NOV NOV 2017

Deel je verhaal
 

Deel Je Verhaal wil laten zien dat zo iets ‘eenvoudigs’ als openheid een wereld kan veranderen. Want juist in tijden van crisis/ uitdagingen blijkt dat de kracht van mensen naar boven komt. Wat helpt jou of wat heeft jou geholpen deze periode? Hoe ga je om met deze situatie? Of welke oplossingen heb jij gevonden voor de grootste uitdagingen in je leven? Welke dromen heb je en wat doe je daarmee? En hoe was of is het om je droom waar te maken? Deel Je Verhaal biedt een platform om jouw verhaal te delen. Want soms is het ‘delen’ al voldoende om nieuwe inzichten te krijgen of te geven.

Entree naar draagkracht
NOV NOV 2017
di 21 nov / 20.30 uur / €7,50
Heerlen Jazz Presenteert
Bestel tickets

Amina Figarova New York Sextet in Europa
Heerlen Jazz presenteert  

di 21 nov / 20.30 uur / €7.5
Heerlen Jazz Presenteert Bestel tickets
Amina Figarova is een Azerbeidzjaans pianiste en componiste. Zij heeft zowel een klassieke als een jazz opleiding genoten aan de conservatoria van Bakoe, Rotterdam en Boston. Samen met haar echtgenoot en multifluitist Bart Platteau arrangeert ze haar composities voor het sextet waarmee ze over de hele wereld optreden. Haar composities ontvouwen zich als een sterk persoonlijke, intens gekleurde en vol zelfvertrouwen voortgestuwde soundtrack. Als jazzpianiste ontwikkelde ze een smaakvolle, verfijnde en lyrische stijl. Haar werk is aangrijpend en kunstzinnig maar mist evenmin de soms indringende bigcityblues.

Amina Figarova (piano), Wayne Escoffery (tenorsax), Alex Pope Norris (trumpet), Bart Platteau (flutes), Luques Curtis (bass) en Darrell Green (drums).
Photo credits: Emmanual Mohlamme
NOV NOV 2017

THE DINNER danstheater in het theatercafé
 

Vier vrouwen ontmoeten elkaar na een lange tijd weer tijdens een diner. Ze hebben elkaar veel te vertellen, dit doen ze doormiddel van dans. De choreografie is ontwikkeld door choreograaf Annalisa Derossi. Vier dansers vertellen kleine en grote persoonlijke verhalen, dromen en verlangens van vroeger en nu, gebracht met individuele bewegingen die samenkomen. Door te bewegen met elkaar worden overeenkomsten en verschillen uit het dagelijkse leven zichtbaar: zo ontwikkelen er zich momenten die onder je huid kruipen, omdat ze ons allemaal raken. Na het stuk is er voor het publiek de gelegenheid om samen te eten met de danser in gesprek te gaan.

Entree: vvk €12,50 / avondkassa €14,00 inclusief hapjes en 1 consumptie.
NOV NOV 2017

C-Blues
Aanrader  

De alweer 7e editie van het Heerlense C-Blues festival, het avontuurlijke broertje van de Southern Bluesnight, biedt weer een boeiende mix van bluesstijlen, van akoestisch tot rauw elektrisch . De komst van oudgedienden als Doug MacLeod, Richard Bargel en Gordon Smith en van bands als A Strange Brew en de Belgische topper D-Tale doet vooruitzien naar weer een lange, boeiende avond. Een trefpunt voor de vele fans. Bijzonder is de komst van de jonge band Sheewawah. Zij presenteren hun gloednieuwe cd op de drempel van een mooie carrière!

TIJDSCHEMA , er zijn GEEN pauzes !
20.00 - 20.50 cafe : Richard Bargel & Fabio Nettekoven
20.50 - 21.40 zaal : D-Tale
21.40 - 22.40 cafe : Doug MacLeod
22.40- 23.35 zaal : Sheewawah
23.35- einde cafe : A Strange Brew

Entree: vvk €15 / avondkassa €17,50
NOV NOV 2017
di 28 nov / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Wild Honey
Muziekcafé op dinsdag  

di 28 nov / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Het nieuwe roots-project uit Zuid-Limburg samengesteld door René Bijlmakers met 7 bandleden van o.a. Holy Cheese en Danville Train. Ga er maar 's lekker voor zitten vanavond. Fijn geselecteerde songs met eigenzinnige uitvoeringen op veel verschillende instrumenten en met aandacht voor de zang. Billie Holiday en Levon Helm bijvoorbeeld, maar ook Portishead, Ryan Adams en Trixie Whitley worden geëerd vanavond.
DEC DEC 2017

Wordt verwacht in Cultuurhuis Heerlen voor december 2017 & januari 2018:
 

Vr 1 dec Rockabilly Night
Rock ‘n Roll, Rockabilly en Surf met The Rumble Rousers & Hot Rod Riot. Pile your hair up high, put on your petticoat and dancin shoes to Rock this Town!

Za 2 dec Supernatural plays Santana
De Duitse band “Supernatural” zal de Santana liefhebber vanavond trakteren op een puik concert tijdens welke alle Santana klassiekers de revue gaan passeren.

Vr 8 dec Tribute Everly-brothers tribute
The Wieners is Nederlands meest spelende rock'n'roll-trio. Met deze Everly Tribute-show: All I Have To Is Dream, Cathy's Clown, Bye Bye Love, Bird Dog... Het klinkt allemaal alsof Don en Phil vlak voor je neus optreden.

Di 12 dec Muziekcafé met Bolton & Jenninga
Bolton & Jeninga zorgen voor een avond vol sfeervolle muziek: Ballads and Blues, luisteren, genieten en swingen.

Za 15 dec Sjonnie & Anita presenteren!
Sjonnie & Anita zijn altijd op zoek naar net dat bandje of die artiest die het naar hun mening wel eens kan gaan maken in de harde (pop)muziekwereld, wie zullen ze vanavond aan Heerlen presenteren?

Do 21 dec Jazz special ‘Christmas’
Stichting Heerlen Jazz presenteert een sweervolle muzikale avond met een feestelijk tintje!

Za 13 jan Snowpop!
Terug van weggeweest ons eigen winterfestival: Snowpop!

Zo 28 januari Frans Pollux - DIEK 20 JAOR LEEDJES
Van Hald mich ens vas tot Goojemorge maedje, van Neet oét Lottum tot Springsteen: twintig jaar Pollux in één avond.

Reserveren voor deze voorstellingen is mogelijk vanaf 1 november per e-mail, telefonisch. Ook de online ticketsale zal in die periode voor deze voorstellingen van start gaan.
DEC DEC 2017

Rockabilly Riot Night
Rock ‘n Roll, Rockabilly en Surf met The Rumble Rousers & Hot Rod Riot  

2 Live bands op het podium en lekkere plaatjes tussendoor dat is de Rocakbilly Riot Night in het Cultuurhuis! Op 1 december spelen The Rumble Rousers en Hot Rod Riot. Beide bands zijn bewapend met Double Bass (contrabas), drumkit, gitaar en 3 stemmen. Let’s have a riot!

The Rumble Rousers
Rock ’n Roll met een repertoire dat bol staat van de geweldige hits van weleer. Een feest van herkenning voor iedere liefhebber! The Rumble Rousers zijn; Arjan – Gitaar en zang, John – Contrabas en achtergrondzang en Wilfred op drums. Met de beste Rock ’n Roll, Rockabilly en Surf hits brengen zij twee verassend veelzijdige sets.

Hot Rod Riot
Rockabilly, rock ’n roll trio dat vol vuur in een Stray Cat achtige setting op het podium staat. Hot Rod Riot bestaat uit Daan Breikers op double bass, Mat Meijers achter zijn staande drumkit en Mark Tielemans op gitaar. Samen brengen zij deze avond een set met zeer herkenbare songs die op hoog tempo, rauw en intens de revue passeren. Pile your hair up high, put on your petticoat and dancin shoes to Rock this Town!
DEC DEC 2017

Supernatural play Santana + Generate
Ap Art Events presenteert:  

De Duitse band “Supernatural” zal de Santana liefhebber vanavond trakteren op een puik concert tijdens welke alle Santana klassiekers de revue gaan passeren. In een originele bezetting met drums, 2 percussionisten, 2 zangers, keys, gitaar (ofcourse) en bas weten ze vanaf de eerste tonen de juiste sfeer te zetten en vast te houden. Van Oye Como Va, Samba Pati, Europe, She’s Not There tot ouder werk als Soul Sacrafice (remember Woodstock?). Maar ook meer recent werk passeert de revue. De melodieuze (prog)rockband GENERATE zal van 20.30 u tot 21.30 u de zaal opwarmen met een mix van eigen werk en covers van o.a. Jimi Hendrix, Gary Moore, Deep Purple, Pink Floyd, Van Halen en Joe Cocker.

Voorverkoopprijs €11 / avondkassa €13
Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal tickets) of druk op de 'bestel tickets' knop. Meer informatie over deze voorstelling: www.ap-artevents.nl
DEC DEC 2017

Toneelgroep de Bron speelt Hamlet
info+reserveren via www.toneelgroepdebron.nl  

“Ik geef niet vaak vijf sterren voor een voorstelling. Maar bij de Bron in Noorbeek moest ik een uitzondering maken. Ga deze voorstelling zien, die is de moeite waard!” schreef recensent Paul Weelen over zijn eigen recensie, waarin hij schreef: Regisseur Jos Salden slaagde erin Shakespeare met een degelijke tekstbewerking van Theo Keltjens zo hedendaags te maken dat een uitverkochte tribune er vaak ademloos naar bleef kijken. Hamlet, weergaloos gespeeld door Jonathan Wanders, is niet de tragische figuur die ten onder gaat aan de fouten van zijn voorouders en het verleden, nee, hij is de eeuwige twijfelaar, die zowel de liefde als de complotten op zijn leven bijna per toeval overwint, juist omdat hij zo twijfelt. Een bijzondere voorstelling die op vele manieren indruk weet te maken.

Hamlet was in september al 7 keer te zien in Kloosterruïne Hoogcruts in Noorbeek. Nu, in december, dus ook 2 keer in het theater. Wie De Bron kent, weet dat het raadzaam is snel te reserveren. Dat kan alleen via de website: www.toneelgroepdebron.nl.

Toneelgroep de Bron uit Noorbeek zorgde in Heerlen eerder al voor uitverkochte zalen met meerdere reeksen van De Vagina Monologen (2007/2008 in Theater Lexor) en Huisvrouw (vorig jaar in Cultuurhuis).

Kom je kijken, of kom je niet kijken, dát is de vraag.

Foto© Edward van Kempen
Foto: vlnr Hamlet - Claudius - Gertrude
Jonathan Wanders- Gilles Van De Wouw - Vivianne Van Wijk


DEC DEC 2017
vr 8 dec / 20.15 uur / €12,50
WONNA presenteert
Bestel tickets

The Wieners & Friends play The Everly Brothers
WONNA presenteert  

vr 8 dec / 20.15 uur / €12.5
WONNA presenteert Bestel tickets
Dé Nederlandse rock’n’roll tributeband brengt een eerbetoon aan The Everly Brothers!
Wake Up Little Susie, Bye Bye Love, Til I Kissed You en All I Have To Do Is Dream, klinken alsof Don en Phil vlak voor je staan. Maar ook minder voor de hand liggende juweeltjes worden gespeeld met hoorbaar veel liefde voor het origineel.

Tussen de bedrijven door, weten de muzikanten mooie anekdotes te vertellen, over de carrière van de Everly’s, het ontstaan van de nummers en de gebruikte opnametechnieken. Speciaal voor deze show worden als 'Friends' The Reno Brothers uitgenodigd om een muzikale bijdrage leveren. The Wieners waren met hun show ook in Engeland, België, Duitsland en Denemarken te zien. Ze traden op bij De Wereld Draait Door en brachten een Everly Brothers tribute-album uit, genaamd Bird Dogs.

Van Bye Bye Love tot On The Wings Of A Nightingale… Een ode aan de Koningen Van De Samenzang in een twee uur durende theatervoorstelling!

Avondkassa: €12,50 | voorverkoop: €10
Voorstelling in de theaterzaal + pauze en afterparty in het Theatercafé!
DEC DEC 2017

Toneelgroep de Bron speelt Hamlet
info+reserveren via www.toneelgroepdebron.nl  

“Ik geef niet vaak vijf sterren voor een voorstelling. Maar bij de Bron in Noorbeek moest ik een uitzondering maken. Ga deze voorstelling zien, die is de moeite waard!” schreef recensent Paul Weelen over zijn eigen recensie, waarin hij schreef: Regisseur Jos Salden slaagde erin Shakespeare met een degelijke tekstbewerking van Theo Keltjens zo hedendaags te maken dat een uitverkochte tribune er vaak ademloos naar bleef kijken. Hamlet, weergaloos gespeeld door Jonathan Wanders, is niet de tragische figuur die ten onder gaat aan de fouten van zijn voorouders en het verleden, nee, hij is de eeuwige twijfelaar, die zowel de liefde als de complotten op zijn leven bijna per toeval overwint, juist omdat hij zo twijfelt. Een bijzondere voorstelling die op vele manieren indruk weet te maken.

Hamlet was in september al 7 keer te zien in Kloosterruïne Hoogcruts in Noorbeek. Nu, in december, dus ook 2 keer in het theater. Wie De Bron kent, weet dat het raadzaam is snel te reserveren. Dat kan alleen via de website: www.toneelgroepdebron.nl />
Toneelgroep de Bron uit Noorbeek zorgde in Heerlen eerder al voor uitverkochte zalen met meerdere reeksen van De Vagina Monologen (2007/2008 in Theater Lexor) en Huisvrouw (vorig jaar in Cultuurhuis).

Kom je kijken, of kom je niet kijken, dát is de vraag.

Foto© Edward van Kempen
Foto: vlnr Hamlet - Claudius - Gertrude
Jonathan Wanders- Gilles Van De Wouw - Vivianne Van Wijk
DEC DEC 2017

Jack Vinders - Krismesselerei
 

Zondagavond 10 december een avondvullende voorstelling van Jack Vinders met de touch van Kerst.
Een avondje sfeer van kerst en oudjaar, een avondje zang en sketch. Op toetsen worden Jack en zijn gasten begeleid door Ron Cuijpers. Maar niet alleen het mooiste feest van het jaar staat centraal. Terugkijken naar het afgelopen jaar en vooruitkijken naar 2018. Een intieme avond in het theatercafé aan een tafeltje met kaarsje en drankje.

Jack zingt o.a. zijn lied D’r Kloon dat in mei bij L1 werd uitgeroepen tot beste lied in de top 100 aller tijden. Chansons van o.a. Brel en Knef, liedjes over kerst en in de sfeer van Kerst. Sketches en conferences met o.a. Sjonnie d’r Postbul, met Clara & Maria afgewisseld met optredens van diverse gasten.

Neem contact met ons op indien online de tickets uitverkocht zijn. Zolang dit niet op onze website vermeldt staat is het nog mogelijk kaarten te krijgen via onze dagkassa. 045-5612121 (ma-vr, 10-17 uur).
DEC DEC 2017
di 12 dec / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling
Bestel tickets

Bolton & Jeninga
Muziekcafé op dinsdag / knipkaartvoorstelling  

di 12 dec / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling Bestel tickets
Bolton en Jeninga, ook al zijn het twee namen, bestaat uit drie muzikanten. Nicole Bolton maakt samen met haar partner John Jeninga en zijn zoon Bas Jeninga sfeervolle luister- maar ook swingende, bluesy en jazzy muziek. De instrumenten die zij hierbij gebruiken zijn akoestische gitaren, cagon, keyboard, akoestische bas, bluesharp, banjo en een Weissenborn lap-steel gitaar.

Hun repertoire bestaat uit eigen nummers en gearrangeerde covers van o.a. Crosby, Stils and Nash, JJ Cale, Joni Mitchel, Bonnie Riatt, Frans Bronzwaer, Eric Clapton en Norah Jones. Afgelopen voorjaar brachten zij bij LN-records hun tweede CD uit. ‘Until the End’ werd opgenomen in de Twin-studio te Brunssum. Het belooft een sfeervolle en muzikale avond te worden!
DEC DEC 2017

Tirol Sound - Winter concert
 

Laat u betoveren door een uniek twee uur durend theater concert van Tirol Sound. Tirol Sound staat bekend om de vele optredens met een hoog “Stimmungs” gehalte! Tijdens dit concert nemen ze u echter mee naar een heel andere kan van de Tiroler muziek, met een kleine knipoog naar de Kerstmis.

Kaarten zijn te reserveren via renee@tirolsound.nl of tel: 06-14967872
DEC DEC 2017

Adventsconcert Stemmenorkest Well
'de kracht van een lied'  

Op weg naar Kerstmis brengt het “Stemmenorkest Well” muziek ten gehore die in WOII in een Japans vrouwen-interneringskamp is ontstaan. Deze muziek was voor de vrouwen een middel tot overleven.
Het koor zingt 4-stemmig, zonder woorden, bewerkingen van klassieke instrumentale composities, als ware het een orkest. De arrangementen overleefden de oorlog en worden nog steeds uitgevoerd: een blijvende getuigenis van een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis, maar ook een ode aan zang en muziek die zoveel troost kunnen bieden in moeilijke tijden.

Het stemmenorkest “De Kracht van een Lied” uit Well, o.l.v. Monique Verhoeven, brengt klassieke werken ten gehore van o.m. Händel – Chopin – Tsjaikowsky – van Beethoven – Dvorák en Grieg. Uit het boek “De Klok”, geschreven door kampkind en speciale gast mevr. Biessen-Dohmen uit Heerlen, worden de verbindende teksten gelezen.

Kaarten kunnen worden gereserveerd via: info@cultuurhuisheerlen of 045-5612121 (ma-vr, 10-17 uur)
DEC DEC 2017
di 19 dec / 20.00 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling
Bestel tickets

Hans Gadiot & Friends
Muziekcafé op dinsdag / knipkaartvoorstelling  

di 19 dec / 20.00 uur / €9
Knipkaartvoorstelling Bestel tickets
It’s gonna be okay (vrij vertaald; hoop maar dat het goed komt!)
Het wordt steeds meer een vertrouwd geluid. Hans Gadiot brengt weer een schat aan gevoelige ballads en swingende rock van zijn grote voorbeeld Cliff Richard, maar ook wordt in een deel van dit concert de prachtige muziek van Simon & Garfunkel gebracht. Verder heeft Hans eigen werk in zijn repertoire, nummers die hij gecomponeerd heeft met Anton Masius. Hij wordt weer begeleid door professionele musici: toetsenist/bassist Anton Masius, gi-tarist Pieter Vermeulen en zangeres Angelique van Schendel. Om alvast in de kerstsfeer te komen staan er ook enkele kerstliederen op het programma, 21st Century Christmas, het nummer waarvan de videoclip vorig jaar verscheen op YouTube, zal zeker voorbijkomen.
JAN JAN 2018
zo 7 jan / 14.30 uur / €0.-
Kom en geniet voor nop!

Yesterday
Kom en geniet voor nop!  

zo 7 jan / 14.30 uur / €0
Kom en geniet voor nop!
Intussen bijna traditie. Op de eerste zondag van het nieuwe jaar onze fandag, waarbij voor iedereen tevens de mogelijkheid is om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. In het Cultuurhuis in Heerlen een knallend optreden van Yesterday. Een band die met je teruggaat naar de jaren 60 en 70 en de sfeer van die tijd weer terugbrengt. Maar ook voor een paar recentere nummers kun je op hen rekenen. Iedereen die onze muziek is van harte welkom. Yesterday staat garant voor een avond herkenbare muziek waarbij Cor (sologitaar), Roy (basgitaar), Skip (begeleidingsgitaar) en Joop (drums) er alles aan doen om het “aha-erlebnis” door de herkenbaarheid van de gespeelde nummers weer op te roepen. Om de voorkomen dat je later te horen krijgt wat je gemist hebt, is het raadzaam om op tijd in het Cultuurhuis te zijn.
JAN JAN 2018

Lezing Nietzsche over zijn jeugdjaren
 

De Duitse filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) begon al op zeer jonge leeftijd met het terugblikken op zijn leven. Zo schreef hij op zijn 13e een eerste autobiografie van 30 pagina's, met daarin ook een 'Verzeichnis' van zijn gedichten, ingedeeld in drie periodes. Zelfkennis is voor de jonge Nietzsche het hoogste levensdoel. Tijdens de lezing worden enkele passages uit een viertal vroege autobiografieën van Nietzsche voorgelezen en besproken. Spreker is de filosoof Robert Kragting. Hij verzorgt al vele jaren cursussen Filosofie in Limburg. Voor meer informatie en reservering bel met 'Rubico - Filosofie en Cultuur', tel. 043 - 3631331, of kijk op de website www.rubico.nu. Aanmelden vóór 8 januari.
JAN JAN 2018

Snowpop 2018
 

Terug van weggeweest, ons eigen winterfestival Snowpop. Na een zeer geslaagde vierde editie van Zomerpop, kun je tijdens deze koude wintermaand bij ons binnen genieten van Snowpop! De aandacht van het festival gaat vooral naar talentvolle (jonge) bands uit de regio. Het volledige programma houden wij nog even geheim, maar door een samenwerking met ‘Nu of Nooit’ kun je zo ie zo rekenen op een topper uit deze muzikale wedstrijd. Houd onze website en Facebookpagina goed in de gaten voor het programma en de tijden!
JAN JAN 2018
do 18 jan / 20.30 uur / €15.-
Serie Vlakke Vloer
Bestel tickets

Popje hou je muil
Feikes Huis met Servaes Nelissen en Ilse Warringa  

do 18 jan / 20.30 uur / €15
Serie Vlakke Vloer Bestel tickets
Bij Servaes Nelissen liggen humor en tragiek dicht bij elkaar in een eigenzinnige mengvorm van toneel, cabaret, poppenspel en mime. In Popje hou je muil (alle schoenen de deur uit) werkt Servaes voor het eerst samen met Ilse Warringa. Het huwelijk van Ferry (Servaes) en Meta (Ilse) zit in een flinke dip en ook hun Schoenenhuis Fermeta kan een frisse wind gebruiken. Daarom bedenken Meta en Ferry ‘De Knotsgekke Snuffeldagen’, waarbij alle schoenen de deur uit moeten. Zal dit de weg openen naar een nieuw begin? Een muzikale komedie vol absurde, herkenbare en burleske scènes. Urgente vrolijkheid in sombere tijden!

Kaarten uitsluitend via www.parkstadlimburgtheaters.nl of 045-5716607
JAN JAN 2018

Duo Cavez-Montanaro (FR/B)
Magic Music Night  

Het duo Montanaro-Cavez (FR/B) neemt je mee op een muzikale reis, vertrekkend uit het noorden, verweven met klanken uit het oosten. Ze brengen hemelse muziek vol emotie, soms geïmproviseerd, maar bovenal vrij, zacht en teder en 100% akoestisch! Reizende (gypsy) muziek, een diatonische accordeon en een viool. Sophie Cavez en Balthazar Montanaro brengen muziek zonder grenzen, muziek zonder naam. muziek die vooral heel vrij is. Uit de symbiose van hun instrumenten toveren de Waalse Sophie Cavez en de Franse Hongaar Baltazar Montanaro soms complexe, maar altijd toegankelijke muziek. Zij speelt diatonische accordeon, hij viool. Hun folky stijl fuseren ze met kamermuziek, gypsy muziek en jazz. Met hun gevarieerde samenspel, fantasievolle benadering, onbevangen improvisaties en aanstekelijk enthousiasme dagen ze elkaar uit, scherpen ze elkaar aan en blijven ze daardoor hun muziek ontwikkelen en verfrissen.

Voorverkoopprijs: €11 // Avondkassa €13
JAN JAN 2018

Paul & Leo
Hinge gen Hergod's vót  

Alweer de tiende versie van het onvolprezen vasteloavescabaret “Hinge gen Hergod’s vót”; een carnavalesk programma rond de liedjes van het Heerlense duo Paul & Leo. “Hinge gen Hergod’s vót” was de bijnaam van een café in de Heerlense binnenstad met de ingang verscholen achter een groot betonnen kruisbeeld. In de volksmond werd er gezegd dat alles wat zich daar afspeelde feitelijk achter de rug van Christus plaatsvond. Op smakelijk Heerlens plat werd de bijnaam van dat café al gauw “Hinge gen Hergod’s vót”. Dat café herleeft in deze voorstelling. In “de Vót” werd flink de draak gestoken met de lokale politiek, de maatschappij in het algemeen en natuurlijk ook met de vasteloavend zelf.

Met steeds weer verassende gasten, een vaste cast van bekende en minder bekende spelers en livemuziek van Paul & Leo, begeleid door het snaarstrakke Toebak-combo, heeft “Hinge gen Hergod’s vót een vaste plek gekregen op de agenda van het Cultuurhuis én van de rechtgeaarde Heerlense carnavalist.

LET OP! Kaarten zijn dit jaar online en aan de kassa van Cultuurhuis Heerlen te koop. Online kaarten zijn 24 uur, 7 dagen per week beschikbaar. Kaarten aan de dagkassa (ma-vr, 10-17 uur) moeten binnen 14 dagen zijn afgehaald, anders vervalt de reservering. Reserveren kan via 045-5612121.
JAN JAN 2018

Paul & Leo
Hinge gen Hergod's vót  

Alweer de tiende versie van het onvolprezen vasteloavescabaret “Hinge gen Hergod’s vót”; een carnavalesk programma rond de liedjes van het Heerlense duo Paul & Leo. “Hinge gen Hergod’s vót” was de bijnaam van een café in de Heerlense binnenstad met de ingang verscholen achter een groot betonnen kruisbeeld. In de volksmond werd er gezegd dat alles wat zich daar afspeelde feitelijk achter de rug van Christus plaatsvond. Op smakelijk Heerlens plat werd de bijnaam van dat café al gauw “Hinge gen Hergod’s vót”. Dat café herleeft in deze voorstelling. In “de Vót” werd flink de draak gestoken met de lokale politiek, de maatschappij in het algemeen en natuurlijk ook met de vasteloavend zelf.

Met steeds weer verassende gasten, een vaste cast van bekende en minder bekende spelers en livemuziek van Paul & Leo, begeleid door het snaarstrakke Toebak-combo, heeft “Hinge gen Hergod’s vót een vaste plek gekregen op de agenda van het Cultuurhuis én van de rechtgeaarde Heerlense carnavalist.

LET OP! Kaarten zijn dit jaar online en aan de kassa van Cultuurhuis Heerlen te koop. Online kaarten zijn 24 uur, 7 dagen per week beschikbaar. Kaarten aan de dagkassa (ma-vr, 10-17 uur) moeten binnen 14 dagen zijn afgehaald, anders vervalt de reservering. Reserveren kan via 045-5612121.
JAN JAN 2018

Paul & Leo
Hinge gen Hergod's vót  

Alweer de tiende versie van het onvolprezen vasteloavescabaret “Hinge gen Hergod’s vót”; een carnavalesk programma rond de liedjes van het Heerlense duo Paul & Leo. “Hinge gen Hergod’s vót” was de bijnaam van een café in de Heerlense binnenstad met de ingang verscholen achter een groot betonnen kruisbeeld. In de volksmond werd er gezegd dat alles wat zich daar afspeelde feitelijk achter de rug van Christus plaatsvond. Op smakelijk Heerlens plat werd de bijnaam van dat café al gauw “Hinge gen Hergod’s vót”. Dat café herleeft in deze voorstelling. In “de Vót” werd flink de draak gestoken met de lokale politiek, de maatschappij in het algemeen en natuurlijk ook met de vasteloavend zelf.

Met steeds weer verassende gasten, een vaste cast van bekende en minder bekende spelers en livemuziek van Paul & Leo, begeleid door het snaarstrakke Toebak-combo, heeft “Hinge gen Hergod’s vót een vaste plek gekregen op de agenda van het Cultuurhuis én van de rechtgeaarde Heerlense carnavalist.

LET OP! Kaarten zijn dit jaar online en aan de kassa van Cultuurhuis Heerlen te koop. Online kaarten zijn 24 uur, 7 dagen per week beschikbaar. Kaarten aan de dagkassa (ma-vr, 10-17 uur) moeten binnen 14 dagen zijn afgehaald, anders vervalt de reservering. Reserveren kan via 045-5612121.
JAN JAN 2018

Paul & Leo
Hinge gen Hergod's vót  

Alweer de tiende versie van het onvolprezen vasteloavescabaret “Hinge gen Hergod’s vót”; een carnavalesk programma rond de liedjes van het Heerlense duo Paul & Leo. “Hinge gen Hergod’s vót” was de bijnaam van een café in de Heerlense binnenstad met de ingang verscholen achter een groot betonnen kruisbeeld. In de volksmond werd er gezegd dat alles wat zich daar afspeelde feitelijk achter de rug van Christus plaatsvond. Op smakelijk Heerlens plat werd de bijnaam van dat café al gauw “Hinge gen Hergod’s vót”. Dat café herleeft in deze voorstelling. In “de Vót” werd flink de draak gestoken met de lokale politiek, de maatschappij in het algemeen en natuurlijk ook met de vasteloavend zelf.

Met steeds weer verassende gasten, een vaste cast van bekende en minder bekende spelers en livemuziek van Paul & Leo, begeleid door het snaarstrakke Toebak-combo, heeft “Hinge gen Hergod’s vót een vaste plek gekregen op de agenda van het Cultuurhuis én van de rechtgeaarde Heerlense carnavalist.

LET OP! Kaarten zijn dit jaar online en aan de kassa van Cultuurhuis Heerlen te koop. Online kaarten zijn 24 uur, 7 dagen per week beschikbaar. Kaarten aan de dagkassa (ma-vr, 10-17 uur) moeten binnen 14 dagen zijn afgehaald, anders vervalt de reservering. Reserveren kan via 045-5612121.
JAN JAN 2018
vr 26 jan / 21.00 uur / €7,50
WONNA presenteert
Bestel tickets

Supersonics
Hi-sonic roots rock 'n roll  

vr 26 jan / 21.00 uur / €7.5
WONNA presenteert Bestel tickets
Een originele rauwe mix van verschillende roots stijlen zoals rock ’n roll, country, rockabilly, rhythm ’n blues, americana ofwel Power-Roots zoals ze het zelf noemen. Dat is een avond met Supersonics, de up-coming MUST SEE band van dit moment!

Het is onmogelijk om het repertoire van Supersonics te labelen, maar Power-roots dekt de lading behoorlijk. Stuk voor stuk stevige eigen nummers, die hun oorsprong en inspiratie hebben gevonden in verschillende roots muziekstijlen. Denk aan J. Cash, Chuck Berry, John Lee Hooker, Merle Haggard, de vroege Elvis, W. Jennings met Beatles-hook, de Stones en The Sonics. Creatief en eigenzinnig, rauw en melodieus. En ondanks dat het 100% eigen nummers zijn, heel toegankelijk en je denkt gewoon alles direct te herkennen. Alle bandleden hebben jarenlange ervaring in de roots muziek. En dat zorgt dan ook meteen voor een solide, strakke en creatieve basis. Laat je verrassen door de eigenzinnige, originele maar herkenbare sound van Supersonics!

Voorverkoopprijs: €5
Avondkassa: €7,50
JAN JAN 2018

Frans Pollux - Diek 20 Jaor Leedjes
Van ‘Hald mich ens vas’ tot Springsteen in het Limburgs  

Dik twintig jaar staat Venlonaar Frans Pollux (1977) met een gitaar op de bühne. In die tijd schreef hij zo’n 250 liedjes en werkte mee aan meer dan 25 albums. Zijn speciale jubileumvoorstelling zorgde eerder voor meerdere uitverkochte zalen in de schouwburg in zijn thuisstad. Nu trekt hij met zijn rijk gevulde muzikale rugzak langs theaters en grijpt er elke avond lukraak liedjes uit. Sommige klinken vertrouwd, andere krijgen een nieuwe vorm, mede dankzij de magie van twee topmuzikanten: snarenvirtuoos BJ Baartmans en toetsenfreak Rob Geboers. Pollux zelf verbindt zijn liedjes met kleine verhalen over grote zaken. Van Hald mich ens vas tot Goojemorge maedje, van Neet oét Lottum tot Springsteen: twintig jaar Pollux in één avond.

Triobezetting:
Frans Pollux: zang, gitaar
BJ Baartmans: gitaar
Rob Geboers: toetsen

Kaarten voor deze voorstelling kosten in de voorverkoop €12,50, €14,50 aan de avondkassa.

Deze voorstelling wordt u mede aangeboden door Ap-Art Events.
JAN JAN 2018

Grand Gala du Buut 2018
 

Voor de 7de keer organiseert het Cultuurhuis Heerlen het Grand Gala Du Buut. Niet alleen voor de gasten maar ook voor artiesten is het altijd een feest om bij ons te komen optreden. De gasten, dit jaar, tijdens het Grand Gala Du Buut zijn o.a. Jan Geraerdts, Henrie van Geneijgen, Frank Schrijen, Andy Marcelissen, Jack Vinders en de winnaar van de Groot Limburgs Buuttekampioenschappen. De presentatie ligt uiteraard weer in de vertrouwde handen van Hub Stassen.

Voorverkoop 15.00 euro avondkassa 17.50 euro
Bestel nu al je kaarten via ons online ticketsysteem of reserveer via info@cultuurhuisheerlen.nl. Kaarten zijn vanaf 7 november 12.00 uur te koop aan de dagkassa van Cultuurhuis Heerlen. Vergeet ze niet binnen twee weken op te halen!
JAN JAN 2018

Grand Gala du Buut 2018
 

Voor de 7de keer organiseert het Cultuurhuis Heerlen het Grand Gala Du Buut. Niet alleen voor de gasten maar ook voor artiesten is het altijd een feest om bij ons te komen optreden. De gasten, dit jaar, tijdens het Grand Gala Du Buut zijn o.a. Jan Geraerdts, Henrie van Geneijgen, Frank Schrijen, Andy Marcelissen, Jack Vinders en de winnaar van de Groot Limburgs Buuttekampioenschappen. De presentatie ligt uiteraard weer in de vertrouwde handen van Hub Stassen.

Voorverkoop 15.00 euro avondkassa 17.50 euro
Bestel nu al je kaarten via ons online ticketsysteem of reserveer via info@cultuurhuisheerlen.nl. Kaarten zijn vanaf 7 november 12.00 uur te koop aan de dagkassa van Cultuurhuis Heerlen. Vergeet ze niet binnen twee weken op te halen!
FEB FEB 2018

Grand Gala du Buut 2018
 

Voor de 7de keer organiseert het Cultuurhuis Heerlen het Grand Gala Du Buut. Niet alleen voor de gasten maar ook voor artiesten is het altijd een feest om bij ons te komen optreden. De gasten, dit jaar, tijdens het Grand Gala Du Buut zijn o.a. Jan Geraerdts, Henrie van Geneijgen, Frank Schrijen, Andy Marcelissen, Jack Vinders en de winnaar van de Groot Limburgs Buuttekampioenschappen. De presentatie ligt uiteraard weer in de vertrouwde handen van Hub Stassen.

Voorverkoop 15.00 euro avondkassa 17.50 euro
Bestel nu al je kaarten via ons online ticketsysteem of reserveer via info@cultuurhuisheerlen.nl. Kaarten zijn vanaf 7 november 12.00 uur te koop aan de dagkassa van Cultuurhuis Heerlen. Vergeet ze niet binnen twee weken op te halen!
FEB FEB 2018

De Vreemdelingenleguaan
Improvisatie cabaret  

De Vreemdelingenleguaan is een team dat per toeval is samengesteld. Vijf megatalenten wisten zich geen raad met hun bovennatuurlijke improvisatiekrachten. Deze krachten werden individueel in het dagelijks leven veel toegepast. Wanneer tijdens het uitschrijven van een bekeuring regelmatig werd gevraagd: “Waarom was u om 2 uur ’s nachts aan het improviseren voor het oog van vier krolse straatkatten?“, was het antwoord steevast: “Er ontbreekt iets in mijn leven”. Toen de teamleden elkaar één voor één tegenkwamen, werd alles duidelijk. Deze gebundelde krachten werden in goede banen geleid door geestelijk moeder Willy Dorgeloos. Ze zei: “Bij grote impro-krachten hoort een groot verantwoordelijkheidsgevoel, maar we gaan ons vanavond eerst lam drinken.” En zo geschiedde....

Voor iedereen van 8 tot 150 jaar die het onverwachte niet schuwt.

Kaarten zijn te reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vr, 10-17 uur)
FEB FEB 2018
vr 23 feb / 21.00 uur / €10.-
WONNA presenteert
Bestel tickets

Like a Rolling Stone
WONNA presenteert  

vr 23 feb / 21.00 uur / €10
WONNA presenteert Bestel tickets
De typische sound, de stem en de bewegingen van de Maastrichtse ‘Jagger look and sound-alike’ Jos Vangangel laten je de Rolling Stones beleven alsof je naar het origineel kijkt en luistert!

Al meer dan 35 jaar loopt Jos in het zuiden van het land rond als “Mick Jagger”. Niet alleen lopen hij lijkt er zelfs op, praat, zingt en beweegt zoals Mick Jagger de populaire en onvermoeibare frontman van de Rolling Stones.

In de jaren tachtig vormde hij de spil in de Rolling Stones Coverband “The Midnight Ramblers”. Overal waar Jos en de band optraden was het feest, het dak ging er dan ook steevast en overal vanaf. Highlights waren de SoundmixShow van Henny Huisman, Rolling Stones treffen in de Dominicaner Kerk, maar ook een optreden in het hoge gras op de Sint Pietersberg (het kon toen allemaal nog). Nu jaren later en na vele bandwisselingen is er een nieuwe formatie gevormd om deze Maastrichtse Jagger, genaamd “Like a Rolling Stone”. Met ervaren muzikanten uit verschillende bekende bands wordt een heerlijke Rolling Stones act neergezet. Alle top hits van de originele helden komen voorbij.

Op 23 februari beleef je de Rolling Stones by Like a Rolling Stone in ons theatercafé. Een heftige concertavond in een intieme setting waar iedere Rolling Stone fan bij zou moeten zijn!

Voorverkoop: €7,50
Avondkassa: €10
FEB FEB 2018

John Filmore Quartet (UK/SUR/NL/SPANJE)
Magic Music Night presenteert  

Het John Fillmore trio presenteert in samenwerking met de Spaanse flamenco-zanger Falu de Cádiz hun voorstelling 'SIN FRONTERAS'. Muzikanten afkomstig uit 4 landen delen 1 passie: flamenco! Zij laten hiermee horen, zien en voelen dat flamenco geen grenzen kent! Dit internationale gezelschap speelt een spannende mix van pure en moderne flamenco. Zo is er een prominente rol voor zang, palmas en gitaar weggelegd, maar wordt er eveneens gebruik gemaakt van instrumenten zoals de fretloze basgitaar en de tabla. De muzikanten dagen elkaar continu uit om het beste uit zichzelf te halen!

Bezetting: John Fillmore (Engeland): flamenco gitaar, Nausad Kiamouddin (Suriname): percussie, Franklin Heilijgers (Nederland): fretloze basgitaar, Falu de Cádiz (Spanje): zang en palmas

Foto: Ernst van Loon

Voorverkoopprijs €11
Avondkassa €13
Koop je tickets nu online of reserveer ze via info@ap-artevents.nl

FEB FEB 2018

Chinese New Year Celebration
Georganiseerd door Hoyer Wushu  

In het kader van het Chinese nieuwjaar (16 februari) organiseert Hoyer Wushu vandaag een Chinese / Aziatische Bazaar (markt). Met hapjes, drankjes en diverse kraampjes. Gratis te bezoeken vanaf 12.00 uur. Vanaf 15.30 uur zal er in het theater een Nieuwjaar show bezichtigen. Leeuwendans, Chinese dans, muziek en Chinese Martial Arts Wushu en Taijiquan. Het wordt een groots spektakel!

Markt gratis entree
Nieuwjaar show: Voorverkoop € 15,50, dagkassa € 17,50
Reserveren via info@cultuurhuisheerlen.nl of 045-5612121 (ma-vr.10-17 uur)
FEB FEB 2018

Deel je verhaal
 

Deel Je Verhaal wil laten zien dat zo iets ‘eenvoudigs’ als openheid een wereld kan veranderen. Want juist in tijden van crisis/ uitdagingen blijkt dat de kracht van mensen naar boven komt. Wat helpt jou of wat heeft jou geholpen deze periode? Hoe ga je om met deze situatie? Of welke oplossingen heb jij gevonden voor de grootste uitdagingen in je leven? Welke dromen heb je en wat doe je daarmee? En hoe was of is het om je droom waar te maken? Deel Je Verhaal biedt een platform om jouw verhaal te delen. Want soms is het ‘delen’ al voldoende om nieuwe inzichten te krijgen of te geven.

Entree naar draagkracht
APR APR 2018
di 17 apr / 20.30 uur / €9.-
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Op zoek naar Johan
Muziekcafé op dinsdag  

di 17 apr / 20.30 uur / €9
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Op Zoek Naar Johan is de band rondom zanger en liedjesschrijver Martijn Kuijten. Na jaren van rondwerven door Europa en de rest van de wereld en een verleden in verschillende Engelstalige bands, begon hij in de zomer van 2011 met het schrijven van liedjes in het Nederlands. Het Nederlands werd Brabants en met een duidelijke voorliefde voor Amerikaanse folk en met een fantastische band erbij werd ‘Op Zoek Naar Johan’ geboren. Ze brengen akoestische folk en stevige country-blues songs (Brabicana) die één ding gemeen hebben: een goed verhaal!

Dit optreden zou in eerste instantie worden gegeven op 24 oktober en is nu verplaatst naar 17 april 2018.