FEB
zo 25 feb / 14.30 uur / €8,75
Bestel tickets

‘Brecht’ Kurt Weil, Hans Eisler, Paul Dessau
Lizet van Beek & Doré van Deijck  

zo 25 feb / 14.30 uur / €8.75
Bestel tickets
Vorig theaterseizoen stonden Lizet en Doré op ons podium met ‘Les vieux amants’. Dit theaterseizoen zijn ze terug met hun ‘Brecht’ programma.

Die Dreigroschenoper van Kurt Weill op tekst van Bertold Brecht, wie kent t niet. Het beroemde verhaal van de arme drommels die omvergelopen worden door het grote geld. Het is slechts één van de vele werken die ontstonden uit de samenwerking tussen de componist en de grote taalkunstenaar.

Als de Shakespeare van de 20 ste eeuw wist Brecht als geen ander de menselijke aard met spitsvondigheid en humor in tekst te vatten. Kurt Weill kon daar opera van maken, maar wel één voor het volk. Want het was tijd om de kleine man eindelijk aan het woord te laten. Bedelaars, hoeren, soldaten en werklui, in Brecht’s verhalen krijgen zij de hoofdrol. Ze bezingen het leven in hun tijd, het onrecht wat hen werd aangedaan, de dreiging van een totalitair regime, de oorlog, maar net zo goed de eigen ongemakken en het lief en daarmee ook het leed. Ach die Liebe und In verhalen en gedichten die ook door vele andere componisten op muziek werden gezet en die niets aan actualiteit hebben ingeboet, want je kunt ze zo op onze tijd plakken. Daarom blijft Brecht in trek bij het grote publiek.

Bij Lizet en Doré staat Brecht hoog in het lijstje van hun vaste repertoire. Het is hen op het lijf geschreven werd weleens gezegd. En zo voelen ze dat zelf ook. Brecht is thuiskomen voor hen. Theater, dat is het! De expressie waar zang en piano om vragen daagt uit en biedt vrijheid: Je mag alles uit de kast halen. En dat doen ze dan ook. Bij dit duo gaat dat nooit zonder dat ook de bijzondere verhalen smakelijk verteld worden over de liederen, hun makers, de personages en hun bijzondere lotgevallen.

Online via ticketlink: €8,75
Dag kassa & via mail of telefoon reserveren: €9,75 via info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

Sta/zit concert