DEC
vr 2 dec / 14.00 uur / €0.-

Opening Gilde Plus
Gilde Plus komt naar Heerlen  

vr 2 dec / 14.00 uur / €0
GILDE PLUS AANPAK

Samenwerken en leren van elkaars kwaliteiten. Dat is het idee achter Gilde Plus, een moderne variant van de middeleeuwse gilden. Nieuw is dat Gilde Plus zich niet beperkt tot een enkel vak of ambacht maar verschillende disciplines samenbrengt. Het delen van kennis en ervaring geeft kruisbestuiving, waardoor deelnemers op nieuwe ideeën komen en samen projecten anders kunnen uitwerken en leren aanpakken. Zo ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden en netwerken. En andere oplossingen dan gebruikelijk.

Vanuit twee locaties - Cultuurhuis Heerlen en de Butting Inn- gaat Gilde Plus aan de slag in Heerlen. In twee ontmoetingscentra midden in woonwijken dichtbij bewoners. Met alle denkbare voorzieningen: van verse koffie en wifi tot werk en vergaderplekken waar ondernemende leergierige mensen elkaar kunnen ontmoeten. Om samen kennis te maken en aan de slag te gaan met maatschappelijke opgaven of betaalde opdrachten. Gericht op het versterken en aanvullen van elkaar qua werk en persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Voor Cultuurhuis Heerlen en Butting Inn is Gilde Plus een waardevolle aanvulling op het aanbod. Of zoals Petra Pijls van Cultuurhuis Heerlen zegt: “Alles is er, de verwarming draait toch en de deur staat open, bij wijze van spreken dan” Giesela Mols vult aan: “We stimuleren ontmoetingen, hoe diverser hoe beter, Gilde Plus past hier prima bij.”

Gilde Plus richt zich op werk in de volle breedte. We beginnen met het in kaart brengen van elkaars kwaliteiten: expertise, kennis, kunde, netwerken, ervaringen en vooral ook passies.

PROGRAMMA:
Welkomswoord Door Jacques Giesbertz (Initiatiefnemer)
Opening door wethouder (wordt nog bekendgemaakt)
Luc Peters Leren en werken tussen de mensen
Stadsregio Parkstad Limburg Hoe werkt het programma Sociaal-economische structuurversterking
Een kennismaking De werkers aan het woord… en ons aanbod


Gilde Plus is een praktisch antwoord op verschillende maatschappelijke vraagstukken. We zorgen samen voor:
• meer betaald werk voor werkzoekenden
• een broedplaats/kraamkamer voor sociale innovatie en nieuwe concepten
• een professionele en betaalbare werkomgeving waar ondernemende mensen elkaar daadwerkelijk ontmoeten

MEER WETEN OVER GILDE PLUS?

Kijk op www.gildeplus.nl, laat je uitnodigen voor een persoonlijke kennismaking: info@gildeplus.nl of 06 48336765.

NB: de werkplekken van Gilde Plus zijn ook bedoeld voor medewerkers van maatschappelijk werk, gemeente of andere (overheids)organisaties. Voor iedereen met behoefte en belangstelling voor ontmoeting en nieuwe vormen van samen werken en leren.

Aanmelden voor de opening kan door te mailen naar: info@cultuurhuisheerlen.nl of te bellen naar 045 561 2121

Zien we je dan?