APR APR 2023

HOMETOWN STUDIO VOCAL ACADEMY
IN CONCERT  

De Hometown Studio Vocal Academy (gevestigd in Grevenbicht en Heerlen) biedt zanglessen aan voor vrijwel alle doelgroepen en leeftijden! Van junior stars tot professionele vocalisten. Naast privélessen zijn er ook diverse lessen in groepsverband, waarin er wordt toegewerkt naar concerten en studio-opnames.

Ook dit jaar geven we weer een concert in Cultuurhuis Heerlen! Tijdens deze show treden alle groepen van de Hometown Studio Vocal Academy op. En het wordt zeker geen suf leerlingenconcertje.... Nee, onze vocalisten worden begeleid door een te gekke live band en knallen met hun performance van het podium af!

Entreeprijzen:
0-2 jaar: gratis -> wel even aanmelden
3 -11 jaar: 5 euro
12 jaar en ouder: 8 euro

Zaal open: 16.00 uur
Aanvang concert: 16.15 uur
Einde +/- 18.15 uur
APR APR 2023
di 4 apr / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Wild Honey
Muziekcafé op Dinsdag  

di 4 apr / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Wild Honey is een roots-project uit Zuid-Limburg samengesteld uit 7 bandleden van o.a. Danville Train en Moonshine Whiskey. Ga er maar 's lekker voor zitten vanavond. Fijn geselecteerde songs met eigenzinnige uitvoeringen op veel verschillende instrumenten en met aandacht voor de zang. Paul Weller, Jackson Browne, Levon Helm en Tom Waits bijvoorbeeld, maar ook Kate Bush en Trixie Whitley worden geëerd.

• Kristy Hollands – percussie en zang
• Teun Truijen – zang
• Tos Berendschot – blaasinstrumenten, accordeon en zang
• Rob Truijen – bas, saxofoon, klarinet, gitaar en zang
• Ronald van Laar – elektrische gitaar en zang
• Bart Kockelmans – toetsen
• René Bijlmakers – akoestische gitaar en zang

Online via ticketlink: €8,50
Via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

*Knipkaartvoorstelling

APR APR 2023
do 6 apr / 20.30 uur / €8,50
Limbo Jazz Express
Bestel tickets

Lutra Quartet
Passie en het plezier voor Jazz….  

do 6 apr / 20.30 uur / €8.5
Limbo Jazz Express Bestel tickets
Lutra Quartet: passie en het plezier voor Jazz….

Met op de basgitaar Giorgio Stienstra, Tizaan Alphonso op de piano, Daan Gisolf op gitaar en Boaz-Isaak Mauritz op drums. De formatie “Lutra Quartet”. Van ballads , klassiekers en eigen composities.

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

I.s.m. Stichting Heerlen Jazz

*Sta/zit evenement
APR APR 2023

Pa's Rock Festival
7de editie  

Nadat we vorig jaar weer konden genieten van (een UITVERKOCHT) Pa's Rock Festival, is het maandag 10 april weer zo ver; Pa's Rock Festival in Cultuurhuis Heerlen!

Het festival voor de pappa’s en mamma’s vindt inmiddels al voor de 7e keer plaats. Er zijn 7 bands die zich aan u zullen presenteren.

De line up bestaat wederom uit bands uit “vervlogen” tijden, Bands die bestaan uit actieve muzikanten op de leeftijd van Pa, uiteraard ook aangevuld met wat “jonkies”, die ook mogen stralen op het podium.

Dit jaar treden wederom op twee podia de volgende acts voor jullie op:

- BanditoZ
- Bloody Tributes
- Alaska Sue
- Copperfield
- Monty's Revenge
- Remember
- Hot House & The Horns

Vorig jaar was ons Pa's Rock Festival uitverkocht, dus wees er tijdig bij met kaarten kopen om zeker te zijn van je bezoek!

Online via ticketlink: €10,-
Dag kassa & via mail of telefoon reageren: €12,50 info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

Presentatie: Jan Zimney

Pa's Rock wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Sociale Instellingen (FSI).
APR APR 2023

Humor in Heerlen
met headliner Bram Martens  

Humor in Heerlen is een comedy evenement dat maandelijks plaats vindt in en samen met Cultuurhuis Heerlen. Op zo'n avond krijgt u 4 tot 5 comedians te zien. Dit is een mix van jong en oud, startende talenten en de ervaren comedian uit heel Nederland en België. Humor in Heerlen is een gezellige avond uit, alleen, met zijn tweeën of met vrienden, om heerlijk te lachen.

Programma van de avond:
Vincent Mathijse de winnaar van comedyslam 2023. De Limburgse standupper Rene Lataster. Hella de Boer (winnares Utrecht cabaret festival 2017)
Aanstormend talent Devin Helenius. En onze headliner Bram Martens, de knuffelbare Eindhovenaar met zijn recht voor je raap grappen!


Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
APR APR 2023

Baltus & Co
'A Touch of Woodstock'  

Baltus & Co neemt je mee naar het jaar 1969.

Baltus & Co is een band uit Nuth en omstreken. De vier bandleden hebben ieder voor zich, en ook samen, al de nodige muzikale kilometers “op de teller”. In de huidige bezetting wordt al meer dan 5 jaar aan de muzikale weg getimmerd.

De grassprieten van het immense grasveld van Max Yasgur in de Amerikaanse stad Woodstock kietelen je blote voeten. Je draagt bloemen in je haar. Een oude, bestickerde gitaar hangt aan een zelfgeknoopt touwtje over je schouder. “Three days of love, peace en music” staan op het punt zich voor jouw ogen te voltrekken……

Stel je eens voor dat je daar écht was geweest……..één van de 500.000 bezoekers van het meest legendarische festival aller tijden: WOODSTOCK 1969……WÓW…..of, zoals toen gebruikelijk:…… GROOVY!!!

In “ A TOUCH OF WOODSTOCK” gaan de boys van Baltus & Co hun stinkende best doen om je de sprietjes van Yasgur’s grasmat écht te laten voelen! Natuurlijk met een aantal songs, die tijdens dit festival der festivals werden gespeeld, maar ook aan de hand van een paar leuke verhalen en anekdotes!!

Kortom: een avondvullend theaterconcert, geïnspireerd door het mooiste muziekevenement aller tijden, met songs van o.a. Hendrix, Cocker, Joplin, C,S,N,Y en Melanie………

Be GROOVY……..BE THERE!!!!!!

Baltus & Co bestaat uit:
• Rob Baltus – zang, gitaar, mandoline, piano
• Ron Strouken – zang, percussie
• Roger Grootjans – zang, basgitaar, piano
• Paul Pinckers – zang, gitaar, percussie

Online via ticketlink: €8,50
Via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
APR APR 2023

DoeMeDieMaar
Nederpop  

DoeMeDieMaar is een nederpopband uit de omgeving van Sittard- Geleen. Opgericht begin 2016 met als doel gewoon lekker met leeftijdsgenoten heerlijke jaren 80 Nederpop te spelen en daarmee podia onveilig maken.

Gewoon lekker samen muziek maken. Heerlijk uit je dak gaan met nummers van Doe Maar, Toontje Lager, Hazes maar ook meezingers van Het Goede Doel worden op het podium ten gehore gebracht.

Niet alleen Nederlandstalige nummers passeren de revue maar ook Engelstalige Nederlandse bands zoals The Golden Earring en rocklegende Herman Brood behoren tot het repertoire van DoeMeDieMaar.

DoeMeDieMaar is:

Zang: Han van der Leeuw
Drums: Jan Janssens
Bas en zang: Danny Aipassa
Gitaar: Rob Kersemakers
Keyboard en zang: Rob Helwig

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

APR APR 2023

Harmonie st. Caecilia en Harmonie de Bazuin
Lenteconcert  

Lenteconcert door Harmonie st. Caecilia en Harmonie de Bazuin in Cultuurhuis Heerlen op zondag 16 april om 19.00 u.

Harmonie St. Caecilia Hoensbroek o.l.v. Sjef Ficker en Christelijke Harmonie de Bazuin Treebeek-Brunssum o.l.v. Jos Kuipers.

Vrije gave na afloop van het concert
APR APR 2023
vr 21 apr / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling
Bestel tickets

Dixie Rose
 

vr 21 apr / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling Bestel tickets
Verhalende nummers over gebroken harten, inspirerende ontmoetingen, vreugde en tegenslagen, … Songs geschoeid op een americana-leest, dan eens country, dan eens bluesy, maar steeds persoonlijk. Dit is – kort samengevat - Dixie Rose, een project van het Belgische songwriters koppel Dag Luyten en Anniek Raedschelders.

Dixie Rose stelt trots de nummers voor uit hun nieuwe EP die einde 2022 uitgebracht zal worden. Hierin zal je een frisse wind uit onverwachte hoek horen, er doorheen geblazen door producer Mario Goossens (Sloper, Triggerfinger). Daarnaast serveren ze nummers uit hun debuut EP ‘Life in a small town’ (2019) en nieuw, nog onuitgebracht werk.

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

*Knipkaartvoorstelling
APR APR 2023

Violet’s Tale
 

Violet’s Tale ontstond eind 2014 als een samenwerking tussen Edith Spies- Wawrowska en Jeroen Rabeling, maar groeide gedurende een periode van twee jaar uit tot een volledige band, met als huidige bezetting Stef Eggen op drums, Stephanie Habets-Heuperman op bas en sessie gitarist Steven van der Vegt op lead gitaar.

Alhoewel het hart van de band bij Country en Americana ligt, gaan ze geregeld aan de grenzen van dit genre voorbij door invloeden van verschillende andere stijlen in hun songwriting-proces mee te nemen. Deze benadering zorgt voor een gevarieerd repertoire, dat zowel meeslepende ballads als opzwepende, galopperende nummers bevat.

Op het podium is de band energiek, en komen hun songs met enthousiasme over in de zaal; de passie voor de muziek is duidelijk zichtbaar. Door een aantal jaar lang in en rondom de Benelux te hebben gespeeld heeft hen tot een respectabele naam in de regio gemaakt, en er wordt onvermoeid
gewerkt om hun muziek te brengen tot ver daar voorbij.

De band heeft gedurende haar bestaan een Ep uitgebracht genaamd Down The Road. Ook kwam de single October Blues uit in 2017 met daar op volgend de sigle Bluebird in 2019 en Chain Gang in 2020. In 2022 bracht de band de single Driving to Texas uit met daarop volgend de EP genaamd A Thousand Miles from Nowhere.

Ze touren nu met hun nieuwe plaat A Thousand Miles from Nowhere, waaronder ook de show bij het Cultuurhuis Heerlen.

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
APR APR 2023

WAT DE F*CK IS GELUK?
Mondriaan  

Hoe kan ik praten over hoe ik me voel als ik het zelf niet eens begrijp?
Een dochter, moeder en vader in een decor dat een poppodium is maar ook een huis. Songs en scènes. Verdriet en humor. Ze zijn in een waaier aan muziekstijlen naar elkaar op zoek. En vinden elkaar ook. Uiteindelijk. Maar daar is een heel concert voor nodig.

In deze voorstelling verbergt dochter Piep haar somberheid. Soms zingt ze als een waterval en gaan de remmen los. De moeder, een energiek dansende vrouw, wil haar dochter laten vliegen – wat meestal niet lukt. Vader is niet zo van de emoties, hij is druk met zijn computers en gitaren. Zo zoekt elk gezinslid naar de woorden en het ritme om zich te uiten.

Uiteindelijk is de conclusie: praat er over want zwijgen is geen oplossing. In een tijd waarin veel jongeren en jong volwassenen kampen met somberheid is deze voorstelling een verademing.

De voorstelling nodigt uit tot dialoog.

Na afloop van de voorstelling volgt een dialoog met het publiek. Iedere bezoeker ontvangt een notitieboekje met qr-code die naar de website leidt met onder andere informatie over hulp en de muziek van de voorstelling.

De voorstelling vindt op maandag 24 april plaats in het Cultuurhuis, Sittarderweg 145 Heerlen. Het theaterstuk duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur.

De toegang is gratis en iedereen is welkom. Aanmelden is noodzakelijk via het aanmeldformulier, door op de knop reserveer te drukken
MEI MEI 2023

The Rikky Rokker Exprerience
 

TRRE is een 8 koppige rockband die eigen nummers speelt. Het genre is rock in de breedste zin van het woord. Van pop-rock tot country-rock en van 80’er jaren hardrock tot rock ballads. Alle nummers hebben één ding gemeen; ze vertellen een verhaal uit het leven van de grootste, fictieve, rockster die ooit geleefd heeft: Rikky Rokker.

Aangezien de muziek van TRRE vaak vergeleken wordt met de muziek van Meat Loaf hebben ze besloten een set Meat Loaf nummers samen te stellen. Live worden de eigen nummers afgewisseld met bekende hits van Meat Loaf zoals: Paradise by the dashboard light, All revved up, You took the words, Anything for love en Bat out of Hell.

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

MEI MEI 2023

And they lived happily ever after …?
Eijkhagen College | Di 9 mei  

The stories of the brothers Grimm, who hasn't read them as a child?! Two narrators and a company of actors will lead you through all 209 of their famous fairytales or... they will try to at least, because there is only a limited amount of time in the show. To make sure that each fairytale is represented, classics such as Cinderella, Snow White, and Hansel and Gretel are transformed into obscure tales of The Devil's Grandmother and The Girl without Hands. Curious as to how this experiment will turn out? Then make sure to buy your tickets to And they lived happily ever after...?

De sprookjes van de Gebroeders Grimm, wie kent ze niet? Twee vertellers en een groep acteurs leiden ons door alle 209 verhalen van deze beroemde sprookjesvertellers heen. Maar … de tijd is beperkt. Om toch alles aan bod te laten komen worden klassiekers als Assepoester, Sneeuwwitje en Hans en Grietje omgevormd naar obscure verhalen zoals De grootmoeder van de Duivel en Het meisje zonder handen. Benieuwd naar het verloop van deze verhalen? Kom dan zeker kijken naar And they lived happily ever after …?

Let op! Deze voorstelling is Engelstalig!

Online via ticketlink: €5,-
via mail of telefoon reserveren €5,-
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)MEI MEI 2023

And they lived happily ever after …?
Eijkhagen College | Wo 10 mei  

The stories of the brothers Grimm, who hasn't read them as a child?! Two narrators and a company of actors will lead you through all 209 of their famous fairytales or... they will try to at least, because there is only a limited amount of time in the show. To make sure that each fairytale is represented, classics such as Cinderella, Snow White, and Hansel and Gretel are transformed into obscure tales of The Devil's Grandmother and The Girl without Hands. Curious as to how this experiment will turn out? Then make sure to buy your tickets to And they lived happily ever after...?

De sprookjes van de Gebroeders Grimm, wie kent ze niet? Twee vertellers en een groep acteurs leiden ons door alle 209 verhalen van deze beroemde sprookjesvertellers heen. Maar … de tijd is beperkt. Om toch alles aan bod te laten komen worden klassiekers als Assepoester, Sneeuwwitje en Hans en Grietje omgevormd naar obscure verhalen zoals De grootmoeder van de Duivel en Het meisje zonder handen. Benieuwd naar het verloop van deze verhalen? Kom dan zeker kijken naar And they lived happily ever after …?

Let op! Deze voorstelling is Engelstalig!

Online via ticketlink: €5,-
via mail of telefoon reserveren €5,-
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

MEI MEI 2023

Humor in Heerlen
met de winnaars van het Comedy Festival 2022  

Humor in Heerlen is een comedy evenement dat maandelijks plaats vindt in en samen met Cultuurhuis Heerlen. Op zo'n avond krijgt u 4 tot 5 comedians te zien. Dit is een mix van jong en oud, startende talenten en de ervaren comedian uit heel Nederland en België. Humor in Heerlen is een gezellige avond uit, alleen, met zijn tweeën of met vrienden, om heerlijk te lachen.

Deze Humor in Heerlen pakken wij het eventjes anders aan, namelijk met een comedy dubbelaar!

De publiekprijs en juryprijs winnaars van het Comedy Festival Zuid Limburg Arian Compen en Berend Koen Brouwer gaan deze avond uw lachspieren een oplawaai verkopen.

Beide heren spelen deze avond een half uur aan materiaal.

Uiteraard is er ook nog ruimte voor een talentspot want Humor in Heerlen geeft natuurlijk ook podium aan aanstormend talent. Deze wordt ingevuld door de amazing Jo De Rijck, de Vlaamse comedian/hypnotiseur.

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
MEI MEI 2023
vr 12 mei / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling
Bestel tickets

Soulradio
It's soultime. En hoe!  

vr 12 mei / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling Bestel tickets
Soulradio luisterde naar de oude soul en jazz. Ray Charles, Sly & Family, dat soort werk. De band steekt die inspirerende muziek in een hip jasje. Toegankelijk en dansbaar. Zoals bv Michael Franti en Jamiroquai.

Ze zijn al jaren bezig, maar dit jaar zal dan eindelijk hun debuutalbum verschijnen. De ervaren concertganger weet dat opgenomen muziek nog veel meer gaat leven als je de muzikanten live aan het werk hebt gezien.

Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door: Pop in Limburg en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

*Knipkaartvoorstelling
MEI MEI 2023

Mambísimo Big Band
WORDT VERPLAATST!  

Met Mambísimo Big Band herleef je de gouden tijden van de grote Latin Big Bands. Deze 16-koppige band neemt je mee terug naar de legendarische concerten in het New Yorkse Palladium en het Tropicana in Havana.

Mambísimo Big Band is een uniek project die de beste latin muzikanten van Cuba, Venezuela, New York, Duitsland, Colombia, Nederland & België samenbrengt. Het repertoire van de band bestaat uit een perfecte mix van mambo, salsa en cha cha cha. Bekende en minder bekende nummers als Ran Kan Kan, Yo Soy La Rumba, Aja Bibi van artiesten als Tito Puente, Machito, Mario Bauzá en Beny Moré passeren achtereenvolgens de revue.

Een concert van Mambísimo Big Band staat garant voor opzwepende ritme’s, veel solistisch vuurwerk en muzikale klasse. U zult gegarandeerd niet in uw zetel kunnen blijven zitten tijdens een concert van deze band! A bailar!

Online via ticketlink: €20,00
via mail of telefoon reserveren €25,00
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
JUN JUN 2023

Önder (bas-ensemble)
Jort Terwijn  

Jort Terwijn's Önder is een bas-ensemble bestaande uit contrabas, basgitaar, twee basklarinetten en drums. Samen creëren ze een frisse en zeldzame installatie van basinstrumenten in de context van akoestisch-elektronische instrumentale muziek. Composities gaan van hypnotiserende, labyrintische drones tot verknipte beats en van open soundscapes tot hard en avant-garde. Constant op zoek naar nieuwe bewegingen in de muzikale lijn van de jazz

Jort Terwijn (NL) - contrabas/guitara portuguesa/synthesizer
Federico Calcagno (IT) - basklarinet
Hristo Goleminov (PT) - basklarinet
Alessandro Mazzieri (IT) - basgitaar
Nick Thessalonikefs (GR)- drums

Online via ticketlink: €8,50
Via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
JUN JUN 2023

Humor in Heerlen - 'Ladies Night'
met headliner Desta de Jong  

Humor in Heerlen is een comedy evenement dat maandelijks plaats vindt in en samen met Cultuurhuis Heerlen. Op zo'n avond krijgt u 4 tot 5 comedians te zien. Dit is een mix van jong en oud, startende talenten en de ervaren comedian uit heel Nederland en België. Humor in Heerlen is een gezellige avond uit, alleen, met zijn tweeën of met vrienden, om heerlijk te lachen.

Deze Humor in Heerlen pakken wij het eventjes anders aan, namelijk met een comedy dubbelaar!
Na veel verzoek sluiten we het comedy seizoen af met (dames opgelet) een “Humor in Heerlen Ladies Night”!! Een avond met een geheel vrouwelijke line up.

Programma van de avond:
De Utrechtse charmante en vooral hilarische Maartje Mikx. De Vlaamse finalist van het Lunatics Comedy awards 2022 Marlies Verschueren.
Aanstormende talenten Kathleen Peters en Katrien VDP (beide ook uit België).Headliner van de avond is één van de grootste nieuwe talenten in het stand-up comedy circuit namelijk Desta de Jong.

MC van de avond is dit keer ook een vrouw namelijk de Haagse Hindoestaanse Sandhya Hemai. P.s. ook de heren zijn van harte welkom!

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
JUL JUL 2023

Eindvoorstelling Dancestudio FABulous
 

Dancestudio FABulous is een relatief nieuwe dansschool gelegen in Beek! Dit jaar organiseren wij voor het eerst onze voorstelling in het Cultuurhuis te Heerlen!

Op 2 juli zullen wij een breed aanbod laten zien van verschillende dansstijlen zoals jazz, modern en klassiek ballet in verschillende leeftijdscategorieën. Zo is onze jongste danseres pas 3 jaar oud (!) de leeftijd van de oudste houden wij liever geheim 😉.

Samen zullen wij een te gekke show voor jullie neerzetten, wil jij hier graag bij zijn? Wacht dan niet te lang en bestel nu je tickets online via de ticketlink: 8,50


Online via ticketlink: €8,50
Via mail of telefoon reserveren €8,50
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)