Reserveren of kassa €7,50
APR APR 2019
di 2 apr / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag

WENNE
Muziekcafé op dinsdag  

di 2 apr / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Pop/rockband WENNE!, van oorsprong uit de regio Maastricht, is ontstaan uit de coverband CC Rider. Na zo’n 10 jaar covers spelen zijn de bandleden toe aan een nieuwe muzikale uitdaging en stoppen in 2001 met live optreden.
De vaste kern (zanger Rob Klein Goldewijk, gitarist Piet Cremers en toetsenist Ed Klein Goldewijk) begint dan als drietal een eigen repertoire te schrijven: voornamelijk countryrock geïnspireerd door o.a. John Hiatt, Van Morrison, de Hothouse Flowers en de Waterboys. In 2002 maken bassistJohn Nijgh en drummer Noël Panis WENNE! compleet.

Online vvk €8
Reserveren of kassa €9,50-
Knipkaartvoorstelling
APR APR 2019

Laid Back – Coverband
'Support act: Maxime & Glyn'  

Laid Back is een vierkoppige band die bestaat uit drie pop studenten en een jazz studente. Eerst was de band een jamgroep. Door de toevoeging van de vocaliste is de groep begonnen als Laid Back.

De muziek die Laid Back speelt is voornamelijk covers op een eigen manier. Zo mixt de band bijvoorbeeld Jazz met Pop, Soul, Funk etc.
Door het brede repertoire (van Hiatus Kyote en Erykah Baduh tot John Mayer), de stijl wisselende covers en hun passie voor muziek zorgt Laid Back voor een onvergetelijk optreden.

Vanavond staan Maxime & Glyn op het programma als support act!

Online voorverkoop €5
Reserveren en/of kassa €7,50
Online binnenkort beschikbaar
APR APR 2019
za 6 apr / 20.30 uur / €16.-
Magic Music Night
Bestel tickets

GYPSY ENSEMBLEA Tabor
Ap-art events en Cultuurhuis Heerlen presenteren  

za 6 apr / 20.30 uur / €16
Magic Music Night Bestel tickets
Op uitnodiging van Ap Art Events komt het Gypsy Ensemble Tabor terug naar het Cultuurhuis Heerlen voor een swingende gypsy night. Tabor is een veelzijdig sinti-ensemble met een bijzondere liefde voor authentieke, traditionele gypsymuziek. Zowel romaliederen uit Oost-Europa als sintliederen uit West-Europa komen voorbij.Soms warm en opzwepend, soms droevig en melancholisch.

Tabor speelt ook met veel vreugde ‘gypsy jazz’ in de geest van de legendarische Django Reinhardt en traditionele-en moderne jazz-standards. Zangeres/danseres Paula Ferron zorgt voor extra vuur tijdens deze Gypsy Night. Ze beheerst de traditionele gypsy dans maar treedt ook op met haar oriëntaalse dansshow.

Online vvk €13,50
Reserveren of kassa €16,-
APR APR 2019

Lenteconcert van de Muziekkamer
 

Het Lenteconcert onder leiding van Hanneke Wester-Tomassen is ieder jaar weereen feest. Hanneke vindt het belangrijk dat haar leerlingen de kans krijgen podiumervaring op te doen, en zo is het Lenteconcert eigenlijk een grote groepsles.
Er zal dan ook met veel plezier worden samengespeeld, op de vleugel en de piano, en met zang, blokfluit, viool en cello. Publiek is hierbij van harte welkom!

De Muziekkamer is te volgen op facebook, en ook is informatie te vinden op www.de-muziekkamer.nl

Ticket: €6,-
APR APR 2019
di 9 apr / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Route 61
Muziekcafé op dinsdag  

di 9 apr / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Route 61 bestaat uit 5 muzikanten met een jarenlange ervaring in blues en bluesrock. Inmiddels zijn zij een graag geziene band op festivals tot in de kleinste kroeg. Zij spelen uiteraard blues maar ook eigen werk en stevige bluesrock maken deel uit van het repertoire. Hun cd “Old friends-New friends“ werd zeer goed ontvangen en de cd werd mede hierdoor op diverse radiostations gedraaid. Ook waren er diverse live radio optredens. Muziek en enthousiasme van deze band zal je niet onberoerd laten.

Online vvk €8
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
APR APR 2019

Conservatorium Maastricht
Concert afstuderende Conservatorium Maastricht  

Na vier jaar studeren komt het einde nu in zicht. Nog één laatste keer staan wij samen op het podium. Op deze avond vertellen wij u graag ons verhaal. De nummers die wij spelen, beschrijven de emoties die wij tijdens de opleiding hebben ervaren. Van ups en downs tot lief en leed; alles komt voorbij. Geniet en beleef deze herinneringen samen met ons.

Kaarten zijn online te koop via de 'Bestel Tickets' knop.
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of bel met 045-5612121 (maandag t/m vrijdag, 10-17 uur)
APR APR 2019

Eine Nacht In Berlin
Met Jan Gooren & Friends  

Waan je in de roerige jaren ’20 en ’30 met “Eine Nacht In Berlin”, waarin Jan Gooren samen met veelal jonge gastmuzikanten (o.a. Aïcha Cherif, Daan Gooren) de muziek van Kurt Weill en Hanns Eisler (Teksten: Bertolt Brecht) weer tot leven brengt.

‘Die Musik von Damals’ is qua thematiek nog steeds actueel en urgent, net zoals de stad Berlijn door de jaren heen een relevante metropool van culturele vernieuwing en experiment blijft.

Na enkele succesvolle concerten in 2012 en 2013 keert “Eine Nacht In Berlin” in april 2019 terug naar Cultuurhuis Heerlen.


Koop jouw tickets direct via de 'Bestel tickets' knop.
Reserveren kan ook! Via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vr, 10-17uur).

Online vvk €12,50
Reserveren of kassa €17,50
APR APR 2019

Eine Nacht In Berlin
Met Jan Gooren & Friends  

Waan je in de roerige jaren ’20 en ’30 met “Eine Nacht In Berlin”, waarin Jan Gooren samen met veelal jonge gastmuzikanten (o.a. Aïcha Cherif, Daan Gooren) de muziek van Kurt Weill en Hanns Eisler (Teksten: Bertolt Brecht) weer tot leven brengt.

‘Die Musik von Damals’ is qua thematiek nog steeds actueel en urgent, net zoals de stad Berlijn door de jaren heen een relevante metropool van culturele vernieuwing en experiment blijft.

Na enkele succesvolle concerten in 2012 en 2013 keert “Eine Nacht In Berlin” in april 2019 terug naar Cultuurhuis Heerlen.

Koop jouw tickets direct via de 'Bestel tickets' knop.
Reserveren kan ook! Via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vr, 10-17uur).

Online vvk €12,50
Reserveren of kassa €17,50
APR APR 2019
di 16 apr / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

The Beverly Brothers
Muziekcafé op dinsdag  

di 16 apr / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
'Minder is meer', moeten muziekbroeders Frank Heine en Rene van Engeland gedacht hebben. Na jarenlang in vijf-, vier- en driekoppige bands gespeeld te hebben (het roemruchte 'Green Dream' roept bij veel muziekliefhebbers nog altijd goede herinneringen op) werd in 2014 besloten om als duo verder te gaan.

Als ode aan de muziekhistorie spelen The Beverly Brothers de mooiste songs uit de 50's en 60's, toen de vocalisten nog écht zongen en de auto-tune nog moest worden uitgevonden. Van huiskamerconcert tot straatfestijn, van café tot feestzaal: met enkel een cajón, een gitaar en twee paar stembanden is elke show van dit enthousiaste duo een feest voor de oren!

Online vvk €8
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
APR APR 2019

Massada &Somethin' Fresh
LATIN meets SOUL  

Al 40 jaar is Massada actief op de binnen- en buitenlandse concertpodia. Wie de naam Massada hoort of ziet weet als snel waar het over gaat. Latijns-Amerikaanse ritmes, percussierock en dit alles overgoten met een Moluks sausje.

Somethin' Fresh is voor vele DE soul-disco band uit de regio. Al 35 jaar speelt deze soulvolle band in binnen en buitenland, op kleine en grote podia.

Combineer deze twee toppers en je hebt gegarandeerd een geweldige muzikale avond! Om de avond compleet te maken verkoopt Spencer's Sate allerlei lekkers en is er een afterparty met DJ.

Dit concert zal niet plaats vinden in het theatercafé of de theaterzaal, maar in de grote zaal beneden. Er is hier genoeg ruimte om te dansen!

VVK kassa: €15
VVK online: €15,50 (inclusief servicekosten)
Avondkassa: €19,50
Reserveren: 045-5612121 / info@cultuurhuisheerlen.nl
APR APR 2019
di 23 apr / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Theo Sieben
Muziekcafé op dinsdag  

di 23 apr / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Theo heeft een eigen geluid en een eigen stijl ontwikkeld die elementen bevat uit de southern country blues, folk van de Appalachen, psychedelische folk uit de 60's en oude zwarte gospel.

Theo is geboren in de Astense Peel, en kwam daar vroeg in aanraking met Brabantse roots- en folkmuziek. Later besloot hij om ook klassiek gitaar en jazz te gaan studeren, woonde een tijdje in België en ging na zijn studie in Amsterdam wonen.
Daar herontdekte hij de folkmuziek weer, en componeert voor film, toneel en moderne dans. In 2018 brengt hij de "demo & cover" plaat "Market Meat" uit.

Online vvk €8
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
MEI MEI 2019

GROOVE unlimited
 

Deze maar liefst 11-koppige band met gezamenlijk honderden jaren bandervaring en enorme motivatie weet in enkele maanden tijd een repertoire samen te stellen om jaloers op te zijn. Ondanks dat de roots van de meesten lagen in soul muziek, werd de uitdaging gezocht in een breder repertoire. Van bekende klassiekers als Carwash tot de hits als Get Lucky tot stevige Rock (Crazy in love). Artiesten als Anouk, Amy Winehouse, Justin Timberlake, Bruno Mars, e.v.a. worden probleem vertolkt door GROOVE unlimited. De mogelijkheden zijn unlimited! En dat met een groove waardoor je gewoonweg niet stil kunt blijven staan.

Dus wil je unlimited fun met live music op je feest, zorg dat je GROOVE unlimited van de partij is! Let’s Groove!

Reserveren is mogelijk via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121