FEB
za 15 feb / 20.30 uur / €25.-
Bestel tickets

Compañía María “la Serrana” Parte de mí
25 jarig jubileum van flamenco danseres Maria”la Serrana”  

za 15 feb / 20.30 uur / €25
Bestel tickets
Danseres María “la Serrana” is bekend om haar pure flamenco gebaseerd op vinnig voetenwerk, gevoel en improvisatietalent. In 1999 vetrok zij naar Sevilla waar zij les kreeg van de elegante Mathilde Coral en de statige Manuela Carrasco. Danser Farruquito is echter haar grote maestro.

Maria danste ballet sinds ze 5 jaar was. Ze was gepassioneerd verliefd op het ballet, maar het paste toch niet helemaal bij haar. Gedurende haar studie startte ze met flamenco les. Dát paste als een maatpak bij haar temperament, haar ronde lichaam en gevoelige ziel. Maar Nederland werd haar al snel te klein, dus trok de ongeduldige jonge vrouw in 1999 naar Sevilla om verder te studeren. Het hol van de leeuw bleek in het begin een moeilijke plek te zijn, waar ze vele gevechten heeft moeten leveren. Maar door haar talent en volharding kwam ze op een punt dat flamenco een deel van haar wezen werd en ze gerespecteerd en geliefd werd bij de beroemdste artiesten van de wereld. Ze kon haar voeten in de sevillaanse aarde planten en eindelijk wortel schieten.

Inmiddels is ze een wereldwijd bekende en geliefde danseres, die aan het hoofd staat van haar eigen geelschap én flamenco podium “Parte de mí” betekent “een deel van mij”. Ze legt in deze voorstelling met veel vuur haar ziel bloot en laat alle stijlen zijn die zich in haar gedurende al deze jaren in haarbloed zijn gaan zitten.

Ze viert haar 25 jaar als professioneel flamenco danseres samen met de artiesten waar ze dagelijks mee werkt op haar geliefde podium Flamenco Esencia in Sevilla: de gepassioneerde doch elegante zigeunerdanser, Antonio Moreno “Polito”, de veteraan Juan José Amador, het jonge talent Juan Fernández en de virtuose gitarist Luis Amador.

Dans: Maria “la Serrana”
Special guest dans: Antonio Moreno “Polito”
Zang: Juan José Amador, Juan Fernández
Gitaar: Luis Amador

Online via ticketlink: €25,-
via mail of telefoon reserveren €25,-
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)