AUG AUG 2018

WHEMYN essay - Een uitvoering voor publiek van 7 jaar en ouder
Cultuurhuis Heerlen & Cultura Nova presenteren  

WHEMYN essay is een familievoorstelling: u komt terecht in een wereld met een magische sfeer, waar fictie en werkelijkheid door elkaar lopen. Een wereld van wensen en dromen van vrouwen en kinderen van over de hele wereld. Zij verlangen naar liefde en respect en vragen daar aandacht voor op een ontwapenende, liefdevolle en soms provocerende manier, zoals alleen vrouwen en kinderen dat kunnen. Zo krijgt u een ander perspectief op iets dat voor ons heel normaal en zelfs een plicht is, als u wordt meegenomen in de droom van een jong meisje uit een bergdorp: die droom is om naar school te mogen gaan!

De inspiratie voor deze portretten is ontstaan tijdens 4 jaren van wereldwijde reizen door medewerkers van Cie Andrayas-MaMaFele. Wereldwijd? Ja! Zij vertellen het verhaal van ontmoetingen met sterke en leidende vrouwen. Bewegingstheater, zoals het bedoeld is: verrassende sprookjesachtige magie waarvan u met open mond zult genieten. Humor, absurditeit en realiteit wisselen elkaar in hoog tempo af. Jong en oud hebben een herkenbare en intense beleving. Er is tijd om te lachen en om na te denken. Zo ontvouwen zich voor uw ogen portretten van meisjes en vrouwen van het hedendaagse platteland van over de hele wereld.

Kom genieten van deze unieke co-productie co-creatie van Lola Marie Entertainment a.s.b.l. (Luxembourg) en la Cie Andrayas / MaMaFele (Genève-Suisse).

Voorverkoopprijs: €10
Dagkassaprijs: €12,50
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
AUG AUG 2018
vr 31 aug / 20.30 uur / €7,50
WONNA presenteert
Bestel tickets

Black Pearl
Cultuurhuis Heerlen & WONNA presenteren  

vr 31 aug / 20.30 uur / €7.5
WONNA presenteert Bestel tickets
Supervette sound alike tribute to Pearl Jam

Pearl Jam, de bekende rock band uit Seattle USA, is sinds het begin van de negentiger jaren niet meer weg te denken uit de wereldwijde rock historie. De band groeide snel uit tot een van de beste rock bands na het uitkomen van debuutalbum TEN. Nog altijd speelt Pearl Jam hun energieke liveshows op grote podia en op festivals over de gehele wereld.

Black Pearl presenteert een top tributeshow. De bandleden zijn weliswaar geen look alikes maar ‘they defenitely sound alike!’ Deze vijf Brabanders zetten op hun eigenzinnige en altijd enthousiaste manier een zeer overtuigende Pearl Jam beleving neer.

Over één ding kunnen we het allemaal eens zijn. Nummers als Alive, Black en Jeremy, maar ook Betterman, Corduroy, Animal en State of love and trust zijn stuk voor stuk rockklassiekers die iedereen (her)kent. Tijdens een optreden van Black Pearl komen ze allemaal voorbij!

VVK €7.50 avondkassa €10
SEP SEP 2018
di 4 sep / 20.30 uur / €9.-
Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

The Cooder Connection
Muziekcafé op dinsdag  

di 4 sep / 20.30 uur / €9
Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Op 4 september houden we een inmiddels jarenlange traditie in ere. De opening van ’t Rootsseizoen 2018-2019 met The Cooder Connection. Het zijn ondertussen legendarische avonden gebleken. In de huidige samenstelling groeit The Cooder Connection door naar professionele kwaliteit en krijgen ze steeds meer bekendheid buiten de regio. Met boekingen in Noord Limburg, Brabant, Zuid Holland en Drenthe in het verschiet wordt de band ondertussen landelijk opgepikt. Vanavond dus een thuiswedstrijd op de voor de Cooder Connection vertrouwde plek bij hun vertrouwde publiek dat zij altijd trouw zullen blijven… warmte, genegenheid, intentie en virtuose gezelligheid met de muziek van Ry Cooder.

The Cooder Connection is ontstaan uit pure liefde voor de muziek van Ry Cooder. Meestergitarist Pieter Vermeulen is de Heerlense frontman van de band. Weinig muzikanten kunnen de muziek van Cooder aan. Smaak en gevoel voor muzikale intentie is nodig om deze muziek integer te spelen. Samen met Ron Bormans op zang, Angelo Bombrini op accordeon, Geert Roelofs op drums en zijn basspelende broer Simon speelt The Cooder Connection de muziek doorleefd en intens. In deze samenstelling komen de ware Cooderfreaks bij elkaar. Waarbij Bormans de bekende Rootsmusician Lowell George van de legendarische band Little Feat doet herleven. Dit levert een aparte muzikale kruisbestuiving op die niet gemist mag worden. De tot nu toe gespeelde concerten in deze toer waren uitverkocht dus reserveer op tijd!

Foto: Marc Bogman

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
SEP SEP 2018

The Black Stars
 

Zo,even zitten na zo'n avond feesten. Dat gaan we vanavond weer doen. Jullie kunnen meezingen, dansen, zwijmelen, gewoon luisteren. In ieder geval krijg je hopelijk 't gevoel, dat de tijd even stil stond en je weer terug was in die tijd waarin zo veel gebeurde, de wereld en vooral haar muziek veranderde. De tijd waarin jij was, die je nu soms ook nog eens zou willen zijn.
Welnu, dat kan dus vanavond met The Black Stars: rock & roll, Beatles, Stones, Kinks enz. enz. Jo, George, Joop, Jan en Paul laten jullie je jeugd herbeleven. En, oh ja, aan de jeugd van nu willen we laten zien en horen hoe leuk wij het toen hadden en nu nog steeds hebben.

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
SEP SEP 2018

Vive Piaf - Ode aan Edith Piaf
Cultuurhuis Heerlen & Ap-Art Events presenteren  

VIVE PIAF !’

2015 was het 100ste geboorte jaar van Edith Piaf en was deze voorstelling ihkv "100 jaar Piaf" voor het eerst te zien in het Cultuurhuis Heerlen. Dat was een enorm succes. We zijn dan ook vereerd ze ook dit jaar weer naar het Cultuurhuis te halen. Een perfect podium voor deze indrukwekkende muziek-theatervoorstelling).

Jazz-zangeres Nadja Filtzer en haar musici vertolken het grootse en meeslepende levensverhaal van Edith Piaf. Van de straatmus die uitgroeide tot grande dame van het Franse Chanson. Een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen met hooggeëerd publiek. Van Piaf’s grote en onmogelijke liefde voor de getrouwde bokser Marcel Cerdan tot het huwelijk met de twintig jaar jongere zanger Theo Sarapo. De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen in nummers als La Foule, Padam Padam en Non je ne regrette rien, maar ook in Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Voorverkoopprijs €13
Avondkassa €15
Reserveren via: info@ap-artevents.nl
SEP SEP 2018
di 11 sep / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

An evening with…BALTUS & CO
Muziekcafé op dinsdag  

di 11 sep / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Tijdens dit avondvullende theaterconcert neemt de vierkoppige band “BALTUS & CO” u mee op een muzikale reis door de afgelopen decennia. Akoestische instrumenten, meerstemmige vocalen, een flinke dosis humor en interactie met het publiek vormen de bagage voor dit gezellige uitstapje.

Folk, rock, blues, country, pop…..het komt allemaal voorbij! Denk aan CSN&Y, Eagles, Fleetwood Mac, Johnny Cash, Musical Hair, Venice, Bon Jovi etc.!! Een aantal zelfgeschreven popsongs met Limburgse teksten completeren het menu.

Als u een avondje wil genieten van lekkere muziek, uitgevoerd door vier doorgewinterde muzikanten, dan mag u dit concert van BALTUS & CO absoluut niet missen!!

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
SEP SEP 2018

Tribute to John Denver
Jimmy Duchateau & Band  

Jimmy Duchateau brengt met zijn band een ode aan de country legende John Denver. In een intieme huiskamersfeer neemt Jimmy het publiek mee op reis door het leven van John Denver. Geniet van zijn verhaal, met de muziek die hem zo onsterfelijk maakte.

Alle grote hits komen aan bod, maar is er ook plaats voor minder bekend werk. Zowel solo als met band brengt Jimmy John Denver’s unieke sound terug naar het theater.

De band bestaat uit André Kok (viool), Janneke Meessen (Vocals/dwarsfluit), Richard Ritterbeeks (bass), Ingo Jetten (gitaar/pedalsteel), Joep Larue (piano), Robin Zalm (drums).

Voorverkoopprijs: €10
Avondkassa: €12,50
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121


Voorproefje?!: https://www.youtube.com/watch?v=QoKhP-aQl9M&feature=youtu.be
SEP SEP 2018

Yesterday
Kom en geniet voor nop!  

In het Cultuurhuis in Heerlen brengt Yesterday weer een knallend optreden! Een band uit Midden- en Zuid Limburg die met je teruggaat in de tijd. Nummers uit de jaren 60 en 70 (oldies) brengen de sfeer van die tijd weer terug. Yesterday staat garant voor een middag herkenbare muziek, waarbij Cor op sologitaar, Roy op basgitaar, Skip op de begeleidingsgitaar en Joop op drums er alles aan doen om er een dolle boel van te maken. Om te voorkomen dat je later te horen krijgt wat je gemist hebt, is het raadzaam om op tijd in het Cultuurhuis te zijn.
SEP SEP 2018
di 18 sep / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Gordon Smith
Muziekcafé op dinsdag  

di 18 sep / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Gordon is de afgelopen jaren inmiddels gegroeid tot een van de muzikale vrienden van Cultuurhuis Heerlen. Deze muzikant staat zowel solo als met band gegarandeerd voor een top avond! De man die ooit het podium deelde met artiesten als Phil Collins, Stevie Wonder, Wings, Dire Straits en Howie Casey, staat vanavond met lokale vrienden op het podium. Vanavond pakt hij het even anders aan dan normaal, dus laat je vooral verrassen! Houd de website van het Cultuurhuis in de gaten voor meer informatie over het optreden en de muzikanten.

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
SEP SEP 2018

Stan Peters
 

Stan Peters brengt een avondvullend in Cultuurhuis in Heerlen! Deze avond zal hij liedjes zingen van zowel vorige albums, maar ook nieuw werk.

Stan Peters bracht vier jaar geleden zijn eerste cd uit en is inmiddels meerdere singles en cd’s verder. Liedjes van ‘Allerlei’, de cd die onlangs verscheen, mogen natuurlijk niet ontbreken. Ook dit voorjaar zal Stan een aantal nieuwe nummers aan zijn repertoire toevoegen, waaronder zomerse liedjes, meezingers en schlager!

Op YouTube is Stan o.a. te zien met: ‘Hartedeef’, een heerlijk zomers nummer met een romantische clip, of met ‘Vrung’, het duet over de bijzondere vriendschap met Jack Vinders.

De meeste mensen kennen Stan als een veelzijdige, vrolijke zanger of als cabaretier. Als cabaretier is hij regelmatig te zien als Maria Prumpeler, Stans alter-ego. Samen met Clara Zoerbier, het alter-ego van Jack, hebben zij menige theatervoorstellingen tot een groot succes weten te brengen. Uiteraard mogen zowel Jack als Clara & Maria niet ontbreken tijdens deze nieuwe uitdaging!

Kaarten reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121.
SEP SEP 2018

Cataplana
 

CATAPLANA!! Covers, maar toch een beetje anders! Deze band speelt de meest uiteenlopende muziekstijlen. Aktuele hits tot klassiekers uit de jaren 70, maar steeds met een eigen en uniek geluid. Een beetje anders, sprankelend en verrassend. Het repertoire is zeer afwisselend en herkenbaar en boeit een publiek van 20 tot 70 jaar oud. Overal waar ze spelen gaat het muzikale dak eraf! Eerder stonden ze o.a. op het Preuvenemint in Maastricht en de Zwolse straatfeesten. Ooit nummers van Pink Floyd of Stevie Wonder gehoord met een sausje van accordeon? Kom en laat je verrassen!

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
SEP SEP 2018
di 25 sep / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Robbert Duijf
Muziekcafé op dinsdag  

di 25 sep / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
De in 1974 geboren singer, songwriter, gitarist Robbert Duijf, is een passievol muzikant die puur, oprecht en vol overgave zijn muziek presenteert. Als je Robbert live aan het werk ziet, zingt en vertelt hij zijn verhalen geloofwaardig. Deze zitten vol passie en gaan over liefde, verdriet, vriendschap, angst en de dood, zaken die jou en mij bezighouden en inspireren. Het gitaarspel is toegewijd en vol overgave, early finger picking blues in open en standaard tuning aangevuld met veel slide werk.
Zijn invloeden komen vooral uit gospel, early blues en vestapol, traditionele muziek die rond 1900 door het beloofde land klonk, een mix van muzikale invloeden uit de hele wereld. De grote namen die daaruit voortkwamen, zoals Charlie Patton, Sun House, Robert Johnson en de early stuff van Muddy Waters maken met hun verhalen en opnames zo’n indruk op hem, dat hij als snel bezeten raakt van deze eenvoud en de puurheid. Live komen er altijd wel wat nummers van zijn helden langs om ze te eren en just for the craic.

25 September heeft Robbert een gast muzikant uitgenodigd in zijn show. Singer songwriter en goede muzikale vriend uit Verviers België Lucky D. Samen zullen ze een deel van de show verzorgen.

Online voorverkoop: €7,50
Reserveren / kassa: €9
Knipkaartvoorstelling
SEP SEP 2018
vr 28 sep / 20.30 uur / €7,50
WONNA presenteert
Bestel tickets

For Evigt - Volbeat Tribute
Cultuurhuis Heerlen & WONNA presenteren  

vr 28 sep / 20.30 uur / €7.5
WONNA presenteert Bestel tickets
For Evigt - Volbeat Tribute speelt op 28 september 2018 in het Cultuurhuis Heerlen. Een supervette 100% live Volbeat tribute-show met groot respect voor het origineel!

Voorverkoopprijs €7,50
Avondkassa €10
SEP SEP 2018
za 29 sep / 20.30 uur / €10.-
Heerlen Jazz Presenteert / Cultuurhuis Heerlen / Ap Art Events
Bestel tickets

Mission Cimbalom Trio feat. Marius Preda
Cultuurhuis Heerlen, Stichting Heerlen Jazz & Ap Art Events presenteren  

za 29 sep / 20.30 uur / €10
Heerlen Jazz Presenteert / Cultuurhuis Heerlen / Ap Art Events Bestel tickets
Cimbalist Marius Preda is bekend van zijn samenwerking met o.a. het Rosenberg Trio, Mike Stern, Flairck, De Basily Family, Robby Lakatos, André Rieu en het Nederlands Filharmonisch Orkest.

Deze geniale artiest beheerst vrijwel alle instrumenten, maar legt zich met zijn eigen MISSION CIMBALOM TRIO met name toe op de cimbalon (Ook zal hij enkele stukken op de vleugel en accordeon spelen). Wereldwijd is hij (zover bekend) de enige cimbalist die zich in de jazzwereld op hoog niveau doet gelden.
OKT OKT 2018
di 2 okt / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

BJ Baartmans
Muziekcafé op dinsdag  

di 2 okt / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Bart Jan Baartmans: zanger, liedschrijver, sessiegitarist & producer.

BJ Baartmans gitaarwerk is een verhaal apart. Ooit omschreven als onnadrukkelijk virtuoos hanteert hij een speltechniek waarin diverse stijlen versmelten. Even diep geworteld in de traditie van blues, folk, jazz en country als vrijgewaard van purisme. Fingerpicking, kleurrijke accoordpartijen en expressieve slidelicks zijn vaste elementen. Een mooi zingende toon ook. Vergelijkingen met gitaarberoemdheden als Ry Cooder, Richard Thompson, Eric Clapton en Marc Ribot worden vaak gemaakt. Stuk voor stuk karakterspelers maar net als bij deze snarenmeesters staat bij BJ het gitaarspel altijd in dienst van het lied en de sfeer.

Als tekstdichter legt Baartmans een breed scala aan onderwerpen voor in eigentijdse folk-, blues- en popsongs, waarin hij maar weinig uit de weg gaat. Grote levensvragen en kleine bespiegelingen gaan hierbij hand in hand. Hersenspinsels gevoed door verwondering, avontuur, heimwee, onrust, twijfels, wroeging, liefdesperikelen, vriendschap, politiek, de kroeg, de centen, 't huis of 't weer... Verteld vanuit het perspectief van een bijna vijftig jarige rasmuzikant/liedschrijver maar evenzeer leeftijdsloos in z'n urgentie en gevoelsmatige herkenbaarheid. Niet gespeend van de nodige zelfrelativering en een subtiel gevoel voor humor.

Daarmee zet BJ zijn publiek een spiegel voor. Maar geeft het tegelijkertijd ook een prettige ontsnapping aan alledaagse beslommeringen. Hij maakt er muziek van.

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
OKT OKT 2018

De Lotgenoten - in ’t moment
 

Na het beëindigen van de therapie ‘Waarom zijn we tevreden met ons succes op de Limburgse radio, maar spelen we zo weinig?’ hebben de Lotgenoten unaniem besloten om weer te gaan optreden. Dit keer niet als begeleidingsband van Lex Nelissen of Paul van Loo. Ook niet als de ingetogen vertolkers van subtiele luisterliedjes in het theater. Op advies van hun therapeut brengen Steve, Wouter, Roger en Ivo hun Limburgstalige pop-rock repertoire in nieuwe energieke opgefriste versies. Versies waardoor jullie als publiek dansschoenen aantrekken, menig glas heffen en zelf ‘Lotgenoot’ worden ‘in ’t moment’.

Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
OKT OKT 2018
za 6 okt / 20.30 uur / €15.-
Magic Music Night
Bestel tickets

Eric Vloeimans en Egbert Derix
Cultuurhuis Heerlen & Ap-Art Events presenteren  

za 6 okt / 20.30 uur / €15
Magic Music Night Bestel tickets
Op zaterdag 6 oktober een Magic Music Night in het Cultuurhuis Heerlen om je vingers bij af te likken. Op het programma staat het duo Eric Vloeimans (trompet) en Egbert Derix (piano). Een duo dat binnen de hedendaagse, Nederlandse, jazz-scene tot de absolute top gerekend mag worden. Een spannend avontuur van piano en trompet.

Egbert Derix
Pianist en componist Egbert Derix (Horst, 1969) vindt in Eric Vloeimans , een van ’s werelds beste trompettisten, een maat om mee te excelleren. Vloeimans geniet internationale bekendheid met zijn bijzonder eigen klank en kan als geen ander fluisteren op zijn trompet. De musici spelen op het scherpst van de snede zonder strak voorop gezet plan en dan ontspint zich een weergaloos gesprek tussen piano en trompet. Teder, verstild, dan weer uitbundig en altijd intens. Noem het een spannend avontuur vol reislust en verrassingen.
Egbert Derix werkt regelmatig samen met Iain Matthews, Supertramp-saxofonist John Helliwell, de Marillion zangers Steve Hogarth en Fish en speelt op concertpodia in Europa en de VS. Derix won samen met Gerard van Maasakkers de Annie MG Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige theaterlied. Hij bracht onlangs een dubbel album uit onder de titel ‘Falco’ met daarop solo piano uitvoeringen van louter eigen werk. Bij het concert in De Maaspoort zullen Derix en Vloeimans zeker enkele composities van dit album ten gehore brengen.

Eric Vloeimans
Eric Vloeimans begon in de jazz en geïmproviseer­de muziek, maar inmiddels voelt deze gigant op trompet zich, net als Derix, in veel verschillende stijlen thuis, waar­onder pop en klassiek. Hij speelde met veel sterren als Mercer Ellington, John Taylor, Jasper van ‘t Hof, Wayne Horvitz, Charlie Mariano, Nguyên Lê, Jimmy Haslip, Philippe Catherine en Eric Vaarzon Morel en toporkesten als het Rotterdam Philharmonisch, de Holland Baroque Society, het Matangi Quartet en het Concertgebouworkest.
De heren zijn aan elkaar gewaagd, kennen elkaar goed en delen steeds vaker het podium om daar samen het avontuur aan te gaan.

De entree voor dit zeer exclusieve concert bedraagt:
€ 15 in de voorverkoop
€ 18 aan de avondkassa
Er zijn slechts 200 zitplaatsen dus reserveren of vooraf kopen van kaarten wordt aanbevolen. Reserveren kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal kaarten)
OKT OKT 2018
zo 7 okt / 14.30 uur / €0.-
Kom en geniet voor nop!

NightOwl
Kom en geniet voor Nop!  

zo 7 okt / 14.30 uur / €0
Kom en geniet voor nop!
Sinds 2015 treed NightOwl jaarlijks op in Cultuurhuis Heerlen. Ook nu zijn ze weer van de party met covernummers uit de jaren ’60, ’70 en ‘80, aangevuld met enkele eigen nummers.

Eind 2017 is de samenstelling iets gewijzigd door een nieuwe sologitarist. De groep bestaat nu uit Roy de Jong (zang en gitaar), Joop Stevens (zang en drums), Hille Wesseling (sologitaar) en Frans Kleine (Bas). Kom en geniet van ons brede programma in het gezellige café van Cultuurhuis Heerlen.
OKT OKT 2018
di 9 okt / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

René Bijlmakers & James Harries
Muziekcafé op dinsdag  

di 9 okt / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Waarom je vanavond naar het Muziekcafé moet komen: James Harries. Hij is van oorsprong Brits, woont in Praag en komt elke 2 jaar naar Nederland voor solo-optredens. James is een zeer fijne performer met een fluwelen stem die het publiek vanaf het eerste moment betovert. Hij heeft een nieuw album uit: 'Live in Bratislava'. René Bijlmakers speelt paar liedjes in het voorprogramma.

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
OKT OKT 2018

Michiel Stekelenburg Trio
Cultuurhuis Heerlen & Stichting Heerlen Jazz  

Gitarist Michiel Stekelenburg komt in 2018 met een kakelvers trio! Met Hammondorganist Arno Krijger en drummer slaat hij een nieuwe weg in. Kenmerk: hedendaagse jazz met een stevige dosis rock. Hammond orgel en gitaar vullen elkaar aan en wisselen elkaar af, versterkt door het solide drumwerk van Niek de Bruijn. Het trio is wendbaar en dynamisch, het ene moment zacht en klein, het andere moment pakt het stevig uit met de energie van een heel orkest!
OKT OKT 2018
vr 19 okt / 20.30 uur / €0.-
Kom en geniet voor nop!

Sjonnie & Anita presenteren
 

vr 19 okt / 20.30 uur / €0
Kom en geniet voor nop!
Sjonnie & Anita zijn altijd op zoek naar net dat bandje of die artiest die het naar hun mening wel eens kan gaan maken in de harde (pop)muziekwereld, omdat ze net boven het maaiveld uitsteken.
Ze willen die artiesten dan ook graag voorstellen aan het Heerlense publiek en op een zeer laagdrempelige manier en gratis toegankelijk. Zo waren eerder al onder andere te gast, bands als Audiofeel, Madi (Pinkpop 2011), Major Tom (Pinkpop 2012), Lapschwanz en The Ten Bells (Pinkpop 2017). Welke band/artiest deze editie centraal staat is nog niet bekend, maar houd onze website en sociale media in de gaten!

Entree Gratis!
OKT OKT 2018

Around the Band Festival
 

Around The Band

Around The Band is een dag festival dat zich richt op lokaal talent. De dag zal grotendeels gevuld worden met nieuwe en talentvolle Limburgse / Heerlense artiesten. Wat maakt Around The Band dan nou anders…..?
Het dag festival bestaat niet alleen uit shows van lokalen artiesten maar ook uit:
- Band coaching
- Tips en Tricks van gevestigde ervaren muzikanten
- Workshop improviseren (Bombrini Circus)
- En je kunt je aanmelden voor meerdere Soorten workshops m.b.t. muziek!! O.A Songwriting, AbletonLive, Opname techniek, Dj workshop , Mixen /Masteren

Naast lokale bands zoekt Around The Band ook voor een interessante, leerzame, en natuurlijk toffe headliner.
Ook is er Iedere editie een lokale band die in de spotlight word gezet!

Dit idee is ontstaan door het observeren van de Heerlense muziek scene, waar nog veel vers en onbekend talent verschuilt. Het event begint met een voorwoord van de presentator en zal vervolgens doorgaan met de dag programmering.

Meer informatie over dit evenement volgt spoedig. Houd onze website en facebookpagina in de gaten!

OKT OKT 2018

The Rikky Rokker Experience en CBF
Dubbel optreden!  

Vanavond staan er twee optredens op het programma!

The Rikky Rokker Experience
The Rikky Rokker Experience is een rockband uit Zuid-Limburg.
TRRE vertelt het verhaal van Rikky Rokker. Een gewone jongen, uit een kleine stad, die een normaal leven leidt totdat hij de Rock 'n' Roll ontdekt. Vanaf dat moment wil hij nog maar één ding: de grootste Rockster worden die ooit geleefd heeft.
TRRE speelt ROCK!! Van 70'er/80'er jaren (hard)rock, tot poprock en countryrock.

CBF
CBF (Created By Family) wordt gevormd door, het kan eigenlijk niet anders, drie neven. Ons repertoire bestaat uit covers van het genre pop, rock en soul. Wanneer we samen op het podium staan ontstaat er een soort magie en omdat we leuk vinden wat we doen, stralen we dat uit. CBF schuwt er vooral niet voor om mensen uit het publiek het podium te laten beklimmen. Dit zorgt voor een ongedwongen sfeer en maakt optreden des te leuker. Wanneer je een optreden meemaakt zal je dat ongetwijfeld beamen.
OKT OKT 2018
di 23 okt / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Cajun Moon
Muziekcafé op dinsdag  

di 23 okt / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
J.J.Cale is de factor die de muzikanten van Cajun Moon bindt. Schijnbare eenvoud en ‘’laid back’’ spelen maakten hem tot voorbeeld voor grote namen uit de popmuziek en jazz. De songs van J.J. Cale worden door Cajun Moon voorzien van eigen arrangementen. Naast het werk van J.J. Cale speelt Cajun Moon relaxte muziek die je meeneemt naar het diepe zuiden van de US.

Met Lars Murrer (gitaar, lead voc.), Baldu Theunissen (gitaar), Robert Spronken (toetsen, backing voc.), Carol Gubbels (drums & percussie) en Jules Peters (bas, backing voc.).

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
OKT OKT 2018

Loudniz
Cultuurhuis Heerlen & WONNA presenteren  

Staat jouw radio altijd afgestemd op Arrow Classic Rock? Verlang je terug naar de tijd van brullende buizenversterkers, gillende gitaren, pompende bas en overweldigende drumpartijen? Met als kers op de taart geweldige vocals met nummers die ook ergens over gaan? Dan is Loudniz de band voor jou.
Herkenbare rock classics worden met veel enthousiasme gebracht in een avondvullend programma. Zing (of brul) mee met klassiekers van Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, ZZ-Top en Neerlands trots The Golden Earring.

Voorverkoop €5
Avondkassa €7,50
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
OKT OKT 2018

Autumn Leaves
 

Na een jaar WEER een spetterend optreden van dit gezelschap dat zijn naam eer aan doet: herfstblaadjes...maar dan in de bloei van hun leeftijden...pff het nadert de 270. Toendertijd met z’n drieën (Mien Mertens, Roy de Jong en Gerard IJkema), nu aangevuld met bassist Jos Pommé.

Grote verschil: toen circa 13 fans, nu: zoveel dat er een CD aan te pas moet komen. Wat bleef was de band van de bendeleden, het plezier en de lol om het publiek te vermaken en de kwaliteit: ze spelen nu wel meer muziek per uur, omdat het stemmen van de instrumenten onder de knie is.

Met niet de minste trots presenteren zij in het Heerlense Cultuurhuis hun eerste CD “Midnight Train”...een doorsnede van hun eigen nummers uit het domein blues-, jazzy-, reggae-, gospelelementen enz., gebruikmakend van gitaren (o.a. akoestisch, slide), cajon en aanverwanten, bas, mondharp, stem enz. Lichtelijk versterkt en het geheel aangevuld met prettig in het gehoor liggende meesterwerkjes.
OKT OKT 2018
di 30 okt / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

'Tonight's the Night' - Tribute to Neil Young
Muziekcafé op dinsdag  

di 30 okt / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Vraagt de ene muziekliefhebber aan de andere: "Ben je voor de Stones of voor de Beatles? Antwoordt de ander: "Ik ben voor Neil Young". Daarom vanavond alle ruimte voor de ware Neil liefhebber, en voor iedereen die houdt van zijn fijne akoestische meezingers én/of zijn ruige rocknummers. De muzikanten van vanavond spelen deze set niet vaak, maar wanneer ze eenmaal bij elkaar op de bühne staan dan wordt het heilig muzikaal vuurtje flink opgepookt. Geen Fenders vanavond, alleen Gibsons en vooruit, ook een enkele Gretsch. Bas Jansen (zang-Hammond-piano), Bart van Deursen (drums), Bart 'Brother' Bijlmakers (zang-bas), Winand 'Gitaar' Bijlmakers (zang-gitaar) en René Bijlmakers, (zang-gitaar).

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
NOV NOV 2018
do 1 nov / 20.30 uur / €13.-
Magic Music Night
Bestel tickets

David Phiips in concert
Cultuurhuis Heerlen & Ap-Art Events presenteren  

do 1 nov / 20.30 uur / €13
Magic Music Night Bestel tickets
David Philips is een 100% Do It Your Self Artist. Op al zijn tot nog toe uitgebrachte albums speelt hij alle instrumenten zelf, heeft hij zelf de produktie geregeld en zelfs het artwork komt uit zijn handen.

Folk, rock, jazz, electronica en psychedelica worden verweven in David Philips’ muziek. Vorig jaar bracht hij zijn 6e album uit onder de titel “Rooftop Recordings II”. De opvolger van het alom geprezen album “If I had Wings”, waarover David Philips zelf zegt: "Dit is het album dat ik altijd al had willen maken maar niet ‘durfde’ te maken”, aldus David Philips. Een plaat met enkel parels waaronder de songs “Angel” en “Venomous Soul”.

Foto Pascal Lemlijn (© Lemlijn Fotografie)
NOV NOV 2018
di 6 nov / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Third House On The Left
Muziekcafé op dinsdga  

di 6 nov / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
In 2013 begonnen Guido Brassé & Robbert Duijf aan hun muzikale reis. Hun passie voor de Traditional Root muziek, van Blues tot Gospel anno 1900 brengt ze steeds dichter bij elkaar. Het typische ,,fingerpicking’’-gitaargeluid van Robbert gaat hand in hand met het mondharp-spel van Guido. De zang van beiden sluit perfect bij elkaar aan. Nu zijn ze 4 jaar en bijna 100 optredens verder. Ondertussen is ook Hun debuut album uit. “Love To See You Cry”, is een ,,one take live recording’’, opgenomen in de Moon Music Studio met 6 microfoons en in 8 uur tijd; geen overdubs, een recht-uit-het-hart performance. Net als bij hun live optreden voel je de pure kracht van de muziek, die rechtstreeks op band is gezet.

"Instrumentaal hadden ze de zaakjes prima voor elkaar, maar vooral de samenzang was zeer imposant". (Dutch Blues Foundation)

Live nemen ze je mee op een reis door de tijd: met tweemaal zang, mondharp en een akoestische gitaar. Het is een avontuur waar je bij wilt zijn. De muziek is oprecht, eerlijk en met hart & ziel gespeeld. Hierin bieden ze ruimte voor een lach en een traan. De positieve sfeer en een hoge muzikaliteit overtreffen zeker je verwachtingen. Ze geven het publiek: "A walk down memory Lane".

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
NOV NOV 2018

Tribute to Santana - Supernatural (D)
Cultuurhuis Heerlen & Ap-Art Events presenteren  

De Duitse 8-koppige formatie SUPERNATURAL speelt alle grote klassiekers van Santana voor jullie maar ook recenter werk komt voorbij. Een top-tribute band in een originele bezetting met 2x zang, 2x percussion, drums, bas, gitaar (ofcourse !!) en keys.

Zaterdag 2 december j.l. waren ze voor het eerst te bewonderen in het Cultuurhuis Heerlen. Dat is zooo goed bevallen dat we ze ook in 2018 weer graag uitnodigen.

Voorverkoopprijs €12
Avondkassa €15
Reserveren kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal kaarten)
NOV NOV 2018

Panache
Theater Festival met Lex Nelissen  

Het theaterfestival Panache is een feest voor de theaterliefhebbers. Nieuw talent, gevestigde namen, drama, cabaret, muziek en dans. Alles passeert de revue tijdens dit creatieve festival. Bedenker Lex Nelissen bracht dit evenement al meerdere malen naar Heerlen met succes. Na een kleine pauze wil hij Panache nieuw leven in blazen. Een festival wat je als theaterliefhebber niet wilt missen!

Meer informatie over Panache en het bijhorende programma volgt. Houd onze website en Facebookpagina hiervoor in de gaten.
NOV NOV 2018
di 13 nov / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Moann
Muziekcafé op dinsdag  

di 13 nov / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Moann is een muzikaal duo bestaande uit Annelies, achter de piano, en Monyka als zangeres. Monyka is tevens de leadzangeres van de soulband Somethin´Fresh en zingt ook bij een Big Band. Waar ze elders groots en luid spelen, brengen ze de nummers bij ons in Cultuurhuis Heerlen ze deze keer klein en ingetogen. Dit duo weet u avond te vullen met prachtige pop, jazz en soul klanken. Een feest voor de oren! Het personeel van Cultuurhuis Heerlen heeft dit optreden benoemt tot een echte aanrader.

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
NOV NOV 2018

Young Jazz Night
Cultuurhuis Heerlen & Stichting Heerlen Jazz presenteren  

Sinds het bestaan van Heerlen Jazz is de Young Jazz Night een vast programma onderdeel van Heerlen Jazzt. Een aantal jonge musici binnen de huidige Limburgse en Nederlandse jazzscene hebben hun eerste voetsporen tijdens de Young Jazz Night op het podium van het Cultuurhuis gezet. Vast programma onderdeel is het optreden van The SlimVitzkids, het plezierige leerorkest dat overal furore maakt onder de bezielende leiding van Marc Huynen. Ook zullen deelnemers van de vorige edities van de Eujazz Young Talent Award terugkeren en samen musiceren. De Young Jazz Night is een ontdekking zowel voor publiek als de jonge muzikanten en altijd verrassend.

Foto: Nicole Bolton, Slim Vitzkids

Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
NOV NOV 2018

Kopzorgen
 

KOPZORGEN kampt is de vijfde voorstelling van muziektheatergroep KOPZORGEN en gaat over zes jongeren die net komen kijken op de arbeidsmarkt. Ze komen elkaar tegen tijdens een vakantie op Ibiza. Zoals u van KOPZORGEN gewend bent, zit de voorstelling vol prachtige zang, sterk spel en een beetje dans. Dit alles met een lach en een traan.

KOPZORGEN bestaat uit: Brian Peters, Carlie Gerritsen, Daan Hogevonder, Francy Mannens, Jeanine Vriesema en Mieke Van den Hof

Piano: Kay Maes
Tekst en regie: Gwen Moust

Reserveren via: kopzorgen@outlook.com
NOV NOV 2018

Big Band Dag
Cultuurhuis Heerlen & Heerlen Jazz presenteren  

Deze beslist swingende middag staat geheel in het teken van de Big Band muziek. Het programma bestaat uit concert uitvoeringen van Provinciale en Euregionale Bigbands. Tijdens de Big Band Dag vindt een unieke ontmoeting plaats tussen professionals en amateurs, tussen musici en publiek. In de ochtend zijn er workshops. Het concert programma dat in Oktober bekend wordt gemaakt, begint om 13.00 uur. De Big Band Dag is een samenwerkingsproject van SLIM, Heerlen Jazzt, Cultuurhuis Heerlen en Schunck*.

Foto: Nicole Bolton, Big Band Dag 2017

NOV NOV 2018
di 20 nov / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Uncle Joe
Muziekcafé op dinsdag  

di 20 nov / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
“Welkom in Saloon De Zeute Inval!” Uncle Joe is de gelegenheidsformatie rondom de Limburgse muzikant Joep Larue. De liefdesbaby van Johnny Cash en Bob Dylan, geboren en getogen op de Limburgse prairie. Omringd door zijn muzikale vrienden brengt Uncle Joe een ode aan zijn “helden van toen”, afgewisseld met eigen bewerkingen van klassiekers uit de popgeschiedenis. Een muzikaal 28-gangen menu met een dikke folk en country saus, bereid op echt kampvuur. Smakelijk!

Uncle Joe is verder bekend van o.a. Moonshine Whiskey, (theater)projecten als Alles Geit Plat, WADDIS! en samenwerkingen met muzikanten als Jimmy Duchateau, G.R. Harrison en Dan Vanhoudt.

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
NOV NOV 2018

C-Blues Festival
8de editie  

Schrijf 24 november maar alvast in je agenda, want dit jaar organiseren we de 8ste editie van het C-Blues festival! Op het moment wordt er hard gewerkt aan een top programma door o.a. programmeur en Blues liefhebber John Hendrix (L1). Het wordt weer een avond vol Bluesmuziek van lokale, nationale en internationale bands. Genieten dus!

Hou onze website en Facebookpagina in de gaten voor meer informatie over het programma.

Voorverkoopprijs: €15
Avondkassa: €17,50

NOV NOV 2018

Dameskoor SINGeSONG meets Paul Logister
 

Dameskoor SINGeSONG bestaat uit 24 leden en zingt een licht repertoire: popmuziek uit de jaren ’60, Franse chansons, maar ook actuele hits. In de afgelopen jaren heeft het koor optredens verzorgd met onder andere Paul van Loo, mandoline-ensemble The Strings en de Koninklijke Harmonie Heerlen. Voor dit concert nodigt SINGeSONG de Heerlense zanger Paul Logister als solist uit. Samen zullen zij enkele popsongs ten gehore brengen. Daarnaast begeleidt Paul zichzelf op de gitaar. Tenslotte zingen de dames van SINGeSONG samen met Pauls alter ego Gilles Proust.

Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121

Helaas staat er een grote fout in het programmaboekje onder deze voorstelling. De laatste alinea van de tekst gaat niet over het optreden van Dameskoort SINGeSONG en Paul Logister. De voorstelling wordt ook niet gespeeld door kinderen van 8-11 jaar. Excuses voor het ongemak en de verwarring.
NOV NOV 2018

Paul van Loo met Ivo Rosbeek, Jop Peters en Roy Ginsel
Muziekcafé op dinsdag  

In 2016 bracht Paul van Loo de cd Leedjes op de Plank uit, die hij samen met drie muzikale vrienden uitbracht: Ivo Rosbeek, Jop Peters en Roy Ginsel. 'Het maken van deze cd en het toeren ermee beviel zó goed, dat er een vervolg komt.

In augustus 2018 komt een opvolger uit en ook daarbij hoort weer een kleine tour. Het Cultuurhuis is daar natuurlijk een onmisbare halteplaats bij. Paul, zang, Ivo productie, gitaar en toetsen, Jop, productie en gitaar en Roy, bas, zien jullie graag op deze dinsdag.

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
NOV NOV 2018
vr 30 nov / 20.30 uur / €10.-
WONNA presenteert
Bestel tickets

Blue Moon Trio - Elvis Tribute
Cultuurhuis Heerlen & WONNA presenteren  

vr 30 nov / 20.30 uur / €10
WONNA presenteert Bestel tickets
Een fantastische 50’s tribute aan de jonge Elvis Presley

Een aaneenschakeling van bekende hits en minder bekende Elvis songs zoals die qua bezetting en opzwepende sfeer gebracht werden door The King of Rock ’n Roll in zijn jonge jaren.

Young Elvis, zoals hij op het podium stond in de fifties wordt op overtuigende wijze neergezet door Guy Pisters. Met schuddende heupen, een gouden stem en op akoestische rhythm guitar, laat Guy de jonge King of Rock ’n Roll voor je ogen herleven. Het trio bestaat verder uit Deon Buck als ‘Bill Black’ op stand-up bass en Huub Goosen in de rol van ‘Scotty Moore’ op lead guitar. De authentieke bezetting waarmee Elvis in the early years de podia onveilig maakte.

Blue Moon Trio bestaat uit ervaren muzikanten uit de rock & roll en Rockabilly scene. Bekend van onder andere de Boppin’ Rockets en CC Jerome’s Jetsetters.

De gelijkenis van de zanger qua uiterlijk met de jonge Elvis is erg groot en ook zijn bewegingen en uitstraling doen niet ten onder aan de echte Elvis uit de beginjaren van zijn muzikale loopbaan

Een top tribute van hoge kwaliteit waarin het Elvis repertoire uit de 1950’s ‘Sun periode’ wordt neergezet alsof je er zelf bij was.

Voorverkoopprijs €10
Avondkassa €12,50
DEC DEC 2018

Sjonnie & Anita presenteren
 

Sjonnie & Anita zijn altijd op zoek naar net dat bandje of die artiest die het naar hun mening wel eens kan gaan maken in de harde (pop)muziekwereld, omdat ze net boven het maaiveld uitsteken.
Ze willen die artiesten dan ook graag voorstellen aan het Heerlense publiek en op een zeer laagdrempelige manier en gratis toegankelijk. Zo waren eerder al onder andere te gast, bands als Audiofeel, Madi (Pinkpop 2011), Major Tom (Pinkpop 2012), Lapschwanz en The Ten Bells (Pinkpop 2017). Welke band/artiest deze editie centraal staat is nog niet bekend, maar houd onze website en sociale media in de gaten!

Entree Gratis!
DEC DEC 2018

Weeping Songs feat. Julie Scott (zang/gitaar) en Maaike Peterse (cello)
Cultuurhuis Heerlen & Ap Art Events presenteren  

Weeping Songs is een waar liefdesproject van singer-songwriter Julie Scott en celliste Maaike Peterse. Beide bestierden in verschillende formaties grote podia en stonden op festivals als Lowlands, Pinkpop en SXSW. Samen wagen zij zich nu aan de mooiste en meest dramatische nummers ooit geschreven. Hun muziek is een eerbetoon aan helden zoals David Bowie, Fink, Kate Bush en PJ Harvey en is bovendien een ode aan melancholie…de mooiste, hartverscheurende nummers worden door Maaike en Julie opnieuw bewerkt voor cello, gitaar en zang, breekbaar, gekweld en intens.

Concerten van Weeping Songs zijn een belevenis waar alles draait om echt luisteren en in vervoering raken. Van klein intiem in een woonkamer tot in prachtige kapellen verlicht met kaarslicht en warme kussens. Het overbrengen van mooie en oprechte muziek is iets wat Julie en Maaike het allerliefste doen en waar zij elkaar in hebben gevonden.

De entree bedraagt € 13. Reserveren wordt aanbevolen en kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste tickets). Het concert vindt plaats in de intieme ambiance van het Muziekcafé
DEC DEC 2018
di 4 dec / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Good Company
Muziekcafé op dinsdag  

di 4 dec / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Good Company is prettig gezelschap! Zeker als de bandleden u mogen verrassen met hun repertoire van fijne luisterliedjes en eigen composities van de singer-songwriter/gitarist die zich dit najaar inschreef als kandidaat voor Talpa’s The Voice, Senior!
De semi-akoestische band onderscheidt zich door de eigenwijze ritmesectie van bas en percussie, de bijzondere samenklank van stemmen en een presentatie zonder opsmuk.

Good Company speelt het liefst in een kleine setting, in theatertjes, op zondagmiddag in een gezellig café of bij u thuis in de huiskamer!
Boek ons voor een aangename afwisseling in uw programma of ter opluistering van een evenement.

"People are always good company, when they are doing what they really enjoy" - Samual Buttler

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
DEC DEC 2018

BARD
 

Bart heeft al jaren liedjes in zijn hoofd. Hij zingt ze op de fiets, in de auto, onder de douche en tijdens de afwas. Liedjes over het dagelijkse leven. In het Limburgs dialect.

Er is één klein probleem: Bart is a-muzikaal. Daarom heeft hij een paar vrienden gevraagd om van zijn melodietjes liedjes te maken. Die vrienden houden van veel verschillende soorten muziek, met als gemeenschappelijke deler roots en americana.

Op onregelmatige tijden komen ze bij elkaar om over de liedjes te praten, er aan te werken en er aan te schaven. Of nee: ze besluiten om er niet te veel aan te schaven. Ze houden het liever rauw, ongekookt, al dente, niet te zeer doorbakken.

Ze vullen de eigen liedjes aan met covers van onder andere Talking Heads, Ben Harper, Ry Cooder en Kitty, Daisy & Lewis. Met eigen interpretaties van de teksten.

Samen noemen ze zich BARD. Omdat ze ook op straten, pleinen en boerenfeesten willen spelen. (En ook een beetje ter ere van Assurancetourix, de historische dorpstroubadour). BARD is: Bart Driessen (zang en beatbox), Camiel Deelen (gitaar en zang), Har van de Bekker (bas en zang), Pieter Dekkers (drums en percussie), Johan Gysen (gitaar)
DEC DEC 2018
vr 21 dec / 20.30 uur / €10.-
WONNA presenteert
Bestel tickets

The life & music of Jerry Lee Lewis by Them Lewis Boys - The Killer
Cultuurhuis Heerlen & WONNA presenteren  

vr 21 dec / 20.30 uur / €10
WONNA presenteert Bestel tickets
Great balls of fire vertelt het verhaal van de piano-beukende rock 'n' roll legende Jerry Lee Lewis. Wie kent niet nummers als Whole lotta shakin' going on en Great balls of fire? Deze voorstelling neemt je mee terug naar het begin: Lewis die in 1956 zijn eerste noten zingt en speelt in de inmiddels beroemde Sun Studio's in Memphis Tennessee.

De 4-koppige band, met pianist en zanger Jeroen Sweers (bekend van o.a. theatershow the Grand Piano Boogie Train), laat je live getuige zijn van een belangrijk stuk „rock 'n' roll history“ en tegelijkertijd beleef je een theaterconcert in al zijn rauwheid zoals deze werden gegeven door 'the killer' zelf in de jaren '50 en '60.

Them Lewis Boys zijn: Jeroen Sweers: piano / zang, Willem de Roode: elektrisch gitaar: Rene Postma: basgitaar en Koos Keus: drums.

Het verhaal van Jerry Lee Lewis is bijzonder. Deze ultieme „badboy“ of rock 'n' roll wilde de wereldhit „Great balls of fire“ eigenlijk niet opnemen omdat hij het zelf duivelse muziek vond. Pas na veel aandringen van Sunstudio-baas Sam Phillips deed Jerry het dan toch maar en the rest... is history as they say. Jerry Lee's leven kent vele hoogtepunten en diepe dalen. Zowel op persoonlijk als muzikaal vlak. Na een aantal grote hits stond Lewis in 1958 op het punt Elvis van de troon te stoten, maar het schandaal omtrent het huwelijk met zijn 13-jarige nichtje wierp hem terug van de grote concertzalen naar obscure honky-tonks en roadhouses. Zijn gage zakte van 10.000 dollar naar 250 dollar op een avond. Zijn carrière leek voorbij...

Maar Jerry Lee keerde terug, zijn muziek overwon en hoe! Kom en beleef deze heerlijke avond vol fifties rock `n roll. Neem een paar goede dansschoenen mee!

Voorverkoopprijs: €10
Avondkassa: €15