NOV
di 15 nov / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Bandeville met Yadonna West
UITVERKOCHT!  

di 15 nov / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
De Amerikaanse zangeres YaDonna West uit New Orleans toert door Europa en doet ook Heerlen aan. Met haar krachtige, zuivere soulvolle stem vertolkt ze de muziek van Willy De Ville en de mooiste liedjes uit het ‘Great American Songbook’ als geen ander. En nu brengt YaDonna de sfeer van New Orleans naar Het Cultuurhuis.

In de eerste set, met haar eigen repertoire, wordt ze begeleid door Gertjan van der Weerd en Bauke Bakker (beiden spelen ook in Her Majesty)

In de tweede set zal Bandeville haar begeleiden bij het prachtige repertoire van Willy Deville.

Naast Her Majesty speelt Gertjan van der Weerd ook bij o.a. Piano & Co, Esther Groenenberg, Fourtress. Tevens is zijn naam op vele recent uitgebrachte en goed gerecenseerde cd’s te vinden (o.a. Mimezine, Wilsum, Zober, Panhandle Swing, Nou En).

Bauke Bakker is zonder twijfel de beste "zingende drummer" van Nederland. De manier waarop hij zingen combineert met drummen, hoe ingewikkeld ook, is uitzonderlijk, en ongeëvenaard in Nederland. Bauke werd in 2011 in de Slagwerkkrant vermeld als één van de nieuwe lichting topdrummers in Nederland. Als vaste begeleider van Bertolf maakte hij veel naam met zijn drumwerk, maar ook vooral met zijn zangwerk.

Bandeville
Met "Bandeville" maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika's meest populaire muziek. Songs voor een breed publiek van jong tot oud. Voor mensen die nog nooit van Deville hebben gehoord meestal een aangename verrassing.

Americana muziek (bijv. Spanish Harlem, Demassiado Corazon) uit de schatkamer van Willy Deville waarin blues, latin, country en een vleug rock melodieus bij elkaar komen. Muziek van onder andere Deville zelf en ook van muzikanten die hij bewonderde zoals: John Hiat, Ry Cooder en oude bluesgiganten.

Bandeville bouwt verder op de songs van Willy Deville, interpreteert en arrangeert, en maakt daarmee een “her-creatie” van deze prachtige songs, maar maakt ook eigen songs in Deville-stijl. Songs vol hunkering of romantische overtuiging, overspel of trouw, ruzie of liefde. Nummers die iédereen, jong en oud, wel aanspreken.

Van romantisch melodisch met mooie samenzang tot swingend zuid-Amerikaans.

Online via ticketlink: €8,50
Via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

*Knipkaartvoorstelling