SEP
di 20 sep / 20.30 uur / €8,50
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag
Bestel tickets

Dizzy Robby & Blues Raiders
Muziekcafé op Dinsdag  

di 20 sep / 20.30 uur / €8.5
Knipkaartvoorstelling / Muziekcafé op dinsdag Bestel tickets
In 1969 van start gegaan onder de naam "Dizzy Robby's Rubber Band", maar ondanks bezettingswijzigingen en naamsverandering, in feite nog steeds dezelfde bluesband, en de eerste Limburgse band ooit die voor een volledig blues repertoire koos.

Naast zanger, en oprichter van de band, Rob Donkers maken "oud-gedienden" basgitarist Roy Ginsel, toetsenman Eef Karsten, en leadgitarist Ad van Beek ook nu nog deel uit van de band. Micha Herben is de energieke jonge drummer die twee jaar geleden de band kwam versterken en de juiste man op de juiste plaats is gebleken.

Dizzy Robby & Blues Raiders mogen bogen op een buitengewoon gevarieerd repertoire. Noem het gerust "de iets andere bluesband". Swingende boogies en kippenvel bluesballads weten het publiek mee te slepen. Hoewel er natuurlijk pittige en dampende songs op de setlist staan ambiëren de
bandleden geen blues-rock imago.

Bluessongs die tegenwoordig nog maar zelden of nooit live te horen zijn levend te houden. is een van de doelstellingen; vooropgesteld dat die songs aansluiten bij de gevoelswereld van de bandleden."Keeping the Blues Alive" is daarbij geen loze kreet.

De nummers krijgen in de uitvoering van Dizzy Robby & Blues Raiders altijd een eigen kleurtje mee, en tijdens de solo's is er ruimte voor improvisatie.
Tot nu toe verschenen er twee CD's : “Haunted by the Blues”, en "(Live ) At The Grindstone", die beide positieve reacties van binnen- en buitenlandse bluesfans opleverden

Online via ticketlink: €8,50
via mail of telefoon reserveren €9,75
info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)

* Knipkaartvoorstelling