NOV
di 26 nov / 20.30 uur / €9,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Bandeville
Muziekcafé op Dinsdag  

di 26 nov / 20.30 uur / €9.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
Met het programma “ Heaven stood still” sluit Bandeville aan bij de docu-film die dit jaar wordt uitgebracht over de muziek van Willy Deville. Tijdens enkele screenings van deze film speelde Bandeville live in de follow up in uitverkochte zalen met lovende kritieken.

Twee jaar geleden stond Bandeville ook in een uitverkocht Muziekcafé met de voormalige vaste achtergrondzangeres van Willy Deville, Yadonna West.

Bandeville brengt een swingende ode aan de Americanamuziek van Willy ‘Mink’ Deville, waarin blues, country en een vleugje rock melodieus bij elkaar komen. Swingende en romantische songs voor een breed publiek, van jong tot oud.

Een repertoire van onder andere Willy DeVille,opnieuw gearrangeerd door Bandeville, of eigen werk in de stijl van DeVille.

Muziek om naar te luisteren en weg te dromen maar ook om op te swingen. Americana muziek (bijv. Spanish Harlem, Demassiado Corazon) uit de schatkamer van Willy Deville.

Bandeville bouwt verder op de songs van Willy Deville, interpreteert en arrangeert, en maakt daarmee een “her-creatie” van deze prachtige songs, maar maakt ook eigen songs in Deville-stijl. Songs vol hunkering of romantische overtuiging, overspel of trouw, ruzie of liefde. Nummers die iédereen, jong en oud, wel aanspreken.

In 2002 gaf Willy (Mink) DeVille een uniek unplugged concert in Berlijn. Bluesy, melodische nummers kwamen voorbij bijv. Let it be me, Spanish Harlem, You better move on, Story book love, Demasiado Corazon, Hey Joe enz. Songs vol hunkering of romantische overtuiging, overspel of trouw, ruzie of liefde. Nummers die iédereen aanspreken.

Een aantal ervaren muzikanten heeft dit concert als uitgangspunt genomen voor een boeiend optreden. Van romantisch melodisch in het begin van de avond tot een swingend zuid-Amerikaans op het einde.

De songs van Willy DeVille zijn speciaal gearrangeerd voor de bezetting van Bandeville waarbij ook meerstemmige zangpartijen voor een eigen geluid zorgen. Bandeville is dus geen tributeband maar neemt de songs van DeVille als uitgangspunt voor een eigen interpretatie en re-creatie. Daarnaast brengt Bandeville ook eigen werk in DeVille-stijl.

Bandeville speelt in een bezetting met: zanger, drummer, bassist, gitarist, saxofonist en pianist.
Deze ervaren muzikanten hebben hun sporen ruimschoots verdiend in tal van bekende bands zoals: Bots, CCC, Joe Coverband, Bluesaround, Trigger, Houdoe, Blind Eye.

Online via ticketlink: €9,50
Dag kassa & via mail of telefoon reserveren: €11,25 via info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

* Knipkaartvoorstelling

Sta/zit concert