OKT
zo 29 okt / 14.30 uur / €12,50
Bestel tickets

“Eclipsed”
DAMES EN HEREN Een ànder Theatergezelschap  

zo 29 okt / 14.30 uur / €12.5
Bestel tickets
DAMES EN HEREN Een ànder Theatergezelschap uit Schimmert, presenteert het toneelstuk “Eclipsed” van Patricia Burke Brogan naar een vertaling van Karen Vandevelde.

“Eclipsed” wordt door zeven dames gespeeld en laat de geschiedenis van de jaren 1960 uit Ierland zien. Rondom deze jaren werden jonge meiden, die “onzedig” gedrag vertoond hadden, tewerkgesteld in de wasserij van een klooster. Hier moesten zij, onder het toeziend oog van enkele nonnen, hun “boete’ doen.

Patrica, de auteur, is zelf werkzaam geweest in een van de vele kloosters in Ierland. Tijdens het novice zijn, kwam zij tot de ontdekking dat het leven in een klooster niet voor haar bestemd was. “Eclipsed” als betekenis van verduisteren.

Heel mooi schrijft Patricia over de liefdevolle verhouding tussen de meiden, hun verlangen naar wat hun zo dierbaar is, hun pogingen om toch nog iets van het leven te maken. Steeds gebukt onder het harnas van de nonnen, brengen zij in dit stuk toch een ode aan Elvis Presley.

De “droom man” van eenieder die jong is geweest. Zo ook voor de vijf meiden in de wasserij. Treffend in dit toneelstuk is de lichtheid waarmee Patricia het toneelstuk benaderd heeft en zodoende deze vijf meiden een groot podium geeft.

Als eerste gezelschap in Nederland zijn de rechten verkregen om dit aparte toneelstuk voor u op te voeren.

Online via ticketlink: €12,50
Dag kassa & via mail of telefoon reserveren: €12,50 via info@cultuurhuisheerlen.nl
045 5612121 (ma-vr 10.00 - 17.00 uur)