OKT
di 31 okt / 20.30 uur / €0.-
November Jazzmaand / Heerlen Jazzt
Meer informatie

Heerlen Jazzt | Masha Bijlsma Sextet
Opening november Jazzmaand  

di 31 okt / 20.30 uur / €0
November Jazzmaand / Heerlen Jazzt Meer informatie
De 16e editie van “Heerlen Jazzt” vindt plaats in November 2023. Ruim baan voor professionele jazz concerten tijdens de Jazzkirmes, Jazz-Out series, de slim Big Band Dag, de Kapel Concert Serie en de Young Jazz Night.

Met vanavond als opener van Heerlen Jazzt 2023: Masha Bijlsma Sextet.

November Jazzmaand betekent diverse activiteiten, waaronder rondtrekkende orkesten en live concerten in cafés en culturele centra.

MASHA BIJLSMA SEXTET
In dit sextet voert de geweldige stem van Masha Bijlsma de boventoon, hoewel ook de overige bezetting van haar band, bestaande uit topblazers
lja Reijngoud op trombone en Ben van den Dungen op saxofoon en de strakke, swingende ritmesectie met Hans Kwakkernaat op piano,
Ruud Ouwehand op contrabas en Dries Bijlsma op drums, zich vrij improviserend stevig van zich laat horen. De groep speelt zowel eigen werk als prachtige arrangementen van nummers van onder andere Abbey Lincoln, Charles Mingus, Jasper van ’t Hof en ook Tony Lakatos, met wie Bijlsma meerdere cd’s heeft opgenomen.

Masha Bijlsma, die wereld wijd optrad en haar naam in diverse landen heeft gevestigd, heeft een imposant vol stemgeluid met een enorm bereik.
Rinus van der Heijden in JazzNu: ‘Masha Bijlsma manifesteert zich als een verhalenvertelster die met haar overtuigende stemgeluid
alle facetten van menselijke emoties langs gaat. Dus komt de blues voorbij, krachtige orkestklanken, doorwrochte improvisaties in zowel stem als instrumenten, rust en opwinding. TOPKLASSE!

Entree: vrije gave