DEC DEC 2018
di 18 dec / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Hans Gadiot & Friends
Muziekcafé op dinsdag  

di 18 dec / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Al zeker 50 jaar maakt Hans Gadiot muziek, van het schoolorkest ‘The Interpreters’ tot aan optredens voor Omroep Zuid en natuurlijk in Cultuurhuis Heerlen. Vanavond staat Hans samen met een aantal muzikale vrienden voor de 3de winter op een rij in het theatercafé. Samen creëren ze een muzikale avond, gevuld met een mix van up-beat nummer en prachtige ballads. Onder de titel ‘Through laughter and through tears’ brengen ze liederen van o.a. Simon & Garfunkel, Cliff Richard, John Mayer, Amy Grant en eigen werk. Daarnaast staan er ook enkele kerstnummers op het programma, om alvast in de kerstsfeer te komen!

Met zijn dochter Anoek Gadiot (zang), kleindochter Veerle Masius (zang), Anton Masius (bas/piano), Pieter Vermeulen (gitaar), Rudy Masius (percussie/slagwerk) en Angelique van Schendel (zang) (met koor) wil Hans (zang/gitaar) er een muzikale avond van maken, waar zowel gelachen als een traantje weg gepinkeld wordt.

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
DEC DEC 2018

A Jazzy Christmas
Cultuurhuis Heerlene en Stichting Heerlen Jazz presenteren  

Als je nog niet in de kerststemming zit dan is nu het moment. Even onthaasten met heerlijke sfeervolle Jazzy kerst Standards. De bekende melodieën uit oudere tijden laten de mooie kerst herinneringen boven komen en brengen jou in de sfeer waar je moet zijn zo vlak voor de kerst. Na vorig jaar een sfeervolle eerste editie, staat de band klaar voor dit vervolg! En ja, ook met nieuwe nummers.

Angelique van Schendel (Zang), Stefan Michalke (Piano), Jo Didderen (Contrabas), Geert Roeloefs (Drums).
DEC DEC 2018
vr 21 dec / 20.30 uur / €10.-
WONNA presenteert

The life & music of Jerry Lee Lewis by Them Lewis Boys - The Killer
GEANNULEERD  

vr 21 dec / 20.30 uur / €10
WONNA presenteert
Dit optreden is wegens omstandigheden helaas geannuleerd. Online gekochten tickets worden terug gestort.
JAN JAN 2019

Yesterday
Kom en geniet voor nop!  

Intussen traditie. Op de eerste zondag van het nieuwe jaar onze fandag, waarbij voor iedereen tevens de mogelijkheid is om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. In het Cultuurhuis in Heerlen een knallend optreden van Yesterday.

Een band die met je teruggaat naar de jaren 60 en 70 en de sfeer van die tijd weer terugbrengt. Maar ook voor een paar recentere nummers kun je op hen rekenen. Iedereen die van onze muziek wil genieten is van harte welkom.

Yesterday staat garant voor herkenbare muziek waarbij Cor (sologitaar), Roy (basgitaar), Skip (begeleidingsgitaar) en Joop (drums) er alles aan doen om je weer terug te brengen naar de "oldiestijd".
JAN JAN 2019

Cultuurhuis Sessies
Live opnamesessies i.s.m. RTV Parkstad  

Cultuurhuis Heerlen presenteert samen met Parkstad Popstad, RTV Parkstad, Husky Sudio en LN Records de Cultuurhuis Sessies. Elke tweede donderdag van de maand spelen twee talentvolle bands uit de regio parkstad live in Cultuurhuis Heerlen. Deze muzikale sessie zal worden opgenomen in Cultuurhuis Heerlen door RTV Parkstad. En jij kan hier bij zijn! De avond gepresenteerd door Marco Smeets van Parkstad Popstad.

Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl / 045-5612121
JAN JAN 2019
vr 11 jan / 20.30 uur / €15,50
Serie Vlakkevloer
Bestel tickets

Rishi
Vlakkevloer serie i.s.m. Parkstad Limburg Theaters  

vr 11 jan / 20.30 uur / €15.5
Serie Vlakkevloer Bestel tickets
24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Rishi was zeventien jaar en bleek ongewapend.

Schrijver Kees Roorda schreef, geïnspireerd door de getuigenverslagen en politieverhoren, een tekst waarin 26 betrokkenen terugblikken op deze dramatische gebeurtenis. Theatergroep Firma MES geeft al deze mensen, elk met een eigen waarheid en perspectief, een stem.


Recensies
‘De klinische benadering werkt. De fantastische spelers maken Rishi tot een heftig drama, zonder een zweem van sensatie. Genialer en actueler werd theater dit jaar niet’ – de Volkskrant *****

‘Een zinderende en zeldzaam mooie performance’ – Theaterkrant *****

Ze verdient het om door veel meer mensen te worden gezien. Belangwekkend documentair theater’ – De Groene Amsterdammer


Over de makers
Firma MES maakt verrassend theater en organiseert van alles daaromheen, in thuisstad Den Haag en daarbuiten. Het gezelschap maakte eerder onder meer de sciencefictionthriller CarryMe. Theaterseizoen 2018-2019 brengen ze naast RISHI de locatievoorstelling Een Avondje Armoede op de planken.
JAN JAN 2019

Magic Music Night met de Basily Gipsy Band
Gypsy Night  

Gypsy Night met een optreden van de Basily Gipsy Band. De eerste Magic Music Night van 2019. Een nieuwjaarsconcert om naar uit te kijken. De Basily Gipsy Band stond al 4 x op North Sea Jazz en trad in Limburg o.a. op in het Parkstad Limburg Theater, Theater Aan het Vrijthof, CK Theater Roermond en het Openluchttheater Valkenburg. Ook speelden ze eerder in de vrijwel uitverkochte bovenzaal van het Cultuurhuis Heerlen (op uitnodiging van Heerlen Jazz).

De Basily Gipsy Band speelt over de hele wereld en mag zelfs The Rolling Stones tot hun fanschare rekenen. Zo speelden deze begenadigde artiesten (met als stralend middelpunt de onge-evenaarde solist Popy Basily) jaren geleden op de verjaardag van Ron Wood waar naast the Stones ook Jeff Beck te gast was. De mannen waren totaal astonisched door de kwaliteiten van deze sinti-family. De Basily Gipsy Band heeft n.a.v. dit optreden bij Ron Wood zelfs een nummer aan The Rolling Stones gewijd : "For the Stones".

Superlatieven schieten te kort voor deze absolute toppers binnen de hedendaagse gypsy-jazz scene. Ze putten uit eigen repetoir en natuurlijk komt er werk van Django Reinhardt voorbij. Luister naar hun opnames op youtube en check www.ap-artevents.nll voor meer info. Dat zegt meer dan duizend woorden.

VVK€13,50
Avondkassa €16
Reserveren kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, telnr + aantal kaarten).
JAN JAN 2019

Ravelin
 

Ravelin is een sfeermaker: de warme kleur in de stem van de zangeres, de sprankelende viool, het subtiele gitaarspel, de meerstemmige zang. De stijl van Ravelin is het best te omschrijven als ‘mellow mélange del mundo’, een gevarieerd repertoire in het Engels, Frans, Spaans en Italiaans. Van klezmer tot americana, Ravelin brengt elke song puur en emotioneel ten gehore.
Ravelin brengt haar eerste cd ‘Golden Leaves’ uit in november 2018 bij LN Records van Lex Nelissen.
Ravelin bestaat uit:
ANITA VERDONK, zang
JOSIEN MENNEN, contrabas, mandoline, zang
ANDRE KOK, viool, zang
PETER VERHEIJEN, gitaar, zang

De bandleden hebben veel ervaring, ze spelen o.a. bij de Sanseveria’s, Jimmy Duchateau en Moonshine Whiskey, en speelden met The Fureys, Gé Reinders, en vele anderen.
Nieuwsgierig? Kijk naar het filmpje om een indruk te krijgen: https://youtu.be/qk76i-nbfBs of bezoek de website http://ravelinband.com.
Gun jezelf in het koude januari een hartverwarmende zondagmiddag met Ravelin!

VVK: €7,50
Kassa: €9
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl / 045-5612121
JAN JAN 2019

Het begin van de filosofie
Filosofie lezing  

Filosofie is niet meer weg te denken uit onze beschaving. In het oude Griekenland heeft zij haar aanvang genomen in de vorm van een explosie van nieuwe gedachten en ideeën. Later ging ze, na ca. 500 jaar bloei, door de veroveringen van de Romeinen ook deel uitmaken van het Latijnse taalgebied. In de lezing zal aan de hand van beeldmateriaal een schets gegeven worden van de intrigerende beginfase. De volgende stromingen en filosofen zullen de revue passeren: de Natuurfilosofen, de Sofisten, Sokrates, Plato en Aristoteles, de
Hellenistische filosofie-scholen en de Romeinse filosofie. De inzet van de lezing is het op een beknopte en heldere wijze weergeven van het begin van de filosofie.

Spreker is filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers.

Aanmelden liefst vóór 5 januari 2019
Voor meer informatie en reservering bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', tel. 043 - 3631331, of kijk op de website www.rubico.nu
JAN JAN 2019

Kent u deze nog?
Een muzikale voorstelling!  

4 jonge, enthousiaste muzikanten en theatermakers uit de provincie brengen een show rondom liedjes en voorwerpen die zijn gemaakt vóórdat zij waren geboren. Waarom blijven deze liedjes en voorwerpen een grote inspiratiebron?

Nederlandstalige en Limburgstalige muziek, vertolkt op eigen wijze, met het behoud van het muzikale karakter.
Ze slaan de brug tussen oud en jong.

Luister naar o.a. Wim Sonneveld, Harry Bordon, Herman van Veen, Frans Boermans, Toon Hermans en vele anderen!

Kom, zing mee, lach en geniet!

Bezetting: Ben van Daal (Piano), Renée Steenvoorden (Zang, akoestische gitaar, basgitaar, percussie, viool), Rob Reyners (Zang, basgitaar, bugel, percussie, mondharmonica), Bart Segers (Verteller), PLB sound en light / Pieter of Leo Biemans Sound and Light
JAN JAN 2019

GROOVE unlimited
 

Deze maar liefst 11-koppige band met gezamenlijk honderden jaren bandervaring en enorme motivatie weet in enkele maanden tijd een repertoire samen te stellen om jaloers op te zijn. Ondanks dat de roots van de meesten lagen in soul muziek, werd de uitdaging gezocht in een breder repertoire. Van bekende klassiekers als Carwash tot de hits als Get Lucky tot stevige Rock (Crazy in love). Artiesten als Anouk, Amy Winehouse, Justin Timberlake, Bruno Mars, e.v.a. worden probleem vertolkt door GROOVE unlimited. De mogelijkheden zijn unlimited! En dat met een groove waardoor je gewoonweg niet stil kunt blijven staan.

Dus wil je unlimited fun met live music op je feest, zorg dat je GROOVE unlimited van de partij is! Let’s Groove!
JAN JAN 2019

Collins Live Experience
 

De muziek van Phil Collins en Genesis behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Met meer dan 100 miljoen verkochte albums is hij een van de grootste artiesten ter wereld. Hits als Against all odds, In the air tonight, Sussudio, Land of confusion en Easy Lover staan in het collectieve muzikale geheugen gegrift. Dat Phil Collins nog altijd enorm populair is blijkt uit zijn Not Dead Yet tour waarmee hij momenteel rond de wereld tourt. In 2017 stonden zij al eens in ons theater. Vanavond zijn zij opnieuw te gast, Collins Live Experience, 12 man sterk. De enige Phil Collins en Genesis tribute band van de Benelux. Geniet deze avond van een ruim twee uur durende energieke live show waarbij alle grote hits voorbij zullen komen. Ook een drum duet tussen zanger/drummer Jean Louis Finta en drummer Wouter Houben zal daarbij niet ontbreken.

Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
Of koop jouw kaarten online via de knop "Bestel Tickets'
JAN JAN 2019
di 29 jan / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Billy & Bloomfish - ’Happy Incomplete’
Muziekcafé op dinsdag  

di 29 jan / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
De titel alleen al vertelt het hele verhaal: als je al zo lang in dit leven staat, heb je al van alles meegemaakt, kisten vol herinneringen verzameld, zalige momenten beleefd maar ook verwondingen opgelopen en littekens overgehouden. Als je dan kan zeggen dat het ondanks alles goed is, dan ben je ‘onvolmaakt gelukkig’...

Een concert van deze twee dames is het meervoud van samenzang en samenspel, twee prachtige krachtige stemmen die elkaar raken en weer loslaten zoals golven over golven in een zee van rauwe puurheid, die je met hart en ziel meenemen op hun muzikale trip.

Online voorverkoop €7,50
Reserveren / kassa €9
Knipkaartvoorstelling
FEB FEB 2019

De Vrek
Jong talent speelt  

Heerlen, 1975
Harpagon, voormalig directeur van de Oranje-Nassau Mijnen, komt om in het geld. Zijn vrouw is net voor de sluiting van de Oranje-Nassau I overleden. Lang treuren, doet hij niet en hij zet zijn zinnen op een jong en onschuldig meisje, Marianne. Hij wil graag met haar trouwen. Op datzelfde moment hebben zijn twee dochters ook last van een hevige verliefdheid. Zijn jongste dochter Elise valt voor een voormalig koempel die tevens in het huis van Harpagon werkzaam is en zijn oudste dochter Cléantine worstelt met haar gevoelens, want zij is hopeloos verliefd op Marianne. Hoe pak je dat aan als je “van de verkeerde kant” bent en dus niet serieus wordt genomen én als ook nog eens je eigen vader zijn pijlen richt op hetzelfde meisje?

De Vrek is een bitterzoete komedie over de liefde, over geld en over liefde vóór geld. Deze voorstelling, geschreven door Molière, is in 1668 in première gegaan en mag zich dus met recht een toneelklassieker noemen.
Een toneelklassieker vertaald naar ‘ons Heerlen’ van 1975.

Voorverkoop €5,50
Kassa €7,50
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
FEB FEB 2019

De Vrek
Jong talent speelt  

Heerlen, 1975
Harpagon, voormalig directeur van de Oranje-Nassau Mijnen, komt om in het geld. Zijn vrouw is net voor de sluiting van de Oranje-Nassau I overleden. Lang treuren, doet hij niet en hij zet zijn zinnen op een jong en onschuldig meisje, Marianne. Hij wil graag met haar trouwen. Op datzelfde moment hebben zijn twee dochters ook last van een hevige verliefdheid. Zijn jongste dochter Elise valt voor een voormalig koempel die tevens in het huis van Harpagon werkzaam is en zijn oudste dochter Cléantine worstelt met haar gevoelens, want zij is hopeloos verliefd op Marianne. Hoe pak je dat aan als je “van de verkeerde kant” bent en dus niet serieus wordt genomen én als ook nog eens je eigen vader zijn pijlen richt op hetzelfde meisje?

De Vrek is een bitterzoete komedie over de liefde, over geld en over liefde vóór geld. Deze voorstelling, geschreven door Molière, is in 1668 in première gegaan en mag zich dus met recht een toneelklassieker noemen.
Een toneelklassieker vertaald naar ‘ons Heerlen’ van 1975.

Voorverkoop €5,50
Kassa €7,50
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121
FEB FEB 2019

Paul & Leo
Jubilea in de Vót! Met de TODDEZEK!  

De oeruitvoering van Hinge gen Hergod’s vót, een kolderiek programma rondom de liedjes van het Heerlense vasteloavesduo Paul & Leo, stond 11 jaar geleden op de planken van het Lexor-theater. Dat bleek zo’n succes dat een reprise in het Cultuurhuis (destijds nog “het Patronaat”) nodig was om aan alle extra vraag te voldoen. Nu, 11 jaar later, is de voorstellingenreeks een vast item in de agenda van het Cultuurhuis én van de rechtgeaarde vasteloavesvierder in de Parkstad. 11 jaar is in de vasteloaveswereld een echt jubileum. Laat dit jubileum van het vasteloaveskabaret nou ook nog eens samenvallen met het 3x11 jarige artiestenjubileum van Paul & Leo, en de toon is gezet voor de uitvoering van dit jaar. Het personeel en de stamgasten van café Hinge gen Hergod’s vót probeert met man en macht te bedenken hoe er luister bijgezet kan worden aan het jubileum van Paul & Leo. Zo wordt de voorstelling welhaast een real-life soap.
Verwarrend? Zeker! Als gasten uit Grubbevorst TODDEZEK en uit Kerkrade ArnoDeckers (die al eerder De Vot wilde Aafrieése). Ze staan alemaal garant voor een avond onvervalst vasteloavesamusement. Reserveer op tijd!

Cast: Leon Fiddelaars, Suzy de Laruelle, Roger Lataster, Karlijn Münstermann, Pieter Roberts en natuurlijk Paul (Münstermann) & Leo (Keularts).

Het Toebak Combo: Brian Raets, Joep Servais, Maarten Cima, Simon Roelofs, Sjoerd Rutten
Regie is in handen van Roger Lataster, het script werd geschreven door Fer Kousen.
FEB FEB 2019

Paul & Leo
Jubilea in de Vót! Met de TODDEZEK!  

De oeruitvoering van Hinge gen Hergod’s vót, een kolderiek programma rondom de liedjes van het Heerlense vasteloavesduo Paul & Leo, stond 11 jaar geleden op de planken van het Lexor-theater. Dat bleek zo’n succes dat een reprise in het Cultuurhuis (destijds nog “het Patronaat”) nodig was om aan alle extra vraag te voldoen. Nu, 11 jaar later, is de voorstellingenreeks een vast item in de agenda van het Cultuurhuis én van de rechtgeaarde vasteloavesvierder in de Parkstad. 11 jaar is in de vasteloaveswereld een echt jubileum. Laat dit jubileum van het vasteloaveskabaret nou ook nog eens samenvallen met het 3x11 jarige artiestenjubileum van Paul & Leo, en de toon is gezet voor de uitvoering van dit jaar. Het personeel en de stamgasten van café Hinge gen Hergod’s vót probeert met man en macht te bedenken hoe er luister bijgezet kan worden aan het jubileum van Paul & Leo. Zo wordt de voorstelling welhaast een real-life soap.
Verwarrend? Zeker! Als gasten uit Grubbevorst TODDEZEK en uit Kerkrade ArnoDeckers (die al eerder De Vot wilde Aafrieése). Ze staan alemaal garant voor een avond onvervalst vasteloavesamusement. Reserveer op tijd!
Cast: Leon Fiddelaars, Suzy de Laruelle, Roger Lataster, Karlijn Münstermann, Pieter Roberts en natuurlijk Paul (Münstermann) & Leo (Keularts).

Het Toebak Combo: Brian Raets, Joep Servais, Maarten Cima, Simon Roelofs, Sjoerd Rutten
Regie is in handen van Roger Lataster, het script werd geschreven door Fer Kousen.
FEB FEB 2019

Paul & Leo
Jubilea in de Vót! Met de TODDEZEK!  

De oeruitvoering van Hinge gen Hergod’s vót, een kolderiek programma rondom de liedjes van het Heerlense vasteloavesduo Paul & Leo, stond 11 jaar geleden op de planken van het Lexor-theater. Dat bleek zo’n succes dat een reprise in het Cultuurhuis (destijds nog “het Patronaat”) nodig was om aan alle extra vraag te voldoen. Nu, 11 jaar later, is de voorstellingenreeks een vast item in de agenda van het Cultuurhuis én van de rechtgeaarde vasteloavesvierder in de Parkstad. 11 jaar is in de vasteloaveswereld een echt jubileum. Laat dit jubileum van het vasteloaveskabaret nou ook nog eens samenvallen met het 3x11 jarige artiestenjubileum van Paul & Leo, en de toon is gezet voor de uitvoering van dit jaar. Het personeel en de stamgasten van café Hinge gen Hergod’s vót probeert met man en macht te bedenken hoe er luister bijgezet kan worden aan het jubileum van Paul & Leo. Zo wordt de voorstelling welhaast een real-life soap.
Verwarrend? Zeker! Als gasten uit Grubbevorst TODDEZEK en uit Kerkrade ArnoDeckers (die al eerder De Vot wilde Aafrieése). Ze staan alemaal garant voor een avond onvervalst vasteloavesamusement. Reserveer op tijd!

Cast: Leon Fiddelaars, Suzy de Laruelle, Roger Lataster, Karlijn Münstermann, Pieter Roberts en natuurlijk Paul (Münstermann) & Leo (Keularts).

Het Toebak Combo: Brian Raets, Joep Servais, Maarten Cima, Simon Roelofs, Sjoerd Rutten
Regie is in handen van Roger Lataster, het script werd geschreven door Fer Kousen.
FEB FEB 2019

Paul & Leo
Jubilea in de Vót! Met de TODDEZEK!  

De oeruitvoering van Hinge gen Hergod’s vót, een kolderiek programma rondom de liedjes van het Heerlense vasteloavesduo Paul & Leo, stond 11 jaar geleden op de planken van het Lexor-theater. Dat bleek zo’n succes dat een reprise in het Cultuurhuis (destijds nog “het Patronaat”) nodig was om aan alle extra vraag te voldoen. Nu, 11 jaar later, is de voorstellingenreeks een vast item in de agenda van het Cultuurhuis én van de rechtgeaarde vasteloavesvierder in de Parkstad. 11 jaar is in de vasteloaveswereld een echt jubileum. Laat dit jubileum van het vasteloaveskabaret nou ook nog eens samenvallen met het 3x11 jarige artiestenjubileum van Paul & Leo, en de toon is gezet voor de uitvoering van dit jaar. Het personeel en de stamgasten van café Hinge gen Hergod’s vót probeert met man en macht te bedenken hoe er luister bijgezet kan worden aan het jubileum van Paul & Leo. Zo wordt de voorstelling welhaast een real-life soap.
Verwarrend? Zeker! Als gasten uit Grubbevorst TODDEZEK en uit Kerkrade ArnoDeckers (die al eerder De Vot wilde Aafrieése). Ze staan alemaal garant voor een avond onvervalst vasteloavesamusement. Reserveer op tijd!

Cast: Leon Fiddelaars, Suzy de Laruelle, Roger Lataster, Karlijn Münstermann, Pieter Roberts en natuurlijk Paul (Münstermann) & Leo (Keularts).

Het Toebak Combo: Brian Raets, Joep Servais, Maarten Cima, Simon Roelofs, Sjoerd Rutten
Regie is in handen van Roger Lataster, het script werd geschreven door Fer Kousen.
FEB FEB 2019

Prog Rock Night met optredens van Blue Minded en Generate
“Work in Prog”  

Zaterdag 9 februari presenteert Ap Art Event onder de noemer “Work in Prog” 2 lokale prog-rockbands die naar de mening van Appie Weijers (Ap Art Events) meer aandacht verdienen.

Op het programma staan optredens van de bands Blueminded en Generate. Blueminded is opgericht in 2012 door gitarist/componist Jörgen Koenen. Onlangs verscheen het 2de album “When Lights Fade” van deze rockband met overduidelijke prog-rock invloeden. Hun eerste album “Seize the Day” ontving lovende kritieken in binnen- en buitenland. Blueminded klinkt 80’s maar voegt moderne stijlen toe aan haar sound waardoor de band herkenbaar doch uniek klinkt (denk aan bands als U2, Kane, Muse, INXS, The Police en Peter Gabriel). Bezetting: Jörgen Koenen (gitaar), Richard Ritterbeeks (bas), Michiel Hartholt (keys), Rob Rompen (zang) en John Eijkenboom (drums). In de muziek van Generate zijn invloeden te horen van Pink Floyd, jaren 80 en 90 hard rock, prog rock en symfonische rock. De muziek steunt op herkenbare zanglijnen en een stevige ritme-sectie, waarbij gitaar en toetsen afwisselend begeleidend en solerend te werk gaan op een lyrische en virtuoze manier. Dit geheel resulteert in een eigen Generate-geluid waarbij de lengte van de nummers doorgaans langer dan standaard is.

Generate bestaat uit ervaren rotten. Met Lou Wille (Zang), Pasqual Neutelings (gitaar), Damien Jans (drums en achtergrond zang), Loek van der Pluym (bas) en Hans Gelissen (keyboards).
FEB FEB 2019

Quo Vadis
Historische lezing  

De Amerikaans-Italiaanse film Quo Vadis (1951) is dé sleutel tot vrijwel alle latere Hollywood-films over de Romeinen. Het scenario is gebaseerd op de roman van de Poolse auteur Henryk Sienkiewicz, uit 1896. Groots van opzet geeft de film aan de ene kant een indrukwekkende kijk op de Romeinen van de keizertijd als decadent en wreed, en de vroege christenen als vredelievend en
humaan aan de andere kant. Na de Tweede Wereldoorlog was dit iets wat het grote publiek goed kon plaatsen: dictatuur is slecht en democratie geënt op een christelijke moraal is goed.

De personages en de gebeurtenissen in de film zijn een mengeling van fictie en non-fictie. In het eerste deel van de duo-lezing laat Gemma Jansen als classica en archeologe zien dat de Romeinse oudheid werd misbruikt voor een moderne boodschap. Dat misbruik heeft onze beeldvorming diepgaand bepaald. In het tweede deel gaat Robert Kragting in op de bijzondere stilering van Seneca en
Petronius in de film, en natuurlijk ook van keizer Nero en zijn vrouw Poppaea.

Sprekers zijn de filosoof Robert Kragting en archeologe Gemma Jansen. Hun aanpak kenmerkt zich door toegankelijkheid.

Voor meer informatie en reservering bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', tel.
043 - 3631331, of kijk op de website www.rubico.nu
FEB FEB 2019
zo 10 feb / 15.00 uur / €7,50
Heerlen Jazz Presenteert / Cultuurhuis Heerlen / Ap Art Events
Bestel tickets

Ode aan Toots Thielemans door Tim Welvaars en Johan Clement
Cultuurhuis Heerlen, Heerlen Jazz en App Art Events presenteren  

zo 10 feb / 15.00 uur / €7.5
Heerlen Jazz Presenteert / Cultuurhuis Heerlen / Ap Art Events Bestel tickets
Vandaag mogen de liefhebbers van de muziek van de legendarische Toots Thielemans zich verheugen op een technisch hoogstaand en bovenal bezield concert van de meester-mondharmonica speler Tim Welvaars. Hij wordt begeleid door Johan Clement op de vleugel. Tim Welvaars was in de leer bij zijn meester Toots en deelde regelmatig met hem het podium (evanals met grote artiesten als Stevie Wonder, Jan Akkerman, George Benson e.v.a. ). Hij wordt met recht gezien als de opvolger van Toots Thielemans en stond in de laatste jaren van Toots' zijn leven meerdere malen in de coulissen om in te vallen mocht dat om gezondheidsredenen nodig zijn. Tim Welvaars bespeelt zijn mondharmonica tot in de perfectie en weet er veel ziel in te leggen. Jan Cuipers van Dagblad De Limburger schreef: "Tim Welvaars is als Toots, maar dan agressiever". Verheug je op een brede doorsnee van Toots zijn oeuvre met nummers als 'Het mistige rooie beest", "Theme from Midnight Cowboy" en "Baantjer". Natuurlijk zal ook "Bluesette" niet ontbreken.

Afgelopen zomer speelde Tim Welvaars met Karel Bouhlee (vaste pianist van Toots Thielemans) en een UITVERKOCHTE grot van het Openluchttheater Valkenburg. Dat was een dermate inspirerende ervaring dat Heerlen Jazz hem graag uitnodigt.

Deze middag zal Johan Clement achter de vleugel zitten (eveneens een van de vaste pianisten van Toots Thielemans).

Foto: Elsa Blaaser
FEB FEB 2019

Cam Penner & Jon Wood (Canada)
Muziekcafé op dinsdag  

Cam Penner groeide op in een Mennonieten gemeente in Manitoba, Canada waar zijn ouders, de dorpsrebels een illegale kroeg runden en zijn opa stiekem drank stookte. Zijn Nederlandse debuut is van 2009, het sober gearrangeerde album Trouble & Mercy, werd meer als eens vergeleken met Springsteen’s meesterwerk Nebraska. Op de opvolger Gypsy Summer liet Cam zien dat hij uit de voeten kan met meerdere stijlen daar hij op zijn laatste 2 albums To Build A Fire en Sex & politics beduidend meer kooltjes op het vuur heeft gegooid. Met zijn vaste muzikale compaan Jon Wood evolueert de Canadees weer een stapje verder met een iets grilligere, gejaagde sound. Cam zingt afwisselend ingetogen en met een emotionele compassie maar kan ook uithalen alsof een duivelse Tom Waits hem hier op de hielen zit in een Jim Jarmusch film. Zijn rootsy folksound injecteert hij met invloeden uit de Rock & Roll en blues en maken Cam en Jon met zijn tweeën op het podium een volledig bandgeluid door vaak 2 instrumenten tegelijk te bespelen en gebruik te maken van live zelf ingespeelde samples waarmee ze een soort symphonie van geluid en kleur die soms donker, grommend en ronkend over je heen buitelt met brutale bravoure maar je ook weer warm verleidelijk, speels in een omhelzing van muzikale strelingen wentelt. Je zou zijn muziek dus ook kunnen omschrijven als een spannende muzikale thriller. Geen wonder ook dat Dolf Jansen in het verleden muziek van Cam als muzikale inspiratie gebruikte voor een van zijn oudejaar conferences.

REVIEWS
"De sympathieke Canadese baardman Penner en zijn begeleider John Wood toveren ons goudeerlijke ruwe en intense folk voor. Soms in klein gehouden akoestische porchsongs, maar even zo vaak ook in uitbundige rauwe countryblues-achtige nummers." Hugo Vogel, AltCountry.nl

"rauw als een Tom Waits, maar als er banjogetokkel in verweven wordt, kunnen vergelijkingen met Otis Taylor niet van de hand gewezen worden" Rootstime.be

"op deze nieuwe cd van Cam penner schalt opnieuw mijn loftrompet" Rein van den Berg www.johnnysgarden.eu

"In a world of lonesome, troubled troubadours, Cam Penner should be king." Americana UK

"From the worn edge in his voice to the wired and sleepy guitar picking... the excellent songs and his stripped-down, folk Americana is straight forward and deceptively simple." MOJO Magazine

Nieuwsgierig? Neem dan vooral een kijkje op op de onderstaande links.
Video's : https://youtu.be/LfEJKlfr9pY /> https://youtu.be/adZcNIXQdg0 />
FEB FEB 2019

Cultuurhuis sessies
Live opnamesessies i.s.m. RTV Parkstad  

Cultuurhuis Heerlen presenteert samen met Parkstad Popstad, RTV Parkstad, Husky Studio en LN Records de Cultuurhuis Sessies. Elke tweede donderdag van de maand spelen twee talentvolle bands uit de regio parkstad live in Cultuurhuis Heerlen. Deze muzikale sessie zal worden opgenomen in Cultuurhuis Heerlen door RTV Parkstad. En jij kan hier bij zijn! De avond gepresenteerd door Marco Smeets van Parkstad Popstad.

Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl / 045-5612121
FEB FEB 2019

Chinese New Year Show
Met gratis te bezoeken Chinese / Aziatische Bazaar  

Na dat vorig jaar op een spectaculaire het Chinese Nieuwjaar in Cultuurhuis Heerlen werd ingewijd, is de Chinese New Year viering terug! In het kader van het Chinese nieuwjaar (5 februari) organiseert Hoyer Wushu ook dit jaar een Chinese / Aziatische Bazaar (markt). Met hapjes, drankjes en diverse kraampjes. Gratis te bezoeken vanaf 12.00 uur. Vanaf 15.30 uur zal er in het theater een Nieuwjaarsshow bezichtigen. Leeuwendans, Chinese dans, muziek en Chinese Martial Arts Wushu en Taijiquan. Het wordt zeker weer een groots spektakel!

Markt GRATIS
Voorverkoop: €15,50
Dagkassa: €17,50
FEB FEB 2019

Grand Gala du Buut 2019
 

Het is al weer 8 jaar geleden toen Hub Stassen en Lex Nelissen voor het eerst Buutteredners uitnodigde voor het inmiddels zeer succesvolle Grand Gala du Buut. Nu jaren later daagt Hub nog steeds jaarlijks Buutteredners uit om zich van hun meest komische kant te laten zien, op het podium van ons theater!

Dit jaar met Jan Heffels,Berry Knapen, Fer Kousen, Jack Vinders en de Groot Limburgs Buuttekampioen 2019. En uw vaste presentator Hub Stassen!

Let op! Fer Kousen is niet aanwezig op donderdag 21 februari.

VVK: €15
Avondkassa: €17,50

Reserveren mogelijk via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121. Gereserveerde kaarten moeten binnen 14 dagen opgehaald worden aan de dagkassa (maandag t/m vrijdag, 10-17 uur).
FEB FEB 2019

Grand Gala du Buut 2019
 

Het is al weer 8 jaar geleden toen Hub Stassen en Lex Nelissen voor het eerst Buutteredners uitnodigde voor het inmiddels zeer succesvolle Grand Gala du Buut. Nu jaren later daagt Hub nog steeds jaarlijks Buutteredners uit om zich van hun meest komische kant te laten zien, op het podium van ons theater!

Dit jaar met Jan Heffels,Berry Knapen, Fer Kousen, Jack Vinders en de Groot Limburgs Buuttekampioen 2019. En uw vaste presentator Hub Stassen!

Let op! Fer Kousen is niet aanwezig op donderdag 21 februari.

VVK: €15
Avondkassa: €17,50
Mochten online kaarten uitverkocht zijn, is het mogelijk dat er wel nog kaarten aan de kassa te krijgen zijn. Neem dan contact met ons op via 045-5612121 of info@cultuurhuisheerlen.nl

Reserveren mogelijk via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121. Gereserveerde kaarten moeten binnen 14 dagen opgehaald worden aan de dagkassa (maandag t/m vrijdag, 10-17 uur).
FEB FEB 2019

Grand Gala du Buut 2019
 

Het is al weer 8 jaar geleden toen Hub Stassen en Lex Nelissen voor het eerst Buutteredners uitnodigde voor het inmiddels zeer succesvolle Grand Gala du Buut. Nu jaren later daagt Hub nog steeds jaarlijks Buutteredners uit om zich van hun meest komische kant te laten zien, op het podium van ons theater!

Dit jaar met Jan Heffels,Berry Knapen, Fer Kousen, Jack Vinders, Wiel Vinken (alleen 21 feb) en de Groot Limburgs Buuttekampioen 2019. En uw vaste presentator Hub Stassen!

Let op! Fer Kousen is niet aanwezig op donderdag 21 februari. Hiervoor in de plaatst zal Wiel Vinken optreden!

VVK: €15
Avondkassa: €17,50

Reserveren mogelijk via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121. Gereserveerde kaarten moeten binnen 14 dagen opgehaald worden aan de dagkassa (maandag t/m vrijdag, 10-17 uur).
FEB FEB 2019

Archeologische pioniers: Karl Weber en Kathleen Kenyon
(archeologische lezing)  

Het vak archeologie begon met toevallige ontdekkingen en schatgraverijen. Daarna hebben opeenvolgende archeologen bijgedragen aan de totstandkoming van de moderne archeologie als wetenschap. In deze lezing worden als voorbeeld de eigen, specifieke bijdragen van Karl Weber en Kathleen Kenyon besproken.

Weber groef vanaf 1750 op in Romeinse steden Pompeji en Herculaneum (Italië). Hij pleitte ervoor niet alleen naar kostbaarheden te graven, maar ook naar de stedenbouwkundige context. Kenyon begon in 1952 de stad Jericho (Palestina) op te graven. Ze introduceerde de methode waarbij systematisch in vakken van 4 bij 4 meter werd opgegraven.

Sprekers zijn de archeologen Gemma Jansen en Noor Mulder-Hymans.
Datum en tijd zondag 24 februari 2019
14.00-16.00 uur
kosten € 10,-

Aanmelden liefst vóór 15 februari 2019
Voor meer informatie en reservering bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', tel. 043 - 3631331, of kijk op de website www.rubico.nu
FEB FEB 2019

Deel je verhaal
 

Openheid verbindt! We hebben allemaal ervaringen waarmee we anderen kunnen inspireren en helpen. Verhalen verrijken, verbroederen, verlichten,verwonderen, verbinden ... en nog zoveel meer! Daarom biedt Deel Je Verhaal een platform om persoonlijke verhalen te delen. Want soms is ‘delen’ al voldoende om nieuwe inzichten te krijgen of te geven.

Dus heb jij behoefte aan een verrassende avond? Kom dan luisteren naar verhalen van mensen zoals jij. Vanaf 19.30 inloop met muziek. Om 20.00 starten de verhalen.

Entree naar draagkracht, richtbedragen: 3,50 - 5,00 of 7,50
APR APR 2019

Conservatorium Maastricht
Concert afstuderende Conservatorium Maastricht  

Na vier jaar studeren komt het einde nu in zicht. Nog één laatste keer staan wij samen op het podium. Op deze avond vertellen wij u graag ons verhaal. De nummers die wij spelen, beschrijven de emoties die wij tijdens de opleiding hebben ervaren. Van ups en downs tot lief en leed; alles komt voorbij. Geniet en beleef deze herinneringen samen met ons.
MEI MEI 2019

Culture Tatoo Fest
Tattoo Festival!  

Het 1e 'Culture Tattoo Fest' in Heerlen!! 75 lokale en internationale artiesten, tattoo wedstrijden, muziek en entertainment, verkoopstands, eten en drinken. Lots of Ink en fun! Op zaterdag 18 (10.00 - 23.00 uur) en zondag 19 mei 2019 (12.00 - 20.00 uur).

VVK dagticket €15
Dagkassa €17,50

VVK Combi-ticket €25
Dagkassa Combi-ticket €28

Kijk voor meer informatie op http://www.culturetattoofest.com/
MEI MEI 2019

Culture Tattoo Fest
Tattoo Festival!  

Het 1e 'Culture Tattoo Fest' in Heerlen!! 75 lokale en internationale artiesten, tattoo wedstrijden, muziek en entertainment, verkoopstands, eten en drinken. Lots of Ink en fun! Op zaterdag 18 (10.00 - 23.00 uur) en zondag 19 mei 2019 (12.00 - 20.00 uur).

VVK dagticket €15
Dagkassa €17,50

VVK Combi-ticket €25
Dagkassa Combi-ticket €28

Kijk voor meer informatie op http://www.culturetattoofest.com/