OKT
do 17 okt / 20.30 uur / €12,50
Ap Art Events
Bestel tickets

Jan Wouter Oostenrijk (solo)
Ap Art Events  

do 17 okt / 20.30 uur / €12.5
Ap Art Events Bestel tickets
Sinds de jaren 90 maakt Jan Wouter opmerkelijke cross-overmuziek geïnspireerd door de Midden-Oosterse en NoordAfrikaanse cultuur, die hij gemakkelijk versmelt met zijn westerse roots. Bijeengebracht onder de tags Sharqi, Blues, Maghreb, Jazz, neemt hij je met zijn fascinerende gitaarspel mee op een magische reis.

Traveling East is zijn 6e soloalbum, en dit keer uitgebracht op Mountain Records. De akoestsche western gitaar staat hier centraal als solo instrument, sprankelend en verrijkt met oosterse microtonale klanken door extra kwartoon freten op de gitaarhals, die hij zelf heef laten aanbrengen.

In de solostukken speelt Jan Wouter Taqsim, gebaseerd op klassiek Arabische maqam spel. In een meeslepend verhaal reist de melodie door een duizelingwekkend labyrint, van adembenemende sterrennachten tot wilde achtervolgingen in de woestjn. Geraakt door grote Ud spelers als Munir Bachir en Simon Shaheen wordt traditoneel luitspel op createve wijze teruggebracht naar de gitaar. Een hereniging met de oorspronkelijke voorvader.

De duotracks klinken rijk en vol, elektronisch geproduceerd met gelaagde opnames en soundscapes. In de eigen composites en traditonals klinkt de verwantschap met jazz en blues door in de geïmproviseerde frases en akkoordstructuren. Jan Wouter wordt begeleid door meesterpercussionist Nasser Salameh uit Jordan, die met smaakvolle polyritmische grooves een geweldige swingende bijdrage aan het album heeft geleverd.

Entree: €12,50

Ticketverkoop loopt via Ap Art Events