JUN
do 13 jun / 20.30 uur / €15.-
Ap Art Events
Bestel tickets

Indiaas concert: Partha Bose (sitar) en Suman Sarkar (tabla)
Ap Art Events  

do 13 jun / 20.30 uur / €15
Ap Art Events Bestel tickets
Donderdag 13 juni eindelijk weer eens een sitarconcert in het Cultuurhuis Heerlen i.s.m. Ap Art Events. De sitarmaster Partha Bose wordt op tabla begeleid door tablavirtuoos Suman Sarkar.

Partha Bose wordt erkend als een rijzende ster in de wereld van klassieke Indiase muziek.

Partha werd op 6-jarige leeftijd ingewijd in de Sitar en onderging een intensieve training in de ware tradities van Guru Shishya Parampara onder de voogdij van Pandit Monoj Shankar van de Maihar Gharana. Ook op academisch gebied toonde hij talent en studeerde af in de economie aan het Presidency College van de Universiteit van Calcutta.

De jonge virtuoos zond voor het eerst uit op All India Radio op 11-jarige leeftijd en begon in zijn tienerjaren op te treden op muziekfestivals en op televisie. Geleidelijk groeide de veelbelovende jongere uit tot een volwassen muzikant – door kenners in heel India geprezen als een vooraanstaand instrumentalist van zijn generatie, die een fantasierijke synthese vertegenwoordigde van het muzikale erfgoed van Ravi Shankar en Nikhil Banerjee, gekleurd door zijn eigen creativiteit. Uitstekende optredens op prestigieuze locaties in India, waaronder Dover Lane Music Conference (Calcutta), India International Centre (New Delhi), Maha Mrityunjay Mahotsav (Varanasi), versterkten de reputatie van Partha verder.

Partha had het zeldzame voorrecht om op te treden in de residentie van Pandit Bhimsen Joshi, Pandit Kishen Maharaj en Shrimati Girija Devi en gezegend te worden door deze levende legendes. Internationale erkenning volgde, toen het publiek in de VS, Canada, Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Italië, Nederland, Madagaskar en Bangladesh overweldigd werd door Partha's unieke mix van traditie en verbeeldingskracht en ook door zijn griezelige vermogen om overal met luisteraars te communiceren in de wereld.

Entree: €15,-

Ticketverkoop loopt via Ap Art Events