SEP
wo 4 sep / 11.00 uur / €12,50
Meer informatie

De filosoof en de papegaai
Lezing | Rubico  

wo 4 sep / 11.00 uur / €12.5
Meer informatie
De Romeinse schrijver Apuleius (ca. 125 n. Chr. - eind tweede eeuw) dankt zijn roem vooral aan de amusante en intrigerende roman De gouden ezel. Maar in zijn eigen tijd gold hij in de eerste plaats als een belangrijk redenaar en filosoof. Zijn talent en virtuositeit komen volledig tot hun recht in zijn redevoeringen. Het gaat om echte ‘showpieces’, waarmee hij een groot publiek wist te trekken. Plastische beschrijvingen van bizarre thema’s en amusante anekdotes, maar ook geleerde lofredes met verwijzingen naar de geschiedenis van de Griekse filosofie. Alles is vervat in een bonte, krachtige stijl, vol wervelende ritme- en klankeffecten, grappen en pakkende formuleringen. En steeds gaat onder die pracht en praal een bijzondere diepzinnigheid schuil. Tijdens de lezing worden een viertal tekstfragmenten met een filosofische inzet uit zijn redevoeringen besproken.

Spreker is de filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers.

datum en tijd woensdag 4 september 2024, 14.00-16.00 uur
locatie Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145, Heerlen (vrij parkeren)

kosten € 12,50 (inclusief tekstmateriaal)
aanmelden tijdig reserveren; beperkt aantal plaatsen


Voor meer informatie en reservering bel met ‘Rubico - Filosofie en Cultuur’, tel. 043 - 3631331, of kijk op onze website door op de knop ''meer informatie'' te klikken.