SEP
ma 30 sep / 20.30 uur / €20.-
Ap Art Events
Bestel tickets

Eric Vloeimans & Egbert Derix (JAZZ)
Ap Art Events  

ma 30 sep / 20.30 uur / €20
Ap Art Events Bestel tickets
Op het podium een van 's werelds beste trompettisten, met naast zich een hele bijzondere pianist. Edisonwinnaar Eric Vloeimans vindt in Egbert Derix een maat om mee te excelleren.

Beiden zetten ze alle clichés overboord, die aan (jazz)muzikanten kleven. De musici spelen in het nu zonder strak voorop gezet plan, een combinatie van improvisaties en eigen composities. En dan ontspint zich een weergaloos gesprek tussen piano en trompet. Teder, verstild, dan weer uitbundig en altijd intens. Noem het een spannend avontuur vol reislust en verrassingen. En na ieder stuk muziek komen ze weer even thuis. Van het tweetal verscheen het dubbel album 'Gardens Of Abundance".

Eric Vloeimans werkt samen met tal van nationaal en internationaal bekende musici en orkesten. Waaronder pianist/componist Martin Fondse, gitarist Anton Goudsmit, accordeonist Wil Holshouser, het Metropole Orkest en Holland Baroque. Hij componeert tevens filmmuziek (onlangs nog voor de documentaire 'Wild Port of Europe) en is programmeur van zijn festival 'Horn Of Plenty'

Egbert Derix is met name bekend van zijn solo albums/concerten en zijn samenwerking met Marillion, Ian Matthews, De Wiener Kammersymphonie, Fish, John Helliwell (Supertramp), Searing Quartet en anderen. Hij componeert ook muziek voor tv en film en is tevens schrijver/dichter. Zijn solo piano album 'Falco' uit 2016 werd door MusicMaker vergeleken met Keith Jarret's "Köln Concert" en hij componeerde de Duitse liedcyclus 'Wandern'.

Entree: €20,-

Ticketverkoop loopt via Ap Art Events