OKT OKT 2019
zo 27 okt / 14.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Hey Angie!
Muziekcafé/ Knipkaartvoorstelling  

zo 27 okt / 14.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Twee gerenommeerde muzikanten, waarvan de een aanvankelijk alleen de Rolling Stones in zijn hoofd had en de ander niets liever deed dan naar de Beatles luisteren, hebben een muzikaal pact gesloten. Het resultaat mag er zijn en gaat door het leven als Hey Angie!

Ze spelen een repertoire waarin nummers van de The Beatles en The Rolling Stones uiteraard een belangrijke rol vervullen. Maar er is meer! Zo staan op het repertoire ook liedjes van grootheden als Neil Young, Elvis Presley, The Kinks, The Everly Brothers, Crowded House, Robbie Williams en zelfs Abba. Hey Angie! onderscheidt zich door haar fraaie tweestemmige zang en de interactie met het publiek.

Online vvk €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling

Voorproefje? Neem dan een kijkje op:
https://www.youtube.com/watch?v=OiJNaJLi5jU
OKT OKT 2019

Germaine Sijstermans – On Tour (Première)
Voorprogramma Under the Surface  

Een gezamenlijk luisteren, door musici en luisteraars, in een ruimte in de ruimte. Een zeskoppig, akoestisch ensemble speelt de nieuwste compositie met installatie van Germaine Sijstermans. Muziek, licht, concentratie en draden verweven zich in het Cultuurhuis.

Betula is de compositie waarmee Germaine Sijstermans haar tweejarige residentie bij Intro, productiehuis voor experimentele muziek, afrondt (gesteund door ViaZuid). Sijstermans heeft tijdens haar residentie werken met installaties gecomponeerd waarbij de ervaring van klank, ruimte, stilte en licht centraal staan. Sijstermans' muziek gaat uit van luisteren in stilte als grondtoon, het toonmateriaal is abstract, de uitwerking organisch. De musici laten de muziek ontvouwen door constant naar elkaar te luisteren en te communiceren vanuit verschillende werelden van klankmateriaal. De installatie creëert een transparante, tijdelijke fysieke vorm, die de persoonlijke beleving kleurt en zich laat kleuren.

Antoine Beuger, dwarsfluit
Germaine Sijstermans, klarinet
Rishin Singh, trombone
Johnny Chang, altviool
Fredrik Rasten, gitaar
Leo Svirsky, accordeon

Ga voor meer informatie naar: www.germainesijstermans.com | www.introinsitu.nl | www.viazuid.com />
Kaartjes voor dit concert zijn ook geldig voor het optreden van 'Under the Surface'. Dit concert start aan sluitend op het concert van Germaine om 21.00 uur.
OKT OKT 2019
di 29 okt / 21.00 uur / €7,50
Heerlen Jazz Presenteert
Bestel tickets

Under the Surface, Kick-off Heerlen Jazzt
Cultuurhuis Heerlen en stichting Heerlen Jazz presenteren  

di 29 okt / 21.00 uur / €7.5
Heerlen Jazz Presenteert Bestel tickets
Dit trio speelt improvisatiemuziek waar invloeden in zijn terug te horen uit veel verschillende stijlen. (o.a. Noorse Sami zang, West Afrikaanse muziek, maar ook pop en elektronica). Het debuutalbum uit 2017 heeft nogal wat stof doen opwaaien. Naast veel mooie recensies in Nederland werd de groep vrij snel geboekt op grote jazz- en wereldmuziek festivals in Mali, Mexico, China, India, Noorwegen, Nederland en deden een tournee door Zuid Amerika.

De muziek bevat een aantal ‘oer-elementen’ die veel verschillende soorten publiek, in veel verschillende landen aanspreken.
Joost Lijbaart - drums/ percussion
Sanne Rambags - vocals / poetry
Bram Stadhouders - guitar / electronics.

Kaartjes voor dit concert zijn ook geldig voor het optreden van Germaine Sijstermans – On Tour (Première). Het concert van Germaine start om 20.00 uur. Aansluitend start om 21.00 uur het concert van 'Under the Surface'.
NOV NOV 2019
vr 1 nov / 21.00 uur / €7,50
Knipkaartvoorstelling / WONNA presenteert
Bestel tickets

Pre C-Blues tribute night
“The Johnny Cash tribute show” by The Folsom Prison Crew  

vr 1 nov / 21.00 uur / €7.5
Knipkaartvoorstelling / WONNA presenteert Bestel tickets
Met deze show presenteert de band een tribute theatershow die staat als een huis om The Man in Black te eren. De donkere stem van Will Wayne met de uitstraling van de jonge Johnny Cash met zijn gitaar laat je een live performance beleven alsof de ‘real deal’ voor je staat. De ervaren muzikanten van de ‘Folsom Prison Crew’ en met Ava Ray als June Carter, maken het plaatje zowel muzikaal als visueel compleet! De voorstelling wordt begeleid door niemand minder dan Daddy Redneck (Daddy Redneck, Martin Michiels Fan Site) in zijn rol als 'verhalenverteller' met mooie anekdotes over de songs en het leven van Johnny Cash vanuit zijn luie stoel.

Een mooiere avond om het C-Blues festival in te luiden kunnen we ons niet voorstellen. Zorg dat je deze niet mist!

The Folsom Prison Crew bestaat uit:

- Will Wayne - Acoustic guitar / Johnny Cash vocals
- Ava Ray - June Carter vocals
- Jack 'guitar' Hendrix - Electric guitar / vocals
- Smokey Joe - Keys / vocals
- Mighty Pete - Bass guitar
- Maximus Moonshine - Drums
- Session Musicians - Horns (van o.a. Vrienden van Amstel, Waylon en Rowwen Heze)
- Daddy Redneck - Story teller

Pauze & Afterparty met live band
Tijdens de pauze en als afterparty na de theatervoorstelling speelt de Brabantse Rockabilly en Rock 'n Roll band One Dollar Quartet in het theatercafé voor iedereen die een ticket heeft.

Online VVK: €7,50
Kaarten aan de kassa beschikbaar (mits niet uitverkocht): €10,-
Knipkaartvoorstelling

NOV NOV 2019

C-blues
9e editie!  

C-blues 2019, de 9e editie! Ook dit jaar hebben we een mooi programma samengesteld: The Bluesdoctors, The Liberators, Robert den Hartigh, The Square Keys en Khalif Wailin’ Walter (US/D)! Het wordt wederom een avond vol lokale, nationale en internationale artiesten. Programmering en presentatie liggen zoals altijd in handen van John Hendrix (L1). Zet 2 november dus maar vast in je agenda en houd onze website, Facebookpagina en nieuwsbief in de gaten voor het tijdschema.

Online voorverkoop €15,-
Reserveren of kassa €17,50

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
NOV NOV 2019
zo 3 nov / 12.30 uur / €10.-
Heerlen Jazz Presenteert
Bestel tickets

Jazz Kirmes
Cultuurhuis Heerlen en stichting Heerlen Jazz presenteren  

zo 3 nov / 12.30 uur / €10
Heerlen Jazz Presenteert Bestel tickets
Nieuw in Cultuurhuis Heerlen! De “Jazz Kirmes” is de unieke jazz ervaring in Limburg . In en Out of the box, een uitgebreid middag programma vol met live jazz, in  Cultuurhuis Heerlen.  De Jazzkirmes is dè openingsactiviteit van de november Jazzmaand met top acts, verassende cross-overs , met  klassiek, fusion, hiphop, kolder, traditionals.  Topmusici  van eigen bodem, nieuw talent en alles daartussen. 

Programma Jazz Kirmes 2019:
13.00 uur - All thing we are
14.30 uur - Up Colse & Dudok Quartet
15.30 uur - Savez
16.15 - Ineke van Doorn & Marc van der Vught
17.00 uur - Leo Janssen Group
Doorlopend - Le Sousa Schleb
Presentatie: Angelique van Schendel

Inloop vanaf 12.30 uur, einde rond 18.00 uur
NOV NOV 2019
di 5 nov / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Aïcha Cherif
Muziekcafé op dinsdag  

di 5 nov / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Aïcha Cherif schrijft eigenwijze pop/rock-songs met een melancholische vibe, die het midden houden tussen de muziek van Trixie Whitley, Sam Fender, en Nothing But Thieves.

2018 beloofde een mooi jaar te worden met onder meer een optreden op Pinkpop in een speciale semi-akoestische setting. Later dat jaar releaste de band in poppodium Nieuwe Nor hun tweede EP ‘Point Of No Return’ en waren ze klaar om flinke stappen te zetten, maar in plaats daarvan kreeg Aïcha plotseling flinke klappen te verwerken. Ze werd ziek, belandde een paar weken in het ziekenhuis, maar knokte zich in 6 maanden terug en kwam er sterker uit dan ooit tevoren. Gevoed door nieuwe inspiratie maakt Aïcha Cherif dit najaar een comeback in die bijzondere unplugged setting, die tijdens Pinkpop zo magisch bleek te zijn. De tour bestaat uit een viertal shows en start in Tolhuistuin (Amsterdam).
Photo by Yves Dupuits

Online vvk €8,-
Reserveren of kassa €9,50,-
Knipkaartvoorstelling
NOV NOV 2019
vr 8 nov / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling
Bestel tickets

The Black Stars
 

vr 8 nov / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling Bestel tickets
Na hun eerste optreden in 1961 zijn er heel wat wisselingen geweest in de bezetting van The Black Stars. De enige constante is oprichter/gitarist Jo Wanders. Overlijden, ziekte en ander ongemak leidde tot de samenstelling nu: Joop Stevens drums, Jan van der Plas bas, George Brauers sologitaar, Paul van Loo zang en natuurlijk Jo. Vijf oude knakkers bij elkaar, die de jaren '60 en '70 als jonge jongens meemaakten. Nog steeds maken ze feestelijke muziek, vooral uit de sixties en seventies, en nog steeds wordt door het publiek vrolijk meegezongen en gedanst, dus ook dat is sinds 1961 niet veranderd. So put your dancing shoes on and sing along!

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
NOV NOV 2019
zo 10 nov / 14.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling

Vleddig
GEANNULEERD  

zo 10 nov / 14.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling
DEZE VOORSTELLING IS HELAAS WEGENS OMSTANDIGHEDEN GEANNULEERD.

Vleddig is een Limburgstalige rockband met een knipoog naar Duitse bands als Toten Hosen, en Rodgau Monotones. Denk ook aan “Kölsche” bands als Kasalla en Brings. Vleddig was vele jaren actief als liedjesleverancier voor derden maar concentreert zich nu vooral op eigen repertoire.

NOV NOV 2019
di 12 nov / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Janneke Meessen
Muziekcafé op dinsdag  

di 12 nov / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Graag neemt Janneke jullie mee in de muziek die haar op dit moment het meest inspireert. Dit doet ze in een intieme setting samen met G.R. Harrison op gitaar, met deze keer voornamelijk het repertoire van Barbra Streisand. Daarnaast maakt zij ook een uitstap naar bijvoorbeeld Eva Cassidy, London Grammar, Lady Gaga en een aantal nummers die jullie van haar gewend zijn. Sit back and relax, en dan wordt het samen met jullie gegarandeerd een mooie avond.

Online vvk €8,-
Reserveren of kassa €9,50

Voorproefje? Luister eens naar Janneke & This is Tribute tijdens Sint Rosa Festival: https://youtu.be/zuzNIs5uPMo
NOV NOV 2019

Young Jazz Night
Cultuurhuis Heerlen en SLIM presenteren  

Sinds het bestaan van Heerlen Jazz is de Young Jazz Night een vast programma onderdeel van Heerlen Jazzt. Een aantal jonge musici binnen de huidige limburgse en Nederlandse jazzscene hebben hun eerste voetsporen tijdens de Young Jazz Night op het podium van het Cultuurhuis gezet. Jonge jazzmuzikanten staan deze avond centraal. Vast programma onderdeel is het optreden van The SlimVitzkids, het plezierige leerorkest dat overal furore maakt onder de bezielende leiding van Marc Huynen . Ook zullen deelnemers van de vorige edities van de Eujazz Young Talent Award terugkeren op het podium en samen musiceren. De Young Jazz Night is een ontdekking zowel voor publiek als de jonge muzikanten en altijd verrassend.

Entree voor kinderen t/m 12 jaar gratis
Reserveren via: info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vrij)
NOV NOV 2019
zo 17 nov / 13.00 uur / €5.-
November Heerlen Jazzt Maand

Slim Big Band Dag
Cultuurhuis Heerlen en SLIM presenteren  

zo 17 nov / 13.00 uur / €5
November Heerlen Jazzt Maand
Deze beslist swingende middag staat geheel in het teken van de Big Band muziek. Het programma bestaat uit concert uitvoeringen van Provinciale en Euregionale Bigbands.

Tijdens de Big Band Dag vindt een unieke ontmoeting plaats tussen professionals en amateurs, tussen musici en publiek. In de ochtend zijn er workshops. Het concert programma dat in Oktober bekend wordt gemaakt, begint om 13.00 uur.

De Big Band Dag is een samenwerkingsproject van SLIM, Heerlen Jazzt, Cultuurhuis Heerlen en Schunck*.

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vrij)
NOV NOV 2019
zo 17 nov / 20.00 uur / €10.-
November Heerlen Jazzt Maand
Bestel tickets

Marc Huynen quartet feat. Ack van Rooyen
i.s.m. Heerlen Jazzt,van Laar Trumpets en Cultuurhuis Heerlen  

zo 17 nov / 20.00 uur / €10
November Heerlen Jazzt Maand Bestel tickets
Jazzconcert met de befaamde flugelhornspeler Ack van Rooyen!

Ack van Rooyen flugelhorn
Steffen Thormaehlen drums
Gero Körner piano
Jo Didderen bass
Marc Huynen flugelhorn

Reserveren of kassa €10,-

Voor reserveringen bel naar: 045-5612121 of mail naar: info@cultuurhuisheerlen.nl
NOV NOV 2019
di 19 nov / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Martinus
Muziekcafé op dinsdag  

di 19 nov / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Melancholisch, melodieus en meeslepend. Zo kan de muziek van Martinus worden omschreven. De Limburgse band brengt een samensmelting van indierock en americana. Geïnspireerd door artiesten als Neil Young, The National en The War on Drugs vertelt Martinus op eigen wijze verhalen uit het alledaagse leven. Hopend op betere dagen. Puttend uit herinneringen hoe het ooit was. Wensend dat het ooit weer zo zal zijn.
In 2014 verscheen hun in eigen beheer uitgebrachte debuut EP ‘Martinus’. Deze EP is te beluisteren op de verschillende online streamingdiensten zoals Spotify en iTunes.

Voorproefje? Beluister op deze link de EP 'Martinus': spotify:artist:2jqkVvRwaNnoj13pBrC2NR

Online vvk €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vr)
NOV NOV 2019
di 26 nov / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

It’s too late to stop now! - Tribute to Van Morrison
Muziekcafé op dinsdag  

di 26 nov / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
De Limburgse tribute-band Double Axe brengt een ode aan Van ‘the Man’ Morrison. Met een 9-piece band nog wel, zoals de Ier zelf pleegt op te treden. Een samensmelting van leden van the Hotbuskers en Moonshine Whiskey, inclusief koperwerk en hammond. Ze hebben met deze tribute succesvol door Ierland getrokken en zijn uitstekend op mekaar ingespeeld. Uit het omvangrijke werk wordt een fijne selectie nummers gebracht waarbij de spirit van Meester Morrison continue aanwezig is op het podium: It’s too late to stop now!

Foto: Ben van Schoubroeck

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
NOV NOV 2019

KOPZORGEN uit de kunst
 

De zesde voorstelling van KOPZORGEN muziektheater staat weer garant voor prachtige (meerstemmige) zang en sterk spel met een lach en een traan.

Kunstenares Camille veilt een van haar schilderijen voor het goede doel. Voor deze bijzondere gelegenheid hebben zij en haar man Arnaud hun inmiddels invloedrijke vrienden van vroeger uitgenodigd. Het weerzien is als vanouds. Komt wijsheid eigenlijk wel met de jaren?

Spel: Martijn Arts, Eargy Florentina, Carlie Gerritsen, Daan Hogevonder, Francy Mannens, Mieke Van den Hof. Pianist: Kay Maes, Tekst en regie: Gwen van Genderen.

Tickets uitsluitend via kopzorgen@outlook.com
DEC DEC 2019

The Man Comes Around
 

The Man Comes Around speelt nummers van Johnny R. Cash in een minimale bezetting. Het repertoire van het Heerlense trio bestaat enkel uit nummers van The American Recordings.

The Man Comes Around zijn Maurice
Hermans op slidegitaar, Marcel van der Heyden (gitaar en zang) en Hans Keuls op drums. Sinds de
toevoeging van de ritmes van Keuls op snare, bass en high-hat is er ruimte voor experiment, maar ook de mogelijkheid om minder te doen en de nummers van Cash zo puur mogelijk te brengen. De band brengt echte luisterliedjes dus, met de nodige dynamiek en hier en daar ondergedompeld in een heerlijke, slepende grove.

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019
vr 6 dec / 20.00 uur / €0.-
Kom en geniet voor nop!

Martin Sillen
EP presentatie  

vr 6 dec / 20.00 uur / €0
Kom en geniet voor nop!
Bij de songs van Martin Sillen hoor je altijd een mix van meerdere gevoelens, gedachtes en melodieën. Als luisteraar hoor je innerlijke strijd, het gevecht van meerdere kanten maar voel je ook de extase als de harmonie ontstaat.

Martin Sillen combineert met band een stevige groove met harmonieën die afwisselend bevrijden dan weer spanning opbouwen. Met alternatieve indie rock en catchy hooks zal Martin Sillen nog lange tijd in je hoofd doorklinken.

Martin Sillen (toen nog OOST.) debuteerde live bij de voorronde van Nu Of Nooit (wedstrijd voor het openen van Pinkpop) en werd meteen beloond met goede kritieken en een plaats in de finale.
Eind juni is de single ‘Again’ gereleased, met airtime op 3FM. Momenteel is Martin Sillen bezig met opnames voor haar eerste EP.

"De alternatieve Indie Rock ligt goed in het gehoor. De zang van Jop in combinatie met een catchy sound maakt dat er een goed ingespeelde band staat."
3VOOR12/Limburg

"Een schot in de roos. Ik geloof Jop bijna niet als hij zegt dat dit het eerste optreden is. De band is perfect op elkaar ingespeeld. Indie, maar dan beter. Links en rechts wat Jeff Buckley, een beetje Doors, met een funky sausje.
Het klopt helemaal: de band klinkt als een klokje, zonder conventioneel te worden. De backings zijn subliem en reiken verder dan tertsen en kwinten. De liedjes klinken bekend, maar absoluut niet cliché."
ZEF Magazine

Live bestaat Martin Sillen uit:
Zang/gitaar Jop Ostendorf
Backing/gitaar Erik Steegh
Backing/Bass Luc van den Brink
Backing/drums Dinand Claessens of Kees Houx

Voorprogramma wordt nog bekendgemaakt!

Gratis entré!
DEC DEC 2019
di 10 dec / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Bolton & Jeninga
Muziekcafé op dinsdag  

di 10 dec / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Nicole Bolton, John Jeninga en Bas Jeninga nodigen jullie uit voor een sfeervolle avond met luister-, swingende-, bluesy- en jazzy muziek met een enkele keer een coutry-touch.

Eigen nummers en gearrangeerde covers van o.a. Crosby, Stils and Nash, JJ Cale, Joni Mitchel, Bonnie Raitt, Frans Bronzwaer en Eric Clapton staan op hun repertoire.

Zij maken gebruik van akoestische gitaren, een cajon, een keyboard, een akoestische bas, een bluesharp, een banjo en een Weissenborn lap-steel gitaar.

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019
vr 13 dec / 21.00 uur / €7,50
Knipkaartvoorstelling / WONNA presenteert
Bestel tickets

‘’Like a Rolling Stone’’ Rolling Stones tribute show
Cultuurhuis Heerlen en WONNA presenteren  

vr 13 dec / 21.00 uur / €7.5
Knipkaartvoorstelling / WONNA presenteert Bestel tickets
Voor de tweede maal mogen we Like a Rolling Stone verwelkomen in Cultuurhuis Heerlen. Vorig jaar stonden ze in een uitverkocht Theatercafé en moesten we ‘nee’ verkopen… dit jaar zullen we bij evenveel enthousiasme de grote zaal als concertzaal inrichten. De maastrichtse band staat al jaren garant voor een echte Rolling Stones beleving. Zanger Jos Vangangelt kruipt in de rol van Mick Jagger alsof het zijn tweede huid is en die zit als gegoten. Hij beweegt, praat en zingt als zijn grote voorbeeld en neemt ons samen met zijn ervaren mede-muzikanten mee op een rollercoaster van hits langs Memory Lane. Een top avond is bij voorbaat gegarandeerd.

Online voorverkoop €7,50,-
Reserveren of kassa €10
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019

Something Blue
A capella kerstconcert  

Ook zo’n behoefte aan een extra injectie kerstsfeer? Deze 5 charmante dames verspreiden al sinds 1997 ieder jaar het ultieme kerstgevoel, louter met hun prachtige vocalen. Oorstrelende a capella arrangementen van bekende en minder bekende christmas carols, hier en daar gebracht met een vette knipoog, brengen jong en oud terug naar de holiday spirit van weleer!

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019
di 17 dec / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Hans Gadiot & Friends - The miracle of love
Muziekcafé op dinsdag  

di 17 dec / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
"Kerstmis is meer dan cadeaus geven en krijgen, een kerstboom optuigen, kaarsen aansteken en kaarten (of Facebookwensen) sturen. Het is voor mij ieder jaar weer een moment om samen even stil te staan en te voelen hoeveel liefde en warmte betekenen. We worden opgeslokt door de media, door zorgen en werk. We voelen niet meer. Sta elke dag eens even stil en geef aandacht en liefde aan de mensen die naast je staan. Als iedereen dat zou doen, dan zag het nieuws op televisie er heel anders uit. Liefde is het thema. Een concert met ballades die mij weer geraakt hebben en waarvan ik hoop dat ze u ook zullen raken." - Hans

Verder zult u deze avond swingende rocksongs horen en sfeervolle nieuwe kerstliederen.

Anton Masius (Toetsen, Bas)
Veerle Masius (Zang)
Pieter Vermeulen (Gitaar)
Rudy Masius (Drums)
Angelique van Schendel (Zang)
Het koor FIZZ onder leiding van Angelique van Schendel
Toon Kortenbach (Zang)
Hans Gadiot (gitaar en zang)

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
JAN JAN 2020

The Recoveries & Lu's Legacy
Muziekcafé  

Tijdens de 'traditionele' muziekcafé avonden en middagen speelt er meestal één band of artiest. Vandaag doen we het weer eens een keer anders. De bands The Recoveries en Lu's Legacy brengen elk op zijn beurt een gezellig sfeer en goeie muziek naar het 'Muziekcafé'!

The Recoveries
Regelmatig krijgt een bandlid de vraag: “Wat voor muziek maken jullie nou eigenlijk?” In plaats van uit te leggen dat het gaat om onbekende covers van bekende artiesten uit de americana-, country-, blues-, en soulhoek; is het antwoord steevast: “Gewoon lekkere muziek!”
Daar is overigens niks aan gelogen: het repertoire ligt lekker in het gehoor en is uiterst swingend. Het plezier en het enthousiasme dat de muzikanten op het podium uitstralen, is gevaarlijk aanstekelijk!

Lu's Legacy
Lu’s Legacy is een Americanaband, v.n. tributeband Lucinda Williams, daarbij spelen wij o.a. duetten van haar met Don Henley, Steve Earle, Bruce Springsteen, Elvis Costello, Glenn Campbell, en covers van Danielle Nicole, ZZ TOP, David Bowie, Neil Young, Allman Brothers, Willie Nelson. Country, Rock en Blues zijn de ingrediënten waar Lu’s Legacy mee speelt. Alle muzikanten hebben veel bandervaring in deze muziekstijlen.

Foto: Lu's Legacy

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
JAN JAN 2020

De Sanseveria's
 

Ze zijn er weer! De Sanseveriaʼs brengen op humoristische wijze een uniek liedjesprogramma en staan garant voor een avondje ouderwets amusement met een lach en een traan. Hun repertoire bestaat uit een eigen vertolking van Nederlandstalige liedjes uit de 50er tot en met de 70er jaren, aangevuld met zelfgeschreven liedjes en teksten.

Gewapend met slagwerk, toets-, snaar-, en blaasinstrumenten creëren de Sanseveriaʼs een eigen transparant instrumentaal geluid met karakteristieke samenzang.

Hun voorstellingen spreken een breed publiek aan.
Sandra, Vera en Ria nodigen U dan ook uit om naar hen te komen kijken, luisteren en te genieten van liedjes uit lang vervlogen tijden.

Online voorverkoop €10
Reserveren & kassa €12,50
APR APR 2020

Compañía Maria “la Serrana” - Santuario
Intense flamenco uit het mystieke Andalusië!  

Flamenco gezelschap María “la Serrana” is na lange tijd weer terug in Cultuurhuis Heerlen! Danseres María “La Serrana” leerde dansen van vele grote meesters, altijd in ziguenerstijl . Maar wie de flamenco goed kent, ziet dat zij doorkneed is in de stijl van de Farruco familie. Haar stijl is daardoor vinnig, sensueel en puur.

In Santuario gaat María op zoek naar de oorsprong en de ziel van de flamenco. De kunst ontstond als hartekreet van de Andalusische bevolking en was het antwoord op de vervolging van de Joden, Moren en Zigeuners. Vooral bij de zigeuners is de flamenco het plakmiddel geworden dat hun gemeenschap bijeen houdt. Het leven en de dood werd bezongen, in de familie, op straat en in (geloofs) bijeenkomsten. Veel momenten in het leven worden bovendien op een andere manier als heilig beschouwd, en voor elk is een speciale zang- en dansvorm. In deze gedurfde voorstelling gaan we deze intieme, intense stijlen voor het eerst allemaal samen op een podium. Samen met de razend populaire zigeuner danser Antonio Moreno “Polito”, neemt María ons mee op een reis naar binnen, met als leidraad altijd de zuivere en gepassioneerde flamenco.

Juan José Amador zang
Pepe de Pura zang
María “la Serrana” dans
Luis Amador gitaar
Antonio Moreno “Polito” special guest dans
Marta Flendrig local especial guest

Online vvk €19,50 reserveren of kassa €23,-