SEP SEP 2019

Astillero - Tango Nuevo uit Buenos Aires!
Cultuurhuis Heerlen & Tango Brutal presenteren  

Cultuurhuis Heerlen en Tango Brutal presenteren Astillero. Tango Nuevo uit Buenos Aires! Dit orkest uit Argentinië speelt traditionele, akoestische muziek met pit en in de geest van de eenentwintigste eeuw. Astillero werd opgericht in de hoofdstad Buenos Aires en nam de tango uit de stad als uitgangspunt. De structuur daarvan wordt door de zes musici volledig ontrafeld en resulteert in een geheel nieuwe, ruwe en energieke tangovorm die ontroert, schrijnt en gevoelig is maar tegelijk rebels, en altijd vol vuur. Alle composities zijn van eigen hand en de songs raken je in het hart.

De zes bandleden van Astillero werkten al op jonge leeftijd met toonaangevende tangomusici n uit Argentinië en geven graag hun kennis en virtuositeit door aan een nieuwe generatie. In 2009 gaf de groep een succesvol concert op het North Sea Jazz festival. Daarna was het ensemble niet zoveel op Nederlandse podia te vinden, maar daar komt nu verandering in door een korte tournee met onder andere materiaal van het laatste album Quilombo.


Bezetting:

Alexey Musatov – viool
Jaqueline Oroc – cello

Mariano González Calo – bandoneon
Diego Maniowicz – bandoneon

Julián Perálta – piano en composities

Federico Maiocchi – contrabas

Voorverkoop €15
Kassa €18

Voorproefje: https://youtu.be/c75irvqd4Vs
SEP SEP 2019

Lief Leven
Combo koor MozaiK  

“Combo Koor Mozaïk” is in 1969 opgericht onder de naam “Gospelkoor Hulsberg”. Het koor bestaat uit ongeveer 50 zangers en zangeressen variërend in leeftijd tussen 18 en 70 jaar afkomstig uit heel Zuid-Limburg.

De instrumentale ondersteuning is in handen van een eigen combo. Dit alles onder de leiding van dirigent Paul Lemmens.

Het koor zal in 2019 het 50-jarig bestaan vieren. Dat gebeurt middels een concertreeks met als titel “Lief Leven”. Een concert over het leven, omlijst met teksten, dansen, maar bovenal muziek. Een reis door het leven van geboorte tot dood, leven met alles wat erbij hoort: liefde, geluk, verdriet en hoop.

Online vvk €8,- reserveren of kassa €10,-
SEP SEP 2019
ma 23 sep / 19.30 uur / €0.-
Mondriaan presenteert
Reserveer

Als alcohol je leven beheerst...
Themabijeenkomst van Mondriaan  

ma 23 sep / 19.30 uur / €0
Mondriaan presenteert Reserveer
Alcoholverslaving raakt niet alleen de persoon in kwestie, maar het hele gezin en omgeving.
Schaamte, schuldgevoel en een verminderd gevoel van eigenwaarde vormen een groot probleem. Ze verminderen de kwaliteit van leven en welbevinden en zijn een grote belemmering voor deelname aan de samenleving. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat stigmatisering van alcoholverslaving er voor zorgt dat mensen met een alcoholprobleem niet altijd de aandacht en de zorg krijgen die ze nodig hebben. Daarom organiseert Heerlen STAND-BY! op 23 september de themabijeenkomst ‘Als alcohol je leven beheerst….’

Wat is alcoholverslaving? Hoe werkt het in de hersenen? Wie wordt er verslaafd en welke factoren hebben daar invloed op? Wat zijn de gevolgen voor iedereen en wat kunt u eraan doen?

Meer over de bijeenkomst
Tijdens deze bijeenkomst geeft Monique Bongaerts, verslavingsarts bij Mondriaan een antwoord op dergelijke vragen rondom het thema alcoholverslaving. Daarnaast vertelt Dick Heus over zijn eigen ervaringen met alcoholverslaving.

Meer informatie en aanmelden
De themabijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over het thema Alcoholverslaving.
Deze gratis toegankelijke bijeenkomst vindt plaats op maandag 23 september 19.30u-21.30u in het Cultuurhuis, Sittarderweg 145 Heerlen.

Klik op de knop reserveer en meld je aan voor de bijeenkomst of bel naar Mark Ahsmann: 088 - 506 9413.
SEP SEP 2019

Deel je verhaal
Entree naar draagkracht  

Deel Je Verhaal wil laten zien dat zo iets ‘eenvoudigs’ als openheid een wereld kan veranderen. Want juist in tijden van crisis/ uitdagingen blijkt dat de kracht van mensen naar boven komt. Wat helpt jou of wat heeft jou geholpen deze periode? Hoe ga je om met deze situatie? Of welke oplossingen heb jij gevonden voor de grootste uitdagingen in je leven?

Deel Je Verhaal biedt een platform om jouw verhaal te delen. Want soms is het ‘delen’ al voldoende om nieuwe inzichten te krijgen of te geven. Dus heb jij behoefte aan een verrassende avond? Kom dan luisteren naar verhalen van mensen zoals jij.

Entree naar draagkracht!
SEP SEP 2019
di 24 sep / 21.00 uur / €7,50
Heerlen Jazz Presenteert
Bestel tickets

Zizon Quartet, winnaar Eujazz Young Talent Award
Cultuurhuis Heerlen & Stichting Heerlen Jazz presenteren  

di 24 sep / 21.00 uur / €7.5
Heerlen Jazz Presenteert Bestel tickets
Het Zizon Quartet is een moderne jazzgroep die werd gevormd door de pianist en componist Eunhyun Kim in 2018. Hun repertoire bestaat uit originelen en enkele overtuigende arrangementen van hun favoriete standaarden. De groep is voortdurend bezig met het ontwikkelen van hun muzikale vaardigheden om een zinvol, live repertoire te creëren voor toekomstige toeren.

Bezetting:
Eunhyun Kim - piano, composition
Hyunwoo Lee - guitar, composition
Wolf van Gemert - double bass)
André van der Heide - drums

Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vr, 10-17 uur)
SEP SEP 2019

Humor in Heerlen
 

Afgelopen jaar hadden we 5 hilarische edities van Humor in Heerlen! En we gaan gewoon weer verder met het in de watten leggen van uw lachspieren! Aanstormende talenten Luc Berbers uit Hoensbroek, de Vlaamse stand upper Jorn Meeusen, cabaretier uit Rotterdam Arie Vuyk, stand up comedian Dave Felida en trommelgeroffel... een Limburgse Buutreedner, niemand minder dan Gilbert Petit!

De mc van deze avond is comedian Arjan Evertz die tevens wat nieuw materiaal van zijn 3e cabaret show “laten we er maar om lachen”gaat try-outen.

Online vvk €5,- reserveren of kassa €7,50
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
SEP SEP 2019
vr 27 sep / 21.00 uur / €7,50
WONNA presenteert
Bestel tickets

Rockabilly Rules!
Cultuurhuis Heerlen en WONNA presenteren  

vr 27 sep / 21.00 uur / €7.5
WONNA presenteert Bestel tickets
Een heerlijke live avond met Rock ’n Roll en Rockabilly repertoire in Cultuurhuis Heerlen met The Rumble Rousers. Voor liefhebbers van de muziek uit de fifties en sixties met swingende gitaren, pompende bassen en strakke beats. Maar zeker ook voor iedereen die houdt van Rock ’n Roll dansen. So pile your hair up high en put on your petticoats because Rockabilly Rules!

Online voorverkoop €7,50
Reserveren of kassa €10,-
Knipkaartvoorstelling

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
SEP SEP 2019

Homecoming: Zangworkshop
Complete Vocal Technique  

Complete Vocal wat?! 
CVT is een effectieve zangtechniek uit Denemarken, waarbij het gemakkelijker wordt gemaakt om beter te leren zingen. CVT is in de grotere steden van Nederland al bekend en nu komt de techniek ook naar Limburg! Deze introductieworkshop is geschikt voor iedereen die graag een stap vooruit zou willen zetten op zanggebied en is toegankelijk voor alle niveaus en genres.  

Na deze inspirerende driejarige opleiding in Kopenhagen samen met mijn fijne collega's uit alle uithoeken van de wereld, kom ik nu terug naar huis om mensen te laten genieten van zingen. 
Leeftijd: 16+

Voor meer informatie en aanmeldingen graag mailen naar: info@jannekemeessen.com

OKT OKT 2019
di 1 okt / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Hey Angie!
Muziekcafé / knipkaartvoorstelling  

di 1 okt / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Twee gerenommeerde muzikanten, waarvan de een aanvankelijk alleen de Rolling Stones in zijn hoofd had en de ander niets liever deed dan naar de Beatles luisteren, hebben een muzikaal pact gesloten. Het resultaat mag er zijn en gaat door het leven als Hey Angie!

Ze spelen een repertoire waarin nummers van de The Beatles en The Rolling Stones uiteraard een belangrijke rol vervullen. Maar er is meer! Zo staan op het repertoire ook liedjes van grootheden als Neil Young, Elvis Presley, The Kinks, The Everly Brothers, Crowded House, Robbie Williams en zelfs Abba. Hey Angie! onderscheidt zich door haar fraaie tweestemmige zang en de interactie met het publiek.

Online vvk €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling

Voorproefje? Neem dan een kijkje op:
https://www.youtube.com/watch?v=OiJNaJLi5jU
OKT OKT 2019
vr 4 okt / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling
Bestel tickets

Cataplana
Covers, maar toch een beetje anders..!!  

vr 4 okt / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling Bestel tickets
Cataplana speelt de meest uiteenlopende muziekstijlen. Actuele hits tot klassiekers uit de jaren 70. Steeds met een eigen en uniek geluid … een beetje anders, sprankelend en verrassend.

Het repertoire is zeer afwisselend en herkenbaar en boeit een publiek van 20 tot 70 jaar oud. Overal waar ze spelen gaat het muzikale dak eraf !!

Leden : Steffi Lemmens, zang en keyboards. Jim Tatipata, zang en leadguitar. Mylène Schrijen, bas.
Robert Thomissen, drums en zang. Guido Ronnen, accordeon en zang.

Online vvk €8,- reserveren of kassa €9,50,-
Knipkaartvoorstelling
OKT OKT 2019

Balletschool Chantalle Meewis
Meerdere voorstellingen  

11.00 uur / €5,- Generale repetitie met betalend publiek
14.00 uur / €7,50 Eerste presentatie
17.00 uur / €7,50 Tweede presentatie

Balletschool Chantalle Meewis uit Valkenburg aan de Geul geeft een mooie inkijk in alles wat de leerlingen in de wekelijkse lessen leren. Alle groepen vanaf 4 jaar t/m dames van 70+ laten in een samenvoeging diverse lesstof zien van de lessen Klassiek ballet, Spitzen dans, Jazz ballet en Moderne dans.

Geen grote voorstelling met uitgebreide kostuums maar een mooie sfeervolle presentatie van onze fijne leerlingen in samenwerking met de diverse docenten. Kom kijken, geniet van prachtige dans door kleine kinderen, tieners, scholieren en volwassen dames!

Reserveren via balletschoolchantallemeewis@kpnmail.nl

OKT OKT 2019

NightOwl
 

Sinds 2015 is NightOwl een jaarlijkse vaste waarde in Cultuurhuis Heerlen. Ook deze keer kun je je weer laten verrassen door nummers die niet zo vaak ten gehore worden gebracht, maar wel zeer herkenbaar zijn. Onlangs is de band qua samenstelling uitgebreid.

Geniet nu van onze ‘volle’ sound door: Roy de Jong – zang en gitaar, Hille Wesseling – gitaar, Frans Kleine – toetsen en gitaar, Joop Stevens – zang en drums, Jules Peters – bas
Beetje lay-back, blues, ballads en rock door de jaren heen wat je niet mag missen.

Gratis!
OKT OKT 2019
di 8 okt / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Ralph de Jongh
Muziekcafé / Knipkaartvoorstelling  

di 8 okt / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
De blues stroomt koninklijk door de aderen van de in 1975 in Roosendaal geboren Ralph de Jongh. Als kind was Ralph een slechte slaper, wat hij deed was met een radiootje onder de dekens blues luisteren en hij zong mee tot de zangvogels het ‘s ochtends van hem overnamen.

Op 15-jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerste loontje zijn eerste gitaar. Inmiddels heeft hij meer dan 20 albums op zijn naam staan en is hij de hardst-werkende Nederlandse bluesman. Dat de blues door zijn aderen stroomt, kun je niet meer ontkennen na het zien van één van zijn liveshows. Oprecht, puur en ongekend goed!

Online vvk €8,- reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling

Voorproefje? Neem dan een kijkje op:
https://www.youtube.com/watch?v=-JPucDLIq7M&feature=youtu.be
OKT OKT 2019
di 15 okt / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Wild Honey
Muziekcafé / knipkaartvoorstelling  

di 15 okt / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Wild Honey is een roots-project uit Zuid-Limburg samengesteld uit 7 bandleden van o.a. Danville Train en Moonshine Whiskey. Ga er maar 's lekker voor zitten vanavond. Fijn geselecteerde songs met eigenzinnige uitvoeringen op veel verschillende instrumenten en met aandacht voor de zang.

Billie Holiday, Levon Helm en Tom Waits bijvoorbeeld, maar ook Portishead, Ryan Adams en Trixie Whitley worden geëerd.

Online vvk €8,- reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
OKT OKT 2019

D'r Lei va Kaalhei
25 JAAR!  

“Lei va Kaalhei” bestaat 25 jaar. Dat is verrektes lang.
Dat betekent dat we daar toch even bij moeten stilstaan en: een reden voor een feestje. Geen coverband of een LEI Tribute band maar “Lei va Kaalhei” speelt zelf. We gaan jullie een stukje LEI geschiedenis laten zien en horen.

Voor diegene die de “Lei va Kaalhei” ervaring nog niet hebben meegemaakt,
“Lei va Kaalhei” is een dialectband met de roots in de oostelijke mijnstreek. De muziek wordt omschreven als “Héll Leed” (Hard lijden) wat zoveel betekend als: “het is héll, het deed e bietje pieng en soms och nit. Mea de kens der wal mit laache”.

€6,75 incl. 3 consumpties!
Kaarten zijn te koop via: www.leivakaalhei.nl />

Voorproefje? Neem dan een kijkje op:
https://www.youtube.com/watch?v=iJw7j4JAr5I
OKT OKT 2019

Paul van Loo speelt Buddy Holly
The day the music died.  

In zijn prachtig lied American Pie zingt Don McLean over 3 februari 1959, de dag waarop het vliegtuig met o.a. Buddy Holly neerstortte. Zijn dood veroorzaakte veel commotie, ook bij de familie van Loo. De liedjes van Buddy kenden we allemaal en ik, de jongste van zes kinderen, was toen 13 jaar. Liedjes als Peggy Sue, Heartbeat en vele andere zong ik toen al enthousiast mee. Dat gevoel is nooit meer weg gegaan en nu ruim 60 jaar later vertel ik wat verhalen uit mijn jeugd en zing de liedjes van Buddy. Ook ga ik na wat de betekenis is geweest van Buddy Holly op zijn tijdgenoten en bands als The Beatles en The Rolling Stones. Een informele avond met veel liedjes en hopelijk veel plezier.

OKT OKT 2019
di 22 okt / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Cajun Moon
Muziekcafé / knipkaartvoorstelling  

di 22 okt / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
J.J.Cale is de factor die de muzikanten van Cajun Moon bindt.
Schijnbare eenvoud en ‘’laid back’’ spelen maakten hem tot voorbeeld voor grote namen uit de popmuziek en jazz. De songs van J.J. Cale worden door Cajun Moon zo bewerkt dat ze je aan het nadenken zetten, want het klinkt bekend, maar toch ook weer niet. Naast het werk van J.J. Cale speelt Cajun Moon relaxte muziek die je meeneemt naar het zuiden van de US.

Wees op tijd, want vorig jaar was het concert stijf uitverkocht!!

Online vvk €8,- reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
OKT OKT 2019

‘Als de vrouw van huis is…’
Theatergroep KUVRI  

Suus Timmermans is na een aantal jaren huwelijk met Guus wel het een en ander gewend van haar man. Maar nu is het toppunt bereikt. Ongevraagd laat Guus zijn beste vriend Hubèrt bij hen wonen. Dat gaat haar echt te ver! Zij zint op wraak. Dan krijgt Suus te horen dat ze bij een prijsvraag de hoofdprijs heeft gewonnen: een reis voor twee personen. Uit kwaadheid besluit zij niet haar man Guus mee op reis te nemen maar een vriendin. Guus en Hubèrt moeten zichzelf maar zien te redden in de tijd dat zij weg is… Dat wordt dus een typische mannenhuishouding met drank en damesbezoek. Maar of daar nu iedereen zo gelukkig van wordt?

OKT OKT 2019

‘Als de vrouw van huis is…’
Theatergroep KUVRI  

Suus Timmermans is na een aantal jaren huwelijk met Guus wel het een en ander gewend van haar man. Maar nu is het toppunt bereikt. Ongevraagd laat Guus zijn beste vriend Hubèrt bij hen wonen. Dat gaat haar echt te ver! Zij zint op wraak. Dan krijgt Suus te horen dat ze bij een prijsvraag de hoofdprijs heeft gewonnen: een reis voor twee personen. Uit kwaadheid besluit zij niet haar man Guus mee op reis te nemen maar een vriendin. Guus en Hubèrt moeten zichzelf maar zien te redden in de tijd dat zij weg is… Dat wordt dus een typische mannenhuishouding met drank en damesbezoek. Maar of daar nu iedereen zo gelukkig van wordt?
OKT OKT 2019

‘Als de vrouw van huis is…’
Theatergroep KUVRI  

Suus Timmermans is na een aantal jaren huwelijk met Guus wel het een en ander gewend van haar man. Maar nu is het toppunt bereikt. Ongevraagd laat Guus zijn beste vriend Hubèrt bij hen wonen. Dat gaat haar echt te ver! Zij zint op wraak. Dan krijgt Suus te horen dat ze bij een prijsvraag de hoofdprijs heeft gewonnen: een reis voor twee personen. Uit kwaadheid besluit zij niet haar man Guus mee op reis te nemen maar een vriendin. Guus en Hubèrt moeten zichzelf maar zien te redden in de tijd dat zij weg is… Dat wordt dus een typische mannenhuishouding met drank en damesbezoek. Maar of daar nu iedereen zo gelukkig van wordt?
OKT OKT 2019
di 29 okt / 20.30 uur / €7,50
Heerlen Jazz Presenteert

Under the Surface, Kick-off Heerlen Jazzt
Cultuurhuis Heerlen en stichting Heerlen Jazz presenteren  

di 29 okt / 20.30 uur / €7.5
Heerlen Jazz Presenteert
Dit trio speelt improvisatiemuziek waar invloeden in zijn terug te horen uit veel verschillende stijlen. (o.a. Noorse Sami zang, West Afrikaanse muziek, maar ook pop en electronica).Het debuutalbum uit 2017 heeft nogal wat stof doen opwaaien. Naast veel mooie recensies in Nederland werd de groep vrij snel geboekt op grote jazz- en wereldmuziek festivals in Mali, Mexico, China, India, Noorwegen, Nederland en deden een tournee door Zuid Amerika.
De muziek bevat een aantal ‘oer-elementen’ die veel verschillende soorten publiek, in veel verschillende landen aanspreken. Joost Lijbaart - drums / percussion,Sanne Rambags - vocals / poetry Bram Stadhouders - guitar / electronics.
NOV NOV 2019
vr 1 nov / 21.00 uur / €7,50
Knipkaartvoorstelling / WONNA presenteert
Bestel tickets

Pre C-Blues tribute night
“The Johnny Cash tribute show” by Will Wayne & The Folsom Prison Crew  

vr 1 nov / 21.00 uur / €7.5
Knipkaartvoorstelling / WONNA presenteert Bestel tickets
Met deze show presenteert de band een tribute show die staat als een huis om The Man in Black te eren. De donkere stem van Will Wayne met de uitstraling van de jonge Johnny Cash op zijn akoestische gitaar laat je een live performance beleven alsof de ‘real deal’ voor je staat. De ervaren muzikanten van Wayne’s Traveling Band (of in dit geval de ‘Folsom Prison Crew’) maken het plaatje zowel muzikaal als visueel compleet! Een mooiere avond om het C-Blues festival in te luiden kunnen we ons niet voorstellen. Zorg dat je deze niet mist!

Online vvk €7,50 reserveren of kassa €10,-
Knipkaartvoorstelling
NOV NOV 2019

C-blues Festival
9e editie!  

C-blues 2019, de 9e editie! Ook dit jaar hebben we een mooi programma samengesteld, tipje van de sluier: The Bluesdoctors (NL) en Khalif Wailin’ Walter (US/D)! Het wordt wederom een avond vol lokale, nationale en internationale artiesten. Programmering en presentatie liggen zoals altijd in handen van John Hendrix (L1). Zet 2 november dus maar vast in je agenda en houd onze website, facebookpagina en nieuwsbief in de gaten voor het volledige programma.

Online voorverkoop €15,-
Reserveren of kassa €17,50

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
NOV NOV 2019
zo 3 nov / 12.00 uur / €10.-
Heerlen Jazz Presenteert

Jazzkirmes
Cultuurhuis Heerlen en stichting Heerlen Jazz presenteren  

zo 3 nov / 12.00 uur / €10
Heerlen Jazz Presenteert
Nieuw in Cultuurhuis Heerlen! De “Jazz Kirmes” is de unieke jazz ervaring in Limburg . In en Out of the box , een uitgebreid middag programma vol met live jazz, in  Cultuurhuis Heerlen.  De Jazzkirmes is dè openingsactiviteit van de november Jazzmaand met top acts, verassende cross-overs , met  klassiek, fusion, hiphop, kolder, traditionals.  Topmusici  van eigen bodem, nieuw talent en alles daartussen. 

NOV NOV 2019
vr 8 nov / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling
Bestel tickets

The Black Stars
 

vr 8 nov / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling Bestel tickets
Na hun eerste optreden in 1961 zijn er heel wat wisselingen geweest in de bezetting van The Black Stars. De enige constante is oprichter/gitarist Jo Wanders. Overlijden, ziekte en ander ongemak leidde tot de samenstelling nu: Joop Stevens drums, Jan van der Plas bas, George Brauers sologitaar, Paul van Loo zang en natuurlijk Jo. Vijf oude knakkers bij elkaar, die de jaren '60 en '70 als jonge jongens meemaakten. Nog steeds maken ze feestelijke muziek, vooral uit de sixties en seventies, en nog steeds wordt door het publiek vrolijk meegezongen en gedanst, dus ook dat is sinds 1961 niet veranderd. So put your dancing shoes on and sing along!

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
NOV NOV 2019
NOV NOV 2019
zo 10 nov / 14.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling

Vleddig
GEANNULEERD  

zo 10 nov / 14.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling
DEZE VOORSTELLING IS HELAAS WEGENS OMSTANDIGHEDEN GEANNULEERD.

Vleddig is een Limburgstalige rockband met een knipoog naar Duitse bands als Toten Hosen, en Rodgau Monotones. Denk ook aan “Kölsche” bands als Kasalla en Brings. Vleddig was vele jaren actief als liedjesleverancier voor derden maar concentreert zich nu vooral op eigen repertoire.

NOV NOV 2019
di 12 nov / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Janneke Meessen
Muziekcafé op dinsdag  

di 12 nov / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Graag neemt Janneke jullie mee in de muziek die haar door de jaren heen heeft geïnspireerd.
Dit doet ze in een intieme setting in het Engels en in het Limburgs, met covers en met een aantal
eigen nummers. Sit back and relax, en dan wordt het samen met jullie gegarandeerd een mooie avond.

Online vvk €8,-
Reserveren of kassa €9,50

Voorproefje? Luister eens naar Janneke & This is Tribute tijdens Sint Rosa Festival: https://youtu.be/zuzNIs5uPMo
NOV NOV 2019

Young Jazz Night
Cultuurhuis Heerlen en SLIM presenteren  

Sinds het bestaan van Heerlen Jazz is de Young Jazz Night een vast programma onderdeel van Heerlen Jazzt. Een aantal jonge musici binnen de huidige limburgse en Nederlandse jazzscene hebben hun eerste voetsporen tijdens de Young Jazz Night op het podium van het Cultuurhuis gezet. Jonge jazzmuzikanten staan deze avond centraal. Vast programma onderdeel is het optreden van The SlimVitzkids, het plezierige leerorkest dat overal furore maakt onder de bezielende leiding van Marc Huynen . Ook zullen deelnemers van de vorige edities van de Eujazz Young Talent Award terugkeren op het podium en samen musiceren. De Young Jazz Night is een ontdekking zowel voor publiek als de jonge muzikanten en altijd verrassend.

Entree voor kinderen t/m 12 jaar gratis
Reserveren via: info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vrij)
NOV NOV 2019
zo 17 nov / 13.00 uur / €5.-
November Heerlen Jazzt Maand

Slim Big Band Dag
Cultuurhuis Heerlen en SLIM presenteren  

zo 17 nov / 13.00 uur / €5
November Heerlen Jazzt Maand
Deze beslist swingende middag staat geheel in het teken van de Big Band muziek. Het programma bestaat uit concert uitvoeringen van Provinciale en Euregionale Bigbands.

Tijdens de Big Band Dag vindt een unieke ontmoeting plaats tussen professionals en amateurs, tussen musici en publiek. In de ochtend zijn er workshops. Het concert programma dat in Oktober bekend wordt gemaakt, begint om 13.00 uur.

De Big Band Dag is een samenwerkingsproject van SLIM, Heerlen Jazzt, Cultuurhuis Heerlen en Schunck*.

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vrij)
NOV NOV 2019
di 19 nov / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Martinus
Muziekcafé op dinsdag  

di 19 nov / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Melancholisch, melodieus en meeslepend. Zo kan de muziek van Martinus worden omschreven. De Limburgse band brengt een samensmelting van indierock en americana. Geïnspireerd door artiesten als Neil Young, The National en The War on Drugs vertelt Martinus op eigen wijze verhalen uit het alledaagse leven. Hopend op betere dagen. Puttend uit herinneringen hoe het ooit was. Wensend dat het ooit weer zo zal zijn.
In 2014 verscheen hun in eigen beheer uitgebrachte debuut EP ‘Martinus’. Deze EP is te beluisteren op de verschillende online streamingdiensten zoals Spotify en iTunes.

Voorproefje? Beluister op deze link de EP 'Martinus': spotify:artist:2jqkVvRwaNnoj13pBrC2NR

Online vvk €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma t/m vr)
NOV NOV 2019

Humor in Heerlen
 

Het is weer zover de donkere dagen komen eraan! Wilt u zich alvast beschermen tegen een eventuele herfst / winter depressie? Kom dan naar Humor in Heerlen en daar geven wij u een Humor injectie! Verschillende comedians uit Nederland en België, jong en oud talent komen u deze avond lekker aan het lachen maken. De line-up is nog niet bekend maar een klein tipje van de sluier kunnen we alvast geven: Comedians Sammy van der Vaart en Arjan Evertz gaan debuteren als het duo Okselbroeders! En niemand minder dan Roger Lataster zal deze avond de presentatie op zich nemen op zijn eigen kolderieke wijze!

Houd onze website in de gaten om erachter te komen welke comedians deze avond u nog meer komen laten lachen gieren brullen!!

Online vvk €5,-
Reserveren of kassa €7,50
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
NOV NOV 2019

Broelof
Toneelgroep de Bron speelt  

Marie en Jacob zijn net getrouwd. Met een nieuw leven samen én een kleine op komst, kan het stel zijn geluk niet op. Maar eerst … het huwelijksfeest! Terwijl de moeder van de bruid het draaiboek én de verhalen voor haar rekening neemt en de moeder van de bruidegom de gasten gastronomisch in de watten legt, loopt de feestavond gesmeerd. Totdat de drank het feest overneemt en de liefde op de proef wordt gesteld, de pure liefde, de verplichte liefde, de verloren liefde, de gemiste liefde, de verzuurde liefde, de gedroomde liefde. Is de ultieme liefde dan een illusie? En, zeggen we wel wat we echt denken!? Of is ook de waarheid een illusie.

De reserveringen lopen via toneelgroep de Bron. Klik hiervoor op 'Reserveren'.
NOV NOV 2019

Broelof
Toneelgroep de Bron speelt  

Marie en Jacob zijn net getrouwd. Met een nieuw leven samen én een kleine op komst, kan het stel zijn geluk niet op. Maar eerst … het huwelijksfeest! Terwijl de moeder van de bruid het draaiboek én de verhalen voor haar rekening neemt en de moeder van de bruidegom de gasten gastronomisch in de watten legt, loopt de feestavond gesmeerd. Totdat de drank het feest overneemt en de liefde op de proef wordt gesteld, de pure liefde, de verplichte liefde, de verloren liefde, de gemiste liefde, de verzuurde liefde, de gedroomde liefde. Is de ultieme liefde dan een illusie? En, zeggen we wel wat we echt denken!? Of is ook de waarheid een illusie.

De reserveringen lopen via toneelgroep de Bron. Klik hiervoor op 'Reserveren'.
NOV NOV 2019

Broelof
Toneelgroep de Bron speelt  

Marie en Jacob zijn net getrouwd. Met een nieuw leven samen én een kleine op komst, kan het stel zijn geluk niet op. Maar eerst … het huwelijksfeest! Terwijl de moeder van de bruid het draaiboek én de verhalen voor haar rekening neemt en de moeder van de bruidegom de gasten gastronomisch in de watten legt, loopt de feestavond gesmeerd. Totdat de drank het feest overneemt en de liefde op de proef wordt gesteld, de pure liefde, de verplichte liefde, de verloren liefde, de gemiste liefde, de verzuurde liefde, de gedroomde liefde. Is de ultieme liefde dan een illusie? En, zeggen we wel wat we echt denken!? Of is ook de waarheid een illusie.

De reserveringen lopen via toneelgroep de Bron. Klik hiervoor op 'Reserveren'.
NOV NOV 2019

Deel je verhaal
 

Deel Je Verhaal wil laten zien dat zo iets ‘eenvoudigs’ als openheid een wereld kan veranderen. Want juist in tijden van crisis/ uitdagingen blijkt dat de kracht van mensen naar boven komt.
Wat helpt jou of wat heeft jou geholpen deze periode? Hoe ga je om met deze situatie? Of welke oplossingen heb jij gevonden voor de grootste uitdagingen in je leven? Deel Je Verhaal biedt een platform om jouw verhaal te delen. Want soms is het ‘delen’ al voldoende om nieuwe inzichten te krijgen of te geven. Dus heb jij behoefte aan een verrassende avond? Kom dan luisteren naar verhalen van mensen zoals jij.

Entree naar draagkracht
NOV NOV 2019
di 26 nov / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

It’s too late to stop now! - Tribute to Van Morrison
Muziekcafé op dinsdag  

di 26 nov / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
De Limburgse tribute-band Double Axe brengt een ode aan Van ‘the Man’ Morrison. Met een 9-piece band nog wel, zoals de Ier zelf pleegt op te treden. Een samensmelting van leden van the Hotbuskers en Moonshine Whiskey, inclusief koperwerk en hammond. Ze hebben met deze tribute succesvol door Ierland getrokken en zijn uitstekend op mekaar ingespeeld. Uit het omvangrijke werk wordt een fijne selectie nummers gebracht waarbij de spirit van Meester Morrison continue aanwezig is op het podium: It’s too late to stop now!

Foto: Ben van Schoubroeck

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
NOV NOV 2019

KOPZORGEN uit de kunst
 

De zesde voorstelling van KOPZORGEN muziektheater staat weer garant voor prachtige (meerstemmige) zang en sterk spel met een lach en een traan.

Kunstenares Camille veilt een van haar schilderijen voor het goede doel. Voor deze bijzondere gelegenheid hebben zij en haar man Arnaud hun inmiddels invloedrijke vrienden van vroeger uitgenodigd. Het weerzien is als vanouds. Komt wijsheid eigenlijk wel met de jaren?

Spel: Martijn Arts, Eargy Florentina, Carlie Gerritsen, Daan Hogevonder, Francy Mannens, Mieke Van den Hof. Pianist: Kay Maes, Tekst en regie: Gwen van Genderen.

Tickets uitsluitend via kopzorgen@outlook.com
DEC DEC 2019

The Man Comes Around
 

The Man Comes Around speelt nummers van Johnny R. Cash in een minimale bezetting. Het repertoire van het Heerlense trio bestaat enkel uit nummers van The American Recordings.

The Man Comes Around zijn Maurice
Hermans op slidegitaar, Marcel van der Heyden (gitaar en zang) en Hans Keuls op drums. Sinds de
toevoeging van de ritmes van Keuls op snare, bass en high-hat is er ruimte voor experiment, maar ook de mogelijkheid om minder te doen en de nummers van Cash zo puur mogelijk te brengen. De band brengt echte luisterliedjes dus, met de nodige dynamiek en hier en daar ondergedompeld in een heerlijke, slepende grove.

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019
di 10 dec / 20.30 uur / €8.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Bolton & Jeninga
Muziekcafé op dinsdag  

di 10 dec / 20.30 uur / €8
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Nicole Bolton, John Jeninga en Bas Jeninga nodigen jullie uit voor een sfeervolle avond met luister-, swingende-, bluesy- en jazzy muziek met een enkele keer een coutry-touch.

Eigen nummers en gearrangeerde covers van o.a. Crosby, Stils and Nash, JJ Cale, Joni Mitchel, Bonnie Raitt, Frans Bronzwaer en Eric Clapton staan op hun repertoire.

Zij maken gebruik van akoestische gitaren, een cajon, een keyboard, een akoestische bas, een bluesharp, een banjo en een Weissenborn lap-steel gitaar.

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019

HaHaHa Fijne Feestdagen
UNIEK NIEUWERWETS GEZELLIG KERSTCABARET!  

Hahahaleluja! De één is er dol op, de ander heeft een kerstkransfobie, hoe dan ook... we kunnen er niet omheen: kerst! Zeg nou eerlijk, een stressvrije kerst... zou dat niet heerlijk zijn?! Kool zorgt ervoor dat je dit jaar met een vette glimlach de feestdagen door komt. Wat doen we met de schoonfamilie? Gaan we gourmetten of kalkoenen? Wel of geen piek? Hoe vertel je een kerstverhaal zonder dat je zelf in slaap valt?? Hoe klinkt ‘O Denneboom’ met een volle zaal? Alle clichés en kersttradities komen voorbij in deze muzikale cabaretvoorstelling. Met medewerking van practical joke koning/schrijver Maikel Steur en muzikale begeleiding van Nicolaas Duin.

“Super sprankelende voorstelling. Een voorstelling om te lachen, maar ook om over na te denken!”

OVER MADELIJNE KOOL
Kool op het podium is beschouwend, energiek en altijd zoekend naar de grap en tragiek in de dagelijkse dingen. Dat doet ze met gezond pragmatisme om de complexiteit van het bestaan wat te verlichten op een manier die je laat lachen, verrast, spiegelt en ontroert. Daarnaast zingt ze de sterren van de hemel.

Kool studeerde politicologie en communica- tiewetenschappen. Ze won als reclamemaker o.a. diverse Effies en schreef liedjes voor Disney, ‘het Kleine Grote Geluk Boek’ en Robin’s Wonderlijke Reis naar Love Station 22’. In 2013 maakte ze met cabaretier Richard Kemper haar eerste programma en een jaar later met John Ewbank haar eerste single. In 2017 kwam haar album ‘Kool komt Binnen’ uit.
I.s.m. wijnschrijver Harold Hamersma speelt ze op verzoek de voorstelling ‘Van Wijn ga je Zingen’. Kool speelde ook in België, Zwitser- land, Polen, Rusland, Dubai en Curacao.

Voorverkoop €10,50
Avondkassa €12,50

Promo: https://www.youtube.com/watch?v=Bgk1cL2xrIg
DEC DEC 2019
vr 13 dec / 21.00 uur / €7,50
Knipkaartvoorstelling / WONNA presenteert
Bestel tickets

‘’Like a Rolling Stone’’ Rolling Stones tribute show
Cultuurhuis Heerlen en WONNA presenteren  

vr 13 dec / 21.00 uur / €7.5
Knipkaartvoorstelling / WONNA presenteert Bestel tickets
Voor de tweede maal mogen we Like a Rolling Stone verwelkomen in Cultuurhuis Heerlen. Vorig jaar stonden ze in een uitverkocht Theatercafé en moesten we ‘nee’ verkopen… dit jaar zullen we bij evenveel enthousiasme de grote zaal als concertzaal inrichten. De maastrichtse band staat al jaren garant voor een echte Rolling Stones beleving. Zanger Jos Vangangelt kruipt in de rol van Mick Jagger alsof het zijn tweede huid is en die zit als gegoten. Hij beweegt, praat en zingt als zijn grote voorbeeld en neemt ons samen met zijn ervaren mede-muzikanten mee op een rollercoaster van hits langs Memory Lane. Een top avond is bij voorbaat gegarandeerd.

Online voorverkoop €7,50,-
Reserveren of kassa €10
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019

Something Blue
A capella kerstconcert  

Ook zo’n behoefte aan een extra injectie kerstsfeer? Deze 5 charmante dames verspreiden al sinds 1997 ieder jaar het ultieme kerstgevoel, louter met hun prachtige vocalen. Oorstrelende a capella arrangementen van bekende en minder bekende christmas carols, hier en daar gebracht met een vette knipoog, brengen jong en oud terug naar de holiday spirit van weleer!

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
DEC DEC 2019
di 17 dec / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Hans Gadiot & Friends - The miracle of love
Muziekcafé op dinsdag  

di 17 dec / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
"Kerstmis is meer dan cadeaus geven en krijgen, een kerstboom optuigen, kaarsen aansteken en kaarten (of Facebookwensen) sturen. Het is voor mij ieder jaar weer een moment om samen even stil te staan en te voelen hoeveel liefde en warmte betekenen. We worden opgeslokt door de media, door zorgen en werk. We voelen niet meer. Sta elke dag eens even stil en geef aandacht en liefde aan de mensen die naast je staan. Als iedereen dat zou doen, dan zag het nieuws op televisie er heel anders uit. Liefde is het thema. Een concert met ballades die mij weer geraakt hebben en waarvan ik hoop dat ze u ook zullen raken." - Hans

Verder zult u deze avond swingende rocksongs horen en sfeervolle nieuwe kerstliederen.

Anton Masius (Toetsen, Bas)
Veerle Masius (Zang)
Pieter Vermeulen (Gitaar)
Rudy Masius (Drums)
Angelique van Schendel (Zang)
Het koor FIZZ onder leiding van Angelique van Schendel
Toon Kortenbach (Zang)
Hans Gadiot (gitaar en zang)

Online voorverkoop €8,-
Reserveren of kassa €9,50
Knipkaartvoorstelling
Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vrij)
JAN JAN 2020

De Sanseveria's
 

Ze zijn er weer! De Sanseveriaʼs brengen op humoristische wijze een uniek liedjesprogramma en staan garant voor een avondje ouderwets amusement met een lach en een traan. Hun repertoire bestaat uit een eigen vertolking van Nederlandstalige liedjes uit de 50er tot en met de 70er jaren, aangevuld met zelfgeschreven liedjes en teksten.

Gewapend met slagwerk, toets-, snaar-, en blaasinstrumenten creëren de Sanseveriaʼs een eigen transparant instrumentaal geluid met karakteristieke samenzang.

Hun voorstellingen spreken een breed publiek aan.
Sandra, Vera en Ria nodigen U dan ook uit om naar hen te komen kijken, luisteren en te genieten van liedjes uit lang vervlogen tijden.

Online voorverkoop €10
Reserveren & kassa €12,50
FEB FEB 2020

Grand Gala du Buut 2020
9de editie!  

Het is al weer 9 jaar geleden toen de eerst Buutteredners ons podium betraden, voor het inmiddels zeer succesvolle Grand Gala du Buut. Nu jaren later daagt Hub Stassen nog steeds jaarlijks Buutteredners uit om zich van hun meest komische kant te laten zien in ons theater. Dit jaar met grote namen als: Gilbert Petit, Fer Kousen, Roger Lataster, Ger Frenken, Hans Keeris en Pierre van Helden!!

Uiteraard is vaste presentator Hub Stassen ook weer van de partij!

Voorverkoop: €17,50
Avondkassa: €19,50

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121. De kassa is open van maandag t/m vrijdag, tussen 10.00 - 17.00 uur. Gereserveerde kaarten moeten binnen 14 dagen worden opgehaald.
FEB FEB 2020

Grand Gala du Buut 2020
9de editie!  

Het is al weer 9 jaar geleden toen de eerst Buutteredners ons podium betraden, voor het inmiddels zeer succesvolle Grand Gala du Buut. Nu jaren later daagt Hub Stassen nog steeds jaarlijks Buutteredners uit om zich van hun meest komische kant te laten zien in ons theater. Dit jaar met grote namen als: Gilbert Petit, Fer Kousen, Roger Lataster, Ger Frenken, Hans Keeris en Pierre van Helden!!

Uiteraard is vaste presentator Hub Stassen ook weer van de partij!

Voorverkoop: €17,50
Avondkassa: €19,50

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121. De kassa is open van maandag t/m vrijdag, tussen 10.00 - 17.00 uur. Gereserveerde kaarten moeten binnen 14 dagen worden opgehaald.
FEB FEB 2020

Grand Gala du Buut 2020
9de editie!  

Het is al weer 9 jaar geleden toen de eerst Buutteredners ons podium betraden, voor het inmiddels zeer succesvolle Grand Gala du Buut. Nu jaren later daagt Hub Stassen nog steeds jaarlijks Buutteredners uit om zich van hun meest komische kant te laten zien in ons theater. Dit jaar met grote namen als: Gilbert Petit, Fer Kousen, Roger Lataster, Ger Frenken, Hans Keeris en Pierre van Helden!!

Uiteraard is vaste presentator Hub Stassen ook weer van de partij!

Voorverkoop: €17,50
Avondkassa: €19,50

Reserveren kan via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121. De kassa is open van maandag t/m vrijdag, tussen 10.00 - 17.00 uur. Gereserveerde kaarten moeten binnen 14 dagen worden opgehaald.