SEP
vr 29 sep / 20.00 uur / €0.-
Meer informatie

Laureaatexamen Julia Van den Eijnden
Koninklijke Harmonie Heerlen  

vr 29 sep / 20.00 uur / €0
Meer informatie
Mijn naam is Julia Van den Eijnden. Ik speel al sinds mijn 7de levensjaar klarinet en nog steeds maak ik met heel veel plezier wekelijks muziek. Ik heb elke week op dinsdag klarinetles van mijn docent Huub Hellenbrand, daarnaast speel ik elke vrijdag mee in het groot orkest van de Koninklijke Harmonie Heerlen en speel ik met veel plezier in het klarinetensemble van de harmonie.

Ik ben ooit begonnen bij harmonie St. Bernadette, maar al snel daarna werd ik lid van de Koninklijke Harmonie Heerlen. Daar ben ik begonnen in het jeugdorkest, later ben ik aangesloten bij het groot orkest. Verder heb ik een vijftal jaar gemusiceerd in het Limburgs Jeugdorkest. Met dit orkest heb ik verschillende concerten mogen uitvoeren.

Ik heb in mijn muzieklessen vaak toegewerkt naar verschillende examens. Vanuit de muziekschool waar ik lessen volg, SCHUNCK, waren dit de HaFaBra examens. Omdat ik deze examens reeds afgerond heb, vond ik dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. In overleg met mijn docent is dit het Laureaatexamen geworden. Tijdens dit examen laat ik horen wat ik kan. Dit doe ik onder begeleiding van het ensemble en het orkest waar ik in speel. Het is voor mij super om dit samen te mogen doen met deze partijen, aangezien ik vind dat je de mooiste muziek samen maakt.
Wat is een laureaatexamen?
Een Laureaatexamen is niet geheel bekend en wordt niet vaak georganiseerd omdat niet veel muzikanten zo ver komen in het leertraject. Na het succesvol afronden van de gehele HaFaBra opleiding van de muziekschool, tot en met Hafa D, kan een eventueel laureaatexamen plaatsvinden.
Wanneer men de definitie ‘het laureaat’ opzoekt, komt men veelal uit bij: ‘het bekroonde’. Het laureaatexamen kan dan ook gezien worden als kroning van een eventuele amateur carrière, of als beëindiging van het leertraject bij de muziekschool. Het laureaatexamen is een van de hoogste maatstaven voor muzikanten op amateurniveau.

Bij een laureaatexamen zullen twee juryleden plaatsnemen in de zaal en beoordelen hoe de kandidaat het examen heeft doorlopen. De indeling van het examen is vrij voor invulling door de muzikant zelf. Wat wel kenmerkend is voor een laureaatexamen, is de begeleiding vanuit een orkest.
Tijdens mijn laureaatexamen zal het orkest mij begeleiden bij een tweetal stukken: het ‘Concertino van Carl Maria Von Weber’, ‘Concertpiece No. 2 van Felix Mendelssohn’. Naast een begeleiding van het orkest zal ik ook ondersteund worden door het klarinetensemble van de Koninklijke Harmonie Heerlen, met hen zal ik het ‘Concerto d’amore van Jacob de Haan’ ten gehore brengen.

Start: 20.00 uur

RESERVEREN VERPLICHT
reserveren kan door te bellen naar 045 561 2121 of mail naar info@cultuurhuisheerlen.nl

*Entree gratis
*Vrije gave aan de ingang van de theaterzaal.