DEC DEC 2017

Tirol Sound - Winter concert
GEANNULEERD  

Helaas is dit concert wegens omstandigheden geannuleerrd

Laat u betoveren door een uniek twee uur durend theater concert van Tirol Sound. Tirol Sound staat bekend om de vele optredens met een hoog “Stimmungs” gehalte! Tijdens dit concert nemen ze u echter mee naar een heel andere kant van de Tiroler muziek, met een kleine knipoog naar de Kerstmis.

DEC DEC 2017

Adventsconcert Stemmenorkest Well
'de kracht van een lied'  

Op weg naar Kerstmis brengt het “Stemmenorkest Well” muziek ten gehore die in WOII in een Japans vrouwen-interneringskamp is ontstaan. Deze muziek was voor de vrouwen een middel tot overleven.
Het koor zingt 4-stemmig, zonder woorden, bewerkingen van klassieke instrumentale composities, als ware het een orkest. De arrangementen overleefden de oorlog en worden nog steeds uitgevoerd: een blijvende getuigenis van een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis, maar ook een ode aan zang en muziek die zoveel troost kunnen bieden in moeilijke tijden.

Het stemmenorkest “De Kracht van een Lied” uit Well, o.l.v. Monique Verhoeven, brengt klassieke werken ten gehore van o.m. Händel – Chopin – Tsjaikowsky – van Beethoven – Dvorák en Grieg. Uit het boek “De Klok”, geschreven door kampkind en speciale gast mevr. Biessen-Dohmen uit Heerlen, worden de verbindende teksten gelezen.

Kaarten kunnen worden gereserveerd via: info@cultuurhuisheerlen of 045-5612121 (ma-vr, 10-17 uur)
DEC DEC 2017
di 19 dec / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling
Bestel tickets

Hans Gadiot & Friends
Muziekcafé op dinsdag / knipkaartvoorstelling  

di 19 dec / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling Bestel tickets
It’s gonna be okay (vrij vertaald; hoop maar dat het goed komt!)
Het wordt steeds meer een vertrouwd geluid. Hans Gadiot brengt weer een schat aan gevoelige ballads en swingende rock van zijn grote voorbeeld Cliff Richard, maar ook wordt in een deel van dit concert de prachtige muziek van Simon & Garfunkel gebracht. Verder heeft Hans eigen werk in zijn repertoire, nummers die hij gecomponeerd heeft met Anton Masius. Hij wordt weer begeleid door professionele musici: toetsenist/bassist Anton Masius, gi-tarist Pieter Vermeulen en zangeres Angelique van Schendel. Om alvast in de kerstsfeer te komen staan er ook enkele kerstliederen op het programma, 21st Century Christmas, het nummer waarvan de videoclip vorig jaar verscheen op YouTube, zal zeker voorbijkomen.
JAN JAN 2018
zo 7 jan / 14.30 uur / €0.-
Kom en geniet voor nop!

Yesterday
Kom en geniet voor nop!  

zo 7 jan / 14.30 uur / €0
Kom en geniet voor nop!
Intussen bijna traditie. Op de eerste zondag van het nieuwe jaar onze fandag, waarbij voor iedereen tevens de mogelijkheid is om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. In het Cultuurhuis in Heerlen een knallend optreden van Yesterday. Een band die met je teruggaat naar de jaren 60 en 70 en de sfeer van die tijd weer terugbrengt. Maar ook voor een paar recentere nummers kun je op hen rekenen. Iedereen die onze muziek is van harte welkom. Yesterday staat garant voor een avond herkenbare muziek waarbij Cor (sologitaar), Roy (basgitaar), Skip (begeleidingsgitaar) en Joop (drums) er alles aan doen om het “aha-erlebnis” door de herkenbaarheid van de gespeelde nummers weer op te roepen. Om de voorkomen dat je later te horen krijgt wat je gemist hebt, is het raadzaam om op tijd in het Cultuurhuis te zijn.
JAN JAN 2018

Snowpop 2018
 

Terug van weggeweest, ons eigen winterfestival Snowpop. Na een zeer geslaagde vierde editie van Zomerpop, kun je tijdens deze koude wintermaand bij ons binnen genieten van Snowpop! De aandacht van het festival gaat vooral naar talentvolle (jonge) bands uit de regio. Het volledige programma houden wij nog even geheim, maar door een samenwerking met ‘Nu of Nooit’ kun je zo ie zo rekenen op een topper uit deze muzikale wedstrijd. Houd onze website en Facebookpagina goed in de gaten voor het programma en de tijden!
JAN JAN 2018

Duo Cavez-Montanaro (FR/B)
Magic Music Night  

Het duo Montanaro-Cavez (FR/B) neemt je mee op een muzikale reis, vertrekkend uit het noorden, verweven met klanken uit het oosten. Ze brengen hemelse muziek vol emotie, soms geïmproviseerd, maar bovenal vrij, zacht en teder en 100% akoestisch! Reizende (gypsy) muziek, een diatonische accordeon en een viool. Sophie Cavez en Balthazar Montanaro brengen muziek zonder grenzen, muziek zonder naam. muziek die vooral heel vrij is. Uit de symbiose van hun instrumenten toveren de Waalse Sophie Cavez en de Franse Hongaar Baltazar Montanaro soms complexe, maar altijd toegankelijke muziek. Zij speelt diatonische accordeon, hij viool. Hun folky stijl fuseren ze met kamermuziek, gypsy muziek en jazz. Met hun gevarieerde samenspel, fantasievolle benadering, onbevangen improvisaties en aanstekelijk enthousiasme dagen ze elkaar uit, scherpen ze elkaar aan en blijven ze daardoor hun muziek ontwikkelen en verfrissen.

Voorverkoopprijs: €11 // Avondkassa €13
JAN JAN 2018
vr 26 jan / 21.00 uur / €7,50
WONNA presenteert
Bestel tickets

Supersonics
Hi-sonic roots rock 'n roll  

vr 26 jan / 21.00 uur / €7.5
WONNA presenteert Bestel tickets
Een originele rauwe mix van verschillende roots stijlen zoals rock ’n roll, country, rockabilly, rhythm ’n blues, americana ofwel Power-Roots zoals ze het zelf noemen. Dat is een avond met Supersonics, de up-coming MUST SEE band van dit moment!

Het is onmogelijk om het repertoire van Supersonics te labelen, maar Power-roots dekt de lading behoorlijk. Stuk voor stuk stevige eigen nummers, die hun oorsprong en inspiratie hebben gevonden in verschillende roots muziekstijlen. Denk aan J. Cash, Chuck Berry, John Lee Hooker, Merle Haggard, de vroege Elvis, W. Jennings met Beatles-hook, de Stones en The Sonics. Creatief en eigenzinnig, rauw en melodieus. En ondanks dat het 100% eigen nummers zijn, heel toegankelijk en je denkt gewoon alles direct te herkennen. Alle bandleden hebben jarenlange ervaring in de roots muziek. En dat zorgt dan ook meteen voor een solide, strakke en creatieve basis. Laat je verrassen door de eigenzinnige, originele maar herkenbare sound van Supersonics!

Voorverkoopprijs: €5
Avondkassa: €7,50
JAN JAN 2018

Frans Pollux - Diek 20 Jaor Leedjes
Van ‘Hald mich ens vas’ tot Springsteen in het Limburgs  

Dik twintig jaar staat Venlonaar Frans Pollux (1977) met een gitaar op de bühne. In die tijd schreef hij zo’n 250 liedjes en werkte mee aan meer dan 25 albums. Zijn speciale jubileumvoorstelling zorgde eerder voor meerdere uitverkochte zalen in de schouwburg in zijn thuisstad. Nu trekt hij met zijn rijk gevulde muzikale rugzak langs theaters en grijpt er elke avond lukraak liedjes uit. Sommige klinken vertrouwd, andere krijgen een nieuwe vorm, mede dankzij de magie van twee topmuzikanten: snarenvirtuoos BJ Baartmans en toetsenfreak Rob Geboers. Pollux zelf verbindt zijn liedjes met kleine verhalen over grote zaken. Van Hald mich ens vas tot Goojemorge maedje, van Neet oét Lottum tot Springsteen: twintig jaar Pollux in één avond.

Triobezetting:
Frans Pollux: zang, gitaar
BJ Baartmans: gitaar
Rob Geboers: toetsen

Kaarten voor deze voorstelling kosten in de voorverkoop €12,50, €14,50 aan de avondkassa.

Deze voorstelling wordt u mede aangeboden door Ap-Art Events.
Kun je niet wachten tot de 28ste? Neem dan via de onderstaande links een kijkje op Youtube en Spotify!
https://www.youtube.com/watch?v=R3-CgCQps-g /> https://open.spotify.com/album/0qXdO9iIXAdMTIYShjssEC />
FEB FEB 2018
vr 23 feb / 21.00 uur / €10.-
WONNA presenteert
Bestel tickets

Like a Rolling Stone
WONNA presenteert  

vr 23 feb / 21.00 uur / €10
WONNA presenteert Bestel tickets
De typische sound, de stem en de bewegingen van de Maastrichtse ‘Jagger look and sound-alike’ Jos Vangangel laten je de Rolling Stones beleven alsof je naar het origineel kijkt en luistert!

Al meer dan 35 jaar loopt Jos in het zuiden van het land rond als “Mick Jagger”. Niet alleen lopen hij lijkt er zelfs op, praat, zingt en beweegt zoals Mick Jagger de populaire en onvermoeibare frontman van de Rolling Stones.

In de jaren tachtig vormde hij de spil in de Rolling Stones Coverband “The Midnight Ramblers”. Overal waar Jos en de band optraden was het feest, het dak ging er dan ook steevast en overal vanaf. Highlights waren de SoundmixShow van Henny Huisman, Rolling Stones treffen in de Dominicaner Kerk, maar ook een optreden in het hoge gras op de Sint Pietersberg (het kon toen allemaal nog). Nu jaren later en na vele bandwisselingen is er een nieuwe formatie gevormd om deze Maastrichtse Jagger, genaamd “Like a Rolling Stone”. Met ervaren muzikanten uit verschillende bekende bands wordt een heerlijke Rolling Stones act neergezet. Alle top hits van de originele helden komen voorbij.

Op 23 februari beleef je de Rolling Stones by Like a Rolling Stone in ons theatercafé. Een heftige concertavond in een intieme setting waar iedere Rolling Stone fan bij zou moeten zijn!

Voorverkoop: €7,50
Avondkassa: €10
FEB FEB 2018

John Filmore Quartet (UK/SUR/NL/SPANJE)
Magic Music Night presenteert  

Het John Fillmore trio presenteert in samenwerking met de Spaanse flamenco-zanger Falu de Cádiz hun voorstelling 'SIN FRONTERAS'. Muzikanten afkomstig uit 4 landen delen 1 passie: flamenco! Zij laten hiermee horen, zien en voelen dat flamenco geen grenzen kent! Dit internationale gezelschap speelt een spannende mix van pure en moderne flamenco. Zo is er een prominente rol voor zang, palmas en gitaar weggelegd, maar wordt er eveneens gebruik gemaakt van instrumenten zoals de fretloze basgitaar en de tabla. De muzikanten dagen elkaar continu uit om het beste uit zichzelf te halen!

Bezetting: John Fillmore (Engeland): flamenco gitaar, Nausad Kiamouddin (Suriname): percussie, Franklin Heilijgers (Nederland): fretloze basgitaar, Falu de Cádiz (Spanje): zang en palmas

Foto: Ernst van Loon

Voorverkoopprijs €11 / Avondkassa €13
Koop je tickets nu online of reserveer ze via info@ap-artevents.nl

APR APR 2018
di 17 apr / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Op zoek naar Johan
Muziekcafé op dinsdag  

di 17 apr / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Op Zoek Naar Johan is de band rondom zanger en liedjesschrijver Martijn Kuijten. Na jaren van rondwerven door Europa en de rest van de wereld en een verleden in verschillende Engelstalige bands, begon hij in de zomer van 2011 met het schrijven van liedjes in het Nederlands. Het Nederlands werd Brabants en met een duidelijke voorliefde voor Amerikaanse folk en met een fantastische band erbij werd ‘Op Zoek Naar Johan’ geboren. Ze brengen akoestische folk en stevige country-blues songs (Brabicana) die één ding gemeen hebben: een goed verhaal!

Dit optreden zou in eerste instantie worden gegeven op 24 oktober en is nu verplaatst naar 17 april 2018.