JUL JUL 2022

Toon Hermans Huis Parkstad presenteert:
‘Een avond vol sterkte verhalen’  

Toon Hermans Huis Parkstad presenteert ‘Een avond vol sterkte verhalen’

In het kader van Wereldkankerdag 2022 presenteert Toon Hermans Huis Parkstad ‘Een avond vol sterkte verhalen’ in Cultuurhuis Heerlen. De avond staat in het teken van Veerkracht.

Tijdens deze avond word je meegenomen in de persoonlijk verhalen over veerkracht van:

REDO
Met zijn motto ‘No Excuses, No Limits’ liet hij zich niet door lichamelijke beperkingen weerhouden om zijn droom als professioneel danser na te jagen. In mei 2021 opende hij de 2e halve finale van het Eurovisie Songfestival met een breakdanceact.

Fabian Franciscus.
In zijn cabaretprogramma Kleine Wereld neemt hij je mee in de wereld van zijn autisme en hoe hij daar steeds beter mee heeft leren leven.

Saskia Leenders-Wolfs
Zij vertelt over haar boek ‘Dubbel’, dat in oktober 2021 is uitgekomen. Hierin beschrijft zij waarheidsgetrouw wat het gehele proces van borstkanker met haar doet, maar ook met haar gezin en omgeving.

Met een muzikaal intermezzo van Bart Storcken en Fenna Ograjensek.

Online via ticketlink: €7,50
Via mail of telefoon reserveren €7,50
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
JUL JUL 2022

DE “SCHOOL TALENT AWARD”
Studio het Podium  

In het theater strijden de beste scholen om de “School Talent award”. Na een spannende voorronde blijven 3 finalisten over; 1 basisschool, 1 middelbare school en 1 HBO school waarvan de winnaar met de gesponsorde geldprijs iets moois kan doen of kopen voor hun school. De theaterdirectrice Mevr. Schoonderwoerdt die met liefde de boel organiseert heeft haar handen vol aan de show, haar personeel, de stagiaire en de jongeren die een taakstraf uitzitten in het theater. Gelukkig hoeft ze met deze laatste groep niet zo heel veel mee bezig te zijn want die taak is gedelegeerd naar Sjonnie de jeugdbegeleider.

Basisschool de Elite heeft een nieuwe muziekdocent die niet geheel volgens de regels werkt en de kinderen kennis laat maken met nieuwe muziek. Misschien kunnen ze ook wel naar de voorrondes van de talent award? Op de dag van de finale blijkt er een finalist niet te komen. De wc dames willen dit gat graag vullen maar misschien is er een betere oplossing voor het probleem.

Één musical, één verhaal maar met medewerking van verschillende musicalgroepen en zanggroepen (Freya, Sway, Fizz) van Studio het podium.

Entree 7 euro

JUL JUL 2022

“STUK”
Een productie van Puck Lataster met jonge acteurs  

Wij zijn de cast van “STUK”

Een crew die bestaat uit enthousiaste jonge acteurs met liefde voor theater.

Een stuk voor en door jongeren.

Vrijdag 15 juli kan jij in Cultuurhuis Heerlen, stuk gaan van het lachen, huilen, schrikken en nog veel meer, sta jij net zoals ons te poppelen!

Kom dat zien!

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,50
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
JUL JUL 2022

HOMETOWN STUDIO VOCAL ACADEMY
ZOMERSHOW  

De Hometown Studio Vocal Academy (gevestigd in Grevenbicht en Heerlen) biedt zanglessen aan voor vrijwel alle doelgroepen en leeftijden! Van junior stars tot professionele vocalisten. Naast privélessen zijn er ook diverse lessen in groepsverband, waarin er wordt toegewerkt naar concerten en studio-opnames.

Na een spetterende online Kerstshow, geven we dit jaar eindelijk weer een live Zomershow in Cultuurhuis Heerlen! Tijdens deze show treden alle groepen van de Hometown Studio Vocal Academy op. En het wordt zeker geen suf leerlingenconcertje.... Nee, onze vocalisten worden begeleid door een te gekke live band en knallen met hun performance van het podium af! Het thema van dit jaar is MOVIE SING ALONG!

Entreeprijzen:
0-2 jaar: gratis
3 -11 jaar: 4,50 euro
12 jaar en ouder: 7,50 euro

Aanvang concert: 19.00 uur
Einde +/- 21.00 uur
JUL JUL 2022

Keith Café #3 - Muziek
i.s.m. SCHUNCK*  

In samenwerking met diverse culturele partners in de stad organiseert SCHUNCK tijdens de tentoonstelling Keith Haring: Grace House Mural een viertal Keith Cafés.

Tijdens de derde editie op donderdag 21 juli staat het thema Keith x Muziek centraal.

Muziek is de rode draad van dit Keith Café. Gedurende de avond wordt er tijdens de interviews dan ook livemuziek gespeeld. Coaches van de Pop & Rock afdeling van SCHUNCK Muziek en Dans zorgen voor een muzikaal programma, gebaseerd op de mixtapes die Keith Haring voor vrienden maakte, muziek die staat op de vinyls waar hij hoezen voor heeft ontworpen en muziek van zijn tijdgenoten (allemaal geboren in 1958).

Gratis entree!
JUL JUL 2022
za 23 jul / 14.00 uur / €0.-
Zomerevenement

Kunstmarkt
Zomerevenement Cultuurhuis Heerlen  

za 23 jul / 14.00 uur / €0
Zomerevenement
Hallo cultuurliefhebbers, kunstenaars en makers,

Op zaterdag 23 juli organiseren wij ons GRATIS ‘Zomerevenement’ in Cultuurhuis Heerlen, als afsluiter van dit culturele seizoen en met vooruitblik naar het aankomende seizoen. Hier kruisen alle facetten van cultuur zich en is er de hele dag door van alles te horen en te beleven. Dit voor alle leeftijden!

Met als een ware traditie geworden; de kunstmarkt!

Maak of verzamel jij schilderijen, keramiek, sieraden of boeken en zou je deze graag tijdens dit evenement willen verkopen? Stuur dan vóór 4 juli 2022 een mailtje naar info@cultuurhuisheerlen.nl. Graag voorbeelden van je werk meesturen.

Dan hoor je tijdig of je kan exposeren op onze kunstmarkt zaterdag 23 juli.

De borg voor het gebruiken van een kraampje bedraagt €20,-. Deze ontvang je aan het eind van de dag terug, mits je bent komen opdagen.

We horen graag van je!

Team Cultuurhuis Heerlen

GRATIS TE BEZOEKEN!
JUL JUL 2022
za 23 jul / 14.00 uur / €0.-
Zomerevenement

Zomerfestival Cultuurhuis Heerlen
voor alle leeftijden, voor iedereen wat!  

za 23 jul / 14.00 uur / €0
Zomerevenement
Zomerfestival Cultuurhuis Heerlen | Voor alle leeftijden, voor iedereen wat!

Traditiegetrouw sluiten we samen het culturele seizoen af en blikken we vooruit naar het aankomende theaterseizoen. Dit doen we op zaterdag 23 juli met ons GRATIS te bezoeken Zomerfestival!

Luister naar muziek van Buzzard's Brew, Damiën van Elburg, Dolce Vita, Yesterday en Marrowland (i.s.m. Husky Studio), neem deel aan een dansworkshop van 20Hertz of SalsaSuerte, train je lachspieren met Humor in Heerlen, waar Arjan Evertz en Roosje Petz (B) op het podium te zien zijn of beleef theater van Muziektheater Zuid en DK Heerlen.

De kunstmarkt mag zeker ook niet ontbreken! Een tal van kunstenaars presenteren hun werk aan het publiek van Cultuurhuis Heerlen. Van schilderijen tot ceramiek, voor iedereen wat wils!

Ook zal kunstenares Miriam Vleugels ons voorzien van live actionpainting op muziek en de piano voltooien, waar zij eerder dit jaar mee begonnen is, op het evenement 'Impuls' (i.s.m. Jazz in Heerlen en SLIM Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek)

Kortom op deze dag is er van alles (gratis) te zien en te beleven van 14.00 u. tot 20.00 u. in Cultuurhuis Heerlen.

Zet deze datum maar alvast in je agenda, want dit wil je niet missen

We zien je daar!
AUG AUG 2022
wo 24 aug / 14.00 uur / €12.-
Rubico lezing

Kransen en guirlandes
bloemen in het Romeinse huis  

wo 24 aug / 14.00 uur / €12
Rubico lezing
Een feest is niet compleet zonder bloemen. Dat gold ook voor de Romeinen. Zij hadden echter geen bloemstukken, boeketten of bloemen in een vaas, maar vierden feest met bloemkransen op hun hoofd en hingen het huis vol bloemslingers. Hier is natuurlijk weinig van over. Toch weten we er veel van omdat de kransen en guirlandes vaak vermeld worden in de Romeinse literatuur. Ook vinden we prachtige afbeeldingen op de vele Romeinse fresco’s en reliëfs.

Voor de kransen en slingers waren enorm veel bloemen nodig en daarom werden ze op grote schaal gekweekt. De bloemen werden niet alleen gekozen op uiterlijk en kleur, maar ook op symboliek en geur. In lente en zomer waren viooltjes en rozen populair; in herfst en winter waren de kransen vooral groen.

Spreker is Gemma Jansen. Zij is classica/archeologe en schrijft momenteel een boek over Romeinse tuinen en bloemen.

datum en tijd woensdag 24 augustus 2022, 14.00-16.00 uur
locatie Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen (vrij parkeren)

kosten € 12,- (inclusief tekstmateriaal)
aanmelden tijdig reserveren; beperkt aantal plaatsen

Voor meer informatie en reservering bel met ‘Rubico - Filosofie en Cultuur’, tel. 043 - 3631331, of kijk op onze website www.rubico.nu />
AUG AUG 2022
za 27 aug / 14.00 uur / €12,50
Cultura Nova / VIA Zuid
Bestel tickets

King Sisters - Via Zuid
Rebuilding a Voice | Cultura Nova  

za 27 aug / 14.00 uur / €12.5
Cultura Nova / VIA Zuid Bestel tickets
In Rebuilding a Voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open, geïnspireerd door hedendaagse muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot.

Hoe verhoud je je tot een veelheid aan constructies? De King Sisters grijpen de vrouwelijke stem bij de lurven, ontkrachten de prestatiemaatschappij en bevragen de vrijheid van een underground cultuur. Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal? Vanuit een divers scala aan transformaties doen ze een voorstel voor een utopische, meerstemmige maatschappij.

“Hear all voices at variance, hear all songs roared out at once.”
- Susan Sontag in a letter to Patti Smith

Credits
Tekst/spel/muziek/concept: Joske, Annelie en Marthe Koning
Eindregie: Jessie L’Herminez
Dramaturgie: Elowise Vandenbroecke
Componist: Janne Piksen
Kostuum: Akelei Loos
Licht en geluidsontwerp: Neal Groot

In samenwerking met: Festival Cement en VIA ZUID
AUG AUG 2022
za 27 aug / 20.00 uur / €12,50
Cultura Nova / VIA Zuid
Bestel tickets

King Sisters - Via Zuid
Rebuilding a Voice | Cultura Nova  

za 27 aug / 20.00 uur / €12.5
Cultura Nova / VIA Zuid Bestel tickets
In Rebuilding a Voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open, geïnspireerd door hedendaagse muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot.

Hoe verhoud je je tot een veelheid aan constructies? De King Sisters grijpen de vrouwelijke stem bij de lurven, ontkrachten de prestatiemaatschappij en bevragen de vrijheid van een underground cultuur. Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal? Vanuit een divers scala aan transformaties doen ze een voorstel voor een utopische, meerstemmige maatschappij.

“Hear all voices at variance, hear all songs roared out at once.”
- Susan Sontag in a letter to Patti Smith

Credits
Tekst/spel/muziek/concept: Joske, Annelie en Marthe Koning
Eindregie: Jessie L’Herminez
Dramaturgie: Elowise Vandenbroecke
Componist: Janne Piksen
Kostuum: Akelei Loos
Licht en geluidsontwerp: Neal Groot

In samenwerking met: Festival Cement en VIA ZUID
AUG AUG 2022
zo 28 aug / 14.00 uur / €12,50
Cultura Nova / VIA Zuid
Bestel tickets

King Sisters - Via Zuid
Rebuilding a Voice | Cultura Nova  

zo 28 aug / 14.00 uur / €12.5
Cultura Nova / VIA Zuid Bestel tickets
In Rebuilding a Voice deconstrueren drie zussen de stem, op zoek naar meerstemmigheid. Via klank en fysiek spel breken de King Sisters nieuwe vormen open, geïnspireerd door hedendaagse muziekgenres van klassiek, jazz tot pop. Zo leggen ze de veelkleurigheid van de menselijke stem bloot.

Hoe verhoud je je tot een veelheid aan constructies? De King Sisters grijpen de vrouwelijke stem bij de lurven, ontkrachten de prestatiemaatschappij en bevragen de vrijheid van een underground cultuur. Is het mogelijk je eigen stem te hebben binnen een bestaande mal? Vanuit een divers scala aan transformaties doen ze een voorstel voor een utopische, meerstemmige maatschappij.

“Hear all voices at variance, hear all songs roared out at once.”
- Susan Sontag in a letter to Patti Smith

Credits
Tekst/spel/muziek/concept: Joske, Annelie en Marthe Koning
Eindregie: Jessie L’Herminez
Dramaturgie: Elowise Vandenbroecke
Componist: Janne Piksen
Kostuum: Akelei Loos
Licht en geluidsontwerp: Neal Groot

In samenwerking met: Festival Cement en VIA ZUID
AUG AUG 2022
wo 31 aug / 14.00 uur / €70.-
Rubico lezing
Bestel tickets

Epicurus en het geluk
Zomerseminar van 1,5 dag  

De Griekse filosoof Epicurus (341-270 v. Chr.) ontwikkelde een hedonistische ethiek waarin hij het genot als maatstaf van het handelen beschouwde. Ieder mens streeft van nature naar genot en tracht pijn te vermijden. Vijandige scholen in de oudheid en later verspreidden graag het negatieve beeld van een leer die alleen maar braspartijen en seksuele uitspattingen aanbeveelt. Maar het geluk is volgens Epicurus niet een zwelgen in genietingen. Het is gelegen in een afwezigheid van pijn, behoefte en gemis. Het beste is alleen die behoeften toe te laten waarvan de bevrediging ook te realiseren is en te pogen de kwetsbaarheid voor externe factoren tot een minimum te beperken.

Docent is de filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers.

datum en tijd woensdag 31 augustus 2022, 14.00-16.00 uur én
donderdag 1 september, 11.00-13.00 en 14.00-16.00 uur
locatie Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen (vrij parkeren)

kosten € 70,- (inclusief tekstmateriaal)
aanmelden tijdig reserveren; beperkt aantal plaatsen

Voor meer informatie en reservering bel met ‘Rubico - Filosofie en Cultuur’, tel. 043 - 3631331, of kijk op onze website www.rubico.nu />
SEP SEP 2022
do 1 sep / 11.00 uur / €70.-
Rubico lezing
Bestel tickets

Epicurus en het geluk
Zomerseminar van 1,5 dag  

De Griekse filosoof Epicurus (341-270 v. Chr.) ontwikkelde een hedonistische ethiek waarin hij het genot als maatstaf van het handelen beschouwde. Ieder mens streeft van nature naar genot en tracht pijn te vermijden. Vijandige scholen in de oudheid en later verspreidden graag het negatieve beeld van een leer die alleen maar braspartijen en seksuele uitspattingen aanbeveelt. Maar het geluk is volgens Epicurus niet een zwelgen in genietingen. Het is gelegen in een afwezigheid van pijn, behoefte en gemis. Het beste is alleen die behoeften toe te laten waarvan de bevrediging ook te realiseren is en te pogen de kwetsbaarheid voor externe factoren tot een minimum te beperken.

Docent is de filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers.

datum en tijd woensdag 31 augustus 2022, 14.00-16.00 uur én
donderdag 1 september, 11.00-13.00 en 14.00-16.00 uur
locatie Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen (vrij parkeren)

kosten € 70,- (inclusief tekstmateriaal)
aanmelden tijdig reserveren; beperkt aantal plaatsen

Voor meer informatie en reservering bel met ‘Rubico - Filosofie en Cultuur’, tel. 043 - 3631331, of kijk op onze website www.rubico.nu />
SEP SEP 2022
vr 2 sep / 14.00 uur / €7,50
COVAR en Cultura Nova
Bestel tickets

Café COVAR - #GMS
Compagnie COVAR  

vr 2 sep / 14.00 uur / €7.5
COVAR en Cultura Nova Bestel tickets
Verhalen uit het hart van GMS, verbonden door muziektheater en rap.

Café COVAR is een pop-up concert met één performer en twee muzikanten. Meerdere gedoneerde verhalen van jongeren uit de Heerlense wijk GMS – Grasbroek/Musschemig/Schandelen - schetsen samen een universeel portret over ‘familiebanden en de plek waar iemand opgroeit’.

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Jonge theatermakers onderzoeken onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck het samengaan van jongeren, hun verhaal en muziektheater.

Voor Café COVAR - #GMS keert rapper Dookie terug naar deze Heerlense wijk - waar hij 5 jaar heeft gewoond - en gaat daar in gesprek met jongeren tijdens een wandeling door de spreekwoordelijke ‘velden’ en ‘blokken’ van Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Hij blessed het podium van Café COVAR met zijn performance over de wijk!

Café COVAR - #GMS is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.


Credits:

Performers: Dookie, Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Tekst: Dookie
Compositie en Muziek: Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Concept, dramaturgie en coaching: Els Roobroeck
Productie: Sarah-Faye Lombré
Zakelijke leiding Carla Leurs
Coproductie: festival Cultura Nova
Met dank aan: Alle betrokken jongeren, Cultuurhuis Heerlen.

Duur voorstelling: c.a. 30 minuten

SEP SEP 2022
vr 2 sep / 16.00 uur / €7,50
COVAR en Cultura Nova
Bestel tickets

Café COVAR - #GMS
Compagnie COVAR  

vr 2 sep / 16.00 uur / €7.5
COVAR en Cultura Nova Bestel tickets
Verhalen uit het hart van GMS, verbonden door muziektheater en rap.

Café COVAR is een pop-up concert met één performer en twee muzikanten. Meerdere gedoneerde verhalen van jongeren uit de Heerlense wijk GMS – Grasbroek/Musschemig/Schandelen - schetsen samen een universeel portret over ‘familiebanden en de plek waar iemand opgroeit’.

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Jonge theatermakers onderzoeken onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck het samengaan van jongeren, hun verhaal en muziektheater.

Voor Café COVAR - #GMS keert rapper Dookie terug naar deze Heerlense wijk - waar hij 5 jaar heeft gewoond - en gaat daar in gesprek met jongeren tijdens een wandeling door de spreekwoordelijke ‘velden’ en ‘blokken’ van Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Hij blessed het podium van Café COVAR met zijn performance over de wijk!

Café COVAR - #GMS is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.


Credits:

Performers: Dookie, Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Tekst: Dookie
Compositie en Muziek: Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Concept, dramaturgie en coaching: Els Roobroeck
Productie: Sarah-Faye Lombré
Zakelijke leiding Carla Leurs
Coproductie: festival Cultura Nova
Met dank aan: Alle betrokken jongeren, Cultuurhuis Heerlen.

Duur voorstelling: c.a. 30 min
SEP SEP 2022
vr 2 sep / 19.00 uur / €7,50
COVAR en Cultura Nova
Bestel tickets

Café COVAR - #GMS
Compagnie COVAR  

vr 2 sep / 19.00 uur / €7.5
COVAR en Cultura Nova Bestel tickets

Verhalen uit het hart van GMS, verbonden door muziektheater en rap.

Café COVAR is een pop-up concert met één performer en twee muzikanten. Meerdere gedoneerde verhalen van jongeren uit de Heerlense wijk GMS – Grasbroek/Musschemig/Schandelen - schetsen samen een universeel portret over ‘familiebanden en de plek waar iemand opgroeit’.

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Jonge theatermakers onderzoeken onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck het samengaan van jongeren, hun verhaal en muziektheater.

Voor Café COVAR - #GMS keert rapper Dookie terug naar deze Heerlense wijk - waar hij 5 jaar heeft gewoond - en gaat daar in gesprek met jongeren tijdens een wandeling door de spreekwoordelijke ‘velden’ en ‘blokken’ van Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Hij blessed het podium van Café COVAR met zijn performance over de wijk!

Café COVAR - #GMS is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.


Credits:

Performers: Dookie, Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Tekst: Dookie
Compositie en Muziek: Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Concept, dramaturgie en coaching: Els Roobroeck
Productie: Sarah-Faye Lombré
Zakelijke leiding Carla Leurs
Coproductie: festival Cultura Nova
Met dank aan: Alle betrokken jongeren, Cultuurhuis Heerlen.

Duur voorstelling: c.a. 30 min
SEP SEP 2022
za 3 sep / 14.00 uur / €7,50
COVAR en Cultura Nova
Bestel tickets

Café COVAR - #GMS
Compagnie COVAR  

za 3 sep / 14.00 uur / €7.5
COVAR en Cultura Nova Bestel tickets
Verhalen uit het hart van GMS, verbonden door muziektheater en rap.

Café COVAR is een pop-up concert met één performer en twee muzikanten. Meerdere gedoneerde verhalen van jongeren uit de Heerlense wijk GMS – Grasbroek/Musschemig/Schandelen - schetsen samen een universeel portret over ‘familiebanden en de plek waar iemand opgroeit’.

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Jonge theatermakers onderzoeken onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck het samengaan van jongeren, hun verhaal en muziektheater.

Voor Café COVAR - #GMS keert rapper Dookie terug naar deze Heerlense wijk - waar hij 5 jaar heeft gewoond - en gaat daar in gesprek met jongeren tijdens een wandeling door de spreekwoordelijke ‘velden’ en ‘blokken’ van Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Hij blessed het podium van Café COVAR met zijn performance over de wijk!

Café COVAR - #GMS is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.


Credits:

Performers: Dookie, Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Tekst: Dookie
Compositie en Muziek: Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Concept, dramaturgie en coaching: Els Roobroeck
Productie: Sarah-Faye Lombré
Zakelijke leiding Carla Leurs
Coproductie: festival Cultura Nova
Met dank aan: Alle betrokken jongeren, Cultuurhuis Heerlen.

Duur voorstelling: c.a. 30 min
SEP SEP 2022
za 3 sep / 16.00 uur / €7,50
COVAR en Cultura Nova
Bestel tickets

Café COVAR - #GMS
Compagnie COVAR  

za 3 sep / 16.00 uur / €7.5
COVAR en Cultura Nova Bestel tickets
Verhalen uit het hart van GMS, verbonden door muziektheater en rap.

Café COVAR is een pop-up concert met één performer en twee muzikanten. Meerdere gedoneerde verhalen van jongeren uit de Heerlense wijk GMS – Grasbroek/Musschemig/Schandelen - schetsen samen een universeel portret over ‘familiebanden en de plek waar iemand opgroeit’.

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Jonge theatermakers onderzoeken onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck het samengaan van jongeren, hun verhaal en muziektheater.

Voor Café COVAR - #GMS keert rapper Dookie terug naar deze Heerlense wijk - waar hij 5 jaar heeft gewoond - en gaat daar in gesprek met jongeren tijdens een wandeling door de spreekwoordelijke ‘velden’ en ‘blokken’ van Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Hij blessed het podium van Café COVAR met zijn performance over de wijk!

Café COVAR - #GMS is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.


Credits:

Performers: Dookie, Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Tekst: Dookie
Compositie en Muziek: Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Concept, dramaturgie en coaching: Els Roobroeck
Productie: Sarah-Faye Lombré
Zakelijke leiding Carla Leurs
Coproductie: festival Cultura Nova
Met dank aan: Alle betrokken jongeren, Cultuurhuis Heerlen.

Duur voorstelling: c.a. 30 min
SEP SEP 2022
za 3 sep / 19.00 uur / €7,50
COVAR en Cultura Nova
Bestel tickets

Café COVAR - #GMS
Compagnie COVAR  

za 3 sep / 19.00 uur / €7.5
COVAR en Cultura Nova Bestel tickets
Verhalen uit het hart van GMS, verbonden door muziektheater en rap.

Café COVAR is een pop-up concert met één performer en twee muzikanten. Meerdere gedoneerde verhalen van jongeren uit de Heerlense wijk GMS – Grasbroek/Musschemig/Schandelen - schetsen samen een universeel portret over ‘familiebanden en de plek waar iemand opgroeit’.

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Jonge theatermakers onderzoeken onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck het samengaan van jongeren, hun verhaal en muziektheater.

Voor Café COVAR - #GMS keert rapper Dookie terug naar deze Heerlense wijk - waar hij 5 jaar heeft gewoond - en gaat daar in gesprek met jongeren tijdens een wandeling door de spreekwoordelijke ‘velden’ en ‘blokken’ van Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Hij blessed het podium van Café COVAR met zijn performance over de wijk!

Café COVAR - #GMS is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.


Credits:

Performers: Dookie, Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Tekst: Dookie
Compositie en Muziek: Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Concept, dramaturgie en coaching: Els Roobroeck
Productie: Sarah-Faye Lombré
Zakelijke leiding Carla Leurs
Coproductie: festival Cultura Nova
Met dank aan: Alle betrokken jongeren, Cultuurhuis Heerlen.

Duur voorstelling: c.a. 30 min
SEP SEP 2022
za 3 sep / 20.00 uur / €0.-
Cultura Nova

Dansgezelschap 20Hertz
Cultura Nova  

za 3 sep / 20.00 uur / €0
Cultura Nova
20Hertz is een dansgezelschap met horende, slechthorende en dove dansers.

Dit dansgezelschap gaat in één week tijd, een stuk in elkaar zetten in Cultuurhuis Heerlen, die zij dan aan het einde van de week in première laten gaan. Een primeur dus!

Meer info volgt. Houd onze website en socials in de gaten!
SEP SEP 2022
zo 4 sep / 14.00 uur / €7,50
COVAR en Cultura Nova
Bestel tickets

Café COVAR - #GMS
Compagnie COVAR  

zo 4 sep / 14.00 uur / €7.5
COVAR en Cultura Nova Bestel tickets
Verhalen uit het hart van GMS, verbonden door muziektheater en rap.

Café COVAR is een pop-up concert met één performer en twee muzikanten. Meerdere gedoneerde verhalen van jongeren uit de Heerlense wijk GMS – Grasbroek/Musschemig/Schandelen - schetsen samen een universeel portret over ‘familiebanden en de plek waar iemand opgroeit’.

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Jonge theatermakers onderzoeken onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck het samengaan van jongeren, hun verhaal en muziektheater.

Voor Café COVAR - #GMS keert rapper Dookie terug naar deze Heerlense wijk - waar hij 5 jaar heeft gewoond - en gaat daar in gesprek met jongeren tijdens een wandeling door de spreekwoordelijke ‘velden’ en ‘blokken’ van Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Hij blessed het podium van Café COVAR met zijn performance over de wijk!

Café COVAR - #GMS is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.


Credits:

Performers: Dookie, Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Tekst: Dookie
Compositie en Muziek: Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Concept, dramaturgie en coaching: Els Roobroeck
Productie: Sarah-Faye Lombré
Zakelijke leiding Carla Leurs
Coproductie: festival Cultura Nova
Met dank aan: Alle betrokken jongeren, Cultuurhuis Heerlen.

Duur voorstelling: c.a. 30 min
SEP SEP 2022
zo 4 sep / 15.00 uur / €0.-
Cultura Nova

Dansgezelschap 20Hertz
Cultura Nova  

zo 4 sep / 15.00 uur / €0
Cultura Nova
20Hertz is een dansgezelschap met horende, slechthorende en dove dansers.

Dit dansgezelschap gaat in één week tijd, een stuk in elkaar zetten in Cultuurhuis Heerlen, die zij dan aan het einde van de week in première laten gaan. Een primeur dus!

Meer info volgt. Houd onze website en socials in de gaten!
SEP SEP 2022
zo 4 sep / 16.00 uur / €7,50
COVAR en Cultura Nova
Bestel tickets

Café COVAR - #GMS
Compagnie COVAR  

zo 4 sep / 16.00 uur / €7.5
COVAR en Cultura Nova Bestel tickets
Verhalen uit het hart van GMS, verbonden door muziektheater en rap.

Café COVAR is een pop-up concert met één performer en twee muzikanten. Meerdere gedoneerde verhalen van jongeren uit de Heerlense wijk GMS – Grasbroek/Musschemig/Schandelen - schetsen samen een universeel portret over ‘familiebanden en de plek waar iemand opgroeit’.

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Jonge theatermakers onderzoeken onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck het samengaan van jongeren, hun verhaal en muziektheater.

Voor Café COVAR - #GMS keert rapper Dookie terug naar deze Heerlense wijk - waar hij 5 jaar heeft gewoond - en gaat daar in gesprek met jongeren tijdens een wandeling door de spreekwoordelijke ‘velden’ en ‘blokken’ van Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Hij blessed het podium van Café COVAR met zijn performance over de wijk!

Café COVAR - #GMS is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.


Credits:

Performers: Dookie, Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Tekst: Dookie
Compositie en Muziek: Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Concept, dramaturgie en coaching: Els Roobroeck
Productie: Sarah-Faye Lombré
Zakelijke leiding Carla Leurs
Coproductie: festival Cultura Nova
Met dank aan: Alle betrokken jongeren, Cultuurhuis Heerlen.

Duur voorstelling: c.a. 30 minuten
SEP SEP 2022
zo 4 sep / 19.00 uur / €7,50
COVAR en Cultura Nova
Bestel tickets

Café COVAR - #GMS
Compagnie COVAR  

zo 4 sep / 19.00 uur / €7.5
COVAR en Cultura Nova Bestel tickets
Verhalen uit het hart van GMS, verbonden door muziektheater en rap.

Café COVAR is een pop-up concert met één performer en twee muzikanten. Meerdere gedoneerde verhalen van jongeren uit de Heerlense wijk GMS – Grasbroek/Musschemig/Schandelen - schetsen samen een universeel portret over ‘familiebanden en de plek waar iemand opgroeit’.

Café COVAR is het talentontwikkelingstraject van Compagnie COVAR. Jonge theatermakers onderzoeken onder begeleiding van artistiek leider Els Roobroeck het samengaan van jongeren, hun verhaal en muziektheater.

Voor Café COVAR - #GMS keert rapper Dookie terug naar deze Heerlense wijk - waar hij 5 jaar heeft gewoond - en gaat daar in gesprek met jongeren tijdens een wandeling door de spreekwoordelijke ‘velden’ en ‘blokken’ van Grasbroek, Musschemig en Schandelen. Hij blessed het podium van Café COVAR met zijn performance over de wijk!

Café COVAR - #GMS is een coproductie tussen Compagnie COVAR en Cultura Nova. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en JANIVO stichting.


Credits:

Performers: Dookie, Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Tekst: Dookie
Compositie en Muziek: Kwinten Mordijck en Stef Heeren
Concept, dramaturgie en coaching: Els Roobroeck
Productie: Sarah-Faye Lombré
Zakelijke leiding Carla Leurs
Coproductie: festival Cultura Nova
Met dank aan: Alle betrokken jongeren, Cultuurhuis Heerlen.

Duur voorstelling: c.a. 30 minuten
SEP SEP 2022
di 6 sep / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

The Cooder Connection
Muziekcafé op Dinsdag  

di 6 sep / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Volgens jarenlange traditie opent The Cooder Connection ook dit seizoen weer het Muziekcafé seizoen 2022 - 2023.

Het zijn ondertussen legendarische avonden gebleken. In de huidige samenstelling groeit The Cooder Connection door naar professionele kwaliteit en krijgen ze steeds meer bekendheid buiten de regio. Met boekingen in Noord Limburg, Brabant, Zuid Holland en Drenthe in het verschiet wordt de band ondertussen landelijk opgepikt.

Vanavond dus een thuiswedstrijd op de voor de Cooder Connection vertrouwde plek bij hun vertrouwde publiek dat zij altijd trouw zullen blijven…

Genieten met de warmte en virtuoze uitvoeringen van de muziek van Ry Cooder.

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

*Knipkaartvoorstelling
SEP SEP 2022
wo 7 sep / 11.00 uur / €47.-
Rubico lezing
Bestel tickets

Hannah Arendt
Themadag  

De Joodse filosofe Hannah Arendt (1906-1975) vluchtte uit Duitsland in 1933. Haar filosofie is vooral een denken over vrijheid in politieke zin. Met haar boek Eichmann in Jerusalem: A Report on the Banality of Evil (1963) bereikte zij een groot publiek. Ze nam een gewaagde positie in: Het was niet de aanwezigheid van kwade bedoelingen, maar de afwezigheid van een kritisch denkvermogen en de kritiekloze opvolging van bevelen van hogerhand die ertoe leiden dat zovele mensen het leven verloren in de concentratiekampen.

De themadag heeft de vorm van twee lessen en is voor iedereen toegankelijk. De vragen die centraal staan zijn: Hoe benaderde Arendt het Eichmannproces? Wat was er nieuw aan deze zaak? Geeft de film Hannah Arendt (2012) een goede weergave Arendts aanpak en filosofische positie?

Docent is de filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers.

datum en tijd woensdag 7 september 2022, 11.00-13.00 én 14.00-16.00 uur
locatie Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen (vrij parkeren)

spreker Robert Kragting
kosten € 47,- (inclusief tekstmateriaal)
aanmelden tijdig reserveren; beperkt aantal plaatsen

Voor meer informatie en reservering bel met ‘Rubico - Filosofie en Cultuur’, tel. 043 - 3631331, of kijk op onze website www.rubico.nu />
SEP SEP 2022

Humor in Heerlen
Eerste editie van het seizoen!  

Humor in Heerlen is een comedy evenement dat maandelijks plaats vindt in en samen met Cultuurhuis Heerlen. Op zo'n avond krijgt u 4 tot 5 comedians te zien. Dit is een mix van jong en oud, startende talenten en de ervaren comedian uit heel Nederland en België. Humor in Heerlen/Sittard is een gezellige avond uit, alleen, met zijn tweeën of met vrienden, om heerlijk te lachen.

De 1e Humor in Heerlen van het seizoen is 8 september en daar staan oa de Hilarische ras Hagenees Bert Kleijweg en comedyveteraan Wouter Monden (bekend van oa de Elektra podcast en publieksopwarmer bij Zondag met Lubach)

Meer namen volgen snel!

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
SEP SEP 2022

Op de koffie biej Paul van Loo
Middagconcert met wat lekkers!  

Verhalen vertellen en liedjes erbij zingen doet Paul van Loo al flink wat jaartjes. Of het nu rock & roll is (zoals met de vermaarde Black Stars, waar Paul al 40 jaar zanger van is) of singer-songwriter of blues of chansons of Lieder of Nederlands of (eigen) liedjes in het Limburgs, dat maakt hem niet uit.

Het songbook van Paul zit boordevol en wat er dit keer uitkomt, dat weet Paul nog niet. Als jij als bezoeker een speciaal liedje wil horen, kun je Paul een mail sturen (paulzingt@gmail.com) en als het kan staat dit op het repertoire.

Dit optreden bevat een kopje koffie of thee + wat lekkers!

Online via ticketlink: €7,50
via mail of telefoon reserveren €7,50
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
SEP SEP 2022
zo 11 sep / 14.30 uur / €8,50
Cultuurhuis Heerlen, Heerlen Jazz en SLIM presenteren
Bestel tickets

Tizaan Alphonso
Limbo Jazz Express  

zo 11 sep / 14.30 uur / €8.5
Cultuurhuis Heerlen, Heerlen Jazz en SLIM presenteren Bestel tickets
Tizaan Alphonso voltooide zijn jazzopleiding in Maastricht, Nederland. Als een getalenteerde student die nieuw was in de regio, werd hij al snel een zichtbare bijdrage aan de livemuziekscene. Van solo optreden op bedrijfsevenementen, zijn band presenteren op elke pop- of jazzcompetitie tot het spelen op het North Sea Jazz festival als onderdeel van het Fringe Orchestra ft. Bex Burch.

Hij werd uitgenodigd om op te treden bij Jammin 'Juan in Frankrijk, Jazz Circle Viersen en So What's Next Festival (Eindhoven), en blijft een fanbase groeien met zijn aanstekelijke debuutalbum "Feel It". Op de L1-televisie was hij onlangs live te zien tijdens hun culturele programma 'Tot overmaat van ramp' tijdens de pandemie.

Als hij kon, zou Tizaan Alphonso de Freddie-Mercury-of-Jazz worden, of beweren dat hij de lang verloren zoon van Herbie Hancock is. Hij maakt er grappen over, maar het is bloedserieus. Soul- en funk-muziek is bij hem geweest als een extra ouder en heeft hem tot op de dag van vandaag opgevoed. Zijn debuutalbum "Feel It" (2020) is zijn poging om de glorie van Soul, RnB en Funk nieuw leven in te blazen, en het werd gemaakt samen met de mensen die hem het meest dierbaar zijn. Het resultaat is een absoluut genot om te zien en wordt geprezen door de pers in eigen land, de VS en India.

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

Dit optreden is mede mogelijk gemaakt door: Stg. Heerlen Jazz (http://www.heerlenjazz.nl/) en SLIM (http://www.slimjazz.nl) />
SEP SEP 2022

Deel je Verhaal
Keert terug!  

Verhalen. Positief of negatief, emotioneel of grappig. Ze verbinden ons. We vinden dankzij het delen van verhalen herkenning, hoop of zelfs de moed om anders naar iets te kijken. Om iets op te pakken of juist te laten vallen.

Deel Je Verhaal biedt mensen de gelegenheid hun verhaal te delen op het podium, met tussendoor prachtige muziek.

Jezelf openlijk kwetsbaar opstellen vergt moed en kracht. De bijzondere deelnemers van deze editie zullen later bekend worden gemaakt.

Initiatiefnemer Ricardo Frederiks verzorgt samen met gitarist Fer Vissers de muziek.

Meer info of contact? www.deeljeverhaal.nl of mail naar info@deeljeverhaal.nl.

Entree naar draagkracht: €3.50,- €5,- of €7.50,-

Aan de kassa betalen
SEP SEP 2022
di 13 sep / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Wild Honey
Muziekcafé op Dinsdag  

di 13 sep / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Wild Honey is een roots-project uit Zuid-Limburg samengesteld uit 7 bandleden van o.a. Danville Train en Moonshine Whiskey. Ga er maar 's lekker voor zitten vanavond. Fijn geselecteerde songs met eigenzinnige uitvoeringen op veel verschillende instrumenten en met aandacht voor de zang. Billie Holiday, Levon Helm en Tom Waits bijvoorbeeld, maar ook Portishead, Ryan Adams en Trixie Whitley worden geëerd.

• Kristy Hollands – percussie en zang
• Tos Berendschot – blaasinstrumenten, accordeon en zang
• Rob Truijen – bas, saxofoon, klarinet, gitaar en zang
• Ronald van Laar – elektrische gitaar en zang
• Bart Kockelmans – toetsen
• René Bijlmakers – akoestische gitaar en zang

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

* Knipkaartvoorstelling
SEP SEP 2022

Come Out Of The Closet
Speelgroep Reprise  

In dit toneelstuk geschreven door Rollin W. Coyle komen drie dames uit Ohio, vol enthousiasme en goeie moed, aan in New York in de hoop hier carrière te maken. Ze hebben snel een appartement nodig en besluiten daarom in zee te gaan met de gierige Mrs. Malone. Al snel blijkt dat de huur betaald moet worden per inwonende persoon. Het budget van de dames is echter kleiner is dan de huur voor drie personen. Ze besluiten om te doen alsof er slechts twee van hen zijn en de derde wordt als verhuishulp afgeschreven. De list wordt bemoeilijkt door een parade aan vreemde snuiters als buren. Ook is er nog die vreemde kast in het appartement die het ene moment wel en het andere moment niet op slot zit. Zullen de dames hun geheim kunnen bewaren?

Speelgroep Reprise is een jong theatergezelschap bestaande uit studenten met als doel om Engelstalige theaterwerken op een frisse manier naar de regio te brengen. Na het succes van The Glitter Girls staat deze gezellige groep te popelen om hun tweede stuk voor u op te voeren.

!!!Deze voorstelling wordt geheel in het Engels opgevoerd!!!

“Come Out of the Closet” is presented by arrangement with Concord Theatricals on behalf of Samuel French, Inc. www.concordtheatricals.com />

Online via ticketlink: €10,00
via mail of telefoon reserveren €10,00
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

Voorstelling 1: Zaterdag 17 september om 20.00 u.
Voorstelling 2: Zondag 18 september om 14.30 u.
SEP SEP 2022
zo 18 sep / 11.00 uur / €0.-
Cultuurhuis Heerlen, Carbon 6 en House of Colors

KUNSTroute Heerlen
Cultuurhuis Heerlen, Carbon 6 en House of Colors  

zo 18 sep / 11.00 uur / €0
Cultuurhuis Heerlen, Carbon 6 en House of Colors
Deze KUNSTroute leidt je langs diverse kunstzinnig locaties door Heerlen aan de andere kant van het spoor. Dit alles op loopafstand.

- Cultuurhuis Heerlen - Sittarderweg 145 - theater | Start 14.30 u.
- Carbon6 - Kloosterweg 1 - 'KUNSTplein CC6’ - kunstmarkt & open ateliers |Gratis | Start 11.00 u. tot 17.00 u.
- House of Colors - Huskensweg 17B - open ateliers | Gratis | Start 11.00 u. tot 17.00 u.

Op de sfeervolle binnenplaats bij Carbon6 zullen een 40-tal kunstenaars uit de regio hun werk tonen. Ontdek wat House of Colors te bieden heeft aan creativiteit. En geniet deze dag van een theatervoorstelling in Cultuurhuis. Meer info over de theatervoorstellen, zie voorstelling 'Come Out Of The Closet' van Speelgroep Reprise.

Kortom er is die dag veel te zien en beleven op alle vlakken van Cultuur!

Je bent van harte welkom in dit cultureel bruisende stadsdeel van Heerlen.

SEP SEP 2022

Come Out Of The Closet
Speelgroep Reprise  

In dit toneelstuk geschreven door Rollin W. Coyle komen drie dames uit Ohio, vol enthousiasme en goeie moed, aan in New York in de hoop hier carrière te maken. Ze hebben snel een appartement nodig en besluiten daarom in zee te gaan met de gierige Mrs. Malone. Al snel blijkt dat de huur betaald moet worden per inwonende persoon. Het budget van de dames is echter kleiner is dan de huur voor drie personen. Ze besluiten om te doen alsof er slechts twee van hen zijn en de derde wordt als verhuishulp afgeschreven. De list wordt bemoeilijkt door een parade aan vreemde snuiters als buren. Ook is er nog die vreemde kast in het appartement die het ene moment wel en het andere moment niet op slot zit. Zullen de dames hun geheim kunnen bewaren?

Speelgroep Reprise is een jong theatergezelschap bestaande uit studenten met als doel om Engelstalige theaterwerken op een frisse manier naar de regio te brengen. Na het succes van The Glitter Girls staat deze gezellige groep te popelen om hun tweede stuk voor u op te voeren.

!!!Deze voorstelling wordt geheel in het Engels opgevoerd!!!

“Come Out of the Closet” is presented by arrangement with Concord Theatricals on behalf of Samuel French, Inc. www.concordtheatricals.com />

Online via ticketlink: €10,00
via mail of telefoon reserveren €10,00
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

Voorstelling 1: Zaterdag 17 september om 20.00 u.
Voorstelling 2: Zondag 18 september om 14.30 u.
SEP SEP 2022
di 20 sep / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Dizzy Robby & Blues Raiders
Muziekcafé op Dinsdag  

di 20 sep / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
In 1969 van start gegaan onder de naam "Dizzy Robby's Rubber Band", maar ondanks bezettingswijzigingen en naamsverandering, in feite nog steeds dezelfde bluesband, en de eerste Limburgse band ooit die voor een volledig blues repertoire koos.

Naast zanger, en oprichter van de band, Rob Donkers maken "oud-gedienden" basgitarist Roy Ginsel, toetsenman Eef Karsten, en leadgitarist Ad van Beek ook nu nog deel uit van de band. Micha Herben is de energieke jonge drummer die twee jaar geleden de band kwam versterken en de juiste man op de juiste plaats is gebleken.

Dizzy Robby & Blues Raiders mogen bogen op een buitengewoon gevarieerd repertoire. Noem het gerust "de iets andere bluesband". Swingende boogies en kippenvel bluesballads weten het publiek mee te slepen. Hoewel er natuurlijk pittige en dampende songs op de setlist staan ambiëren de
bandleden geen blues-rock imago.

Bluessongs die tegenwoordig nog maar zelden of nooit live te horen zijn levend te houden. is een van de doelstellingen; vooropgesteld dat die songs aansluiten bij de gevoelswereld van de bandleden."Keeping the Blues Alive" is daarbij geen loze kreet.

De nummers krijgen in de uitvoering van Dizzy Robby & Blues Raiders altijd een eigen kleurtje mee, en tijdens de solo's is er ruimte voor improvisatie.
Tot nu toe verschenen er twee CD's : “Haunted by the Blues”, en "(Live ) At The Grindstone", die beide positieve reacties van binnen- en buitenlandse bluesfans opleverden

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

* Knipkaartvoorstelling
SEP SEP 2022
do 22 sep / 20.30 uur / €8,50
Cultuurhuis Heerlen, Heerlen Jazz en SLIM presenteren
Bestel tickets

The Body Electric
Limbo Jazz Express  

do 22 sep / 20.30 uur / €8.5
Cultuurhuis Heerlen, Heerlen Jazz en SLIM presenteren Bestel tickets
The Body Electric is een jazz-rock trio uit Limburg, al samen sinds 2014, speelde al op o.a Jazz aan de Maas, Cultuurhuis Heerlen, Jazz Kirmes Heerlen, Jeker Jazz Maastricht, Jazz Oet Mol ( B ) , De Bosuil Weert.

De bezetting:
Frans Frijns – gitaar & electronics
George Boon – bass
Hans Simons – drums & electronics

Hun repertoire bestaat uit gitaar-georienteerde jazz / jazzrock nummers van o.a John Scofield , Pat Metheny maar ook tunes van Eric Vloeimans of old-school jazzrock van Billy Cobham, aangevuld met eigen composities en soundscapes.

i.s.m. Stichting Heerlen Jazz en SLIM

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
SEP SEP 2022
za 24 sep / 15.00 uur / €0.-
VIA Zuid

Whatchamacallit
Een concept van Charlotte Goesaert | VIA Zuid  

za 24 sep / 15.00 uur / €0
VIA Zuid
De voorstelling whatchamacallit is een expositie van mensen. In deze performance-expositie zetten vijf spelers hun lichaam in als object. Als kunstobject, kijkobject, machtsobject, lustobject, … Het publiek krijgt op intieme afstand de kans om deze objecten in drie fysieke installaties te ervaren en te aanschouwen. In een tijd van constante digitale zelfprofilering vragen we ons af: hoe gebruiken we en zetten we ons lichaam in om geliefd te zijn of om te slagen? Hoe gaan we om met de objectificatie van ons lichaam en wat voor invloed heeft dat op ons als mens?
De diverse cast, met uiteenlopende lijven, is verbonden met tv-schermen en soundboxen. Techniek is hun extensie, een extra lichaamsdeel, waarmee ze via deze installaties geheimen van hun dagelijkse leven laten doorsijpelen. Deze expositie is een menselijke en intieme ervaring, waarbij het lichaam van de toeschouwer een deel wordt van de expositie.

Grote partners zijn C-TAKT (Neerpelt), wpZimmer (Antwerpen), Brakke Grond (Amsterdam), KAAP (Brugge), Pumpenhaus (Münster) en Festival Tweetakt (Utrecht). Andere partners zijn De Grote Post (Oostende), DansBrabant & De NWE Vorst (Tilburg), VIA ZUID (Limburg), CAMPO (Gent) en Les Ballets C de la B (Gent)

Tour: seizoen van 2022-2023
Speellijst:PremiereArenbergAntwerpen7dec2022 ||CuriousFestivaldec2022,Arenberg Antwerpen || C-mine,Genk || KAAP, Bits of Dance, feb 2023 Brugge || Brakke Grond, Beyond the Black Box, feb 2023 || De Grote Post, Oostende || Tweetakt, maart 2023, Utrecht || Theater Rotterdam, Rotterdam || DansBrabant & De NWE Vorst, Tilburg || Pumpenhaus, Münster || VIA ZUID, Limburg

Credits
Concept en regie: Charlotte Goesaert
Performers: Andreia Rodrigues, François Vincent, Véronique Mees, Ghita van Galen, Jef Stevens
Dramaturgie: Sara Vanderieck
Geluid- en video compositie: Jochem Baelus
Kostuum en vormgeving: Wim Muyllaert
Lichtontwerp: Barbara De Wit, Lucas van Haesbroeck
Videotechniek: Thierry Wilders
Zakelijke leiding en productie: Astrid De Haes
SEP SEP 2022
di 27 sep / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Ralph de Jongh met Ewa Pepper
Muziekcafé op Dinsdag  

di 27 sep / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Ralph de Jongh werd in 2004 ontdekt door Harry Muskee van Cuby and the Blizzards die hem uitnodigde als zijn voorprogramma van 2006 tot 2008. Ralph de Jongh is zeer waarschijnlijk de hardst werkende songwriter van de Nederlandse blues scene. De hardst werkende songwriter die aan kwaliteit niets inlevert, laat dat duidelijk zijn.

Tussen april 2020 en maart 2021 verschenen er nog een aantal nieuwe albums met studio- en live-opnames uit 2019, 2020 en 2021. Ralph speelt hierop solo en met diverse bands in verschillende samenstellingen.

Vanavond staat Ralph in ons theatercafé met violiste Ewa Pepper. Ewa studeerde cum laude af aan de Chopin School of Music en vervolgde daarna haar muzikale opleiding aan het Cracow Institute of Performing Arts en Media Studies. De klassiek geschoolde violiste, die nu in Amsterdam woont, heeft zich veelzijdig ontwikkeld en blijkt wonderwel samen te kunnen spelen met Ralph de Jong. Ze vormen een gepassioneerd duo en bepalen als rasmuzikanten geheel op gevoel hun muzikale koers. Naast opzwepende funk, soul en bluesrock toont het tweetal ook een ingetogen kant. Op die momenten wordt akoestisch gitaarwerk en fraaie zang gecombineerd met melancholisch vioolspel.

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

* Knipkaartvoorstelling
SEP SEP 2022

‘Operatie achterham’
Pakkie An  

De oude wolf huilt...Iedereen lacht hem uit...
Niemand neemt hem meer serieus... Hij is een oude zielenpoot van een wolf geworden.
Maar, nu is het tijd voor wraak. Samen met zijn drie zonen zal het hem lukken.
Hij weet het zeker: binnenkort is het gedaan met de biggen!

Entree: €7,50 euro
Reserveren: info@pakkiean.nl
OKT OKT 2022

‘Operatie achterham’
Pakkie An  

De oude wolf huilt...Iedereen lacht hem uit...
Niemand neemt hem meer serieus... Hij is een oude zielenpoot van een wolf geworden.
Maar, nu is het tijd voor wraak. Samen met zijn drie zonen zal het hem lukken.
Hij weet het zeker: binnenkort is het gedaan met de biggen!

Entree: €7,50 euro
Reserveren: info@pakkiean.nl
OKT OKT 2022

Fanfare St Gabriel en Jack Vinders
Limburg in Optima Forma  

Concert van Fanfare St Gabriel Hoensbroek samen met Jack Vinders !

De allermooiste fanfaremuziek met prachtige chansons van Jack Vinders…zullen u een onvergetelijke middag bezorgen.

Geniet van de unieke sfeervolle ambiance in ons theater.

Online via ticketlink: €10,50
via mail of telefoon reserveren €12,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
OKT OKT 2022
di 4 okt / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Udo Klopke en band
Muziekcafé op Dinsdag  

di 4 okt / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
“Een nummer moet altijd zijn verhaal vertellen, dat is het belangrijkste. En dus ben ik eigenlijk een verhalenverteller, een reizende zanger,
die voor zijn publiek staat, met zijn kleine ervaringen en wijsheid, en beelden schildert in de lucht van wereldreizen en mooie bedoeïenendochters,
van liefhebbende... en helaas niet meer geliefd."
Udo Klopke is een Duitse rockgitarist en zanger die zojuist voor de derde keer de traditionele Duitse Rock en Pop Prijs heeft gewonnen met zijn derde album "The King is dead".

Met zijn trio toert hij door heel Duitsland. En hoewel de studioalbums met veel finesse en inspanning worden geproduceerd,
houdt de band het meest van live spelen, en dat is waar ze echt uitblinken. Met de ervaring van honderden concerten en hun muziek met invloeden van The Police en Cream,
van reggae, rock en wereldmuziek, openen ze nieuwe deuren, wagen ze elke avond iets nieuws, en grooven en rocken ze tot de laatste voet in de club mee rockt .

Udo werkte als achtergrondzangeres voor Seal (en stond in voor de baas bij repetities), als musicalgitarist, studiozanger en als muzikant op een cruiseschip van India naar Singapore. Sinds 2005 maakt hij zijn eigen muziek.
Jan Wienstroer (drums) speelde lange tijd voor de succesvolle "Harald Schmidt Show" op de Duitse televisie en vergezelde wereldsterren in hun promotionele optredens. Markus Bender is een drukke bassist in Duitsland, speelde onder meer voor Marla Glen en Nils

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

* Knipkaartvoorstelling
OKT OKT 2022

Humor in Heerlen
 

Humor in Heerlen is een comedy evenement dat maandelijks plaats vindt in en samen met Cultuurhuis Heerlen. Op zo'n avond krijgt u 4 tot 5 comedians te zien. Dit is een mix van jong en oud, startende talenten en de ervaren comedian uit heel Nederland en België. Humor in Heerlen is een gezellige avond uit, alleen, met zijn tweeën of met vrienden, om heerlijk te lachen.

Namen worden nog bekendgemaakt. Houd onze website en socials in de gaten!

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

Foto: Mikel Neij
OKT OKT 2022
za 8 okt / 20.00 uur / €8.-
Toneelgroep Stoute Schoenen

Het Robinson (kwartet) – trio
Toneelgroep Stoute Schoenen  

za 8 okt / 20.00 uur / €8
Toneelgroep Stoute Schoenen
Halverwege oktober brengen wij in “Cultuurhuis” het stuk "Het Robinson kwartet - trio" op de planken;

Ergens halverwege de reis, vergaat midden op de Stille Oceaan "The Summerstream", het meest luxueuze cruiseschip ter wereld.

De volgende ochtend spoelen vier opvarenden aan op een klein, onbewoond eiland. Waarschijnlijk zijn zij de enige overlevenden van de ramp. Maar hoe overleef je op een onbewoond eiland en verder helemaal niets? –

Entree: 8 euro | Reserveren telefonisch: 06-44 230 419 of per mail: info@tg-stouteschoenen.nl

OKT OKT 2022
zo 9 okt / 14.30 uur / €8.-
Toneelgroep Stoute Schoenen

Het Robinson (kwartet) – trio
Toneelgroep Stoute Schoenen  

zo 9 okt / 14.30 uur / €8
Toneelgroep Stoute Schoenen
Halverwege oktober brengen wij in “Cultuurhuis” het stuk "Het Robinson kwartet - trio" op de planken;

Ergens halverwege de reis, vergaat midden op de Stille Oceaan "The Summerstream", het meest luxueuze cruiseschip ter wereld.

De volgende ochtend spoelen vier opvarenden aan op een klein, onbewoond eiland. Waarschijnlijk zijn zij de enige overlevenden van de ramp. Maar hoe overleef je op een onbewoond eiland en verder helemaal niets? –

Entree: 8 euro | Reserveren telefonisch: 06-44 230 419 of per mail: info@tg-stouteschoenen.nl
OKT OKT 2022
di 11 okt / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Kathleen Vandenhoudt en Bruno Deneckere
Muziekcafé op Dinsdag  

di 11 okt / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Met het hart op de juiste plaats en het brevet van oerdegelijke live artiesten banen deze 2 kleppers, Kathleen ( Billy & Bloomfish) en Bruno (Pink Flowers) zich een muzikaal parcours gewapend met een paar straffe stembanden, een naar hun eigen hand gezet instrument en de nodige dosis zelfrelativering.

Wat startte als sporadisch eens het podium delen is ondertussen uitgegroeid tot een sterke set met veel liefde voor elkaars krachtige pen.
Ook het samen schrijven werpt zijn vruchten af. Alles binnen de Americana en bluesy roots sfeer.

Een concert puur verwennerij met fond en grain.

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

* Knipkaartvoorstelling
OKT OKT 2022

Benefietvoorstelling voor Oekraïne
met medewerking van verschillende topartiesten  

Cultuur, muziek, zang, dans, saamhorigheid en daadkracht verbindt!

De totale opbrengst van deze benefietavond, zal worden besteed voor voedsel, medicijnen, basis behoeften en wederopbouw in nauwe samenwerking met de Oekraïense Ambassade in Den Haag. Zij zullen zorgdragen dat al het genoemde in Oekraïne, goed en op de juiste plek terecht komt.

Het programma wordt later dit jaar bekendgemaakt. Houd onze website en socials in de gaten!

Met medewerking van verschillende topartiesten.

Een initiatief van Anna Mitriaieva & Stéphanie Visch

Online via ticketlink: €19,50
Via mail of telefoon reserveren €22,50
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

*Bij de online-kaartverkoop, is er de mogelijkheid om een donatie te doen.

OKT OKT 2022

Benefietvoorstelling voor Oekraïne
met medewerking van verschillende topartiesten  

Cultuur, muziek, zang, dans, saamhorigheid en daadkracht verbindt!

De totale opbrengst van deze benefietavond, zal worden besteed voor voedsel, medicijnen, basis behoeften en wederopbouw in nauwe samenwerking met de Oekraïense Ambassade in Den Haag. Zij zullen zorgdragen dat al het genoemde in Oekraïne, goed en op de juiste plek terecht komt.

Het programma wordt later dit jaar bekendgemaakt. Houd onze website en socials in de gaten!

Met medewerking van verschillende topartiesten.

Een initiatief van Anna Mitriaieva & Stéphanie Visch

Online via ticketlink: €19,50
Via mail of telefoon reserveren €22,50
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

*Bij de online-kaartverkoop, is er de mogelijkheid om een donatie te doen.
OKT OKT 2022
di 18 okt / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Cajun Moon
Muziekcafé op Dinsdag  

di 18 okt / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
J.J.Cale is de factor die de muzikanten van Cajun Moon bindt.

Schijnbare eenvoud en ‘’laid back’’ spelen maakten hem tot voorbeeld voor grote namen uit de popmuziek en jazz. De songs van J.J. Cale worden door Cajun Moon zo bewerkt dat ze je aan het nadenken zetten, want het klinkt bekend, maar toch ook weer niet. Naast het werk van J.J. Cale speelt Cajun Moon relaxte muziek die je meeneemt naar het zuiden van de US.


Lars Murrer- gitaar, lead vocals
Hille Wesseling- gitaar
Carijn Beumer- sopraan/alt sax, backing vocals
Jos Vrinssen- drums, percussie
Jules Peters- bas

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

* Knipkaartvoorstelling

OKT OKT 2022

‘Het heilig boontje van Musschewegen’
Theatergroep Kuvri speelt de Nederlandse primeur van de komedie  

Met maar liefst 10 acteurs waaronder enkele debutanten pakt theatergroep Kuvri het dit jaar groots aan met de komedie ‘Het heilig boontje van Musschewegen’.

Het verhaal speelt in de kleine Limburgse gemeente Musschewegen waar burgemeester Berend-Jan de scepter zwaait. Hij heeft noodgedwongen de nacht in zijn kantoor op het stadhuis doorgebracht. Met wie? Waarom? De bode en secretaresse staan hem toegewijd terzijde, maar maken het hem desalniettemin niet gemakkelijk.

Verder komen de plaatselijke roddeltante met haar nichtje, de postbode en de Madame van Club Bubbles op de meest ongelegen momenten het kantoor van de burgemeester binnen en zorgen voor de nodige opwinding. En dan staat ook nog de feestelijke inwijding van het verbouwde stadhuis voor de deur. De bisschop in hoogsteigen persoon kan ieder moment zijn opwachting maken. Stress ten top! Dan breekt er een turbulente tijd aan en is chaos troef in het stadhuis.

De verrassingen zijn niet van de lucht, sterker nog, de verrassingen zijn deze keer ín de lucht: de burgemeester als engel. Hoe lang dat goed gaat staat vooralsnog in de sterren boven Musschewegen…

Auteur Carsten Schreier. Vertaling, bewerking en regie: Peter Sak

Online via ticketlink: €10,00
via mail of telefoon reserveren €10,00
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)OKT OKT 2022

‘Het heilig boontje van Musschewegen’
Theatergroep Kuvri speelt de Nederlandse primeur van de komedie  


Met maar liefst 10 acteurs waaronder enkele debutanten pakt theatergroep Kuvri het dit jaar groots aan met de komedie ‘Het heilig boontje van Musschewegen’.

Het verhaal speelt in de kleine Limburgse gemeente Musschewegen waar burgemeester Berend-Jan de scepter zwaait. Hij heeft noodgedwongen de nacht in zijn kantoor op het stadhuis doorgebracht. Met wie? Waarom? De bode en secretaresse staan hem toegewijd terzijde, maar maken het hem desalniettemin niet gemakkelijk.

Verder komen de plaatselijke roddeltante met haar nichtje, de postbode en de Madame van Club Bubbles op de meest ongelegen momenten het kantoor van de burgemeester binnen en zorgen voor de nodige opwinding. En dan staat ook nog de feestelijke inwijding van het verbouwde stadhuis voor de deur. De bisschop in hoogsteigen persoon kan ieder moment zijn opwachting maken. Stress ten top! Dan breekt er een turbulente tijd aan en is chaos troef in het stadhuis.

De verrassingen zijn niet van de lucht, sterker nog, de verrassingen zijn deze keer ín de lucht: de burgemeester als engel. Hoe lang dat goed gaat staat vooralsnog in de sterren boven Musschewegen…

Auteur Carsten Schreier. Vertaling, bewerking en regie: Peter Sak

Online via ticketlink: €10,00
via mail of telefoon reserveren €10,00
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
OKT OKT 2022

‘Het heilig boontje van Musschewegen’
Theatergroep Kuvri speelt de Nederlandse primeur van de komedie  


Met maar liefst 10 acteurs waaronder enkele debutanten pakt theatergroep Kuvri het dit jaar groots aan met de komedie ‘Het heilig boontje van Musschewegen’.

Het verhaal speelt in de kleine Limburgse gemeente Musschewegen waar burgemeester Berend-Jan de scepter zwaait. Hij heeft noodgedwongen de nacht in zijn kantoor op het stadhuis doorgebracht. Met wie? Waarom? De bode en secretaresse staan hem toegewijd terzijde, maar maken het hem desalniettemin niet gemakkelijk.

Verder komen de plaatselijke roddeltante met haar nichtje, de postbode en de Madame van Club Bubbles op de meest ongelegen momenten het kantoor van de burgemeester binnen en zorgen voor de nodige opwinding. En dan staat ook nog de feestelijke inwijding van het verbouwde stadhuis voor de deur. De bisschop in hoogsteigen persoon kan ieder moment zijn opwachting maken. Stress ten top! Dan breekt er een turbulente tijd aan en is chaos troef in het stadhuis.

De verrassingen zijn niet van de lucht, sterker nog, de verrassingen zijn deze keer ín de lucht: de burgemeester als engel. Hoe lang dat goed gaat staat vooralsnog in de sterren boven Musschewegen…

Auteur Carsten Schreier. Vertaling, bewerking en regie: Peter Sak

Online via ticketlink: €10,00
via mail of telefoon reserveren €10,00
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)
OKT OKT 2022
di 25 okt / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

The Pin Pins
Muziekcafé op Dinsdag  

di 25 okt / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Dit is een bluesband met frontman Bart van Buggenum in zijn gelederen. Deze zanger/harpspeler heeft een goede naam opgebouwd en zorgt voor een heerlijke bluezy sfeer. Uiteraard samen met zijn overige bandleden speelt hij muziek van onder meer Charlie Musselwhite, Stevie Ray Vaughan en natuurlijk ontbreken The Red Devils niet op de setlist. Herkenbare nummers brengen mensen vaak in feeststemming, daarom weet het publiek deze band ook zeer te waarderen.

Naast Bart spelen ook Chris Ariaans met flitsende gitaar solo’s, Hans Wouters en Ed Soleil de geoliede, solide ritmesectie van bas en drums.
Sinds begin 2021 worden ze ook nog versterkt door Rob Wouters (ja ja de broer van Hans) op de saxofoon en gitaar.

Ze speelden o.a op Southern blues night in Heerlen, Bok n' Blues in Valkenburg en afgelopen maart verzorgden zij het voorprogramma van Phil Bee & Band in poppodium Volt in Sittard.

Dit wil je niet missen....

Online via ticketlink: €8,50
Via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

*Knipkaartvoorstelling
OKT OKT 2022
do 27 okt / 20.30 uur / €8,50
Cultuurhuis Heerlen, Heerlen Jazz en SLIM presenteren
Bestel tickets

The Space Age Travellers
Limbo Jazz Express  

do 27 okt / 20.30 uur / €8.5
Cultuurhuis Heerlen, Heerlen Jazz en SLIM presenteren Bestel tickets
The Space Age Travellers spelen eigen werk van songschrijver/gitarist BJ Baartmans geïnspireerd door de sounds van gitaarhelden die voortkomen uit de Space Age zoals Bill Frisell, Richard Thompson, Ry Cooder, Marc Ribot, Brian Setzer of Jeff Beck en hun leermeesters zoals Duane Eddy, Wes Montgomery, Charlie Christian, Django Rheinhardt, Dick Dale, The Shadows, James Burton en Jimmy Bryant.

Super dansbare grooves, romantische melodieen, intrigerende soundscapes en vingervlug spel op het scherpst van de snede. Muziek voor minnaars en freaks. Een klinkende reis door de tijd! Gebracht door drie zielsverwanten met een rijk muzikaal verleden bij oa BJ's Wild Verband, Matthews Southern Comfort, André Manuel's Ketterse Fanfare, B-Movie Orchestra, Ms Hips.

Gerco Aerts bas
BJ Baartmans gitaar
Sjoerd van Bommel drums


Online via ticketlink: €8,50
Via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

i.s.m. Heerlen Jazz en SLIM
OKT OKT 2022

Buut try-out
Een heerlijke avond met een 7 tal buuttereedners!  

Leef liefhebbers van de Limburgse Buut, in aanloop naar de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen van 2023 presenteert Cultuurhuis Heerlen een heerlijke avond met een 7 tal buuttereedners die hun nieuwe Buut presenteren.

De Buuttte die gepresenteerd worden zijn niet eerder voor het voetlicht gebracht, een primeur dus!

Een kleine vakjury zal op die avond de deelnemers de laatste tips geven richting de Buuttekampioenschappen van 2023, kortom een avond die u niet zou mogen missen ..…zeker in aanloop naar hopelijk een zorgeloze Vastelaovend 2023.

Presentatie van deze avond is in handen van Hub Stassen.

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

NOV NOV 2022
di 15 nov / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Bandeville met Yadonna West
Muziekcafé op Dinsdag  

di 15 nov / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
In november 2021 stond Bandeville op ons podium. Deze keer speelt Bandeville met een special guest.

In november 2022 is namelijk Yadonna West uit New Orleans op tour in Europa en ze wil weer graag met Bandeville optreden.

Yadonna was de vaste backing zangeres van Willy Deville en daarna van Neil Young.

Na het overlijden van Willy Deville zingt ze vooral solo maar nu ze weer in Nederland is wil ze graag het repertoire van Willy Mink Deville samen met Bandeville.

Een unieke kans dus.

Met "Bandeville" maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika's meest populaire muziek. Songs voor een breed publiek van jong tot oud. Voor mensen die nog nooit van Deville hebben gehoord meestal een aangename verrassing.

Americana muziek (bijv. Demassiado Corazon, Spanish stroll) uit de schatkamer van Willy Deville waarin blues, latin, country en een vleug rock melodieus bij elkaar komen. Muziek van onder andere Deville zelf en ook van muzikanten die hij bewonderde zoals: John Hiat, Ry Cooder en oude bluesgiganten.

Bandeville bouwt verder op de songs van Willy Deville, interpreteert en arrangeert, en maakt daarmee een “her-creatie” van deze prachtige songs, maar maakt ook eigen songs in Deville-stijl. Songs vol hunkering of romantische overtuiging, overspel of trouw, ruzie of liefde. Nummers die iédereen, jong en oud, wel aanspreken.

Van romantisch melodisch met mooie samenzang tot swingend zuid-Amerikaans.


Online via ticketlink: €8,50
Via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

*Knipkaartvoorstelling
NOV NOV 2022

Braakland
 

Braakland is een muziekproject van Geert Roelofs en Marcel van der Heyden op basis van teksten van o.a. Nic Tummers, Leo Herberghs, Jon Erkens en Pierre Kemp.

De teksten zijn op muziek gezet en voor het eerst uitgevoerd door Ensemble Braakland tijdens Festival Cultura Nova in 2015.

Het ensemble bestaat uit:
Geert Roelofs: drums
Maurice Hermans: slidergitaar
Sjang Coenen: bas
Marcel van der Heyden: zang en gitaar

Online via ticketlink: €8,50
Via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)