NOV
di 1 nov / 20.00 uur / €0.-
Cultuurhuis Heerlen, Heerlen Jazz en SLIM presenteren

Opening Heerlen Jazzt 15de editie
met Dick de Graaf Quartet  

di 1 nov / 20.00 uur / €0
Cultuurhuis Heerlen, Heerlen Jazz en SLIM presenteren
De 15e editie van “Heerlen Jazzt” vindt plaats in November 2022. Dat betekent ruim baan voor professionele jazz concerten tijdens de Jazzkirmes, Jazz-Out series, de slim Big Band Dag, de Kapel Concert Serie en de Young Jazz Night met de bekendmaking van de winnaar van de Slim Eujazz Young Talent Award 2022. November Jazzmaand betekent diverse activiteiten, waaronder rondtrekkende orkesten en live concerten in café’s en culturele centra.

Dick de Graaf Quartet.
Het Dick de Graaf Quartet speelt een nieuw repertoire. Het Quartet beweegt swingend heen en weer tussen strakke begeleiding en onbekommerde vrijheid. Als saxofoonsolist combineert Dick de Graaf al veertig jaar lang zijn vernieuwende muzikale ideeën met een warm en diep saxofoongeluid.
Zijn virtuoze improvisaties lijken op grillig geconstrueerde bouwwerken van een fantasievolle architect.

Behalve als saxofonist heeft hij zich door de jaren heen ook ontwikkeld als een vindingrijk componist en arrangeur.
In het album FESTIVE zit een boekwerk op lp-formaat waarin Dick meeslepend en humoristisch zijn nu al 40 jaar durende reis door de nationale en internationale jazz scene als saxofonist, componist en bandleider beschrijft.Tijdens optredens leest hij hier enkele pakkende passages uit voor. Dick de Graaf – tenorsaxofoon, composities , Barry Green – piano, Jos Machtel – contrabas, Pascal Vermeer – drums.

Entree vrije gave!