JUL JUL 2020

Zomerpop!
GANNULEERD!  

Evenementen vormen een risico op te snelle en te brede verspreiding van het corona virus, oordeelt het kabinet. En dus wordt het verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht verlengd tot 1 september. Dat geldt dus niet alleen voor de grote festivals maar ook voor kleine festivals en dus ook voor Zomerpop.

Zomerpop 2020 zou in de huidige vorm voor het laatst plaatsvinden en we wilden er daarom natuurlijk een mooi feestje van maken maar helaas en begrijpelijk ook kan deze laatste editie niet doorgaan. We zullen de inmiddels benaderde artiesten wel in ons reguliere programma proberen op te nemen, daarvoor gaan we de bands nog contacten en we hopen natuurlijk dat we in het nieuwe theaterseizoen deze fijne bands alsnog aan ons publiek voorstellen.

Zomerpop zal dus niet meer terugkeren echter we gaan natuurlijk wel, net als voorgaande jaren, ons theaterseizoen afsluiten met een speciaal evenement waarin we ons publiek zullen trakteren op een bonte verzameling van wat het Cultuurhuis te bieden heeft. Breder van opzet en nog steeds gratis toegankelijk natuurlijk. Een feestje dus! Tot dan, blijf gezond en hou rekening met elkaar, blijf zoveel mogelijk thuis en let op elkaar. We zien elkaar graag weer terug in het nieuwe theaterseizoen.
APR APR 2021

Pa's Rock Festival
2021  

Op tweede Paasdag presenteert Cultuurhuis Heerlen het Pa’s Rock Festival. Voorheen in Zeezicht Heerlen en nu dus voor de tweede keer in Cultuurhuis Heerlen. Het festival voor de pappa’s en mamma’s vindt inmiddels al voor de 6e keer plaats. Door het coronavirus, is de editie van 2020 verplaatst naar 2021.

De line up bestaat wederom uit bands uit “vervlogen” tijden, Bands die bestaan uit actieve muzikanten op de leeftijd van Pa, uiteraard ook aangevuld met wat “jonkies”, die ook mogen stralen op het podium.

Dit jaar treden wederom op twee podia de volgende acts voor jullie op:

Generate, 'symponische pop-rock' met een aardig vleugje 'prog'. Stevige melodische rock met een mengeling van stijlen en daardoor een geheel eigen geluid. 5 oude rotten, geen pretenties maar liefde voor muziek.

Voodoo Experience, een mix van Texas blues en psychedelic bluesrock waarbij klassiekers en covers van bijvoorbeeld Stevie Ray Vaughan; Jimmy Hendrix; Robin Trower en meer zijn voorzien van arrangementen in een eigen jasje.

Ernest Peters & Band brengt vooral eigen werk ten gehore, waarbij de nadruk ligt op harmonieus samenspel, dikke blueslicks en dynamische interactie tussen de verschillende muzikanten. De band stond afgelopen jaar ook op Zomerpop.

Pratsjhoes, vier muziekvrienden met een ruim muzikaal verleden in diverse bands in verschillende muziekstijlen die het maar niet kunnen laten om samen muziek te maken. Als uitdaging is er voor gekozen om vooral nummers met teksten in het dialect te schrijven waardoor de banden met de Limburgse roots voortdurend aanwezig blijven.

HipShake is een regionale bluesband die je meeneemt op een bluescruise van Texas naar Chicago, van de Amerikaanse Westcoast naar de Eastcoast met veel respect voor de oude blues meesters uit de Mississippi Delta. Af toe zijn er tussenstops naar de Britblues en ook de Nederblues wordt niet vergeten.

The Rocket Fuel Lighters brengt een mooie mix van pop- en rocksongs, beïnvloed door onder meer Blue Oyster Cult, REM, Bad Company, you name it. Al met al een repertoire met lekkere- en goed gearrangeerde rocksongs allemaal met een stevige groove.

Tot slot de gitaarband A Trip to Beautiful is na 25 jaar weer terug op het podium en staat nog steeds garant voor een fijne live ervaring, tijdloze popmelodieën, gitaarpartijen en meerstemmige zang. A Trip to Beautiful verandert elk optreden in een boeiende reis, met de mooiste panorama’s en een prettige muzikale bestemming. “The trip continues".

Online voorverkoop: €5
Dagkassa: €7,50